Facebook Twitter

 

Stiri

Vineri, 14 iulie 2017
Masuri de fluidizare a traficului de cereale in Portul Constanta
In perioada campaniei agricole 2017, incepand cu 17 iulie, pana pe 15 septembrie, punctele de acces in zona portuara pentru autovehiculele de transport marfa, cu sau fara marfa, sunt stabilite in cadrul unei noi proceduri astfel:
INTRARE:
Poarta 9
- intrare pentru toate autovehiculele de transport cereale, cu marfa.
Poarta 7
- intrare pentru toate autovehiculele, cu sau fara marfa, altele decat cele de transport cereale.
IESIRE:
Poarta 7
- iesire pentru toate autovehiculele cu sau fara marfa.
Intreaga procedura poate fi consultata aici.

 

 

Miercuri, 05 iulie 2017
Restrictionare acces Dig de larg
Va aducem la cunostinta ca in urma inspectiilor efectuate pe digul de larg al portului Constanta, conducerea Companiei Nationale "Administratia Porturilor Maritime" SA Constanta a dispus interzicerea accesului cu autoturisme pe digul de larg, incepand de la Farul alb.
Pe digul de larg este permis accesul pietonal si cu bicicleta.
Precizam faptul ca digul de larg nu are statut de drum public deschis circulatiei autovehiculelor, acesta este o constructie hidrotehnica ce are ca scop protejarea bazinului portuar si sporirea sigurantei navelor.

 

 

Joi, 15 iunie 2017
Portul Constanta va deveni membru al Asociatiei Internationale Trans-Caspian International Transport Route
Compania Nationala "Administratia Porturilor Maritime" SA Constanta si Asociatia "Trans-Caspian International Transport Route", din Kazahstan, au semnat astazi, 15 iunie 2017, la Astana, un protocol de colaborare avand scop afilierea CN APM la asociatia internationala, ca membru.

 

 

Joi, 08 iunie 2017
Constanta Port Container Day la Cluj-Napoca
Compania Nationala "Administratia Porturilor Maritime" SA Constanta si Camera de Comert si Industrie Cluj au organizat evenimentul "Constanta Port Container Day", desfasurat astazi, 8 iunie, la "Grand Hotel Italia" in municipiul Cluj-Napoca, cu o participare numeroasa, a peste 130 de persoane.
Evenimentul a oferit in premiera un prilej de intalniri si discutii intre posibili parteneri de afaceri din cele doua importante zone economice, comunitatea portuara din Portul Constanta si producatori, transportatori, firme din domeniul industriei si al logisticii din Cluj-Napoca si intreaga regiune de nord-vest a Romaniei.

 

 

Joi, 18 mai 2017
Dragajul de intretinere si infrastructura, teme de discutie la intalnirea dintre operatorii portuari si conducerea CN APM
Operatorii portuari din Portul Constanta au participat, miercuri, 17 mai 2017, la sediul Administratiei Porturilor Maritime, la o noua intalnire cu conducerea companiei pentru a discuta principalele teme de interes despre activitatea de pe platforma portuara.
Reprezentanti ai operatorilor portuari reuniti in cadrul Organizatiei Patronale Constanta Port Business Association, ai sindicatelor si ai Autoritatii Navale Romane au centralizat problemele cu care se confrunta in activitate si cele de infrastructura si le-au propus spre discutie pentru identificarea solutiilor.

 

 

Vineri, 24 martie 2017
River Adagio a deschis sezonul de croaziere
Vineri, 24 martie, la ora 13.00, a acostat la terminalul de pasageri al portului Constanta nava fluviala River Adagio, cu pavilion Malta. River Adagio are programate cinci escale in terminalul de pasageri al portului Constanta in acest sezon.

 

 

Joi, 09 martie 2017
Comunitatea portuara, fata in fata cu primarul Constantei si directorul general al CN APM
La sediul CN Administratia Porturilor Maritime SA Constanta s-a desfasurat o intalnire a comunitatii portuare cu primarul municipiului Constanta, Decebal Fagadau, si cu directorul general al CN APM SA, Nicolae Dan Tivilichi.
Peste 40 de reprezentanti ai celor mai importante firme din port participa la aceasta discutie organizata in premiera, interesati de proiectele comune ale Portului Constanta si municipalitatii, de modalitatea prin care afacerile din port pot fi sprijinite de administratia locala.

 

 

Luni, 27 februarie 2017
CN APM si Constanta Port Business Association se implica in realizarea unei strategii navale
Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime SA Constanta si Constanta Port Business Association au organizat luni, 27 februarie 2017, ora 11.30, la sediul companiei o dezbatere pe tema "Implicarea Portului Constanta in dezvoltarea transportului fluvio-maritim - provocari si solutii".
Alaturi de reprezentantii Administratiei Porturilor Maritime, au participat operatori portuari si specialisti din cadrul CN Administratia Canalelor Navigabile SA.
Intalnirea a avut loc in cadrul Protocolului de colaborare semnat de CN APM si Constanta Port Business Association si face parte din actiunile necesare pentru a creiona o strategie navala coerenta.

 

 

Joi, 19 ianuarie 2017
CN Administratia Porturilor Maritime SA Constanta si Constanta Port Business Association au semnat un protocol de colaborare
Astazi, 19 ianuarie 2017, a fost semnat protocolul de colaborare dintre CN Administratia Porturilor Maritime SA Constanta si Constanta Port Business Association.
Protocolul isi propune, printre altele, colaborarea dintre cele doua parti semnatare in scopul identificarii unor solutii optime de interes comun si national si demararii unor actiuni concrete si imediate pentru rezolvarea problemelor existente in Portul Constanta, in vederea promovarii portului si mentinerii acestuia la un nivel competitiv pe pietele in domeniu.

 

 

Miercuri, 11 ianuarie 2017
Traficul de cereale prin Portul Constanta a inregistrat un nou record in 2016
Traficul total de marfuri inregistrat in 2016 in porturile maritime romanesti, Constanta, Midia si Mangalia, a fost de 59,5 milioane tone, cu 5,5% mai mult decat in 2015.
Traficul de cereale a depasit, in 2016, recordul inregistrat in 2015, an de referinta pentru acest sector. Anul trecut, in Portul Constanta au fost manipulate 20,4 milioane tone cereale, fata de 19,61 milioane tone in 2015.
Cerealele au avut o pondere, in traficul total, de 34,3%, fiind urmate in top de petrol brut 12,6%, articole diverse 11,6%, produse petroliere 9,5% si minereuri si deseuri neferoase 5,3%.

 

 

Luni, 28 noiembrie 2016
PROTECT, proiect cu finantare europeana privind modernizarea infrastructurii si protectia mediului in Portul Constanta
Luni, 28 noiembrie 2016, la sediul Companiei Nationale Administratia Porturilor Maritime SA Constanta a avut loc conferinta de presa de lansare a proiectului:
Modernizarea infrastructurii si protectia mediului in Portul Constanta - PROTECT
In cadrul programului de finantare Mecanismul pentru Interconectarea Europei /Connecting Europe Facility (CEF), Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime SA Constanta, in calitate de beneficiar si Agentia Executiva pentru Inovare si Retele (INEA), in calitate de autoritate de management, au semnat pe 24 octombrie 2016 contractul de finantare nr. INEA/CEF/TRAN/M2015/1131569, avand ca obiect realizarea proiectului de investitie: Modernizarea infrastructurii si protectia mediului in Portul Constanta - PROTECT.

 

 

arhiva
 
Evenimente

Colocviul national ACVADEPOL, 29 iunie - 01 iulie 2017 la Mamaia
Continuand traditia, a XXIV-a editie a Colocviului national ACVADEPOL se va desfasura in perioada 29 iunie - 01 iulie 2017 la Mamaia, hotel Flora.
Anual, la colocviu participa peste 100 de delegati reprezentanti ai porturilor romanesti maritime si fluviale, universitatile din Constanta si Galati, Academia Navala, Agentia de Protectie a Mediului dar si reprezentanti ai Consiliilor Locale si Consiliilor Judetene din Constanta si Galati, primariile celor doua municipii precum si reprezentanti ai Inspectoratelor Situatiilor de Urgenta din judetele Constanta, Galati, Giurgiu si Tulcea.

 

 

Portul Constanta la Black Sea Ports and Shipping 2017
CN Administratia Porturilor Maritime SA Constanta va participa la Expo-Conferinta Black Sea Ports & Shipping 2017, editia a VI-a, ce va avea loc in perioada 17-19 mai 2017, la Hotel Sheraton Batumi, Georgia.
Asteptam vizitatorii la Standurile nr. 9 si 17.
Evenimentul a fost conceput ca instrument si platforma de promovare a porturilor si transporturilor maritime in regiunea Marii Negre, care sa aduca impreuna specialisti ai celor doua industrii strans legate si reciproc determinante apartinand unei zone mai putin dezvoltate, in raport cu alte bazine maritime.

 

 

Administratia Porturilor Maritime - la cea de-a XVI-a editie a expozitiei "TRANSPORT LOGISTIC"
Compania Nationala "Administratia Porturilor Maritime" SA Constanta va participa la cel mai reprezentativ eveniment expozitional din Europa organizat in anul 2017: "TRANSPORT LOGISTIC", ce va avea loc la Munchen, Germania, in perioada 9-12 mai 2017.
Aceasta este singura expozitie din Europa dedicata tuturor modurilor de transport, fiind organizata de MESSE MUNCHEN GMBH, Germania, cu o frecventa bianuala. La ultima editie din 2015 au fost inregistrate peste 2000 de firme expozante din 62 de tari si 55.000 de vizitatori din peste 100 de tari.

 

 

Participati la Breakbulk Europe!
In perioada 24-26 aprilie 2017, Portul Constanta participa la cea de a XI a editie a evenimentului expozitional "Breakbulk Europe 2017", ce se desfasoara in Centrul Expozitional Antwerp Expo din orasul - port Antwerp, Belgia.
Organizat de prestigioasa companie ITE Group Ltd. (International Transport Events), Marea Britanie - Breakbulk Events & Media, evenimentul este conceput ca instrument si platforma de promovare pentru transportul, operarea si serviciile de logistica dedicate diferitelor tipuri de marfuri apatinand categoriei "breakbulk", marfurilor agabaritice si transporturilor Ro - Ro.

 

 

Portul Constanta pe Drumul Matasii - prezentari
Miercuri, 5 aprilie 2017, la sediul CN Administratia Porturilor Maritime SA, a avut loc masa rotunda pe tema Portul Constanta pe Drumul Matasii.

Prezentarile organizatorilor evenimentului le puteti descarca urmand linkurile de mai jos:


Prezentare CN APM S.A

Prezentare Constanta Port Business Association

Prezentare Asociatia Drumul Matasii

 

 

arhiva

Autentificare

Utilizator:

Parola:

 

Securitate portuara
arhiva

Sosiri / Plecari