Facebook Twitter

 

Stiri

Luni, 21 mai 2018
A fost semnat contractul de finantare a proiectului "Implementarea unei dane specializate intr-o zona cu adancimi mari - Dana 80"
Autoritatea de Management Programul Operational Infrastructura Mare POIM 2014-2020, prin ministrul Transporturilor, Lucian SOVA si Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime SA Constanta, prin directorul general Nicolae Dan TIVILICHI, au semnat contractul de finantare pentru proiectul de investitii "Implementarea unei dane specializate intr-o zona cu adancimi mari (Dana 80)".
Proiectul este finantat prin Programul Operational Infrastructura Mare POIM 2014-2020, Axa Prioritara 1 Imbunatatirea mobilitatii prin dezvoltarea retelei TEN-T si a transportului cu metroul Obiectivul Specific 1.3 Cresterea gradului de utilizare a cailor navigabile si a porturilor situate pe reteaua TEN-T centrala.

 

 

Miercuri, 02 mai 2018
Restrictii de circulatie
In perioada 7-11 mai 2018 si 14-31 mai 2018 se vor institui restrictii temporare de circulatie pe sectorul de drum bretea conectare cu DN39A/DN39 cuprins intre sensul giratoriu Poarta 10 bis si sensul giratoriu de legatura cu DN39A, pentru lucrari de reparatii la denivelari pe partea carosabila.

 

 

Joi, 19 aprilie 2018
Ziua Portului Constanta la Krems, eveniment regional in domeniul transporturilor si logisticii pentru Europa Centrala
Editia a XII-a a Zilei Portului Constanta la Krems a reunit astazi, 19 aprilie 2018, 200 de delegati din Croatia, Germania, Turcia, Bulgaria, Ungaria, Azerbaidjan, Georgia, Kazahstan, Serbia, Cehia, Slovacia, Belgia si Olanda, reprezentand companii si autoritati importante din domeniul transporturilor si logisticii.
Evenimentul, organizat de Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime SA Constanta in parteneriat cu Rhenus Donauhafen Krems, a devenit unul regional, fiind marcat in fiecare an in agenda celor mai importanti decidenti din industria de transport.

 

 

Miercuri, 18 aprilie 2018
Traficul de marfuri in porturile maritime romanesti, crestere de 15,3% in primul trimestru
Traficul total de marfuri inregistrat in primul trimestru al anului 2018 in porturile maritime romanesti, Constanta, Midia si Mangalia, a fost de 13,35 milioane tone, cu 15,3% mai mult decat in primul trimestru 2017 (cand s-au inregistrat 11,57 milioane tone).
Din traficul total inregistrat in primul trimestru al anului 2018, traficul maritim a fost 11 milioane tone (9,35 milioane tone in primul trimestru 2017), iar cel fluvial a reprezentat 2,32 milioane tone (2,22 milioane tone in primul trimestru 2017).
Pentru traficul maritim, cresterea in perioada analizata reprezinta 17,8%, iar pentru cel fluvial 4,7%.

 

 

Miercuri, 11 aprilie 2018
Reprezentatii BERD, interesati de Portul Constanta
Delegatia Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare, condusa de vicepresedintele pentru Politica si Parteneriate, Pierre Heilbronn, a vizitat azi Portul Constanta. In discutiile purtate cu reprezentantii Companiei Nationale Administratia Porturilor Maritime SA Constanta s-a evidentiat interesul BERD pentru finantarea proiectelor majore de investitii din port, precum si pentru planurile de dezvoltare ale CN APM SA. In cadrul vizitei, delegatia BERD a facut un tur tehnic al Portului Constanta, la bordul navei Anghel Saligny.

 

 

Marti, 27 martie 2018
Proiectul DAPhNE - Finantarea investitiilor in porturi - Scheme de ajutor de stat
Astazi, 27 martie, Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime SA Constanta a organizat la Hotel Ibis un workshop in cadrul proiectului DAPhNE, dedicat schemelor de ajutor de stat. DAPhNE este in egala masurs un proiect regional si european, Reteaua Porturilor Dunarene creand oportunitati pentru tarile implicate in proiect, pentru comunitatile locale, pentru oamenii de afaceri si pentru toti cei care, prin creativitatea si imaginatia lor, transforma ideile in actiuni. Proiectul DAPhNE, finantat prin Programul Transnational Dunarea, este primul proiect care are ca obiectiv reducerea treptata a tuturor decalajelor existente in porturile dunarene prin armonizarea serviciilor si a practicilor portuare.

 

 

Joi, 22 martie 2018
CN APM SA ofera companiilor din centrul si vestul Romaniei deschidere la Marea Neagra
Astazi, 22 martie 2018, s-a desfasurat la Cluj-Napoca, la Grand Hotel Italia, a doua editie a Constanta Port Container Day.
Evenimentul a fost deschis de Nicolae Dan Tivilichi, directorul general al Companiei Nationale Administratia Porturilor Maritime SA Constanta, in prezenta secretarului de stat din Ministerul Transporturilor, Ionel Minea, a oficialitatilor locale - prefectul judetului Cluj, dr. ing. Aurel Chereches si vicepresedintele Consiliului Judetean Cluj, Istvan Vakar.
Peste 150 de delegati ai companiilor din industrie si transporturi din zona centru - vest a Romaniei au participat la intalnirea cu Portul Constanta.

 

 

Vineri, 23 februarie 2018
Program de lucru cu publicul Serviciul Autorizari si Control
Incepand cu data de 23 februarie 2018, programul de lucru cu publicul al Serviciului Autorizari si Control din cadrul CN APM SA Constanta se va desfasura in intervalul orar 8.00 - 12.00 (primirea documentelor, analiza acestora si obtinerea de clarificari; generarea facturilor pentru documentele deja verificate/procesate; eliberarea permiselor de acces si a licentelor/permiselor de lucru deja tiparite).

 

 

Miercuri, 07 februarie 2018
Strategia navala se scrie in Portul Constanta
Astazi, 7 februarie, la sediul Companiei Nationale Administratia Porturilor Maritime SA Constanta se desfasoara intalnirea de lucru a administratiilor portuare si a organizatiilor reprezentative din sectorul naval pentru elaborarea unei strategii navale.
Evenimentul este organizat de CN Administratia Porturilor Maritime SA si Organizatia Patronala Constanta Port Business Association, in cadrul protocolului de colaborare de la semnarea caruia se implineste un an in aceste zile.

 

 

Vineri, 12 ianuarie 2018
A fost semnat contractul pentru modernizare sistem semnalizare din bazinele portuare si de pe calea navigabila in cadrul proiectului european PROTECT
Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime SA a semnat, in cadrul proiectului "PROTECT - Infrastructura pentru operatiuni sigure si pentru protectia mediului in Portul Constanta", contractul pentru modernizarea sistemului de semnalizare din bazinele portuare si de pe calea navigabila.
Contractul a fost adjudecat de SC Utilnavorep SA Constanta prin procedura de licitatie publica in Sistemul Electronic de Achizitii Publice.

 

 

Vineri, 12 ianuarie 2018
A fost semnat contractul pentru proiectarea, construirea si livrarea navei tanc autopropulsata in cadrul proiectului european PROTECT
In cadrul proiectului "PROTECT – Infrastructura pentru operatiuni sigure si pentru protectia mediului in Portul Constanta" , Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime SA a semnat cu SC NAVROM SHIPYARD SRL Galati contractul pentru proiectarea, construirea si livrarea in Portul Constanta a unei nave tanc autopropulsata.

 

 

Miercuri, 13 decembrie 2017
Reprezentantii Portului Anaklia din Georgia, in Portul Constanta
Azi, 13 decembrie 2017, reprezentantii Portului Anaklia din Georgia, Levan Akhvlediani - CEO si Salome Kelenjeridze - Director Comercial - Marketing, au vizitat Portul Constanta si au avut intalniri de afaceri cu firme din domeniul portuar.
Delegatia georgiana si conducerea Companiei Nationale Administratia Porturilor Maritime SA Constanta au avut discutii pe tema dezvoltarii noului port din Anaklia, ca potential partener pentru Portul Constanta, avand in vedere si incheierea unui protocol de colaborare intre cele doua porturi.

 

 

Vineri, 08 decembrie 2017
Cele mai performante companii din domeniul portuar in 2017 au fost premiate de CN APM SA
Vineri, 8 decembrie 2017, la sediul Companiei Nationale Administratia Porturilor Maritime SA Constanta, in prezenta secretarului de stat din Ministerul Transporturilor, Ionel Minea, a avut loc decernarea premiilor de excelenta 2017, o traditie reluata dupa 5 ani.
Directorul general al companiei, Nicolae Dan Tivilichi, a inmanat 10 premii celor mai performante companii din domeniul portuar, in premiera fiind acordate si doua premii speciale.
In cazul companiilor portuare, criteriile de stabilire a premiantilor au luat in considerare traficul de nave si marfuri, valoarea investitiilor, nivelul de achitare a datoriilor catre CN APM SA.

 

 

Joi, 12 octombrie 2017
Portul Constanta isi consolideaza, la Budapesta, pozitia de port principal de tranzit pentru economia Ungariei
Peste 180 de reprezentanti ai comunitatii de afaceri ungare au participat, astazi, 12 octombrie 2017, la cea de-a XI-a editie a Zilei Portului Constanta la Budapesta.
Evenimentul, devenit un reper pentru domeniul transporturilor si logisticii din Ungaria, a avut loc la sala de conferinte a hotelului Aquaworld din Budapesta si este organizat, an de an, de Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime SA Constanta, cu scopul de a promova oportunitatile pe care le ofera Portul Constanta pentru companiile ungare si din zona.

 

 

Marti, 22 august 2017
Memorandum de cooperare intre porturile Constanta si Gdansk
Portul Constanta si Portul Gdansk (Polonia) au semnat un Memorandum de cooperare, alaturi de SNTFM CFR Marfa si PKP Cargo. Obiectivul acestui Memorandum este dezvoltarea cooperarii, asigurarea si realizarea unui flux eficient de transport de marfuri intre regiunile Marii Baltice si Marii Negre, contribuirea in comun la dezvoltarea unei oferte logistice pe un coridor de transport pe calea ferata intre Portul Gdansk si Portul Constanta. Coridorul de transport de marfa Gdansk-Constanta isi propune sa ofere alternative de calitate pentru clientii cu activitati in regiunile din nord-estul si sud-estul Europei.

 

 

arhiva
 
Evenimente

Workshopuri nationale - Proiectul DAPhNE - Reteaua porturilor dunarene
In perioada 27-28 martie 2018, Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime SA Constanta organizeaza la Hotelul Ibis din Constanta doua workshopuri nationale aferente proiectului DAPhNE (Programul Transnational Dunarea), care vor avea ca subiect Finantarea investitiilor in porturi (Scheme de ajutor de stat) si Imbunatatirea si armonizarea legislatiei portuare. Cele doua evenimente vor reuni, pe langa partenerii consortiului proiectului, reprezentanti ai Ministerului Transporturilor, autoritatilor portuare, Consiliului Concurentei precum si ai stakeholderilor implicati in activitatea portuara.

 

 

Locomotiva electrica cu acumulatori - LEA, o inovatie a Euroest Romania
Euroest Romania a primit, recent, premiul de excelenta in domeniul feroviar pentru inventie, cercetare si inovatie, pentru dezvoltarea locomotivei electrice cu acumulatori - LEA.
Inovatia a fost premiata in cadrul Galelor Club Feroviar. Proiectul a vizat modernizarea locomotivei LDH1250 si transformarea in locomotiva electrica pe acumulatori LEA.

 

 

arhiva

Autentificare

Utilizator:

Parola:

 

Securitate portuara
arhiva

Sosiri / Plecari