Stiri

Joi, 04 februarie 2016
Sezonul de croaziere 2016 incepe in martie
Pana la aceasta data, 22 nave de croaziera si-au anuntat escale in Portul Constanta, prima, MSC Opera, fiind programata pe 28 martie 2016. Din totalul celor 22 de nave, 7 sunt fluviale.
Compania MSC va avea 6 escale in acest sezon de croaziere, cu navele MSC Opera si MSC Lirica.
Se remarca revenirea companiei Costa Crociere in Marea Neagra si in Portul Constanta, cu nava Costa Neoromantica.

 

 

Miercuri, 03 februarie 2016
Selectie oferte - valorificare reziduuri petroliere
Compania Nationala "Administratia Porturilor Maritime" SA Constanta - cu sediul in Gara Maritima din incinta Portului Constanta, in conformitate cu Legea nr 15/1994 si a Normelor Metodologice de aplicare din 29.12.1997 organizeaza o selectie de oferte in ziua de 18.02.2016, ora 11.00 pentru valorificarea in regim de urgenta a circa 1.400 tone reziduuri petroliere de la nave.

 

 

Luni, 18 ianuarie 2016
Traficul de marfuri inregistrat in 2015 a depasit 56 milioane tone
Traficul total de marfuri inregistrat in 2015 in porturile maritime romanesti, Constanta, Midia si Mangalia, a fost de 56,33 milioane tone, cu 1,25% mai mult decat in 2014.
Traficul maritim a fost 43,60 milioane tone (43 milioane tone in 2014), iar cel fluvial a reprezentat 12,73 milioane tone (12,58 milioane tone In 2014). Pentru traficul maritim, cresterea de trafic in perioada analizata reprezinta 1,28%, iar pentru cel fluvial de 1,15%.

 

 

Joi, 17 decembrie 2015
Trafic de 51,6 milioane tone de marfuri in 11 luni
Traficul total de marfuri inregistrat in perioada ianuarie - noiembrie 2015 in porturile maritime romanesti, Constanta, Midia si Mangalia a fost de peste 51,6 milioane tone.
Cresteri de trafic au fost inregistrate la cereale (de la 15,8 milioane tone in perioada ianuarie - noiembrie 2014, la 18 milioane tone in acest an), produse petroliere (de la 4,3 milioane tone la 4,7 milioane tone), minereuri si deseuri neferoase (de la 2,4 milioane tone la 2,8 milioane tone) si combustibili minerali solizi (de la 2 milioane tone la 3,1 milioane tone).

 

 

Vineri, 27 noiembrie 2015
Memorandum de Intelegere intre CN APM si Autoritatea Portului Augusta, Italia
Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime SA si Autoritatea Portului Augusta - Italia, au semnat, pe 25 noiembrie 2015, un Memorandum de Intelegere. Documentul a fost semnat, din partea CN APM SA, de directorul general Valeriu Nicolae Ionescu, iar din partea Autoritatii Portului Augusta de av. Alberto Cozzo - Comisar Extraordinar.
Memorandumul stipuleaza cooperarea intre parti pentru:
- Promovarea reciproca a porturilor semnatare si a zonei industriale aferente fata de companii de transport maritim, importatori, exportatori si expeditori, folosind beneficiile si facilitatile respectivelor porturi si pe cele de zona libera, si in special cu referire la calitatea serviciilor, disponibilitatea infrastructurii si echipamentelor, ca si la capacitatea porturilor de a opera diferite categorii de nave si de marfuri;

 

 

Vineri, 20 noiembrie 2015
S-au finalizat lucrarile la podul rutier peste Canalul Dunare-Marea Neagra
Joi, 19 noiembrie 2015, membrii comisiei de receptie au semnat receptia la finalizarea lucrarilor la Obiectul 1 al investitiei "Pod rutier la km 0+540 al CDMN si lucrari aferente infrastructurii rutiere si de acces in Portul Constanta".
Podul rutier la km 0+540 al Canalului Dunare - Marea Neagra a fost deschis circulatiei luni, 19 octombrie 2015.
Tot de la aceasta data a fost deschis traficului accesul pe la Poarta 10 bis a Portului Constanta, pe ambele sensuri.

 

 

Joi, 19 noiembrie 2015
Traficul de marfuri dintre Portul Constanta si Ungaria s-a triplat in primele 9 luni ale anului 2015
La sfarsitul lunii septembrie 2015 s-au inregistrat 4,93 milioane tone de marfuri fata de 1,69 milioane tone in 2014
Astazi, 19 noiembrie 2015, la Palatul Fundatiei Bethlen Gabor, a avut loc o noua editie a Zilei Portului Constanta la Budapesta, eveniment cu traditie in Ungaria si asteptat de mediul de afaceri din domeniul transporturilor si logisticii.
In acest an, Ziua Portului Constanta s-a desfasurat in prezenta a circa 180 de delegati ai companiilor cu activitati in domeniul economic, al transporturilor, logisticii si comertului din Europa Centrala si de Vest si din Romania.

 

 

Vineri, 06 noiembrie 2015
CN APM Constanta, premiata la Topul National al Firmelor
Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime SA Constanta a fost premiata la Topul National al Firmelor din Romania, editia a XXII-a, datorita rezultatelor economice obtinute in cursul anului 2014.
CN APM SA Constanta s-a clasat pe primul loc in domeniul Servicii, grupa Activitati conexe pentru transporturi, categoria Intreprinderi Mari.

 

 

Marti, 03 noiembrie 2015
S-au finalizat lucrarile la Prelungirea digului de larg al Portului Constanta
Pe 3 noiembrie 2015 a fost incheiata receptia la finalizarea lucrarilor la investitia Prelungirea digului de larg al Portului Constanta. Proiectul a constat in extinderea cu 1.050 metri a digului de larg, de la 4.850 metri la 5.900 metri, in vederea atingerii lungimii din proiectul initial.

Scopul acestuia este de a imbunatati conditiile de exploatare prin diminuarea valurilor in intreg acvatoriul portuar, sporirea sigurantei navelor prin asigurarea unei protectii a senalelor de circulatie a navelor si reducerea efectelor distructive ale valurilor asupra amenajarilor din incinta portuara.

 

 

Joi, 15 octombrie 2015
Podul rutier peste Canalul Dunare - Marea Neagra va fi deschis circulatiei
Podul rutier la km 0+540 al Canalului Dunare - Marea Neagra va fi deschis circulatiei luni, 19 octombrie 2015, ora 8.
Tot de la aceasta data va fi deschis traficului accesul pe la Poarta 10 bis a Portului Constanta, pe ambele sensuri.

 

 

Joi, 08 octombrie 2015
Peste 200 de delegati din 15 tari au marcat a zecea editie a Zilei Portului Constanta in Austria
Astazi, 8 octombrie 2015, la Krems, a avut loc editia aniversara, a zecea, a Zilei Portului Constanta in Austria, eveniment organizat de Compania Nationala "Administratia Porturilor Maritime" SA Constanta, in parteneriat cu Mierka Donauhafen Krems.
Peste 200 de participanti din 15 tari au venit la intalnirea cu Portul Constanta, acestia reprezentand companii importante din domeniul transporturilor si logisticii din Austria, Slovacia, Cehia, Italia, Olanda, Serbia, Germania, Croatia si Bulgaria. Au fost reprezentate portul Vukovar din Croatia, compania DOE SE din Cehia, porturile austriece la Dunare, oficialitati din Austria, reprezentantii ambasadelor din Kazahstan, Georgia, Bulgaria si Serbia.
Operatori importanti din Portul Constanta - APM Terminals, Chimpex, Comvex, Socep si United Shipping Agency au fixat intalniri de afaceri la eveniment cu potentiali parteneri din Europa Centrala.

 

 

arhiva
 
Evenimente

Black Sea Ports and Shipping 2016, in premiera la Constanta
A cincea editie a evenimentului Black Sea Ports&Shipping se va desfasura in acest an, in premiera in Romania, la Constanta, la Centrul Expozitional, în perioada 25-27 mai 2016. Aceasta editie este gazduita de CN Administratia Porturilor Maritime SA Constanta, evenimentul fiind cel mai important de acest gen din regiunea Marii Negre. Tematica Black Sea Ports&Shipping se refera la abordarea problemelor de actualitate si la provocarile din domeniul transportului si logisticii la nivel mondial.

 

 

Intalniri importante la Bruxelles
Directorul General al Companiei Nationale "Administratia Porturilor Maritime" SA Constanta Valeriu Nicolae IONESCU va fi prezent la Adunarea Generala ESPO si la Conferinta FERRMED, evenimente programate pentru 10 si 12 noiembrie la Bruxelles, Belgia. CN APM SA Constanta isi continua astfel activitatea in cadrul ESPO, urmarind sporirea contributiei directe a Portului Constanta in calitatea sa de "core port" la elaborarea si implementarea documentelor care vizeaza consolidarea, dezvoltarea si armonizarea politicii UE in domeniul transportului naval si combinat.

 

 

CN APM la Reuniunea Organizatiei de Cooperare Economica la Marea Neagra de la Bucuresti
Pe 21 octombrie 2015, la Bucuresti, are loc Reuniunea ministrilor transporturilor din tarile membre ale Organizatiei de Cooperare Economica la Marea Neagra (OCEMN), eveniment care este precedat, pe 20 octombrie, de intalnirea Grupului de lucru ad-hoc pentru autostrazi maritime - MoS, precum si de o reuniune, la nivel de experti, pentru discutarea si analizarea declaratiei comune care va fi adoptata de catre ministrii transporturilor.

 

 

Portul Constanta participa la Forumul Coridorului Rin - Dunare , la Bruxelles
In perioada 28-29 septembrie 2015, la Bruxelles in Belgia se desfasoara cea de-a cincea reuniune a Forumului Coridorului Rin-Dunare, precum si la cea de-a treia reuniune a Grupului de Lucru din cadrul Forumului Coridorului Rin-Dunare al Retelei Centrale, evenimente la care Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime SA Constanta este reprezentata de directorul general Valeriu Nicolae Ionescu.

 

 

arhiva

Autentificare

Utilizator:

Parola:

 

Securitate portuara
arhiva

Sosiri / Plecari