Facebook Twitter

 

Stiri

Luni, 25 septembrie 2017
Anunt Mediu Racord de medie presiune pentru distributia de gaze naturale in Portul Constanta Sud
Compania Nationala "Administratia Porturilor Maritime" SA Constanta, anunta publicul interesat asupra depunerii solicitarii de emitere a acordului de mediu pentru proiectul "Racord de medie presiune pentru distributia de gaze naturale in Portul Constanta Sud", propus a fi amplasat in Port Constanta Sud, judetul Constanta.

 

 

Joi, 21 septembrie 2017
Ziua Portului Constanta la Belgrad - un eveniment de importanta regionala
Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime SA Constanta a revenit la Belgrad, cu cea de-a 11-a editie a Zilei Portului Constanta, eveniment care s-a desfasurat azi, 21 septembrie, la sala de conferinte a hotelului Holiday Inn.
Ziua Portului Constanta este un eveniment de referinta in domeniul transporturilor si logisticii pentru Serbia si pentru celelalte tari din zona, interesul pentru acesta reflectandu-se in numarul mare de companii reprezentate, al tarilor din care au venit si al domeniilor de activitate: logistica, traderi, transportatori, porturi de pe Dunare. Si la aceasta editie au participat peste 200 de delegati ai companiilor care folosesc deja oportunitatile oferite de porturile maritime romanesti si intentioneaza sa-si dezvolte business-ul, colaboratori consacrati, precum si potentiali parteneri.

 

 

Marti, 12 septembrie 2017
Licitatie publica deschisa cu strigare
CN APM SA organizeaza in data de 29.09.2017 licitatie publica cu strigare pentru inchirierea urmatoarelor parcele de teren domeniu public: in Port Constanta Sud - Parcelele 4, 5, R, K2, M1, E, 28, in Port Midia - Parcelele 39.1, 39.2, 39.3, 37, in Port Constanta Nord - Parcela 205. Pentru detalii, accesati urmatorul link .

 

 

Marti, 22 august 2017
Memorandum de cooperare intre porturile Constanta si Gdansk
Portul Constanta si Portul Gdansk (Polonia) au semnat un Memorandum de cooperare, alaturi de SNTFM CFR Marfa si PKP Cargo. Obiectivul acestui Memorandum este dezvoltarea cooperarii, asigurarea si realizarea unui flux eficient de transport de marfuri intre regiunile Marii Baltice si Marii Negre, contribuirea in comun la dezvoltarea unei oferte logistice pe un coridor de transport pe calea ferata intre Portul Gdansk si Portul Constanta. Coridorul de transport de marfa Gdansk-Constanta isi propune sa ofere alternative de calitate pentru clientii cu activitati in regiunile din nord-estul si sud-estul Europei.

 

 

Joi, 17 august 2017
Traficul pietonal pe la Poarta 1 ramane deschis
Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime SA Constanta anunta ca pe perioada lucrarilor de modernizare a Portii 1 traficul pietonal ramane deschis, gasindu-se o solutie care sa respecte normele de siguranta a pietonilor.

 

 

Joi, 10 august 2017
Accesul auto si pietonal pe la Poarta 1 se inchide pe 17 august 2017
Pentru inceperea lucrarilor de modernizare, de joi, 17 august 2017, se va inchide total accesul auto si pietonal pe la Poarta 1 a Portului Constanta.
Traficul auto va fi deviat pe la Poarta 1 bis, precum si pe la toate celelalte porti de acces, iar traficul pietonal va fi permis pe portile 2 si 3.
La luarea acestor decizii s-a luat in calcul siguranta traficului pietonal in imediata apropiere a santierului, precum si lipsa sistemelor de control si monitorizare a accesului in port.
Termenul estimat de finalizare a lucrarilor este mijlocul lunii mai 2018.

 

 

Miercuri, 02 august 2017
Precizari - Efectuarea serviciului de remorcaj de manevra nave
In conformitate cu O.G. nr. 22/1999 (republicata) privind administrarea porturilor si serviciile in porturi si in conformitate cu Ordinul nr. 764/27.09.2010 privind modul de derulare al serviciului de remorcaj nave maritime, CN APM SA Constanta asigura incepand cu data de 01.08.2012 serviciul de remorcaj de manevra al navelor maritime in porturile Constanta, Midia si Mangalia, prin intermediul unor operatori economici specializati si autorizati, in baza unor contracte incheiate intre compania noastra si acesti operatori.

 

 

Miercuri, 02 august 2017
Precizari - Efectuarea serviciului de pilotaj nave maritime
In conformitate cu O.G. nr. 22/1999 republicata, privind administrarea porturilor si serviciile in porturi si O.M.T.I. nr. 1008/2012 privind stabilirea modului de derulare a serviciului de pilotaj al navelor maritime, CN APM SA Constanta asigura serviciul de pilotaj nave maritime in porturile Constanta, Midia si Mangalia prin intermediul unor operatori economici specializati si autorizati, in baza unor contracte incheiate intre compania noastra si acesti operatori.

 

 

Miercuri, 26 iulie 2017
A inceput dragajul de intretinere in bazinele si senalele porturilor maritime
Astazi, 26 iulie 2017, a inceput dragajul de intretinere in porturile maritime romanesti. Prima nava de dragaj lucreaza in Portul Midia, pe senalul de intrare in port.
Durata estimata necesara pentru realizarea acestor lucrari in Portul Midia este de 15 zile, urmand apoi ca dragajul sa continue in Portul Constanta.

 

 

Miercuri, 05 iulie 2017
Restrictionare acces Dig de larg
Va aducem la cunostinta ca in urma inspectiilor efectuate pe digul de larg al portului Constanta, conducerea Companiei Nationale "Administratia Porturilor Maritime" SA Constanta a dispus interzicerea accesului cu autoturisme pe digul de larg, incepand de la Farul alb.
Pe digul de larg este permis accesul pietonal si cu bicicleta.
Precizam faptul ca digul de larg nu are statut de drum public deschis circulatiei autovehiculelor, acesta este o constructie hidrotehnica ce are ca scop protejarea bazinului portuar si sporirea sigurantei navelor.

 

 

Joi, 15 iunie 2017
Portul Constanta va deveni membru al Asociatiei Internationale Trans-Caspian International Transport Route
Compania Nationala "Administratia Porturilor Maritime" SA Constanta si Asociatia "Trans-Caspian International Transport Route", din Kazahstan, au semnat astazi, 15 iunie 2017, la Astana, un protocol de colaborare avand scop afilierea CN APM la asociatia internationala, ca membru.

 

 

Joi, 08 iunie 2017
Constanta Port Container Day la Cluj-Napoca
Compania Nationala "Administratia Porturilor Maritime" SA Constanta si Camera de Comert si Industrie Cluj au organizat evenimentul "Constanta Port Container Day", desfasurat astazi, 8 iunie, la "Grand Hotel Italia" in municipiul Cluj-Napoca, cu o participare numeroasa, a peste 130 de persoane.
Evenimentul a oferit in premiera un prilej de intalniri si discutii intre posibili parteneri de afaceri din cele doua importante zone economice, comunitatea portuara din Portul Constanta si producatori, transportatori, firme din domeniul industriei si al logisticii din Cluj-Napoca si intreaga regiune de nord-vest a Romaniei.

 

 

Vineri, 24 martie 2017
River Adagio a deschis sezonul de croaziere
Vineri, 24 martie, la ora 13.00, a acostat la terminalul de pasageri al portului Constanta nava fluviala River Adagio, cu pavilion Malta. River Adagio are programate cinci escale in terminalul de pasageri al portului Constanta in acest sezon.

 

 

Joi, 19 ianuarie 2017
CN Administratia Porturilor Maritime SA Constanta si Constanta Port Business Association au semnat un protocol de colaborare
Astazi, 19 ianuarie 2017, a fost semnat protocolul de colaborare dintre CN Administratia Porturilor Maritime SA Constanta si Constanta Port Business Association.
Protocolul isi propune, printre altele, colaborarea dintre cele doua parti semnatare in scopul identificarii unor solutii optime de interes comun si national si demararii unor actiuni concrete si imediate pentru rezolvarea problemelor existente in Portul Constanta, in vederea promovarii portului si mentinerii acestuia la un nivel competitiv pe pietele in domeniu.

 

 

Luni, 28 noiembrie 2016
PROTECT, proiect cu finantare europeana privind modernizarea infrastructurii si protectia mediului in Portul Constanta
Luni, 28 noiembrie 2016, la sediul Companiei Nationale Administratia Porturilor Maritime SA Constanta a avut loc conferinta de presa de lansare a proiectului:
Modernizarea infrastructurii si protectia mediului in Portul Constanta - PROTECT
In cadrul programului de finantare Mecanismul pentru Interconectarea Europei /Connecting Europe Facility (CEF), Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime SA Constanta, in calitate de beneficiar si Agentia Executiva pentru Inovare si Retele (INEA), in calitate de autoritate de management, au semnat pe 24 octombrie 2016 contractul de finantare nr. INEA/CEF/TRAN/M2015/1131569, avand ca obiect realizarea proiectului de investitie: Modernizarea infrastructurii si protectia mediului in Portul Constanta - PROTECT.

 

 

arhiva
 
Evenimente

The Silk Road Summit, 4-6 octombrie 2017, Constanta
In perioada 4-6 octombrie 2017, va avea loc la Constanta The Silk Road Summit, un eveniment deosebit organizat de catre Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime S.A. Constanta, Asociatia Drumul Matasii si Constanta Port Business Association.
Acest summit va reuni toti actorii importanti implicati in mediul de afaceri din domeniul transporturilor si logisticii si va deschide noi cai spre o cooperare eficienta intre toate tarile aflate pe Drumul Matasii. De asemenea, participarea reprezentantilor din cadrul ministerelor si misiunilor diplomatice va aduce un plus de valoare acestui eveniment.

 

 

Colocviul national ACVADEPOL, 29 iunie - 01 iulie 2017 la Mamaia
Continuand traditia, a XXIV-a editie a Colocviului national ACVADEPOL se va desfasura in perioada 29 iunie - 01 iulie 2017 la Mamaia, hotel Flora.
Anual, la colocviu participa peste 100 de delegati reprezentanti ai porturilor romanesti maritime si fluviale, universitatile din Constanta si Galati, Academia Navala, Agentia de Protectie a Mediului dar si reprezentanti ai Consiliilor Locale si Consiliilor Judetene din Constanta si Galati, primariile celor doua municipii precum si reprezentanti ai Inspectoratelor Situatiilor de Urgenta din judetele Constanta, Galati, Giurgiu si Tulcea.

 

 

Portul Constanta la Black Sea Ports and Shipping 2017
CN Administratia Porturilor Maritime SA Constanta va participa la Expo-Conferinta Black Sea Ports & Shipping 2017, editia a VI-a, ce va avea loc in perioada 17-19 mai 2017, la Hotel Sheraton Batumi, Georgia.
Asteptam vizitatorii la Standurile nr. 9 si 17.
Evenimentul a fost conceput ca instrument si platforma de promovare a porturilor si transporturilor maritime in regiunea Marii Negre, care sa aduca impreuna specialisti ai celor doua industrii strans legate si reciproc determinante apartinand unei zone mai putin dezvoltate, in raport cu alte bazine maritime.

 

 

Administratia Porturilor Maritime - la cea de-a XVI-a editie a expozitiei "TRANSPORT LOGISTIC"
Compania Nationala "Administratia Porturilor Maritime" SA Constanta va participa la cel mai reprezentativ eveniment expozitional din Europa organizat in anul 2017: "TRANSPORT LOGISTIC", ce va avea loc la Munchen, Germania, in perioada 9-12 mai 2017.
Aceasta este singura expozitie din Europa dedicata tuturor modurilor de transport, fiind organizata de MESSE MUNCHEN GMBH, Germania, cu o frecventa bianuala. La ultima editie din 2015 au fost inregistrate peste 2000 de firme expozante din 62 de tari si 55.000 de vizitatori din peste 100 de tari.

 

 

Portul Constanta pe Drumul Matasii - prezentari
Miercuri, 5 aprilie 2017, la sediul CN Administratia Porturilor Maritime SA, a avut loc masa rotunda pe tema Portul Constanta pe Drumul Matasii.

Prezentarile organizatorilor evenimentului le puteti descarca urmand linkurile de mai jos:


Prezentare CN APM S.A

Prezentare Constanta Port Business Association

Prezentare Asociatia Drumul Matasii

 

 

arhiva

Autentificare

Utilizator:

Parola:

 

Securitate portuara
arhiva

Sosiri / Plecari