Stiri

Vineri, 27 noiembrie 2015
Memorandum de Intelegere intre CN APM si Autoritatea Portului Augusta, Italia
Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime SA si Autoritatea Portului Augusta - Italia, au semnat, pe 25 noiembrie 2015, un Memorandum de Intelegere. Documentul a fost semnat, din partea CN APM SA, de directorul general Valeriu Nicolae Ionescu, iar din partea Autoritatii Portului Augusta de av. Alberto Cozzo - Comisar Extraordinar.

Memorandumul stipuleaza cooperarea intre parti pentru:
- Promovarea reciproca a porturilor semnatare si a zonei industriale aferente fata de companii de transport maritim, importatori, exportatori si expeditori, folosind beneficiile si facilitatile respectivelor porturi si pe cele de zona libera, si in special cu referire la calitatea serviciilor, disponibilitatea infrastructurii si echipamentelor, ca si la capacitatea porturilor de a opera diferite categorii de nave si de marfuri;

 

 

Vineri, 20 noiembrie 2015
Anunt mediu - Amenajare parcare si drum acces parcare zona poarta 7
Compania Nationala "Administratia Porturilor Maritime" SA Constanta anunta publicul interesat asupra depunerii solicitarii de emitere a acordului de mediu pentru proiectul "Amenajare parcare si drum acces parcare zona Poarta 7", propus a fi realizat in Portul Constanta - poarta 7, judetul Constanta.

 

 

Vineri, 20 noiembrie 2015
S-au finalizat lucrarile la podul rutier peste Canalul Dunare-Marea Neagra
Joi, 19 noiembrie 2015, membrii comisiei de receptie au semnat receptia la finalizarea lucrarilor la Obiectul 1 al investitiei "Pod rutier la km 0+540 al CDMN si lucrari aferente infrastructurii rutiere si de acces in Portul Constanta".
Podul rutier la km 0+540 al Canalului Dunare - Marea Neagra a fost deschis circulatiei luni, 19 octombrie 2015.
Tot de la aceasta data a fost deschis traficului accesul pe la Poarta 10 bis a Portului Constanta, pe ambele sensuri

 

 

Joi, 19 noiembrie 2015
Traficul de marfuri dintre Portul Constanta si Ungaria s-a triplat in primele 9 luni ale anului 2015
La sfarsitul lunii septembrie 2015 s-au inregistrat 4,93 milioane tone de marfuri fata de 1,69 milioane tone in 2014
Astazi, 19 noiembrie 2015, la Palatul Fundatiei Bethlen Gabor, a avut loc o noua editie a Zilei Portului Constanta la Budapesta, eveniment cu traditie in Ungaria si asteptat de mediul de afaceri din domeniul transporturilor si logisticii.
In acest an, Ziua Portului Constanta s-a desfasurat in prezenta a circa 180 de delegati ai companiilor cu activitati in domeniul economic, al transporturilor, logisticii si comertului din Europa Centrala si de Vest si din Romania.

 

 

Vineri, 06 noiembrie 2015
CN APM Constanta, premiata la Topul National al Firmelor
Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime SA Constanta a fost premiata la Topul National al Firmelor din Romania, editia a XXII-a, datorita rezultatelor economice obtinute in cursul anului 2014.
CN APM SA Constanta s-a clasat pe primul loc in domeniul Servicii, grupa Activitati conexe pentru transporturi, categoria Intreprinderi Mari.

 

 

Marti, 03 noiembrie 2015
S-au finalizat lucrarile la Prelungirea digului de larg al Portului Constanta
Pe 3 noiembrie 2015 a fost incheiata receptia la finalizarea lucrarilor la investitia Prelungirea digului de larg al Portului Constanta. Proiectul a constat in extinderea cu 1.050 metri a digului de larg, de la 4.850 metri la 5.900 metri, in vederea atingerii lungimii din proiectul initial.

Scopul acestuia este de a imbunatati conditiile de exploatare prin diminuarea valurilor in intreg acvatoriul portuar, sporirea sigurantei navelor prin asigurarea unei protectii a senalelor de circulatie a navelor si reducerea efectelor distructive ale valurilor asupra amenajarilor din incinta portuara.

 

 

Joi, 15 octombrie 2015
Podul rutier peste Canalul Dunare - Marea Neagra va fi deschis circulatiei
Podul rutier la km 0+540 al Canalului Dunare - Marea Neagra va fi deschis circulatiei luni, 19 octombrie 2015, ora 8.
Tot de la aceasta data va fi deschis traficului accesul pe la Poarta 10 bis a Portului Constanta, pe ambele sensuri.

 

 

Joi, 08 octombrie 2015
Peste 200 de delegati din 15 tari au marcat a zecea editie a Zilei Portului Constanta in Austria
Astazi, 8 octombrie 2015, la Krems, a avut loc editia aniversara, a zecea, a Zilei Portului Constanta in Austria, eveniment organizat de Compania Nationala "Administratia Porturilor Maritime" SA Constanta, in parteneriat cu Mierka Donauhafen Krems.
Peste 200 de participanti din 15 tari au venit la intalnirea cu Portul Constanta, acestia reprezentand companii importante din domeniul transporturilor si logisticii din Austria, Slovacia, Cehia, Italia, Olanda, Serbia, Germania, Croatia si Bulgaria. Au fost reprezentate portul Vukovar din Croatia, compania DOE SE din Cehia, porturile austriece la Dunare, oficialitati din Austria, reprezentantii ambasadelor din Kazahstan, Georgia, Bulgaria si Serbia.
Operatori importanti din Portul Constanta - APM Terminals, Chimpex, Comvex, Socep si United Shipping Agency au fixat intalniri de afaceri la eveniment cu potentiali parteneri din Europa Centrala.

 

 

Vineri, 25 septembrie 2015
Oameni de afaceri din orasul port Klaipeda, in portul Constanta
Compania Nationala "Administratia Porturilor Maritime" SA Constanta a primit astazi vizita unei delegatii formata din oameni de afaceri din Lituania, condusa de Excelenta Sa Arvydas POCIUS - Ambasadorul Republicii Lituania in Romania si de Laura KOVALIOVAITE - Consul Onorific al Romaniei in Lituania. Oaspetii au fost primiti de Ciprian HANGANU - Director Coordonator CN APM SA Constanta.

 

 

Joi, 24 septembrie 2015
Traficul de marfuri dintre Romania si Serbia a crescut cu peste 60% in acest an
Portul Constanta a revenit la Belgrad la intalnirea cu partenerii sai din regiune
Astazi, 24 septembrie 2015, la sala de conferinte a hotelului Holiday Inn din Belgrad, a avut loc cea de-a noua editie a Zilei Portului Constanta in Serbia, eveniment organizat de Compania Nationala "Administratia Porturilor Maritime" SA Constanta.
Portul Constanta a revenit la Belgrad la intalnirea cu partenerii sai, cu oficialitatile sarbe, cu oamenii de afaceri interesati de oportunitatile oferite de porturile maritime romanesti si care intentioneaza sa-si dezvolte business-ul, colaboratori consacrati, dar si potentiali.

 

 

Miercuri, 26 august 2015
Peste 4300 de persoane au ajuns in portul Constanta la bordul navei Emerald Princess
Emerald Princess a acostat in terminalul de pasageri astazi, la ora 6.00 si va pleca tot astazi, la ora 19.00. Nava este agenturata de Catoni and Co Romania SRL, vine din portul Kios, Grecia, va pleca spre portul Burgas, Bulgaria, dupa care va incheia croaziera la Istanbul, Turcia.
Emerald Princess are la bord 3214 de pasageri, dintre care 829 din Statele Unite ale Americii, 377 din Australia, 490 din Marea Britanie, 353 din Canada, 137 din Mexic, 222 din Spania, 18 din Romania.

 

 

Joi, 23 iulie 2015
CN APM SA, in Top 50 "Cel mai bun partener comercial din industria transporturilor si serviciilor portuare la nivel global"
Compania Nationala "Administratia Porturilor Maritime" SA Constanta a fost inclusa in Raportul Plimsoll Top 400, publicatie britanica ce analizeaza performanta financiara a celor mai mari companii din industria transporturilor si serviciilor portuare la nivel global.
CN "APM" SA figureaza printre cele mai performante companii din industria transporturilor si a serviciilor portuare, datele analizate fiind cele inregistrate in anii 2012, 2013 si 2014. Au fost remarcate rezultatele financiare, respectiv cifra de afaceri si profitul in crestere constanta, peste media obtinuta in domeniul analizat.

 

 

Joi, 23 iulie 2015
Traficul de cereale s-a dublat in primul semestru al anului 2015
Traficul total de marfuri inregistrat in porturile maritime romanesti a fost de 27,80 milioane tone in perioada 1 ianuarie - 30 iunie 2015, fata de 22,67 milioane tone intre 1 ianuarie si 30 iunie 2014, in crestere cu 22,6%.
Se remarca o crestere spectaculoasa a traficului de cereale, de la 4,47 milioane tone in primul semestru al anului 2014, la 10,55 milioane tone in aceeasi perioada a acestui an (122%).

 

 

Joi, 02 iulie 2015
Memorandum de Intelegere semnat, in Portul Constanta, intre Ministerul Transporturilor si Ministerul Oceanelor si Pescuitului din Republica Coreea
Ministerul Transporturilor din Romania si Ministerul Oceanelor si Pescuitului din Republica Coreea au semnat, la Constanta, Memorandumul de Intelegere in domeniul dezvoltarii cooperarii portuare.
Documentul a fost semnat de Iulian Matache, secretar de stat in Ministerul Transporturilor si de Park Junkwon, director general în Ministerul Oceanelor si Pescuitului din Republica Coreea.

 

 

Vineri, 26 iunie 2015
Portul Constanta si-a deschis portile pentru elevi si studenti
Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime SA Constanta a organizat in perioada 24-26 iunie 2015 "Zilele portilor deschise in Portul Constanta".
Evenimentul a prilejuit vizite de studiu pentru liceenii si studentii universitatilor din Constanta, menite sa contribuie la imbogatirea cunostintelor despre rolul portului in economia nationala, a activitatilor din port, precum si impactul acestuia asupra comunitatii locale.

 

 

arhiva
 
Evenimente

Intalniri importante la Bruxelles
Directorul General al Companiei Nationale "Administratia Porturilor Maritime" SA Constanta Valeriu Nicolae IONESCU va fi prezent la Adunarea Generala ESPO si la Conferinta FERRMED, evenimente programate pentru 10 si 12 noiembrie la Bruxelles, Belgia. CN APM SA Constanta isi continua astfel activitatea in cadrul ESPO, urmarind sporirea contributiei directe a Portului Constanta in calitatea sa de "core port" la elaborarea si implementarea documentelor care vizeaza consolidarea, dezvoltarea si armonizarea politicii UE in domeniul transportului naval si combinat.

 

 

CN APM la Reuniunea Organizatiei de Cooperare Economica la Marea Neagra de la Bucuresti
Pe 21 octombrie 2015, la Bucuresti, are loc Reuniunea ministrilor transporturilor din tarile membre ale Organizatiei de Cooperare Economica la Marea Neagra (OCEMN), eveniment care este precedat, pe 20 octombrie, de intalnirea Grupului de lucru ad-hoc pentru autostrazi maritime - MoS, precum si de o reuniune, la nivel de experti, pentru discutarea si analizarea declaratiei comune care va fi adoptata de catre ministrii transporturilor.

 

 

Conferinta la nivel inalt cu privire la stimularea investitiilor in transporturi
Valeriu Nicolae IONESCU, Directorul General al CN APM SA Constanta va participa la Conferinta la nivel inalt cu privire la stimularea investitiilor in transporturi, la invitatia Comisarului European pentru Transporturi - Violeta Bulc. Evenimentul este programat pe 22 octombrie 2015 la Bruxelles, Belgia.

 

 

"Tbilisi Silk Road Forum",15-16 octombrie 2015, Tbilisi, Georgia
Cu acest prilej, Valeriu Nicolae Ionescu, directorul general al CN APM SA Constanta vizeaza obiectivul clar de a face o promovare mai intensa pe pietele emergente pentru traficul de marfuri, in directia exporturilor de produse din Uniunea Europeana si importurilor de materii prime din tarile Bazinului Marii Caspice, folosind Constanta ca port de tranzit.

 

 

Portul Constanta participa la Forumul Coridorului Rin - Dunare , la Bruxelles
In perioada 28-29 septembrie 2015, la Bruxelles in Belgia se desfasoara cea de-a cincea reuniune a Forumului Coridorului Rin-Dunare, precum si la cea de-a treia reuniune a Grupului de Lucru din cadrul Forumului Coridorului Rin-Dunare al Retelei Centrale, evenimente la care Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime SA Constanta este reprezentata de directorul general Valeriu Nicolae Ionescu.

 

 

CN APM SA, promotor al tranzitului de cereale prin Portul Constanta la BAJA GRAIN PARTNERSHIP
Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime SA Constanta va fi reprezentata la evenimentul BAJA GRAIN PARTNERSHIP care se desfasoara pe 4 iunie 2015 la Baja, in Ungaria.
Acesta este un eveniment devenit traditional care se desfasoara anual incepand cu 2009 si reuneste numerosi participanti din domeniul comertului cu cereale. BAJA GRAIN PARTNERSHIP a aparut ca o necesitate resimtita de catre companiile care isi desfasoara activitatea in sectorul agricol din Ungaria, aceea de a realiza un schimb de informatii in domeniu.

 

 

arhiva

Autentificare

Utilizator:

Parola:

 

Securitate portuara
arhiva

Sosiri / Plecari