Facebook Twitter

 

Stiri

Marti, 27 septembrie 2016
Traficul de marfuri din porturile maritime romanesti a depasit 39 milioane tone
In primele opt luni ale acestui an, in Portul Constanta au fost operate peste 39 milioane tone marfa, cu o usoara crestere fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Cantitatea de marfa operata in containere in Portul Constanta a crescut in perioada analizata cu 9,64%, de la 4,42 milioane tone, la 4,85 milioane tone. Aceasta corespunde unui numar de 486.371 TEU, respectiv 446.710 TEU in primele opt luni ale anului 2015.

 

 

Joi, 22 septembrie 2016
Ziua Portului Constanta in Serbia, editie aniversara
Evenimentul "Ziua Portului Constanta" a ajuns la cea de-a X-a editie in Serbia, astazi, 22 septembrie 2016, fiind gazduit de Holiday Inn Hotel din Belgrad si asteptat cu interes in egala masura de partenerii sarbi si de comunitatea portuara constanteana. Organizatorul, Compania Nationala "Administratia Porturilor Maritime" SA Constanta, a marcat totodata existenta de 120 de ani a Portului Constanta.
In cadrul evenimentului, peste 200 de participanti au avut posibilitatea sa initieze contacte de afaceri directe cu parteneri din acelasi domeniu de interes, identificand noi oportunitati, incercand sa gaseasca rezolvarea unor situatii care ii preocupa cu privire la dezvoltarea propriilor afaceri.

 

 

Miercuri, 21 septembrie 2016
CN APM SA Constanta participa la International Black and Caspian Sea Transport Forum 2016
In perioada 19-21 septembrie, CN Administratia Porturilor Maritime SA participa la "International Black and Caspian Sea Transport Forum 2016", care se desfasoara la Batumi, in Georgia.
Alaturi de CN APM SA Constanta, reprezinta Romania la acest forum international si CN Administratia Porturilor Dunarii Maritime SA Galati, SNTFM CFR Marfa si Socep SA.

 

 

Joi, 18 august 2016
Noi rute de transport prin Portul Constanta
Reprezentantii Administratiei Porturilor Maritime Constanta, ai companiei Hafez Darya Arya Shipping Co Iran si ai Navlomar Maritime, au avut astazi, 18 august 2016, discutii referitor la relansarea unor transporturi maritime dinspre Iran catre Europa, prin Portul Constanta.

 

 

Miercuri, 06 iulie 2016
Christina O, yachtul lui Onassis, in Portul Constanta
Yachtul privat Christina O, care a apartinut miliardarului grec Aristotel Onassis, a sosit pe 5 iulie 2016, in Portul Constanta, la terminalul de pasageri.
Yachtul poarta numele fiicei lui Onassis, Christina, si a avut la bord, de-a lungul anilor personalitati precum: Maria Callas, John F. si Jaqueline Kennedy, Richard Burton si Elizabeth Taylor, Frank Sinatra, Greta Garbo, Winston Churchill, Grace Kelly, etc.

 

 

Miercuri, 29 iunie 2016
Silver Whisper isi anunta sosirea in Portul Constanta
Astazi a sosit avizarea oficiala pentru 2 sosiri ale navei Silver Whisper in sezonul 2018 in Portul Constanta, ca urmare a discutiilor dintre reprezentantul Administratiei Porturilor Maritime Constanta - Teodor Patrichi si reprezentantul companiei de croaziere Silversea Cruises - Spyros Almpertis, din cadrul recentei Adunari Generale MedCruise de la Odessa.

 

 

Vineri, 24 iunie 2016
Dialog pentru promovare eficienta
La sediul Administratiei Porturilor Maritime Constanta a avut loc astazi o intalnire intre reprezentanti ai companiei si ai operatorilor portuari interesati de promovarea externa comuna. Se cauta cea mai buna formula care sa dinamizeze si sa faca mai atractiva prezentarea in fata posibililor parteneri de afaceri, cu prilejul evenimentelor internationale.

 

 

Vineri, 17 iunie 2016
Portul Constanta, la cel mai important eveniment european din transporturi
CN APM SA Constanta va participa la TEN-T Days 2016, eveniment care se desfasoara la Rotterdam, in perioada 20-22 iunie 2016.
Reprezentantul CN APM, directorul general Valeriu Nicolae Ionescu, va lua parte la lucrarile Grupului de lucru si la sedintele propuse si organizate de catre coordonatorul Coridorului de Transport Dunarea din cadrul retelei TEN-T pentru principalii stakeholderi din regiunea Dunarii, in vederea identificarii oportunitatilor de colaborare si schimb reciproc de politici si strategii.

 

 

Marti, 14 iunie 2016
Aviz de mediu pentru MASTER PLANUL Portului Constanta
Compania Nationala "Administratia Porturilor Maritime" SA Constanta, cu sediul in Constanta, incinta Port, Gara Maritima, judetul Constanta, anunta publicul interesat asupra deciziei Agentiei pentru Protectia Mediului Constanta de emitere a avizului de mediu pentru MASTER PLANUL PORTULUI CONSTANTA, judetul Constanta.

 

 

Luni, 13 iunie 2016
Proiectul CruiseT Tempus privind dezvoltarea turismului de croaziera in Marea Neagra, dezbatut la Universitatea "Ovidius"
In perioada 11 - 18 iunie 2016, Universitatea "Ovidius", partener in cadrul proiectului cu finantare europeana Network of Competence Centers for the Development of Cruise Tourism in the Black Sea Region - 543681 - TEMPUS - 1- 2013 - 1 - DE TEMPUS JONES (Cruise T), alaturi de institutii similare si companii cu activitate specifica proiectului din Germania, Italia, Slovacia, Bulgaria, Ucraina si Georgia organizeaza o intalnire la Constanta.

 

 

Joi, 02 iunie 2016
CN APM SA Constanta, prim vicepresedinte al Black and Azov Seas Ports Association - BASPA
CN APM SA Constanta a fost reconfirmata, pe 2 iunie, la Odessa, in Ucraina, in boardul de conducere al Black and Azov Seas Ports Association - BASPA, prin obtinerea unui nou mandat de prim vicepresedinte. Presedintia BASPA este detinuta de Portul Illichevsk, Ucraina.
Directorul general al CN APM, Valeriu Nicolae Ionescu, din pozitia sa de prim vicepresedinte al asociatiei care reuneste porturile din Marea Neagra si Marea Azov va reprezenta interesele acestora la intalnirile cu autoritatile internationale din domeniul transporturilor.

 

 

Vineri, 20 mai 2016
"Bijuteria" Royal Clipper, in premiera in Portul Constanta
Royal Clipper, una dintre cele mai luxoase nave din lume, soseste maine, 21 mai, in Portul Constanta.
Nava este pentru prima data in Portul Constanta si va ancora la ora 11, la terminalul de pasageri.
Royal Clipper are 147 turisti la bord, majoritatea americani. Nava, supranumita "Steaua Marilor", si-a avizat doua sosiri in Portul Constanta, in mai si iunie.

 

 

Luni, 25 aprilie 2016
Investitia Dezvoltarea capacitatii feroviare in zona fluvio-maritima a Portului Constanta a fost receptionata
Investitia Dezvoltarea capacitatii feroviare in zona fluvio-maritima a Portului Constanta a fost receptionata de catre CN APM SA, la finalizarea lucrarilor.
Aceasta consta in realizarea unui complex feroviar sistematizat in sectorul fluvio-maritim al Portului Constanta, care sa asigure deservirea optima si unitara a actualilor si viitorilor operatori portuari.
In prima etapa, care face obiectul acestui proiect, s-au executat liniile CF care deservesc actualii operatori, pe baza previziunilor de trafic pana in anul 2020.

 

 

Miercuri, 16 martie 2016
Breteaua rutiera de conectare cu DN 39, deschisa traficului rutier
Breteaua rutiera de conectare cu DN 39, Obiectul 2 al proiectului de investitii "Pod rutier la km 0+540 al Canalului Dunare - Marea Neagra", este finalizata si intruneste conditiile deschiderii circulatiei traficului rutier.
Aceasta va prelua traficul rutier, inclusiv traficul greu, pe o varianta alternativa si va conecta Autostrada A4 cu DN39A si, in continuare cu DN39, pana la intrarea spre Eforie Nord.

 

 

Vineri, 27 noiembrie 2015
Memorandum de Intelegere intre CN APM si Autoritatea Portului Augusta, Italia
Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime SA si Autoritatea Portului Augusta - Italia, au semnat, pe 25 noiembrie 2015, un Memorandum de Intelegere. Documentul a fost semnat, din partea CN APM SA, de directorul general Valeriu Nicolae Ionescu, iar din partea Autoritatii Portului Augusta de av. Alberto Cozzo - Comisar Extraordinar.
Memorandumul stipuleaza cooperarea intre parti pentru:
- Promovarea reciproca a porturilor semnatare si a zonei industriale aferente fata de companii de transport maritim, importatori, exportatori si expeditori, folosind beneficiile si facilitatile respectivelor porturi si pe cele de zona libera, si in special cu referire la calitatea serviciilor, disponibilitatea infrastructurii si echipamentelor, ca si la capacitatea porturilor de a opera diferite categorii de nave si de marfuri;

 

 

arhiva
 
Evenimente

Ziua Portului Constanta la Krems - Austria, pe 6 octombrie
Pe 6 octombrie 2016 va avea loc la Krems, in Austria, Ziua Portului Constanta, eveniment ajuns la a XI-a editie.
Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime SA Constanta organizeaza acest eveniment, devenit cu traditie in mediul de afaceri austriac, in parteneriat cu Portul Mierka Donauhafen Krems.
Ca in fiecare an, Ziua Portului Constanta la Krems se bucura de o participare importanta, atat prin tematica abordata in cadrul prezentarilor, dar mai ales prin nivelul de reprezentare al companiilor participante, ceea ce ilustreaza interesul pentru actualizarea permanenta a informatiilor privind potentialul oferit de Portul Constanta partenerilor sai.

 

 

Ziua Portului Constanta la Belgrad, in Serbia - editie aniversara
Cea de-a zecea editie a evenimentului "Ziua Portului Constanta la Belgrad" se va desfasura pe 22 septembrie 2016, la Holiday Inn Hotel din Belgrad, Serbia, evenimentul fiind asteptat cu interes in egala masura de partenerii sarbi si de comunitatea portuara constanteana.
Imbunatatirea constanta a relatiilor de colaborare intre portul Constanta si porturile sarbesti din ultimii zece ani, intarite prin declararea portului Constanta ca principal port maritim de tranzit pentru Serbia si parafate prin Memorandumul de Intelegere cu Portul Pancevo, reprezinta un context favorabil pentru dezvoltarea in continuare a relatiilor de transport si schimbului de marfuri in zona.

 

 

ACVADEPOL 2016
A 23-a editie a Colocviului national ACVADEPOL are loc la Baile Herculane, in perioada 22-25 iunie 2016, eveniment desfasurat fara intrerupere incepand cu anul 1993.
Anual, la colocviu participa peste 100 de delegati reprezentanti ai porturilor romanesti maritime si fluviale, ai administratiilor locare si din zona academica.

 

 

Portul Constanta, reprezentat la Adunarea Generala a Medcruise, la Odessa
In perioada 22-25 iunie 2016, se desfasoara la Odessa, in Ucraina, cea de-a 48-a Adunare Generala a Asociatiei MedCruise, sub moto-ul Celebrating 20 years MedCruise.
In calitatea sa de membru al MedCruise cu drepturi depline, CN Administratia Porturilor Maritime SA Constanta reprezinta interesele turistice si de dezvoltare a traficului de pasageri la nivel national in cadrul Asociatiei MedCruise. La acest eveniment, Portul Constanta va fi reprezentat de Teodor Patrichi, administratorul terminalului de pasageri. Acesta va prezenta participantilor atuurile Portului Constanta: cea mai performanta infrastructura din Marea Neagra, posibilitatea sa gazduiasca mai multe nave de pasageri simultan, facilitati pentru un tranzit rapid.

 

 

CN APM SA Constanta participa la conferinta anuala a Organizatiei Porturilor Maritime Europene
CN APM SA Constanta va fi reprezentata pe 2 si 3 iunie 2016 la conferinta anuala a Organizatiei Porturilor Maritime Europene – ESPO, de la Dublin, Irlanda.
Editia din acest an a conferintei ESPO isi propune sa identifice modalitati de imbunatatire a eficientei transportului maritim si a porturilor, pe diferite coordonate: cautarea solutiilor de eliminare a barierelor din transportul maritim si obtinerea unei piete interne europene reale pentru transportul maritim, stabilirea agendei digitale pentru porturi, gasirea alternativelor pentru ca porturile sa poata beneficia de noi acorduri comerciale si identificarea blocajelor din sistem.

 

 

Zilele Portului Constanta, in pregatire
CN APM SA Constanta, organizator al Zilelor Portului Constanta in Serbia, Ungaria si Austria, evenimente anuale devenite traditionale pentru comunitatea de afaceri din domeniul transporturilor, anunta ca acestea vor avea loc dupa cum urmeaza:

Ziua Portului la Belgrad, Serbia - 22 septembrie 2016
Ziua Portului la Krems, Austria - 6 octombrie 2016
Ziua Portului la Budapesta, Ungaria - 17 noiembrie 2016

 

 

arhiva

Autentificare

Utilizator:

Parola:

 

Securitate portuara
arhiva

Sosiri / Plecari