Facebook Twitter

 

Stiri

Joi, 20 septembrie 2018
Anunt mediu - Lucrari de infrastructura
Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime S.A. Constanta, cu sediul in mun. Constanta, Incinta Port, Gara Maritima, jud. Constanta, anunta publicul interesat asupra depunerii solicitarii de emitere a acordului de mediu pentru proiectul "Lucrari de infrastructura incluse in obiectivul de investitie zona de acces a navelor pe Canalul Dunare - Marea Neagra - proiectare si executie Lot I - Sistematizare acces si modernizare platforma Poarta 9", in mun. Constanta, Incinta Port, Poarta 9, jud. Constanta.

 

 

Joi, 20 septembrie 2018
Anunt mediu - Drum Poarta 7 Poarta 9
Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime S.A. Constanta, cu sediul in mun. Constanta, Incinta Port, Gara Maritima, jud. Constanta, anunta publicul interesat asupra depunerii solicitarii de emitere a acordului de mediu pentru proiectul ."Drum Poarta 7 - Poarta 9 - imbracaminte cu asfalt si organizare de santier", in mun. Constanta, Incinta Port, Poarta 7 - Poarta 9, jud. Constanta.

 

 

Marti, 18 septembrie 2018
Reprezentantii a peste 30 de porturi europene, prezenti in Portul Constanta
Astazi, 18 septembrie 2018, Portul Constanta gazduieste, in premiera pentru Romania, intalnirea Comitetului Executiv al European Sea Ports Organization (Organizatia Porturilor Maritime Europene).
In deschiderea evenimentului, directorul general al CN APM SA Constanta, Nicolae Dan Tivilichi, a subliniat importanta prezentei in Portul Constanta a reprezentantilor managementului porturilor europene, pentru a intelege realitatile de la granita de est a Europei.

 

 

Luni, 17 septembrie 2018
Poarta 1 a portului Constanta, redeschisa astazi traficului auto
Astazi a fost reluata circulatia autovehiculelor pe la poarta 1 de acces a portului Constanta, dupa ample lucrari de reamenajare.
Poarta 1 reprezinta principala cale de intrare si iesire din portul Constanta pentru pietoni, autoturisme si alte mijloace de transport persoane fiind tranzitata atat de personalul autoritatilor si al operatorilor portuari, cat si de turisti.

 

 

Luni, 03 septembrie 2018
La revedere, Alex Capatu!
Colegul nostru Alex Capatu, reprezentantul CN Administratia Porturilor Maritime SA in Austria, a incetat din viata.
Plecarea lui lasa un gol imens in inimile noastre, greu de înlocuit. A fost prezent zi de zi in viata Portului Constanta de mai bine de doua decenii, a luptat pentru promovarea acestuia, pentru recunoasterea sa la nivel european.
Ne raman insa amintirile, experienta sa, prietenii pe care i-am cunoscut prin intermediul lui.
Odihneste-te in pace, Alex!

 

 

Vineri, 31 august 2018
A fost semnat contractul de finantare a proiectului de dragaj investitional
Organismul Intermediar de Transport al Programului Operational Infrastructura Mare POIM 2014-2020, prin ministrul Transporturilor, Lucian Sova si Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime SA Constanta, prin directorul general Nicolae Dan Tivilichi, au semnat, vineri, 31 august 2018, la sediul Companiei Nationale Administratia Porturilor Maritime SA Constanta, contractul de finantare pentru proiectul de investitii "Modernizarea infrastructurii portuare prin asigurarea cresterii adancimii senalelor si bazinelor si a sigurantei navigatiei in Portul Constanta".

 

 

Joi, 30 august 2018
Pe 10 septembrie, poarta de est a Europei se deschide catre Asia
Pe 10 septembrie, de la ora 9.30, in Sala de Marmura a Garii Maritime se va desfasura evenimentul "Trans-Caspian International Transport Route Round Table", organizat de Administratia Porturilor Maritime in parteneriat cu Asociatia "Middle Corridor - Trans-Caspian International Transport Route" (TITR).
In cadrul acestui eveniment se ofera ocazia de a interactiona direct cu cei mai importanti actori de pe coridorul de transport China - Asia Centrala - Europa si de a afla ultimele noutati in ceea ce priveste transportul marfurilor pe aceasta ruta.

 

 

Miercuri, 11 iulie 2018
Au fost semnate contractele pentru Dana 80
Recent au fost semnate contractele pentru realizarea proiectului de investitie "Implementarea unei dane specializate intr-o zona cu adancimi mari (Dana 80)" si au fost emise Ordinele de incepere a lucrarilor.

 

 

Vineri, 29 iunie 2018
Masuri de fluidizare a traficului de cereale in Portul Constanta
In perioada campaniei agricole 2018, incepand cu data de 2 iulie, punctele de acces in zona portuara pentru autovehiculele de transport marfa, cu sau fara marfa, sunt stabilite in cadrul unei noi proceduri astfel:
INTRARE:
Poarta 9
- intrare pentru toate autovehiculele de transport cereale, cu marfa.
Poarta 7 - intrare pentru toate autovehiculele, cu sau fara marfa, altele decat cele de transport cereale, inclusiv cele cu masa totala mai mica de 3,5 tone.
IESIRE:
Poarta 7 - iesire pentru toate autovehiculele, inclusiv cele cu masa totala mai mica de 3,5 tone.
Intreaga procedura poate fi consultata aici.

 

 

Miercuri, 27 iunie 2018
Editie jubiliara a Colocviului national ACVADEPOL
Editia cu numarul XXV a Colocviului national ACVADEPOL se desfasoara in perioada 27 - 30 iunie 2018 la Mamaia, hotel Condor. Vor fi prezentate cu acest prilej lucrari de cercetare cu privire la aspectele de protectia mediului, din mai multe sfere de cunoastere stiintifica.
CN Administratia Porturilor Maritime SA Constanta, alaturi de cele doua administratii portuare, de la Galati si Giurgiu, se implica din ce in ce mai mult in zona de mediu, inclusiv prin achizitionarea unei nave specializate, prin proiectul PROTECT. Ca urmare a eforturilor facute de echipele CN APM SA Constanta, apele din acvatoriul portuar sunt mai curate, fapt confirmat si de prezenta frecventa a delfinilor si a mai multor specii de pasari.

 

 

Vineri, 22 iunie 2018
"Portul Constanta pe Drumul Matasii" a reunit 70 de reprezentanti ai mediului de afaceri romanesc si strain, diplomati si autoritati
A doua editie a mesei rotunde "Portul Constanta pe Drumul Matasii" a reunit peste 70 de reprezentanti ai mediului de afaceri romanesc si strain, diplomati acreditati la Bucuresti - din Azerbaidjan, China, Georgia, Kazahstan, Federatia Rusa, Turcia si Turkmenistan - reprezentanti guvernamentali si ai marilor organizatii internationale ce promoveaza noile rute comerciale intre Asia si Europa.
Au vorbit despre importanta Portului Constanta pe Drumul Matasii secretarul de stat in Ministerul Transporturilor, Maria Magdalena Grigore si Cornel Ionescu, directorul directiei Europa de Est si Asia Centrala din Ministerul Afacerilor Externe.

 

 

Joi, 07 iunie 2018
Portul Constanta se prezinta la Parlamentul European
Evenimentul, in premiera, isi propune sa evidentieze rolul Portului Constanta si al Dunarii pentru economia europeana
Pe 6 iunie 2018, la Parlamentul European a avut loc, in premiera, Ziua Portului Constanta - Danube Transport Day, un eveniment organizat de C.N. Administratia Porturilor Maritime S.A. Constanta impreuna cu Pro Danube International, cu sprijinul europarlamentarilor Claudia Tapardel, Ramona Manescu si Dan Nica.
Tema manifestarii a fost "Portul Constanta - hub multimodal pentru dezvoltarea regionala si partener strategic al porturilor de pe Dunare" si a avut ca obiectiv sensibilizarea reprezentantilor institutiilor europene cu privire la potentialul economic al Dunarii si al Portului Constanta, rolul crucial pe care il joaca acestea in cresterea eficientei sistemului european de transport, prin incurajarea dezvoltarii comertului intercomunitar si a legaturii cu pietele din Asia.

 

 

Luni, 21 mai 2018
A fost semnat contractul de finantare a proiectului "Implementarea unei dane specializate intr-o zona cu adancimi mari - Dana 80"
Autoritatea de Management Programul Operational Infrastructura Mare POIM 2014-2020, prin ministrul Transporturilor, Lucian SOVA si Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime SA Constanta, prin directorul general Nicolae Dan TIVILICHI, au semnat contractul de finantare pentru proiectul de investitii "Implementarea unei dane specializate intr-o zona cu adancimi mari (Dana 80)".
Proiectul este finantat prin Programul Operational Infrastructura Mare POIM 2014-2020, Axa Prioritara 1 Imbunatatirea mobilitatii prin dezvoltarea retelei TEN-T si a transportului cu metroul Obiectivul Specific 1.3 Cresterea gradului de utilizare a cailor navigabile si a porturilor situate pe reteaua TEN-T centrala.

 

 

Joi, 19 aprilie 2018
Ziua Portului Constanta la Krems, eveniment regional in domeniul transporturilor si logisticii pentru Europa Centrala
Editia a XII-a a Zilei Portului Constanta la Krems a reunit astazi, 19 aprilie 2018, 200 de delegati din Croatia, Germania, Turcia, Bulgaria, Ungaria, Azerbaidjan, Georgia, Kazahstan, Serbia, Cehia, Slovacia, Belgia si Olanda, reprezentand companii si autoritati importante din domeniul transporturilor si logisticii.
Evenimentul, organizat de Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime SA Constanta in parteneriat cu Rhenus Donauhafen Krems, a devenit unul regional, fiind marcat in fiecare an in agenda celor mai importanti decidenti din industria de transport.

 

 

Miercuri, 11 aprilie 2018
Reprezentatii BERD, interesati de Portul Constanta
Delegatia Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare, condusa de vicepresedintele pentru Politica si Parteneriate, Pierre Heilbronn, a vizitat azi Portul Constanta. In discutiile purtate cu reprezentantii Companiei Nationale Administratia Porturilor Maritime SA Constanta s-a evidentiat interesul BERD pentru finantarea proiectelor majore de investitii din port, precum si pentru planurile de dezvoltare ale CN APM SA. In cadrul vizitei, delegatia BERD a facut un tur tehnic al Portului Constanta, la bordul navei Anghel Saligny.

 

 

arhiva
 
Evenimente

Proiectul DAPhNE - Reteaua porturilor dunarene
Pe 5 septembrie 2018, ora 11.30, la sala de conferinte a hotelului Del Mar din Mamaia, va avea loc un workshop cu tema Port Management Models, organizat in cadrul proiectului Daphne.
Evenimentul va fi deschis de directorul general al CN APM SA Constanta, Nicolae Dan Tivilichi.
Vor participa parteneri din mai multe tari, precum Romania, Ungaria, Bulgaria, Croatia, memebre in consortiul proiectului.

 

 

Ziua Portului Constanta la Belgrad, pe 27 septembrie 2018
Ziua Portului Constanta la Belgrad, eveniment organizat de CN APM SA Constanta, va avea loc în acest an pe 27 septembrie, la Holiday Inn Hotel din Belgrad, Serbia.
Ajuns la a douasprezecea editie, evenimentul este asteptat cu interes in egala masura de partenerii sarbi si de comunitatea portuara constanteana.
Intalnirile de afaceri care au loc cu aceasta ocazie contribuie la imbunatatirea constanta a relatiilor de colaborare intre portul Constanta si porturile sarbesti, cu mediul de afaceri sarb, precum si la dezvoltarea relatiilor de transport si a schimbului de marfuri in zona.
Informatii suplimentare: Iancu Hagi - ihagi@constantza-port.ro, Serviciul Marketing telefon: 0241.60.11.24, Vladan Misic - vladan.misic@constantza-port.ro

 

 

Portul Constanta se prezinta la Bruxelles, la Parlamentul European
Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime SA Constanta organizeaza, conferinta eveniment "Ziua Portului Constanta la Parlamentul European", pe data de 6 iunie 2018, la Bruxelles, Belgia.
Astfel se urmareste cresterea impactului Portului Constanta ca port maritim-fluvial si "core-port" pe Coridorul TEN-T Rin-Dunare in contextul economiei Uniunii Europene.

 

 

arhiva

Autentificare

Utilizator:

Parola:

 

Securitate portuara
arhiva

Sosiri / Plecari