Facebook Twitter

 

Stiri

Luni, 28 noiembrie 2016
PROTECT, proiect cu finantare europeana privind modernizarea infrastructurii si protectia mediului in Portul Constanta
Luni, 28 noiembrie 2016, la sediul Companiei Nationale Administratia Porturilor Maritime SA Constanta a avut loc conferinta de presa de lansare a proiectului:
Modernizarea infrastructurii si protectia mediului in Portul Constanta - PROTECT
In cadrul programului de finantare Mecanismul pentru Interconectarea Europei /Connecting Europe Facility (CEF), Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime SA Constanta, in calitate de beneficiar si Agentia Executiva pentru Inovare si Retele (INEA), in calitate de autoritate de management, au semnat pe 24 octombrie 2016 contractul de finantare nr. INEA/CEF/TRAN/M2015/1131569, avand ca obiect realizarea proiectului de investitie: Modernizarea infrastructurii si protectia mediului in Portul Constanta - PROTECT.

 

 

Marti, 22 noiembrie 2016
Coordonatorul Motorways of the Sea, Brian Simpson, in vizita in Portul Constanta
Compania Nationala "Administratia Porturilor Maritime" SA Constanta a primit astazi, 22 noiembrie 2016, vizita coordonatorului Motorways of the Sea, Brian Simpson, insotit de echipa sa, impreuna cu care a vizitat pentru prima data Portul Constanta.
Brian Simpson a declarat "Am avut un dialog foarte interesant, constructiv cu toate partile implicate, iar acum vom afla mai multe despre proiectele de dezvoltare a portului Constanta si sper ca acestea vor avea succes pentru finantarea de catre Uniunea Europeana. Noi trebuie sa avem neaparat sprijinul Guvernului Romaniei in aceasta intreprindere. Ieri, intr-o intalnire la Ministerul Transporturilor cu secretarul de stat Mihai Tamaian, am aflat despre Programul National de Transport al Romaniei, iar astazi am vazut Master Planul Portului Constanta, care se potriveste foarte bine cu ceea ce incercam noi sa facem si este foarte important."

 

 

Vineri, 18 noiembrie 2016
Elevi, studenti si cadre didactice ale Universitatii "Ovidius" viziteaza Portul Constanta
In cadrul evenimentului TEHNONAV 2016 - Zilele Carierei, desfasurat in perioada 17-18 noiembrie 2016, un grup de elevi, studenti si cadre didactice din judetele Constanta si Tulcea si Republica Moldova au vizitat astazi Portul Constanta.
Acestia au urmarit la sediul CN Administratia Porturilor Maritime SA Constanta o prezentare generala a Portului Constanta, realizata la macheta.
Evenimentul de astazi se desfasoara sub egida "Zilele Portilor Deschise - Portul Constanta, Portul constantenilor", care are loc in fiecare an incepand din 2013.

 

 

Vineri, 18 noiembrie 2016
49 milioane tone de marfuri operate in porturile maritime romanesti
Traficul total de marfuri inregistrat in porturile maritime romanesti a fost de 49,1 milioane tone in primele 10 luni ale anului 2016, fata de 47,8 milioane tone in aceeasi perioada a anului 2015, in crestere cu 2,7%. Din totalul traficului, 17,7 milioane tone sunt marfuri exportate, 15,7 milioane marfuri importate, 10,9 milioane tone reprezinta tranzit de marfuri si 4,7 milioane tone, cabotaj.

 

 

Joi, 17 noiembrie 2016
Ziua Portului Constanta la Budapesta, editie aniversara
Ziua Portului Constanta la Budapesta a ajuns la cea de-a X-a editie, evenimentul avand loc azi, 17 noiembrie, la BETHLEN GABOR FOUNDATION PALACE, in prezenta a peste 180 de invitati din mediul de afaceri ungar, diplomati, reprezentanti ai organizatiilor transportatorilor din Ungaria.
Alaturi de delegatia CN APM SA, organizatorul evenimentului, la editia aniversara a Zilei Portului Constanta din Ungaria au fost si reprezentantii CN Administratia Canalelor Navigabile, precum si cei ai companiilor portuare Chimpex, Comvex, Socep, TTS, Umex, CSCT si Barter Port Operator.
Ziua Portului Constanta la Budapesta este organizata in acest an sub semnul aniversarii celor 120 de ani de la inaugurarea lucrarilor la portul modern Constanta.

 

 

Miercuri, 16 noiembrie 2016
Administratia, Patronatul si Sindicatele din Portul Constanta
Operatorii portuari din Portul Constanta au participat, marti, 15 noiembrie 2016, la sediul Administratiei Porturilor Maritime, la o noua intalnire cu conducerea companiei pentru a discuta principalele teme de interes despre activitatea de pe platforma portuara.
Reprezentanti ai operatorilor portuari reuniti in cadrul Organizatiei Patronale "Constanta Port Business Association", cat si ai Federatiei Nationale a Sindicatelor Portuare au aflat cu acest prilej de la Nicolae Dan TIVILICHI, directorul general al CN APM SA Constanta, faptul ca recent a fost modificat Regulamentul European privind ajutorul de stat acordat operatorilor portuari.

 

 

Marti, 25 octombrie 2016
44 milioane tone de marfuri operate in porturile maritime romanesti
Traficul total de marfuri inregistrat in porturile maritime romanesti a fost de 44 milioane tone in primele 9 luni ale anului 2016, fata de 43,46 milioane tone in aceeasi perioada a anului 2015, in crestere cu 1,22%. Din totalul traficului, 15,76 milioane tone sunt marfuri exportate, 14,15 milioane tone marfuri importate, 9,96 milioane tone reprezinta tranzit de marfuri si 4,11 milioane tone, cabotaj.
Traficul maritim a fost de 34,29 milioane tone (33,62 milioane tone la 30 septembrie 2015), iar cel fluvial de 9,7 milioane tone (fata de 9,8 milioane tone la 30 septembrie 2015).

 

 

Joi, 06 octombrie 2016
120 de ani de existenta a portului modern Constanta, sarbatoriti la Krems
Astazi, 6 octombrie 2016, la Krems, a avut loc editia a unsprezecea a Zilei Portului Constanta in Austria, eveniment organizat de Compania Nationala "Administratia Porturilor Maritime" SA Constanta, in parteneriat cu Mierka Donauhafen Krems.
Cei 120 de ani de existenta a portului modern Constanta au fost sarbatoriti, la Krems, alaturi de 200 de participanti din 11 tari. Au fost reprezentate companii importante din domeniul transporturilor si logisticii din Austria, Slovacia, Cehia, Italia, Olanda, Serbia, Germania, Croatia, Belgia si Ungaria, porturile austriece la Dunare, precum si oficialitati din Austria, diplomati, Ministerul Transporturilor si Administratia Porturilor Dunarii Maritime din Galati.
La editia din acest an au fost prezente, in premiera, delegatii ale portului Aktau din Kazahstan si portului Baku din Azerbaijan.

 

 

Joi, 06 octombrie 2016
Conducerea Administratiei Porturilor Maritime SA reia dialogul cu operatorii portuari si sindicatele
Patruzeci de operatori din Portul Constanta au participat, pe 4 octombrie, la sediul Administratiei Porturilor Maritime, la o intalnire cu conducerea companiei pentru a discuta teme de actualitate de pe platforma portuara.
Este o prima intalnire cu toti reprezentantii operatorilor portuari, la care au luat parte atat Asociatia Patronala Operatorul Portuar, cat si Federatia Nationala a Sindicatelor Portuare. Se marcheaza astfel un prim dialog, la acest nivel si in aceasta formula, pe care acestia o au cu conducerea CN APM SA Constanta dupa o lunga perioada.

 

 

Vineri, 30 septembrie 2016
Programul "Invest in Romania" a ajuns in Portul Constanta
CN "Administratia Porturilor Maritime" SA Constanta a primit azi, 30 septembrie, vizita delegatilor participanti la evenimentul "Invest in Romania" care s-a desfasurat in aceste zile la Pavilionul Expozitional din Constanta.
Din delegatie au facut parte oameni de afaceri, reprezentanti ai Guvernului, ai mediului diplomatic acreditati in Romania, consilieri economici din cadrul ambasadelor Romaniei, reprezentanti ai Consiliului Judetean Constanta. Oaspetii au fost primiti de conducerea companiei si li s-a prezentat portul Constanta, punandu-se accent pe infrastructura, oportunitati de investitii, avantaje si posibilitati de dezvoltare a afacerilor.

 

 

Marti, 27 septembrie 2016
Traficul de marfuri din porturile maritime romanesti a depasit 39 milioane tone
In primele opt luni ale acestui an, in Portul Constanta au fost operate peste 39 milioane tone marfa, cu o usoara crestere fata de aceeasi perioada a anului trecut.
Cantitatea de marfa operata in containere in Portul Constanta a crescut in perioada analizata cu 9,64%, de la 4,42 milioane tone, la 4,85 milioane tone. Aceasta corespunde unui numar de 486.371 TEU, respectiv 446.710 TEU in primele opt luni ale anului 2015.

 

 

Joi, 22 septembrie 2016
Ziua Portului Constanta in Serbia, editie aniversara
Evenimentul "Ziua Portului Constanta" a ajuns la cea de-a X-a editie in Serbia, astazi, 22 septembrie 2016, fiind gazduit de Holiday Inn Hotel din Belgrad si asteptat cu interes in egala masura de partenerii sarbi si de comunitatea portuara constanteana. Organizatorul, Compania Nationala "Administratia Porturilor Maritime" SA Constanta, a marcat totodata existenta de 120 de ani a Portului Constanta.
In cadrul evenimentului, peste 200 de participanti au avut posibilitatea sa initieze contacte de afaceri directe cu parteneri din acelasi domeniu de interes, identificand noi oportunitati, incercand sa gaseasca rezolvarea unor situatii care ii preocupa cu privire la dezvoltarea propriilor afaceri.

 

 

Miercuri, 21 septembrie 2016
CN APM SA Constanta participa la International Black and Caspian Sea Transport Forum 2016
In perioada 19-21 septembrie, CN Administratia Porturilor Maritime SA participa la "International Black and Caspian Sea Transport Forum 2016", care se desfasoara la Batumi, in Georgia.
Alaturi de CN APM SA Constanta, reprezinta Romania la acest forum international si CN Administratia Porturilor Dunarii Maritime SA Galati, SNTFM CFR Marfa si Socep SA.

 

 

Miercuri, 06 iulie 2016
Christina O, yachtul lui Onassis, in Portul Constanta
Yachtul privat Christina O, care a apartinut miliardarului grec Aristotel Onassis, a sosit pe 5 iulie 2016, in Portul Constanta, la terminalul de pasageri.
Yachtul poarta numele fiicei lui Onassis, Christina, si a avut la bord, de-a lungul anilor personalitati precum: Maria Callas, John F. si Jaqueline Kennedy, Richard Burton si Elizabeth Taylor, Frank Sinatra, Greta Garbo, Winston Churchill, Grace Kelly, etc.

 

 

Vineri, 24 iunie 2016
Dialog pentru promovare eficienta
La sediul Administratiei Porturilor Maritime Constanta a avut loc astazi o intalnire intre reprezentanti ai companiei si ai operatorilor portuari interesati de promovarea externa comuna. Se cauta cea mai buna formula care sa dinamizeze si sa faca mai atractiva prezentarea in fata posibililor parteneri de afaceri, cu prilejul evenimentelor internationale.

 

 

arhiva
 
Evenimente

ACVADEPOL 2016
A 23-a editie a Colocviului national ACVADEPOL are loc la Baile Herculane, in perioada 22-25 iunie 2016, eveniment desfasurat fara intrerupere incepand cu anul 1993.
Anual, la colocviu participa peste 100 de delegati reprezentanti ai porturilor romanesti maritime si fluviale, ai administratiilor locare si din zona academica.

 

 

arhiva

Autentificare

Utilizator:

Parola:

 

Securitate portuara
arhiva

Sosiri / Plecari