Facebook Twitter

 

Stiri

Luni, 20 noiembrie 2017
CN APM SA Constanta continua investitiile pentru imbunatatirea conditiilor de operare in portul Constanta Sud
Compania Nationala "Administratia Porturilor Maritime" SA Constanta a finalizat proiectul de investitii, "Retele electrice de forta si iluminat in zona fluvio-maritima, danele 97 - 99", retele amplasate la terminalul de barje, din apropiere de poarta de acces nr. 7 a portului Constanta Sud.
Lucrarea a fost realizata cu fonduri proprii, cu forte proprii si consta in modernizarea si extinderea instalatiilor electrice de forta (tablouri de distributie a energiei electrice in zona cheului pentru remorchere), precum si o retea electrica de iluminat nocturn, cu o lungime de 720 m, valoarea investitiei fiind de aproximativ 2.000.000 lei.

 

 

Joi, 12 octombrie 2017
Portul Constanta isi consolideaza, la Budapesta, pozitia de port principal de tranzit pentru economia Ungariei
Peste 180 de reprezentanti ai comunitatii de afaceri ungare au participat, astazi, 12 octombrie 2017, la cea de-a XI-a editie a Zilei Portului Constanta la Budapesta.
Evenimentul, devenit un reper pentru domeniul transporturilor si logisticii din Ungaria, a avut loc la sala de conferinte a hotelului Aquaworld din Budapesta si este organizat, an de an, de Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime SA Constanta, cu scopul de a promova oportunitatile pe care le ofera Portul Constanta pentru companiile ungare si din zona.

 

 

Vineri, 06 octombrie 2017
Silk Road Summit - in premiera in Portul Constanta
Ministrul Transporturilor, Alexandru Razvan CUC, a deschis Silk Road Summit in Portul Constanta, joi, 5 octombrie 2017
Evenimentul este organizat in premiera in Romania, in Portul Constanta, de catre Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime S.A. Constanta, Organizatia Patronala Constanta Port Business Association si Asociatia Drumul Matasii din Romania.
Diplomati, parlamentari din comisiile de specialitate din Senat si Camera Deputatilor, oficiali ai Guvernului, ai Ministerului Transporturilor, delegati ai porturilor partenere Portului Constanta, asociatii profesionale ale transportatorilor, oameni de afaceri, comunitatea portuara din portul Constanta, prin prezenta lor au accentuat interesul pentru a sprijini aceasta initiativa pe termen lung.

 

 

Joi, 05 octombrie 2017
Parteneriat intre Portul Constanta si Portul Baku
Astazi, in prezenta ministrului transporturilor, Alexandru Razvan CUC, a fost semnat protocolul de colaborare dintre Portul Constanta si Portul Baku, de catre Nicolae Dan TIVILICHI, directorul general al CN APM SA Constanta si Taleh ZIYADOV, director general al Portului Baku.

 

 

Marti, 26 septembrie 2017
Angajamentele CN APM SA Constanta, in dezbatere publica
Consiliul Concurentei, la propunerea Companiei Nationale Administratia Porturilor Maritime SA Constanta, va pune in dezbatere publica angajamentele formulate de companie, pentru a preintampina situatii cu potential anticoncurential.
CN APM doreste ca prin dezbaterea publica a angajamentelor propuse, procedura sa se realizeze transparent si cu consultarea tutoror celor interesati.

 

 

Joi, 21 septembrie 2017
Ziua Portului Constanta la Belgrad - un eveniment de importanta regionala
Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime SA Constanta a revenit la Belgrad, cu cea de-a 11-a editie a Zilei Portului Constanta, eveniment care s-a desfasurat azi, 21 septembrie, la sala de conferinte a hotelului Holiday Inn.
Ziua Portului Constanta este un eveniment de referinta in domeniul transporturilor si logisticii pentru Serbia si pentru celelalte tari din zona, interesul pentru acesta reflectandu-se in numarul mare de companii reprezentate, al tarilor din care au venit si al domeniilor de activitate: logistica, traderi, transportatori, porturi de pe Dunare. Si la aceasta editie au participat peste 200 de delegati ai companiilor care folosesc deja oportunitatile oferite de porturile maritime romanesti si intentioneaza sa-si dezvolte business-ul, colaboratori consacrati, precum si potentiali parteneri.

 

 

Marti, 22 august 2017
Memorandum de cooperare intre porturile Constanta si Gdansk
Portul Constanta si Portul Gdansk (Polonia) au semnat un Memorandum de cooperare, alaturi de SNTFM CFR Marfa si PKP Cargo. Obiectivul acestui Memorandum este dezvoltarea cooperarii, asigurarea si realizarea unui flux eficient de transport de marfuri intre regiunile Marii Baltice si Marii Negre, contribuirea in comun la dezvoltarea unei oferte logistice pe un coridor de transport pe calea ferata intre Portul Gdansk si Portul Constanta. Coridorul de transport de marfa Gdansk-Constanta isi propune sa ofere alternative de calitate pentru clientii cu activitati in regiunile din nord-estul si sud-estul Europei.

 

 

Joi, 17 august 2017
Traficul pietonal pe la Poarta 1 ramane deschis
Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime SA Constanta anunta ca pe perioada lucrarilor de modernizare a Portii 1 traficul pietonal ramane deschis, gasindu-se o solutie care sa respecte normele de siguranta a pietonilor.

 

 

Joi, 10 august 2017
Accesul auto si pietonal pe la Poarta 1 se inchide pe 17 august 2017
Pentru inceperea lucrarilor de modernizare, de joi, 17 august 2017, se va inchide total accesul auto si pietonal pe la Poarta 1 a Portului Constanta.
Traficul auto va fi deviat pe la Poarta 1 bis, precum si pe la toate celelalte porti de acces, iar traficul pietonal va fi permis pe portile 2 si 3.
La luarea acestor decizii s-a luat in calcul siguranta traficului pietonal in imediata apropiere a santierului, precum si lipsa sistemelor de control si monitorizare a accesului in port.
Termenul estimat de finalizare a lucrarilor este mijlocul lunii mai 2018.

 

 

Miercuri, 02 august 2017
Precizari - Efectuarea serviciului de remorcaj de manevra nave
In conformitate cu O.G. nr. 22/1999 (republicata) privind administrarea porturilor si serviciile in porturi si in conformitate cu Ordinul nr. 764/27.09.2010 privind modul de derulare al serviciului de remorcaj nave maritime, CN APM SA Constanta asigura incepand cu data de 01.08.2012 serviciul de remorcaj de manevra al navelor maritime in porturile Constanta, Midia si Mangalia, prin intermediul unor operatori economici specializati si autorizati, in baza unor contracte incheiate intre compania noastra si acesti operatori.

 

 

Miercuri, 02 august 2017
Precizari - Efectuarea serviciului de pilotaj nave maritime
In conformitate cu O.G. nr. 22/1999 republicata, privind administrarea porturilor si serviciile in porturi si O.M.T.I. nr. 1008/2012 privind stabilirea modului de derulare a serviciului de pilotaj al navelor maritime, CN APM SA Constanta asigura serviciul de pilotaj nave maritime in porturile Constanta, Midia si Mangalia prin intermediul unor operatori economici specializati si autorizati, in baza unor contracte incheiate intre compania noastra si acesti operatori.

 

 

Miercuri, 26 iulie 2017
A inceput dragajul de intretinere in bazinele si senalele porturilor maritime
Astazi, 26 iulie 2017, a inceput dragajul de intretinere in porturile maritime romanesti. Prima nava de dragaj lucreaza in Portul Midia, pe senalul de intrare in port.
Durata estimata necesara pentru realizarea acestor lucrari in Portul Midia este de 15 zile, urmand apoi ca dragajul sa continue in Portul Constanta.

 

 

Miercuri, 05 iulie 2017
Restrictionare acces Dig de larg
Va aducem la cunostinta ca in urma inspectiilor efectuate pe digul de larg al portului Constanta, conducerea Companiei Nationale "Administratia Porturilor Maritime" SA Constanta a dispus interzicerea accesului cu autoturisme pe digul de larg, incepand de la Farul alb.
Pe digul de larg este permis accesul pietonal si cu bicicleta.
Precizam faptul ca digul de larg nu are statut de drum public deschis circulatiei autovehiculelor, acesta este o constructie hidrotehnica ce are ca scop protejarea bazinului portuar si sporirea sigurantei navelor.

 

 

Joi, 15 iunie 2017
Portul Constanta va deveni membru al Asociatiei Internationale Trans-Caspian International Transport Route
Compania Nationala "Administratia Porturilor Maritime" SA Constanta si Asociatia "Trans-Caspian International Transport Route", din Kazahstan, au semnat astazi, 15 iunie 2017, la Astana, un protocol de colaborare avand scop afilierea CN APM la asociatia internationala, ca membru.

 

 

Vineri, 24 martie 2017
River Adagio a deschis sezonul de croaziere
Vineri, 24 martie, la ora 13.00, a acostat la terminalul de pasageri al portului Constanta nava fluviala River Adagio, cu pavilion Malta. River Adagio are programate cinci escale in terminalul de pasageri al portului Constanta in acest sezon.

 

 

arhiva
 
Evenimente

Portul Constanta va fi reprezentat la ceremonia de acordare a ESPO Award 2017
Portul Constanta va fi reprezentat, pe 8 noiembrie 2017, la Bruxelles la ceremonia de acordare a ESPO Award 2017, tema competitiei din acest an fiind implicarea artistica si culturala a porturilor.
Evenimentul va fi precedat de Adunarea Generala a ESPO, unde vor fi abordate: studiul ESPO privind reteaua TEN-T, raportul de progres si activitatile ESPO viitoare.

 

 

CN APM SA Constanta va participa la European Inland Terminals Conference
CN APM SA Constanta va participa la European Inland Terminals Conference, care se va desfasura in perioada 09-10 noiembrie 2017, la Rouen, Franta.
Conferinta, ajunsa la cea de-a 12 editie, se concentreaza pe perspectivele de viitor cu privire la terminale si porturi interioare. Organizatorii doresc sa ofere partilor implicate raspunsuri si solutii, cu privire la metodele de adaptare la noile trenduri si provocari, dar si care sunt oportunitatile de afaceri.
Prima zi a conferintei se concentreaza pe aspecte de logistica inovatoare, iar a doua zi este dedicata perspectivelor de viitor ale huburilor si porturilor interioare.

 

 

arhiva

Autentificare

Utilizator:

Parola:

 

Securitate portuara
arhiva

Sosiri / Plecari