Stiri

Marti, 09 septembrie 2014
Eveniment international, 3 - 4 septembrie, Istanbul, Turcia
Reprezentantii Companiei Nationale "Administratia Porturilor Maritime" SA Constanta au participat in perioada 3 - 4 septembrie la cea de-a treia editie a evenimentului "3rd Black Sea Ports & Shipping 2014 Turkey".
Evenimentul organizat de Transport Events Management Limited a inclus conferinte pe teme de interes si o expozitie. In cadrul conferintei s-a discutat despre ultimele proiecte de dezvoltare, initiativele pentru investitii relevante in parteneriat public-privat, pentru porturi si terminale de containere din regiunea Marii Negre.

 

 

Luni, 08 septembrie 2014
Portul Constanta, reprezentat in Turkmenistan la conferinta internationala privind transportul multimodal
In perioada 3 - 4 septembrie 2014, a avut loc la Ashgabat, in Turkmenistan, conferinta internationala "Role of Transport and Transit Corridors in Ensuring International Cooperation, Stability and Sustainable Development", eveniment la care au participat si reprezentantii Companiei Nationale "Administratia Porturilor Maritime" SA Constanta.
Conferinta este organizata de Guvernul Turkmenistanului, in colaborare cu Comisia Economica a Natiunilor Unite.

 

 

Joi, 19 iunie 2014
Desenele copiilor premiate la "Zilele Portilor Deschise in Portul Constanta"
Pe 19 iunie 2014, la Palatul Copiilor, a avut loc premierea celor mai talentati copii, autori ai celor mai bune desene si picturi in acuarela, participante la expozitia-concurs dedicata portului Constanta, in cadrul evenimentului Zilele Portilor Deschise in Portul Constanta.
Evenimentul a fost organizat de Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime SA Constanta in colaborare cu Inspectoratul Scolar Judetean si Regia Autonoma de Transport in Comun Constanta, cu sprijinul Consiliului Local Constanta.

 

 

Joi, 05 iunie 2014
Zilele Portilor Deschise in Portul Constanta
Pe 10 si 11 iunie 2014, Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime SA Constanta organizeaza Zilele Portilor Deschise in Portul Constanta, eveniment aflat la a doua editie.
In cele doua zile, grupuri de elevi apartinand scolilor gimnaziale si liceelor din Constanta vor vizita obiective istorice de pe teritoriul portuar, Muzeul Portului, Terminalul de pasageri, Gara Maritima.
In cadrul aceluiasi eveniment, pe 19 iunie 2014, la Palatul Copiilor, va avea loc expozitia de desene Constanta - Orasul port pentru viitor.

 

 

Marti, 20 mai 2014
S-a semnat contractul de lucrari pentru executia Bretelei rutiere de conectare cu DN 39
Pe 19 mai 2014, la sediul Companiei Nationale Administratia Porturilor Maritime SA Constanta, a fost semnat, cu Asocierea Bilfinger Baugesellschaft mbH - ABC VAL Constanta, contractul de lucrari pentru executia Bretelei rutiere de conectare cu DN 39, obiectul 2 din cadrul obiectivului de investitii Pod rutier la km 0+540 al Canalului Dunare - Marea Neagra, lucrari aferente infrastructurii rutiere si de acces in portul Constanta.

 

 

Miercuri, 29 ianuarie 2014
Traficul de marfuri in porturile maritime romanesti, 55,2 milioane tone in 2013
Traficul de marfuri inregistrat in porturile maritime romanesti, in anul 2013, a fost de 55, 2 milioane tone, fata de 50,6 milioane tone in 2012, in crestere cu 9%.
Din totalul traficului, 42,7 milioane tone a reprezentat traficul maritim (o crestere de 9,82%, comparativ cu anul 2012) si 12,5 milioane tone traficul fluvial (o crestere de 6,3%, fata de anul 2012).

 

 

arhiva
 
Evenimente

Participare internationala la Ziua Portului Constanta la Krems, in Austria
Pe 9 octombrie 2014, CN APM SA Constanta va organiza, cea de a noua editie a evenimentului Ziua Portului Constanta la Krems , in Austria.
Acest eveniment este dedicat promovarii avantajelor si serviciilor pe care le ofera Portul Constanta clientilor sai, identificarii unor noi oportunitati de afaceri pentru atragerea traficului de marfuri pe Dunare, precum si stabilirea de noi contacte si colaborari in acest sens.
In premiera, la Ziua Portului Constanta la Krems vor participa reprezentantii porturilor Batumi (Georgia), Baku (Azerbaidjan) si Turkmenbashi (Turkmenistan).

 

 

Ziua Portului Constanta la Belgrad - a VIII-a editie
In data de 25 septembrie 2014, CN APM SA Constanta va organiza in Serbia "Ziua Portului Constanta la Belgrad".
Evenimentul a ajuns la a VIII - a editie desfasurata in regiune.
Devenita deja o traditie, Ziua Portului Constanta la Belgrad se va bucura de participarea unor oficialitati de prim rang din Serbia si Romania, reprezentanti ai CN APM SA Constanta, precum si ai unor companii din domeniile transport naval, logistica, expeditii, activitati import-export.

 

 

Portul Constanta interesat de dezvoltarea in domeniul LNG
La invitatia Asociatiei Pro Danube, Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime SA Constanta participa la intalnirea consortiului LNG Masterplan, in perioada 26-27 mai 2014, organizata la Galati.
Intalnirea consortiului se concentreaza pe prezentarea realizarilor din cadrul proiectului, oferind o platforma pentru schimbul de informatii despre cele mai bune practici referitoare la dezvoltarea pietei de LNG.

 

 

Cel de-al 3-lea Forum Anual al Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunarii, la Viena
In perioada 26-27 iunie 2014 va avea loc la Viena cel de-al 3-lea Forum Anual al Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunarii la care au fost invitati si vor participa si reprezentanti ai CN Administratia Porturilor Maritime SA Constanta.
Forumul este organizat de Comisia Europeana cu sprijinul Ministerului de Integrare Europeana si Afaceri Externe din Austria si Primaria orasului Viena.

 

 

Portul Constanta, prezent la cea de-a VI-a editie a conferintei "Baja Grain Partnership"
Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime SA Constanta participa pe 5 iunie 2014 la Baja, Ungaria, la cea de-a VI-a editie a conferintei "Baja Grain Partnership", organizata de Portul Baja, inca din anul 2009, cu sprijinul reprezentantelor CN APM SA Constanta la Budapesta si Belgrad.
Pe parcursul evenimentului reprezentantii autoritatilor implicate, ai Ministerului Economiei si Ministerului Dezvoltarii Nationale din Ungaria, ai expeditorilor navali, feroviari si rutieri, precum si ai producatorilor au discutii pentru realizarea unui cadru adecvat stabilirii de parteneriate privind transportul, operarea si distributia cerealelor in zona Central si Sud-Est European.

 

 

Tehnologii pentru prevenirea si combaterea poluarii in porturile fluvio-maritime, la ACVADEPOL 2014
In perioada 25-28 iunie 2014 se va desfasura la Baile Herculane cea de-a XXI-a editie a Colocviului national cu participare internationala ACVADEPOL.
Colocviul a aparut ca o necesitate pentru impartasirea experientei in domeniul protectiei mediului, in scopul prevenirii si combaterii poluarii in porturi. ACVADEPOL este singurul eveniment national dedicat noutatilor tehnice si stiintifice din domeniul protectiei mediului marin, dar si a rezervatiei biosferei Deltei Dunarii si fluviului Dunarea, ce se desfasoara fara intrerupere incepand cu anul 1993.

 

 

Lansarea oficiala a Centrului de Dezvoltare Multimodala in cadrul Proiectului ADB Multiplatform
Un eveniment important pentru comunitatea portuara a avut loc la sediul CN APM SA Constanta pe data de 15.04.2014, avand ca obiectiv lansarea oficiala a Centrului de Dezvoltare Multimodala in cadrul proiectului ADB Multiplatform (Adriatic-Danube-Black Sea Multimodal Platform), proiect finantat de Uniunea Europeana prin Programul Transnational de Cooperare South East Europe.

 

 

arhiva

Autentificare

Utilizator:

Parola:

 

Securitate portuara
arhiva

Sosiri / Plecari