Stiri

Miercuri, 26 august 2015
Peste 4300 de persoane au ajuns in portul Constanta la bordul navei Emerald Princess
Emerald Princess a acostat in terminalul de pasageri astazi, la ora 6.00 si va pleca tot astazi, la ora 19.00. Nava este agenturata de Catoni and Co Romania SRL, vine din portul Kios, Grecia, va pleca spre portul Burgas, Bulgaria, dupa care va incheia croaziera la Istanbul, Turcia.
Emerald Princess are la bord 3214 de pasageri, dintre care 829 din Statele Unite ale Americii, 377 din Australia, 490 din Marea Britanie, 353 din Canada, 137 din Mexic, 222 din Spania, 18 din Romania.

 

 

Luni, 24 august 2015
Anunt Public, Reparatii dig de sud Port Midia
In conformitate cu prevederile Legii Apelor nr. 107/1996, cu modificarile si completarile ulterioare, Compania Nationala "Administratia Porturilor Maritime" SA Constanta intentioneaza sa solicite de la Administratia Nationala "Apele Romane" - Administratia Bazinala de Apa Dobrogea - Litoral, aviz de gospodarire a apelor / aviz de amplasament, pentru realizarea lucrarii: Reparatii dig de sud Port Midia, investitie existenta, amplasata in Portul Midia.

 

 

Luni, 24 august 2015
Anunt Public, Reparatii dig de larg Port Constanta
In conformitate cu prevederile Legii Apelor nr. 107/1996, cu modificarile si completarile ulterioare, Compania Nationala "Administratia Porturilor Maritime" SA Constanta intentioneaza sa solicite de la Administratia Nationala "Apele Romane" - Administratia Bazinala de Apa Dobrogea - Litoral, aviz de gospodarire a apelor / aviz de amplasament, pentru realizarea lucrarii: Reparatii dig de larg, investitie existenta, amplasata in Portul Constanta.

 

 

Joi, 23 iulie 2015
CN APM SA, in Top 50 "Cel mai bun partener comercial din industria transporturilor si serviciilor portuare la nivel global"
Compania Nationala "Administratia Porturilor Maritime" SA Constanta a fost inclusa in Raportul Plimsoll Top 400, publicatie britanica ce analizeaza performanta financiara a celor mai mari companii din industria transporturilor si serviciilor portuare la nivel global.
CN "APM" SA figureaza printre cele mai performante companii din industria transporturilor si a serviciilor portuare, datele analizate fiind cele inregistrate in anii 2012, 2013 si 2014. Au fost remarcate rezultatele financiare, respectiv cifra de afaceri si profitul in crestere constanta, peste media obtinuta in domeniul analizat.

 

 

Joi, 23 iulie 2015
Reprezentantul Ambasadei SUA, interesat de potentialul Portului Constanta
Consilierul economic adjunct al Ambasadei Statelor Unite ale Americii la Bucuresti, Kara Aylward, a vizitat astazi, 22 iulie 2015, Portul Constanta si a avut discutii cu conducerea Companiei Nationale "Administratia Porturilor Maritime" SA Constanta.
Oficialul american, care are in portofoliu domeniul transporturilor, a dorit sa cunoasca activitatea din porturile maritime romanesti, principalele proiecte de infrastructura si stadiul de implementare al acestora, potentialul de dezvoltare al portului.

 

 

Joi, 23 iulie 2015
Traficul de cereale s-a dublat in primul semestru al anului 2015
Traficul total de marfuri inregistrat in porturile maritime romanesti a fost de 27,80 milioane tone in perioada 1 ianuarie - 30 iunie 2015, fata de 22,67 milioane tone intre 1 ianuarie si 30 iunie 2014, in crestere cu 22,6%.
Se remarca o crestere spectaculoasa a traficului de cereale, de la 4,47 milioane tone in primul semestru al anului 2014, la 10,55 milioane tone in aceeasi perioada a acestui an (122%).

 

 

Joi, 02 iulie 2015
Memorandum de Intelegere semnat, in Portul Constanta, intre Ministerul Transporturilor si Ministerul Oceanelor si Pescuitului din Republica Coreea
Ministerul Transporturilor din Romania si Ministerul Oceanelor si Pescuitului din Republica Coreea au semnat, la Constanta, Memorandumul de Intelegere in domeniul dezvoltarii cooperarii portuare.
Documentul a fost semnat de Iulian Matache, secretar de stat in Ministerul Transporturilor si de Park Junkwon, director general în Ministerul Oceanelor si Pescuitului din Republica Coreea.

 

 

Miercuri, 01 iulie 2015
Parteneri comerciali din Ungaria viziteaza Portul Constanta
Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime SA Constanta primeste vizita unui important grup de oameni de afaceri din Ungaria, aflat pentru doua zile la Constanta, in perioada 1-2 iulie 2015.
Vizita a fost initiata ca urmare a colaborarii parafate prin memorandumul de intelegere si protocolul de colaborare semnate cu institutii din Ungaria. Sunt reprezentate: Compania Feroviara CER Holding (cea mai importanta companie feroviara privata din Ungaria, cu trafic prin Constanta), Federatia Transportatorilor Navali din Ungaria si GHIBLI - promotor al noului Drum al Matasii prin Central European Trade and Logistics Cooperation Zone.

 

 

Vineri, 26 iunie 2015
Portul Constanta si-a deschis portile pentru elevi si studenti
Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime SA Constanta a organizat in perioada 24-26 iunie 2015 "Zilele portilor deschise in Portul Constanta".
Evenimentul a prilejuit vizite de studiu pentru liceenii si studentii universitatilor din Constanta, menite sa contribuie la imbogatirea cunostintelor despre rolul portului in economia nationala, a activitatilor din port, precum si impactul acestuia asupra comunitatii locale.

 

 

Marti, 23 iunie 2015
Ambasadorul Republicii Africa de Sud, in Portul Constanta
Ambasadorul Republicii Africa de Sud la Bucuresti, Excelenta Sa Thenjiwe Ethel Mtintso, a vizitat azi, 23 iunie 2015, Portul Constanta cu scopul de a cunoaste oportunitatile pe care acesta le ofera pentru traficul de marfuri, cu accent pe identificarea posibilitatii deschiderii unei linii regulate de transport intre Portul Durban si Constanta.
Durban este cel mai mare port al Africii de Sud, avand consolidata pozitia de hub in regiune. In acest context, pentru Portul Constanta exista un interes sporit vizand rolul sau de poarta de est a Europei.

 

 

Joi, 18 iunie 2015
Memorandum de intelegere intre porturile Constanta si Vukovar, Croatia
Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime SA Constanta a organizat pe data de 17 iunie 2015 la Vukovar, in Croatia, evenimentul "Portul Constanta intalneste Portul Vukovar".
Evenimentul s-a bucurat de participarea oficialitatilor din Vukovar, a ambasadorului Romaniei la Zagreb - Cosmin George DINESCU, a consilierului economic - Sebastian RUSU, a ministrului adjunct al Ministerului Transporturilor si Infrastructurii din Republica Croatia - Igor BUTORAC, Ministerul Transporturilor din Romania fiind reprezentat de catre Viorel Ion Olea - Director al Directiei Transport Naval. Reprezentanti ai 70 de firme croate au luat parte la eveniment, fiind interesati de oportunitatile oferite de Portul Constanta.

 

 

Joi, 11 iunie 2015
Portul Viena si concernul Voestalpine, interesate de colaborarea cu operatorii din Portul Constanta
Astazi, a avut loc o intalnire tehnica pentru elaborarea unui studiu de pre-fezabilitate pentru realizarea unui terminal GNL - gaz natural lichefiat in Portul Constanta.
Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime SA a fost astazi, 11 iunie 2015, gazda a trei delegatii importante.
Conducerea Portului Viena, Karin Zipperer - director general si Friedrich Lehr - CEO, au vizitat pentru prima data Portul Constanta, fiind interesata de posibilitatea de a derula trafic de marfuri containerizate pe relatia Austria catre Orientul Apropiat, Orientul Indepartat si regiunea Marii Negre, prin Constanta.

 

 

Miercuri, 10 iunie 2015
In primele 5 luni ale anului 2015, traficul de marfuri a crescut cu 20%
Traficul total de marfuri inregistrat in perioada ianuarie - mai 2015 in porturile maritime romanesti, Constanta, Midia si Mangalia, a fost de peste 23 milioane tone, cu 20% mai mult decat in aceeasi perioada a anului trecut.
Traficul maritim a fost 17,3 milioane tone (15,3 milioane tone in aceeasi perioada a anului 2014), iar cel fluvial a reprezentat 5,7 milioane tone (4 milioane tone in 2014).
Pentru traficul maritim, cresterea de trafic in perioada analizata reprezinta 13,15%, iar pentru cel fluvial de 42,46%, evolutia fiind determinata de conditiile favorabile de navigatie pe Dunare.

 

 

Marti, 27 ianuarie 2015
Master Planul Portului Constanta, in procedura evaluarii de mediu
Compania Nationala "Administratia Porturilor Maritime" SA Constanta, cu sediul in Incinta Port, Gara Maritima, 900900, Constanta, titularul proiectului "Master Plan al Portului Constanta", anunta publicul interesat asupra declansarii etapei de incadrare cf. HG 1076/2004 privind procedura evaluarii de mediu pentru planuri si programe, in vederea obtinerii avizului de mediu pentru proiectul "Master Plan al Portului Constanta", care reprezinta strategia de dezvoltare a porturilor maritime Constanta, Mangalia si Midia pana in anul 2040.

 

 

Luni, 19 ianuarie 2015
Traficul de marfuri - peste 55,6 milioane tone in 2014
Traficul total de marfuri inregistrat in 2014 in porturile maritime romanesti Constanta, Midia si Mangalia a fost de 55.641.910 tone, cu 0,9% mai mult decat in 2013.
Traficul maritim a fost 43.053.376 tone (42.669.079 tone in 2013), iar cel fluvial a reprezentat 12.588.489 tone (12.468.978 tone in 2013).

 

 

arhiva
 
Evenimente

Ziua Portului Constanta, o noua intalnire importanta la Belgrad
Compania Nationala "Administratia Porturilor Maritime" SA Constanta organizeaza cea de-a noua editie a "Zilei Portului Constanta", pe data de 24 septembrie 2015, la Holiday Inn Hotel din Belgrad, eveniment traditional in regiune datorita interesului manifestat pentru aceasta intalnire anuala intre parteneri de afaceri, investitori si autoritati din Romania si Serbia.
Compania Nationala "Administratia Porturilor Maritime" SA Constanta a facut eforturi sustinute inca din 2007, o data cu deschiderea reprezentantei, pentru a promova si concretiza legaturi de afaceri solide si trainice intre firme din Serbia si Romania.

 

 

ACVADEPOL 2015 - eveniment concentrat pe strategia de organizare si legiferare in zona conservarii mediului inconjurator
Colocviul national cu participare internationala ACVADEPOL, ajuns la a 22-a editie, se va desfasura intre 25 si 27 iunie la hotel Flora, in Mamaia.
Colocviul vizeaza schimburi de informatii in domeniul protectiei mediului, in scopul prevenirii si combaterii poluarii in porturi. ACVADEPOL este evenimentul ce reuneste dezbateri ample cu privire la noile aparitii tehnice si stiintifice din domeniul protectiei mediului marin.

 

 

Portul Constanta la TEN-T Days 2015, in Letonia
Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime SA Constanta participa in perioada 22-23 iunie 2015, la Riga, in Letonia, la evenimentul TEN-T Days 2015.
Pe 22 iunie, directorul general al CN APM SA Constanta, Valeriu Nicolae Ionescu, va lua parte la o intalnire dedicata planului de lucru pentru Coridorul Rin-Dunare, la invitatia Directiei Generale pentru Mobilitate si Transport (DG Move) din cadrul Comisiei Europene. Planul de lucru pentru acest coridor se bazeaza pe rezultatele unui studiu care a fost pe larg consultat si discutat pe tot parcursul anului 2014, în cadrul sedintelor Forumului Coridorului si intalnirilor grupului de lucru, cu privire la porturi si cai navigabile interioare, si a fost agreat in unanimitate de catre toate statele membre implicate.

 

 

CN APM SA, promotor al tranzitului de cereale prin Portul Constanta la BAJA GRAIN PARTNERSHIP
Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime SA Constanta va fi reprezentata la evenimentul BAJA GRAIN PARTNERSHIP care se desfasoara pe 4 iunie 2015 la Baja, in Ungaria.
Acesta este un eveniment devenit traditional care se desfasoara anual incepand cu 2009 si reuneste numerosi participanti din domeniul comertului cu cereale. BAJA GRAIN PARTNERSHIP a aparut ca o necesitate resimtita de catre companiile care isi desfasoara activitatea in sectorul agricol din Ungaria, aceea de a realiza un schimb de informatii in domeniu.

 

 

arhiva

Autentificare

Utilizator:

Parola:

 

Securitate portuara
arhiva

Sosiri / Plecari