Facebook Twitter

 

Stiri

Marti, 14 mai 2019
Anunt mediu - Reparatii dig de larg Port Constanta
C.N. Administratia Porturilor Maritime S.A. Constanta titular al proiectului: "Reparatii dig larg port Constanta - Organizare de santier" anunta publicul interesat asupra luarii deciziei etapei de incadrare de catre Agentia pentru Protectia Mediului Constanta, in cadrul procedurii de evaluare a impactului asupra mediului, nefiind necesara efectuarea evaluarii impactului asupra mediului, pentru proiectul: "Reparatii dig larg port Constanta - Organizare de santier", propus a fi amplasat in judetul Constanta, municipiul Constanta, Incinta Port, dig de larg.

 

 

Luni, 13 mai 2019
Se repara drumurile in Portul Constanta
S-au reparat drumurile din zona Muzeu Port, urmeaza zonele Dana 8 - 9, Policlinica Port, Spitalul Port si Romtrans.
CN Administratia Porturilor Maritime SA Constanta a finalizat lucrarile de reparatii la structura rutiera din zona parcare Muzeu Port - Terminalul de pasageri.
Lucrarile au fost realizate cu forte proprii, prin Sucursala de Servicii Port si fac parte din Programul anual de intretinere a drumurilor in Portul Constanta.

 

 

Joi, 09 mai 2019
Anunt mediu - Reparatii dig sud Port Midia
C.N. Administratia Porturilor Maritime S.A. Constanta titular al proiectului: "Reparatii dig sud port Midia - Organizare de santier" anunta publicul interesat asupra luarii deciziei etapei de incadrare de catre Agentia pentru Protectia Mediului Constanta, in cadrul procedurii de evaluare a impactului asupra mediului nefiind necesara efectuarea evaluarii impactului asupra mediului, pentru proiectul: "Reparatii dig sud port Midia - Organizare de santier", propus a fi amplasat in judetul Constanta, orasul Navodari, Incinta Port Midia, Dig sud.

 

 

Miercuri, 17 aprilie 2019
Traficul de cereale in porturile maritime romanesti a crescut cu 40%
Traficul total de marfuri inregistrat in primul trimestru al anului 2019 in porturile maritime romanesti a crescut cu 12,75%, ajungand la 15,05 milioane tone, fata de 13,34 milioane tone in aceeasi perioada a anului trecut.
O crestere spectaculoasa de trafic s-a inregistrat in cazul cerealelor, de aproape 40%. Daca anul trecut, in primul trimestru, traficul de cereale a fost de 2,87 milioane tone, in 2019, in aceeasi perioada, acesta a depasit 4 milioane tone.

 

 

Miercuri, 27 martie 2019
Karla Peijs, coordonatorul european al Coridorului TEN-T Rhin - Dunare, in Portul Constanta
Karla Peijs, coordonatorul european al Coridorului TEN-T Rhin - Dunare, si Dirk Beckers, directorul INEA - Innovation and Networks Executive Agency, au vizitat astazi, 27 martie 2019, Portul Constanta.
Delegatia Comisiei Europene a avut discutii cu conducerea Companiei Nationale Administratia Porturilor Maritime SA Constanta referitoare la evolutia proiectelor cu finantare europeana, interesul major fiind concentrat pe stadiul proiectului "Modernizarea infrastructurii si protectia mediului in Portul Constanta - PROTECT".

 

 

Vineri, 22 martie 2019
River Adagio deschide sezonul croazierelor in Portul Constanta
Nava fluviala River Adagio soseste duminica, 24 martie 2019, ora 13, in Portul Constanta, fiind prima nava din acest sezon de croaziere. River Adagio va parasi Constanta pe 26 martie 2019.
Pentru anul 2019 s-au anuntat 21 de nave de croaziera la terminalul de pasageri al Portului Constanta, dintre care doua sunt maritime.
Se marcheaza, in acest sezon, o revenire a navelor maritime dupa doi ani de pauza, cauzata de tensiunile geopolitice din zona Marii Negre.

 

 

Joi, 28 februarie 2019
Portul Constanta si-a intalnit partenerii ungari la Budapesta
Pe 27 februarie 2019, la sala de conferinte a Aquaworld Resort din Budapesta, Portul Constanta si-a intalnit partenerii ungari, intr-un eveniment la care au participat peste o suta de reprezentanti ai firmelor din Ungaria si ai comunitatii portuare.
Au fost prezenti traderi de cereale, firme de transport naval, de containere si de logistica din Ungaria, reprezentanti ai porturilor dunarene Baja, Mahart si Dunavecse.
Traficul de marfuri dintre Portul Constanta si porturile ungare a depasit, in 2018, 1,5 milioane tone, cerealele predominand cu 700.000 tone.

 

 

Vineri, 22 februarie 2019
Portul Constanta, gazda Grupului de Lucru pe Marea Neagra din cadrul Asociatiei MedCruise
Vineri, 22 februarie 2019, la sediul Companiei Nationale Administratia Porturilor Maritime SA Constanta, s-a desfasurat intalnirea Grupului de Lucru pe Marea Neagra din cadrul Asociatiei MedCruise.
Portul Constanta detine din 2017 directoratul MedCruise pentru zona Marii Negre, si promoveaza impreuna cu porturile Odessa, Burgas si Varna relansarea turismului de croaziera in Marea Neagra, afectat in ultimii ani de situatia geopolitica tensionata.

 

 

Vineri, 22 februarie 2019
Anunt public - contract remorcaj de manevra nave maritime
In conformitate cu O.G. nr. 22/1999 (republicata) privind administrarea porturilor si serviciile in porturi si in conformitate cu Ordinul nr. 764/27.09.2010 privind modul de derulare al serviciului de remorcaj nave maritime, a fost perfectat contractul nr. CNAPM-2693-RMJ-01/19.02.2019 incheiat cu S.C. BLACK SEA SERVICES S.R.L. CONSTANTA (telefon/ fax 0241.697555/0241.697556, e-mail op@blackseaservices.ro, info@blackseaservices.ro, financiar@blackseaservices.ro) pentru efectuarea serviciului de remorcaj de manevra nave maritime in porturile Constanta, Midia si Mangalia, valabil pana la data de 31.07.2022.

 

 

Luni, 14 ianuarie 2019
Traficul de marfuri in porturile maritime romanesti in 2018, al treilea cel mai mare din ultimii 30 de ani
Traficul total de marfuri inregistrat in anul 2018 in porturile maritime romanesti a atins un nou record al ultimilor 30 ani, fiind de 61,3 milioane tone.
Traficul de marfuri din 2018 este al treilea cel mai mare din ultimii 30 de ani, in 1988 fiind de 62,3 milioane tone, iar in 2008 de 61,8 milioane tone.

 

 

arhiva
 
Evenimente

CN APM SA Constanta, la prima editie a expo-conferintei Caspian Ports and Shipping
In aceste zile, la Aktau, in Kazahstan, se desfasoara prima editie a Caspian Ports & Shipping, expo-conferinta la care participa ca speakeri si reprezentantii Companiei Nationale Administratia Porturilor Maritime SA Constanta.

 

 

Profesori universitari din China, vizita in Portul Constanta
Portul Constanta a fost vizitat pe 10 mai de o delegatie chineza reprezentand Shanghai Academy of Social Sciences (SASS).
Cei patru profesori, ZHANG Daogen, Presedinte al SASS, WANG Jian, autor al lucrarii de cercetare "One Belt One Road" - o viziune asupra viitorului relatilor dintre China si Orientul Mijlociu, SHEN Kaiyan, vicepresedinte al Shanghai Economist Association si XUE Anwei, profesor universitar asociat SASS, au fost interesati de fluxurile de marfuri si rutele de transport care includ Portul Constanta.

 

 

Vizita de lucru
CN APM SA Constanta a primit in data de 9 mai 2019 vizita participantilor la cursul postuniversitar "Managementul Strategic al Afacerilor Interne", organizat de Colegiul National de Afaceri Interne al Academiei de Politie "Alexandru Ioan Cuza".
Cursantii s-au intalnit cu conducerea companiei care le-a prezentat planurile de dezvoltare a porturilor maritime romanesti si au facut un tur amplu al portului Constanta.

 

 

Portul Constanta si-a intalnit partenerii ungari
Pe 27 februarie 2019, la sala de conferinte a Aquaworld Resort din Budapesta, Portul Constanta si-a intalnit partenerii ungari, intr-un eveniment la care au participat peste o suta de reprezentanti ai firmelor din Ungaria si ai comunitatii portuare.
Au fost prezenti traderi de cereale, firme de transport naval, de containere si de logistica din Ungaria, reprezentanti ai porturilor dunarene Baja, Mahart si Dunavecse.
Traficul de marfuri dintre Portul Constanta si porturile ungare a depasit, in 2018, 1,5 milioane tone, cerealele predominand cu 700.000 tone.

 

 

arhiva

Autentificare

Utilizator:

Parola:

 

Securitate portuara
arhiva

Sosiri / Plecari