Facebook Twitter

 

Stiri

Vineri, 14 iunie 2019
Traficul de marfuri a crescut cu 13% in primele 5 luni ale anului 2019
In primele 5 luni ale acestui an, traficul total de marfuri inregistrat in porturile maritime romanesti a crescut cu 13% fata de aceeasi perioada a anului trecut, ajungand la 25,55 milioane tone.
Din total, traficul maritim reprezinta 77%, cu aproape 20 milioane tone, iar cel fluvial 23%.
In cazul traficului maritim, cresterea fata de perioada similara a anului trecut a fost de 7,26%, traficul fluvial crescand cu 36,5%.
Cresterea traficului de cereale este de 24,4%, de la 5,4 milioane tone in mai 2018, la 6,7 milioane tone in mai 2019.

 

 

Vineri, 14 iunie 2019
Lucrari de reparatii programate in Dana 0 si la drumul de legatura Radacina Mol III - Poarta 6
Saptamana aceasta au fost executate reparatii la infrastructura rutiera din zona magaziilor Phoenix si a Santierului Naval Constanta.
De asemenea, s-au refacut marcajele rutiere din zona Portii 1 - silozuri Anghel Saligny, a fost refacut acostamentul si s-au supralargit zonele de stationare la drumul de legatura de la Poarta 6 la Digul de Sud Agigea cu imbracaminte din piatra sparta - macadam.

 

 

Vineri, 07 iunie 2019
O noua dispozitie de dragaj in Portul Constanta
Astazi, 7 iunie 2019, s-au emis dispozitii de dragaj pentru zona de acces in Portul de Lucru, zona care se va draga la cota de -9m. Operatorii din Portul de Lucru sunt: SC NSS SRL, SC BARTER SRL, SC KIRAZOGLU SRL, SC ROMCARGO SRL, SC GSP SHIPYARD SRL.
Lucrarile de dragaj sunt prevazute in cadrul proiectului de investitie "Modernizarea infrastructurii portuare prin asigurarea cresterii adancimilor senalelor si bazinelor si a sigurantei navigatiei in Portul Constanta".

 

 

Vineri, 07 iunie 2019
Continua lucrarile de reparatii la infrastructura rutiera din Portul Constanta
Lucrarile de reparatii ale infrastructurii rutiere in portul Constanta au continuat si in saptamana 3-7 iunie 2019, acestea finalizandu-se in zona Silozurilor Anghel Saligny.
Totodata, au fost pregatite reparatii la imbracamintea asfaltica din zona magazii Phoenix - Santierul Naval Constanta, lucrari ce se vor finaliza in saptamana 10-14 iunie 2019.
Lucrarile fac parte din Programul anual de intretinere a drumurilor in Portul Constanta, activitate desfasurata de CN APM SA Constanta, prin Sucursala de Servicii Port.

 

 

Miercuri, 05 iunie 2019
Portul Constanta alaturi de toti actorii importanti din transporturi, la evenimentul Transport Logistic
In perioada 4-7 iunie 2019, se desfasoara la Munchen, Germania, expozitia Transport Logistic, eveniment de referinta pentru industria transporturilor, CN Administratia Porturilor Maritime SA Constanta fiind expozant in standul Romaniei. Standul Romaniei este organizat de catre AHK - Camera de Comert si Industrie Romano - Germana.
Transport Logistic este singura expozitie care reuneste toate modurile de transport, maritim, rutier, aerian si pe cale ferata, fiind un prilej important de a cunoaste noutatile din domeniu, tendintele pietei si de a descoperi noi parteneri.

 

 

Vineri, 31 mai 2019
Continua lucrarile in zona silozurilor Anghel Saligny - se mentine restrictia de circulatie in zona!
Continua lucrarile in zona silozurilor Anghel Saligny - se mentine restrictia de circulatie in zona! In aceasta saptamana, au continuat reparatiile la imbracamintea asfaltica din zonele Spital Port - Cladire Romtrans si silozuri Anghel Saligny - Bursa Veche.
Aceste lucrari se vor derula si in saptamana 3-7 iunie 2019 in zona silozurilor Anghel Saligny si se vor extinde spre magaziile Phoenix si Santierul Naval Constanta.
Pentru finalizarea lucrarilor de reparatie a infrastructurii portuare in zona silozurilor Anghel Saligny, termen decalat de interventia personalului specializat al CFR la revizia liniilor de cale ferata, la solicitarea proprietarilor de linii din zona, se va mentine pana pe 4 iunie 2019 restrictia de circulatie prin fata silozurilor Anghel Saligny, urmand ca traficul auto sa se desfasoare prin zona danelor 17 - 19.

 

 

Marti, 28 mai 2019
CN APM SA Constanta, selectata sa participe la sondajul Bancii Europene de Investitii
Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime SA Constanta a fost selectata pentru a participa la sondajul privind investitiile si finantarea investitiilor organizat de Banca Europeana de Investitii.
Sondajul este implementat in toata Europa si ii va ajuta pe factorii decizionali sa identifice lacunele privind investitiile si modurile de sustinere a investitiilor.

 

 

Marti, 28 mai 2019
A inceput dragajul de investitie in Portul Constanta
Au inceput lucrarile de dragaj prevazute in cadrul proiectului de investitie "Modernizarea infrastructurii portuare prin asigurarea cresterii adancimilor senalelor si bazinelor si a sigurantei navigatiei in Portul Constanta".
In contract sunt prevazute lucrari de dragaj pentru aducerea la cota proiectata a bazinelor si senalelor din Portul Constanta, adancirea bazinului Portului de Lucru si a senalului de acces catre acesta din Portul Constanta Sud.
In Portul de Lucru se va realiza adancirea bazinului de la 7 la 9 metri. Proiectul include si lucrari de protectie a cheurilor din Portul de Lucru, precum si achizitia unui sistem hidrografic, respectiv o nava hidrograf.
Primele lucrari de dragaj se desfasoara in danele 31-39 si sunt in principal lucrari pe derocari. Pentru aducerea la cota proiectata in bazinele danelor 31-39 actioneaza doua remorchere, doua salande si o draga BHD.

 

 

Vineri, 24 mai 2019
Circulatie restrictionata in zona silozurilor Anghel Saligny pentru executarea lucrarilor de reparatii la infrastructura rutiera
Au continuat, si in aceasta saptamana, lucrarile de reparatii ale infrastructurii rutiere portuare in zonele Policlinica Port, Bursa Veche, Sucursala Energetica Port.
De asemenea, au fost pregatite pentru plombarea cu asfalt zonele Spital Port si silozurile Anghel Saligny, lucrari ce se vor finaliza in saptamana 27 – 31 mai 2019.
Astfel, va informam ca, pentru executarea lucrarilor in zona silozurilor Anghel Saligny, in perioada 27 mai - 31 mai, va fi restrictionata circulatia auto prin fata silozurilor, urmand ca circulatia sa se desfasoare prin spatele silozurilor, zona Danelor 17 – 19.
Lucrarile fac parte din Programul anual de intretinere a drumurilor in Portul Constanta, activitate desfasurata de CN APM SA Constanta, prin Sucursala de Servicii Port.

 

 

Joi, 23 mai 2019
Doua nave de pasageri in Portul Constanta
Pentru prima oara in acest sezon, doua nave fluviale de croaziera si-au dat intalnire astazi, 23 mai, in Terminalul de pasageri al Portului Constanta.
Nava Treasures, sub pavilion Elvetia, incheie la Constanta o croaziera de 21 de zile care a debutat pe 2 mai la Amsterdam.
Daca Treasures se afla la prima sa vizita, River Adagio soseste astazi pentru a treia oara in acest sezon in Portul Constanta, pentru o escala de doua zile, avand la bord 155 pasageri, majoritatea americani.
Turistii sositi in Portul Constanta in aceste zile viziteaza Muzeul de Istorie Nationala si Arheologie, Edificiul Roman cu Mozaic, dar si statiunea Mamaia.

 

 

Marti, 21 mai 2019
Traficul de marfuri in porturile maritime romanesti a crescut cu peste 10%
In primele 4 luni ale acestui an, traficul total de marfuri inregistrat in porturile maritime romanesti a crescut cu 10,25% fata de aceeasi perioada a anului trecut, ajungand la 19,81 milioane tone.
Din total, traficul maritim reprezinta 76%, cu 15 milioane tone, iar cel fluvial 24%, cu 4,8 milioane tone.
In cazul traficului maritim, cresterea fata de perioada similara a anului trecut a fost de 3,17%, traficul fluvial crescand cu 40%.
Cerealele se mentin in topul cresterii de trafic, de la 2,24 milioane tone in aprilie 2018, la 5,15 milioane tone in aprilie 2019.

 

 

Luni, 13 mai 2019
Se repara drumurile in Portul Constanta
S-au reparat drumurile din zona Muzeu Port, urmeaza zonele Dana 8 - 9, Policlinica Port, Spitalul Port si Romtrans.
CN Administratia Porturilor Maritime SA Constanta a finalizat lucrarile de reparatii la structura rutiera din zona parcare Muzeu Port - Terminalul de pasageri.
Lucrarile au fost realizate cu forte proprii, prin Sucursala de Servicii Port si fac parte din Programul anual de intretinere a drumurilor in Portul Constanta.

 

 

Miercuri, 17 aprilie 2019
Traficul de cereale in porturile maritime romanesti a crescut cu 40%
Traficul total de marfuri inregistrat in primul trimestru al anului 2019 in porturile maritime romanesti a crescut cu 12,75%, ajungand la 15,05 milioane tone, fata de 13,34 milioane tone in aceeasi perioada a anului trecut.
O crestere spectaculoasa de trafic s-a inregistrat in cazul cerealelor, de aproape 40%. Daca anul trecut, in primul trimestru, traficul de cereale a fost de 2,87 milioane tone, in 2019, in aceeasi perioada, acesta a depasit 4 milioane tone.

 

 

Miercuri, 27 martie 2019
Karla Peijs, coordonatorul european al Coridorului TEN-T Rhin - Dunare, in Portul Constanta
Karla Peijs, coordonatorul european al Coridorului TEN-T Rhin - Dunare, si Dirk Beckers, directorul INEA - Innovation and Networks Executive Agency, au vizitat astazi, 27 martie 2019, Portul Constanta.
Delegatia Comisiei Europene a avut discutii cu conducerea Companiei Nationale Administratia Porturilor Maritime SA Constanta referitoare la evolutia proiectelor cu finantare europeana, interesul major fiind concentrat pe stadiul proiectului "Modernizarea infrastructurii si protectia mediului in Portul Constanta - PROTECT".

 

 

Vineri, 22 martie 2019
River Adagio deschide sezonul croazierelor in Portul Constanta
Nava fluviala River Adagio soseste duminica, 24 martie 2019, ora 13, in Portul Constanta, fiind prima nava din acest sezon de croaziere. River Adagio va parasi Constanta pe 26 martie 2019.
Pentru anul 2019 s-au anuntat 21 de nave de croaziera la terminalul de pasageri al Portului Constanta, dintre care doua sunt maritime.
Se marcheaza, in acest sezon, o revenire a navelor maritime dupa doi ani de pauza, cauzata de tensiunile geopolitice din zona Marii Negre.

 

 

arhiva
 
Evenimente

CN Administratia Porturilor Maritime SA Constanta, la "Upgrade Romania - Marile proiecte de investitii 2019"
Directorul general al Companiei Nationale Administratia Porturilor Maritime SA Constanta, Daniela Serban, a prezentat proiectele de dezvoltare ale Portului Constanta, la dezbaterea "Upgrade Romania - Marile proiecte de investitii 2019", organizata de DC Media Group.
Evolutia porturilor maritime romanesti, traficul de marfuri si investitiile realizate de CN APM si operatorii privati au reprezentat temele de interes pentru cei prezenti.

 

 

Portul Constanta - reprezentat la Transport Logistic Munchen, cel mai important eveniment expozitional din Europa
In perioada 4 - 7 iunie 2019, se desfasoara la Munchen, Germania, cel mai reprezentativ eveniment expozitional din domeniul transporturilor, CN Administratia Porturilor Maritime SA Constanta fiind prezenta si la aceasta editie in standul Romaniei, organizat de AHK - Camera de Comert si Industrie Romano- Germana.
Transport Logistic este singura expozitie din Europa dedicata tuturor modurilor de transport. La editia anterioara, in 2017, evenimentul a reunit peste 2.100 de firme expozante din 60 de tari, inregistrandu-se peste 60.000 de vizitatori din peste 120 de tari.

 

 

Portul Constanta - dezbateri cu partenerii sai din proiectul DAPhNE la evenimentul Transport Logistic de la Munchen
In cadrul evenimentului Transport Logistic - Munchen, partenerii din proiectul DAPhNE, din care face parte si Portul Constanta, reprezentat de CN APM SA Constanta, au organizat "The Danube Ports Info Day", activitate menita sa promoveze porturile Dunarii ca noduri logistice si de servicii.

 

 

Fluxurile de marfuri ale porturilor din Serbia, Croatia Bosnia si Hertegovina, cu potential pentru Portul Constanta
In perioada 28-30 mai 2019, reprezentanti ai CN Administratia Porturilor Maritime SA Constanta au efectuat o vizita de lucru in porturi din Serbia, Croatia si Bosnia - Hertegovina. In Serbia au fost vizitate porturile dunarene Belgrad, Novi Sad si Smederevo, precum si portul Sabac situat pe raul Sava, afluent al Dunarii. Aceste porturi au potential important pentru fluxurile de marfa tranzitate prin portul Constanta, in special pentru marfuri agri-bulk , fertilizanti, minereu si carbune. Un alt aspect important il reprezinta recenta achizitie a portului Novi Sad de catre compania P&O, care face parte din grupul DP World.

 

 

CN APM SA, la evenimentul revistei Tranzit dedicat industriei de transport si logistica
Revista Tranzit organizeaza, in aceste zile la Cluj-Napoca, Expo Tranzit, un eveniment dedicat industriei de transport si logistica, Portul Constanta si potentialul sau de atragere a fluxurilor de marfuri din Europa, fiind subiecte de interes pe ordinea de zi.
CN APM SA Constanta este reprezentata la eveniment, parte a dialogului dintre transportatori si autoritati.

 

 

CN APM SA Constanta si porturile dunarene Baja, Pancevo si Vukovar isi consolideaza parteneriatul
Zilele acestea la Vukovar, reprezentantii CN APM SA Constanta si porturile partenere Baja (Ungaria), Pancevo (Serbia), Vukovar (Croatia) cauta impreuna noi modalitati de dezvoltare si solutii pentru problemele cu care se confrunta activitatile portuare fluviale de pe Dunare. Portul Constanta, prin CN APM SA Constanta, are semnate protocoale de cooperare cu porturile Baja, Pancevo, Vukovar, iar in luna iunie 2018, cei patru parteneri au convenit ca anual sa se intalneasca pentru discutii intr-un demers comun, un pas inainte pentru o organizare si cooperare mai buna intre porturile dunarene si Portul Constanta.

 

 

CN APM SA Constanta, la prima editie a expo-conferintei Caspian Ports and Shipping
In aceste zile, la Aktau, in Kazahstan, se desfasoara prima editie a Caspian Ports & Shipping, expo-conferinta la care participa ca speakeri si reprezentantii Companiei Nationale Administratia Porturilor Maritime SA Constanta.

 

 

Profesori universitari din China, vizita in Portul Constanta
Portul Constanta a fost vizitat pe 10 mai de o delegatie chineza reprezentand Shanghai Academy of Social Sciences (SASS).
Cei patru profesori, ZHANG Daogen, Presedinte al SASS, WANG Jian, autor al lucrarii de cercetare "One Belt One Road" - o viziune asupra viitorului relatilor dintre China si Orientul Mijlociu, SHEN Kaiyan, vicepresedinte al Shanghai Economist Association si XUE Anwei, profesor universitar asociat SASS, au fost interesati de fluxurile de marfuri si rutele de transport care includ Portul Constanta.

 

 

Vizita de lucru
CN APM SA Constanta a primit in data de 9 mai 2019 vizita participantilor la cursul postuniversitar "Managementul Strategic al Afacerilor Interne", organizat de Colegiul National de Afaceri Interne al Academiei de Politie "Alexandru Ioan Cuza".
Cursantii s-au intalnit cu conducerea companiei care le-a prezentat planurile de dezvoltare a porturilor maritime romanesti si au facut un tur amplu al portului Constanta.

 

 

Portul Constanta si-a intalnit partenerii ungari
Pe 27 februarie 2019, la sala de conferinte a Aquaworld Resort din Budapesta, Portul Constanta si-a intalnit partenerii ungari, intr-un eveniment la care au participat peste o suta de reprezentanti ai firmelor din Ungaria si ai comunitatii portuare.
Au fost prezenti traderi de cereale, firme de transport naval, de containere si de logistica din Ungaria, reprezentanti ai porturilor dunarene Baja, Mahart si Dunavecse.
Traficul de marfuri dintre Portul Constanta si porturile ungare a depasit, in 2018, 1,5 milioane tone, cerealele predominand cu 700.000 tone.

 

 

arhiva

Autentificare

Utilizator:

Parola:

 

Securitate portuara
arhiva

Sosiri / Plecari