Facebook Twitter

 

Stiri

Vineri, 23 februarie 2018
Program de lucru cu publicul Serviciul Autorizari si Control
Incepand cu data de 23 februarie 2018, programul de lucru cu publicul al Serviciului Autorizari si Control din cadrul CN APM SA Constanta se va desfasura in intervalul orar 8.00 - 12.00 (primirea documentelor, analiza acestora si obtinerea de clarificari; generarea facturilor pentru documentele deja verificate/procesate; eliberarea permiselor de acces si a licentelor/permiselor de lucru deja tiparite).

 

 

Miercuri, 07 februarie 2018
Strategia navala se scrie in Portul Constanta
Astazi, 7 februarie, la sediul Companiei Nationale Administratia Porturilor Maritime SA Constanta se desfasoara intalnirea de lucru a administratiilor portuare si a organizatiilor reprezentative din sectorul naval pentru elaborarea unei strategii navale.
Evenimentul este organizat de CN Administratia Porturilor Maritime SA si Organizatia Patronala Constanta Port Business Association, in cadrul protocolului de colaborare de la semnarea caruia se implineste un an in aceste zile.

 

 

Vineri, 12 ianuarie 2018
A fost semnat contractul pentru modernizare sistem semnalizare din bazinele portuare si de pe calea navigabila in cadrul proiectului european PROTECT
Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime SA a semnat, in cadrul proiectului "PROTECT - Infrastructura pentru operatiuni sigure si pentru protectia mediului in Portul Constanta", contractul pentru modernizarea sistemului de semnalizare din bazinele portuare si de pe calea navigabila.
Contractul a fost adjudecat de SC Utilnavorep SA Constanta prin procedura de licitatie publica in Sistemul Electronic de Achizitii Publice.

 

 

Vineri, 12 ianuarie 2018
A fost semnat contractul pentru proiectarea, construirea si livrarea navei tanc autopropulsata in cadrul proiectului european PROTECT
In cadrul proiectului "PROTECT – Infrastructura pentru operatiuni sigure si pentru protectia mediului in Portul Constanta" , Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime SA a semnat cu SC NAVROM SHIPYARD SRL Galati contractul pentru proiectarea, construirea si livrarea in Portul Constanta a unei nave tanc autopropulsata.

 

 

Vineri, 15 decembrie 2017
"Harvest Danube", o noua macara plutitoare in Portul Constanta
ADM Romania s-a dotat recent cu o macara plutitoare noua - "Harvest Danube", produsa in acest an in Santierul Naval Damen din Galati. Capacitatea de ridicare este de maximum 40 tone, iar rata de descarcare de pana la 12.000 tone/zi.
"Harvest Danube" este o investitie care vine in continuarea politicii de dezvoltare a ADM in Portul Constanta si va avea impact benefic asupra calitatii operatiunilor desfasurate in port.

 

 

Miercuri, 13 decembrie 2017
Reprezentantii Portului Anaklia din Georgia, in Portul Constanta
Azi, 13 decembrie 2017, reprezentantii Portului Anaklia din Georgia, Levan Akhvlediani - CEO si Salome Kelenjeridze - Director Comercial - Marketing, au vizitat Portul Constanta si au avut intalniri de afaceri cu firme din domeniul portuar.
Delegatia georgiana si conducerea Companiei Nationale Administratia Porturilor Maritime SA Constanta au avut discutii pe tema dezvoltarii noului port din Anaklia, ca potential partener pentru Portul Constanta, avand in vedere si incheierea unui protocol de colaborare intre cele doua porturi.

 

 

Vineri, 08 decembrie 2017
Cele mai performante companii din domeniul portuar in 2017 au fost premiate de CN APM SA
Vineri, 8 decembrie 2017, la sediul Companiei Nationale Administratia Porturilor Maritime SA Constanta, in prezenta secretarului de stat din Ministerul Transporturilor, Ionel Minea, a avut loc decernarea premiilor de excelenta 2017, o traditie reluata dupa 5 ani.
Directorul general al companiei, Nicolae Dan Tivilichi, a inmanat 10 premii celor mai performante companii din domeniul portuar, in premiera fiind acordate si doua premii speciale.
In cazul companiilor portuare, criteriile de stabilire a premiantilor au luat in considerare traficul de nave si marfuri, valoarea investitiilor, nivelul de achitare a datoriilor catre CN APM SA.

 

 

Luni, 20 noiembrie 2017
CN APM SA Constanta continua investitiile pentru imbunatatirea conditiilor de operare in portul Constanta Sud
Compania Nationala "Administratia Porturilor Maritime" SA Constanta a finalizat proiectul de investitii, "Retele electrice de forta si iluminat in zona fluvio-maritima, danele 97 - 99", retele amplasate la terminalul de barje, din apropiere de poarta de acces nr. 7 a portului Constanta Sud.
Lucrarea a fost realizata cu fonduri proprii, cu forte proprii si consta in modernizarea si extinderea instalatiilor electrice de forta (tablouri de distributie a energiei electrice in zona cheului pentru remorchere), precum si o retea electrica de iluminat nocturn, cu o lungime de 720 m, valoarea investitiei fiind de aproximativ 2.000.000 lei.

 

 

Joi, 12 octombrie 2017
Portul Constanta isi consolideaza, la Budapesta, pozitia de port principal de tranzit pentru economia Ungariei
Peste 180 de reprezentanti ai comunitatii de afaceri ungare au participat, astazi, 12 octombrie 2017, la cea de-a XI-a editie a Zilei Portului Constanta la Budapesta.
Evenimentul, devenit un reper pentru domeniul transporturilor si logisticii din Ungaria, a avut loc la sala de conferinte a hotelului Aquaworld din Budapesta si este organizat, an de an, de Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime SA Constanta, cu scopul de a promova oportunitatile pe care le ofera Portul Constanta pentru companiile ungare si din zona.

 

 

Vineri, 06 octombrie 2017
Silk Road Summit - in premiera in Portul Constanta
Ministrul Transporturilor, Alexandru Razvan CUC, a deschis Silk Road Summit in Portul Constanta, joi, 5 octombrie 2017
Evenimentul este organizat in premiera in Romania, in Portul Constanta, de catre Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime S.A. Constanta, Organizatia Patronala Constanta Port Business Association si Asociatia Drumul Matasii din Romania.
Diplomati, parlamentari din comisiile de specialitate din Senat si Camera Deputatilor, oficiali ai Guvernului, ai Ministerului Transporturilor, delegati ai porturilor partenere Portului Constanta, asociatii profesionale ale transportatorilor, oameni de afaceri, comunitatea portuara din portul Constanta, prin prezenta lor au accentuat interesul pentru a sprijini aceasta initiativa pe termen lung.

 

 

Joi, 21 septembrie 2017
Ziua Portului Constanta la Belgrad - un eveniment de importanta regionala
Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime SA Constanta a revenit la Belgrad, cu cea de-a 11-a editie a Zilei Portului Constanta, eveniment care s-a desfasurat azi, 21 septembrie, la sala de conferinte a hotelului Holiday Inn.
Ziua Portului Constanta este un eveniment de referinta in domeniul transporturilor si logisticii pentru Serbia si pentru celelalte tari din zona, interesul pentru acesta reflectandu-se in numarul mare de companii reprezentate, al tarilor din care au venit si al domeniilor de activitate: logistica, traderi, transportatori, porturi de pe Dunare. Si la aceasta editie au participat peste 200 de delegati ai companiilor care folosesc deja oportunitatile oferite de porturile maritime romanesti si intentioneaza sa-si dezvolte business-ul, colaboratori consacrati, precum si potentiali parteneri.

 

 

Marti, 22 august 2017
Memorandum de cooperare intre porturile Constanta si Gdansk
Portul Constanta si Portul Gdansk (Polonia) au semnat un Memorandum de cooperare, alaturi de SNTFM CFR Marfa si PKP Cargo. Obiectivul acestui Memorandum este dezvoltarea cooperarii, asigurarea si realizarea unui flux eficient de transport de marfuri intre regiunile Marii Baltice si Marii Negre, contribuirea in comun la dezvoltarea unei oferte logistice pe un coridor de transport pe calea ferata intre Portul Gdansk si Portul Constanta. Coridorul de transport de marfa Gdansk-Constanta isi propune sa ofere alternative de calitate pentru clientii cu activitati in regiunile din nord-estul si sud-estul Europei.

 

 

Joi, 17 august 2017
Traficul pietonal pe la Poarta 1 ramane deschis
Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime SA Constanta anunta ca pe perioada lucrarilor de modernizare a Portii 1 traficul pietonal ramane deschis, gasindu-se o solutie care sa respecte normele de siguranta a pietonilor.

 

 

Joi, 10 august 2017
Accesul auto si pietonal pe la Poarta 1 se inchide pe 17 august 2017
Pentru inceperea lucrarilor de modernizare, de joi, 17 august 2017, se va inchide total accesul auto si pietonal pe la Poarta 1 a Portului Constanta.
Traficul auto va fi deviat pe la Poarta 1 bis, precum si pe la toate celelalte porti de acces, iar traficul pietonal va fi permis pe portile 2 si 3.
La luarea acestor decizii s-a luat in calcul siguranta traficului pietonal in imediata apropiere a santierului, precum si lipsa sistemelor de control si monitorizare a accesului in port.
Termenul estimat de finalizare a lucrarilor este mijlocul lunii mai 2018.

 

 

Miercuri, 26 iulie 2017
A inceput dragajul de intretinere in bazinele si senalele porturilor maritime
Astazi, 26 iulie 2017, a inceput dragajul de intretinere in porturile maritime romanesti. Prima nava de dragaj lucreaza in Portul Midia, pe senalul de intrare in port.
Durata estimata necesara pentru realizarea acestor lucrari in Portul Midia este de 15 zile, urmand apoi ca dragajul sa continue in Portul Constanta.

 

 

arhiva
 
Evenimente

Portul Constanta intalneste Portul Vukovar
Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime SA Constanta si Luka Vukovar d.o.o organizeaza in data de 14 martie 2018, la Hotelul "Lav", Vukovar, Croatia, cea de-a doua editie a "Port of Constantza meets Port of Vukovar".
Evenimentul este rezultatul cooperarii incepute in anul 2015 si are ca scop prezentarea progresului realizat de la ultima editie, urmand sa se identifice noi modalitati de imbunatatire a cooperarii dintre cele doua parti.

 

 

"Constanta Port Container Day", 22 martie 2018, Cluj-Napoca
Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime SA Constanta si revista Intermodal&Logistics organizeaza, pe 22 martie 2018, la "Grand Hotel Italia", Cluj-Napoca cea de-a doua editie a Constanta Port Container Day, cu sprijinul DP World Constanta, SOCEP si COSCO Shipping.
Tematica principala de dezbatere a Constanta Port Container Day din acest an va fi Portul Constanta - punct de acces al exportatorilor din Romania catre piata globala. Oportunitati si provocari.

 

 

Locomotiva electrica cu acumulatori - LEA, o inovatie a Euroest Romania
Euroest Romania a primit, recent, premiul de excelenta in domeniul feroviar pentru inventie, cercetare si inovatie, pentru dezvoltarea locomotivei electrice cu acumulatori - LEA.
Inovatia a fost premiata in cadrul Galelor Club Feroviar. Proiectul a vizat modernizarea locomotivei LDH1250 si transformarea in locomotiva electrica pe acumulatori LEA.

 

 

Reprezentantii CN APM SA, prezenti la Tbilisi Belt and Road Forum
In perioada 27-29 noiembrie 2017, o delegatie a CN APM SA Constanta va participa la evenimentul "Tbilisi Belt & Road Forum", care va avea loc la Tbilisi, Georgia, fiind organizat sub patronajul premierului Georgiei, Giorgi Kvirikashvili.
Acest eveniment continua obiectivele "Forumului dedicat Drumului matasii", care a avut loc la Tbilisi in anul 2015, servind ca platforma pentru dialogul constant dintre guvern si companii.

 

 

CN APM SA participa la Danube Transport Day
CN APM SA Constanta va participa, in data de 23 noiembrie 2017, la evenimentul "Danube Transport Day", care va avea loc la Bruxelles, Belgia. Cea de-a doua editie a evenimentului este organizata de Asociatia Pro Danube International, cu sustinerea europarlamentarului Ana-Claudia Tapardel (membra a Comisiei pentru Transport si Turism din cadrul Parlamentului European).
Acest eveniment dedicat Dunarii va reuni, pe de o parte, oficialii Parlamentului European si ai Comisiei Europene si, pe de alta parte, reprezentantii industriei din principalele ramuri active in regiunea Dunarii. La editia din acest an va participa si Violeta Bulc, Comisarul European pentru Transporturi.

 

 

arhiva

Autentificare

Utilizator:

Parola:

 

Securitate portuara
arhiva

Sosiri / Plecari