Facebook Twitter

 

Stiri

Vineri, 22 martie 2019
River Adagio deschide sezonul croazierelor in Portul Constanta
Nava fluviala River Adagio soseste duminica, 24 martie 2019, ora 13, in Portul Constanta, fiind prima nava din acest sezon de croaziere. River Adagio va parasi Constanta pe 26 martie 2019.
Pentru anul 2019 s-au anuntat 21 de nave de croaziera la terminalul de pasageri al Portului Constanta, dintre care doua sunt maritime.
Se marcheaza, in acest sezon, o revenire a navelor maritime dupa doi ani de pauza, cauzata de tensiunile geopolitice din zona Marii Negre.

 

 

Luni, 18 martie 2019
Declaratia de conformitate a facilitatii portuare
Multumim agentilor economici care au depus toate diligentele pentru mentinerea conformitatii sistemelor de securitate in conformitate cu prevederile legale, si, totodata, solicitam agentilor economici care opereaza facilitati portuare din categoria celor care fac obiectul prevederilor codului ISPS, sa efectueze in regim de urgenta demersurile necesare obtinerii „Declaratiei de conformitate a facilitatii portuare”.
In situatia in care, pana la data de 12.04.2019, agentii economici care opereaza facilitati portuare din categoria celor care fac obiectul prevederilor Codului ISPS, conform art. 6 din O.U.G. nr. 80/2003, nu detin „Declaratia de conformitate a facilitatii portuare”, C.N. A.P.M. S.A. Constanta va fi nevoita sa aplice, dupa caz, urmatoarele masuri.

 

 

Vineri, 15 martie 2019
Anunt mediu - Reparatii dig de nord
Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime SA Constanta, anunta publicul interesat asupra depunerii solicitarii de emitere a acordului de mediu pentru proiectul "Reparatii Dig de Nord Port Constanta", propus a fi amplasat in municipiul Constanta, Incinta Port, Dig Nord, judetul Constanta.

 

 

Miercuri, 13 martie 2019
Masuri securitate portuara aplicabile
Pentru acostarea navelor in facilitatile portuare din porturile aflate sub jurisdictia CN Administratia Porturilor Maritime SA Constanta, respectiv in porturile Constanta, Midia si Mangalia, trebuie indeplinite cumulativ urmatoarele reglementari si cerinte stipulate atat in Conventiile internationale la care Romania este parte, cat si in legislatia romana aplicabila.

 

 

Joi, 28 februarie 2019
Informare privind desfasurarea activitatii de preluare a gunoiului de la nave
In conformitate cu prevederile Ordonantei Guvernului nr. 22/1999 privind administrarea porturilor si a cailor navigabile, utilizarea infrastructurilor de transport naval apartinand domeniului public, precum si desfasurarea activitatilor de transport naval in porturi si pe caile navigabile interioare si ale Ordonantei Guvernului nr. 20/2012 privind instalatiile portuare de preluare a deseurilor generate de nave si a reziduurilor marfii, incepand cu data de 17 martie 2019 activitatea de preluare a gunoiului de la navele care utilizeaza porturile Constanta, Midia si Mangalia va fi desfasurata de CN APM SA Constanta prin Sucursala Servicii Port.
Notificarile care contin informatiile privind tipurile si cantitatile de gunoi vor fi transmise la adresele de e-mail dispecerat_ape@constantza-port.ro si tehnic_ssp@constantza-port.ro.

 

 

Joi, 28 februarie 2019
Informare privind desfasurarea activitatii de montare baraje antipoluare
In conformitate cu prevederile Ordinului Ministrului Transporturilor nr. 261/31.07.1996 privind stabilirea unor masuri pentru prevenirea poluarii la terminalele petroliere din porturile Constanta si Midia, incepand cu data de 17 martie 2019 activitatea de montare a barajelor antipoluare la navele care opereaza in terminalele petroliere ale porturilor Constanta si Midia va fi desfasurata de CN APM SA Constanta prin Sucursala Nave Tehnice Port.
Comenzile pentru instalarea barajelor antipoluare vor fi transmise la adresele de e-mail disp_sntp@constantza-port.ro si secsntp@constantza-port.ro .

 

 

Joi, 28 februarie 2019
Portul Constanta si-a intalnit partenerii ungari la Budapesta
Pe 27 februarie 2019, la sala de conferinte a Aquaworld Resort din Budapesta, Portul Constanta si-a intalnit partenerii ungari, intr-un eveniment la care au participat peste o suta de reprezentanti ai firmelor din Ungaria si ai comunitatii portuare.
Au fost prezenti traderi de cereale, firme de transport naval, de containere si de logistica din Ungaria, reprezentanti ai porturilor dunarene Baja, Mahart si Dunavecse.
Traficul de marfuri dintre Portul Constanta si porturile ungare a depasit, in 2018, 1,5 milioane tone, cerealele predominand cu 700.000 tone.

 

 

Vineri, 22 februarie 2019
Portul Constanta, gazda Grupului de Lucru pe Marea Neagra din cadrul Asociatiei MedCruise
Vineri, 22 februarie 2019, la sediul Companiei Nationale Administratia Porturilor Maritime SA Constanta, s-a desfasurat intalnirea Grupului de Lucru pe Marea Neagra din cadrul Asociatiei MedCruise.
Portul Constanta detine din 2017 directoratul MedCruise pentru zona Marii Negre, si promoveaza impreuna cu porturile Odessa, Burgas si Varna relansarea turismului de croaziera in Marea Neagra, afectat in ultimii ani de situatia geopolitica tensionata.

 

 

Vineri, 22 februarie 2019
Anunt public - contract remorcaj de manevra nave maritime
In conformitate cu O.G. nr. 22/1999 (republicata) privind administrarea porturilor si serviciile in porturi si in conformitate cu Ordinul nr. 764/27.09.2010 privind modul de derulare al serviciului de remorcaj nave maritime, a fost perfectat contractul nr. CNAPM-2693-RMJ-01/19.02.2019 incheiat cu S.C. BLACK SEA SERVICES S.R.L. CONSTANTA (telefon/ fax 0241.697555/0241.697556, e-mail op@blackseaservices.ro, info@blackseaservices.ro, financiar@blackseaservices.ro) pentru efectuarea serviciului de remorcaj de manevra nave maritime in porturile Constanta, Midia si Mangalia, valabil pana la data de 31.07.2022.

 

 

Luni, 14 ianuarie 2019
Traficul de marfuri in porturile maritime romanesti in 2018, al treilea cel mai mare din ultimii 30 de ani
Traficul total de marfuri inregistrat in anul 2018 in porturile maritime romanesti a atins un nou record al ultimilor 30 ani, fiind de 61,3 milioane tone.
Traficul de marfuri din 2018 este al treilea cel mai mare din ultimii 30 de ani, in 1988 fiind de 62,3 milioane tone, iar in 2008 de 61,8 milioane tone.

 

 

Vineri, 02 noiembrie 2018
CN Administratia Porturilor Maritime, locul 1 in Topul Judetean al Firmelor
Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime SA Constanta a fost premiata pentru rezultatele economice obtinute in anul 2017 la cea de-a XXV-a editie a Topului Judetean al Firmelor, clasamentul fiind realizat de Camera de Comert, Industrie, Navigatie si Agricultura Constanta.
Festivitatea de premiere s-a desfasurat pe 1 noiembrie 2018, la Complexul Melody, din Mamaia, in prezenta a numerosi oameni de afaceri, autoritati locale, reprezentanti ai corpului diplomatic acreditati la Constanta.
CN Administratia Porturilor Maritime SA a fost reprezentata de directorul general, Nicolae Dan Tivilichi.

 

 

arhiva
 
Evenimente

Portul Constanta si-a intalnit partenerii ungari
Pe 27 februarie 2019, la sala de conferinte a Aquaworld Resort din Budapesta, Portul Constanta si-a intalnit partenerii ungari, intr-un eveniment la care au participat peste o suta de reprezentanti ai firmelor din Ungaria si ai comunitatii portuare.
Au fost prezenti traderi de cereale, firme de transport naval, de containere si de logistica din Ungaria, reprezentanti ai porturilor dunarene Baja, Mahart si Dunavecse.
Traficul de marfuri dintre Portul Constanta si porturile ungare a depasit, in 2018, 1,5 milioane tone, cerealele predominand cu 700.000 tone.

 

 

arhiva

Autentificare

Utilizator:

Parola:

 

Securitate portuara
arhiva

Sosiri / Plecari