Facebook Twitter

 

Stiri

Vineri, 19 octombrie 2018
Vor fi testate sirenele de alarmare din Portul Constanta
In perioada 22.10.2018 - 26. 10.2018, in intervalul orar 09.00 -16.00, se vor efectua probe de functionare pentru echipamentele aferente investitiei Sistem de instiintare, avertizare, pre-alarmare si alarmare in situatii de protectie civila pe teritoriul Portului Constanta.
Astfel, vor fi actionate sirenele de alarmare in mod individual si centralizat.

 

 

Joi, 18 octombrie 2018
Anunt mediu - Dezvoltarea insulei
Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime S.A. Constanta, cu sediul in mun. Constanta, Incinta Port, Gara Maritima, jud. Constanta, titular al proiectului "Dezvoltarea insulei - Cheu de acostare pe latura de Nord a insulei artificiale, inclusiv amenajarea zonei de legatura mal - insula, in vederea deservirii viitoarei platforme industriale", mun. Constanta, Incinta Port, in prelungirea danei 85, anunta publicul interesat asupra luarii deciziei etapei de incadrare de catre Agentia pentru Protectia Mediului Constanta: este necesara efectuarea evaluarii impactului asupra mediului, in cadrul procedurilor de evaluare a impactului asupra mediului.

 

 

Joi, 04 octombrie 2018
Portul Constanta propune partenerilor ungari noi solutii de trafic si rute mai eficiente catre Asia
Cea de-a XII-a editie a Zilei Portului Constanta la Budapesta, organizata anual de Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime SA, s-a desfasurat miercuri, 3 octombrie 2018, in premiera, pe Dunare, la bordul navei Budapest.
Cei peste 100 de invitati din Ungaria - reprezentanti ai porturilor de pe Dunare, ai terminalelor de containere, companiilor din domeniul transporturilor si logisticii, traderi de cereale, alaturi de operatori din Portul Constanta, au cautat impreuna noi posibilitati de dezvoltare a afacerilor, solutii la problemele cu care se confrunta, noi parteneri si cai de colaborare eficienta.

 

 

Joi, 27 septembrie 2018
Portul Constanta isi consolideaza pozitia de brand regional in Serbia si Europa Centrala
Pe 27 septembrie s-a desfasurat, la Belgrad, cea de-a XII–a editie a Zilei Portului Constanta in Serbia, eveniment organizat de Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime SA Constanta si devenit un punct de reper in regiune pentru companiile din transporturi, logistica, agrobusiness, reprezentantii porturilor de pe Dunare.
Aceasta editie a reunit peste 200 de delegati din regiune, reprezentanti ai autoritatilor, ai porturilor la Dunare, ai companiilor de transport si logistica, in premiera participand si traderi din Rusia, confirmand interesul pe care il suscita Portul Constanta pe piata europeana a transporturilor.

 

 

Marti, 18 septembrie 2018
Reprezentantii a peste 30 de porturi europene, prezenti in Portul Constanta
Astazi, 18 septembrie 2018, Portul Constanta gazduieste, in premiera pentru Romania, intalnirea Comitetului Executiv al European Sea Ports Organization (Organizatia Porturilor Maritime Europene).
In deschiderea evenimentului, directorul general al CN APM SA Constanta, Nicolae Dan Tivilichi, a subliniat importanta prezentei in Portul Constanta a reprezentantilor managementului porturilor europene, pentru a intelege realitatile de la granita de est a Europei.

 

 

Luni, 17 septembrie 2018
Poarta 1 a portului Constanta, redeschisa astazi traficului auto
Astazi a fost reluata circulatia autovehiculelor pe la poarta 1 de acces a portului Constanta, dupa ample lucrari de reamenajare.
Poarta 1 reprezinta principala cale de intrare si iesire din portul Constanta pentru pietoni, autoturisme si alte mijloace de transport persoane fiind tranzitata atat de personalul autoritatilor si al operatorilor portuari, cat si de turisti.

 

 

Luni, 03 septembrie 2018
La revedere, Alex Capatu!
Colegul nostru Alex Capatu, reprezentantul CN Administratia Porturilor Maritime SA in Austria, a incetat din viata.
Plecarea lui lasa un gol imens in inimile noastre, greu de înlocuit. A fost prezent zi de zi in viata Portului Constanta de mai bine de doua decenii, a luptat pentru promovarea acestuia, pentru recunoasterea sa la nivel european.
Ne raman insa amintirile, experienta sa, prietenii pe care i-am cunoscut prin intermediul lui.
Odihneste-te in pace, Alex!

 

 

Vineri, 31 august 2018
A fost semnat contractul de finantare a proiectului de dragaj investitional
Organismul Intermediar de Transport al Programului Operational Infrastructura Mare POIM 2014-2020, prin ministrul Transporturilor, Lucian Sova si Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime SA Constanta, prin directorul general Nicolae Dan Tivilichi, au semnat, vineri, 31 august 2018, la sediul Companiei Nationale Administratia Porturilor Maritime SA Constanta, contractul de finantare pentru proiectul de investitii "Modernizarea infrastructurii portuare prin asigurarea cresterii adancimii senalelor si bazinelor si a sigurantei navigatiei in Portul Constanta".

 

 

Joi, 30 august 2018
Pe 10 septembrie, poarta de est a Europei se deschide catre Asia
Pe 10 septembrie, de la ora 9.30, in Sala de Marmura a Garii Maritime se va desfasura evenimentul "Trans-Caspian International Transport Route Round Table", organizat de Administratia Porturilor Maritime in parteneriat cu Asociatia "Middle Corridor - Trans-Caspian International Transport Route" (TITR).
In cadrul acestui eveniment se ofera ocazia de a interactiona direct cu cei mai importanti actori de pe coridorul de transport China - Asia Centrala - Europa si de a afla ultimele noutati in ceea ce priveste transportul marfurilor pe aceasta ruta.

 

 

Miercuri, 11 iulie 2018
Au fost semnate contractele pentru Dana 80
Recent au fost semnate contractele pentru realizarea proiectului de investitie "Implementarea unei dane specializate intr-o zona cu adancimi mari (Dana 80)" si au fost emise Ordinele de incepere a lucrarilor.

 

 

Vineri, 29 iunie 2018
Masuri de fluidizare a traficului de cereale in Portul Constanta
In perioada campaniei agricole 2018, incepand cu data de 2 iulie, punctele de acces in zona portuara pentru autovehiculele de transport marfa, cu sau fara marfa, sunt stabilite in cadrul unei noi proceduri astfel:
INTRARE:
Poarta 9
- intrare pentru toate autovehiculele de transport cereale, cu marfa.
Poarta 7 - intrare pentru toate autovehiculele, cu sau fara marfa, altele decat cele de transport cereale, inclusiv cele cu masa totala mai mica de 3,5 tone.
IESIRE:
Poarta 7 - iesire pentru toate autovehiculele, inclusiv cele cu masa totala mai mica de 3,5 tone.
Intreaga procedura poate fi consultata aici.

 

 

Vineri, 22 iunie 2018
"Portul Constanta pe Drumul Matasii" a reunit 70 de reprezentanti ai mediului de afaceri romanesc si strain, diplomati si autoritati
A doua editie a mesei rotunde "Portul Constanta pe Drumul Matasii" a reunit peste 70 de reprezentanti ai mediului de afaceri romanesc si strain, diplomati acreditati la Bucuresti - din Azerbaidjan, China, Georgia, Kazahstan, Federatia Rusa, Turcia si Turkmenistan - reprezentanti guvernamentali si ai marilor organizatii internationale ce promoveaza noile rute comerciale intre Asia si Europa.
Au vorbit despre importanta Portului Constanta pe Drumul Matasii secretarul de stat in Ministerul Transporturilor, Maria Magdalena Grigore si Cornel Ionescu, directorul directiei Europa de Est si Asia Centrala din Ministerul Afacerilor Externe.

 

 

Joi, 07 iunie 2018
Portul Constanta se prezinta la Parlamentul European
Evenimentul, in premiera, isi propune sa evidentieze rolul Portului Constanta si al Dunarii pentru economia europeana
Pe 6 iunie 2018, la Parlamentul European a avut loc, in premiera, Ziua Portului Constanta - Danube Transport Day, un eveniment organizat de C.N. Administratia Porturilor Maritime S.A. Constanta impreuna cu Pro Danube International, cu sprijinul europarlamentarilor Claudia Tapardel, Ramona Manescu si Dan Nica.
Tema manifestarii a fost "Portul Constanta - hub multimodal pentru dezvoltarea regionala si partener strategic al porturilor de pe Dunare" si a avut ca obiectiv sensibilizarea reprezentantilor institutiilor europene cu privire la potentialul economic al Dunarii si al Portului Constanta, rolul crucial pe care il joaca acestea in cresterea eficientei sistemului european de transport, prin incurajarea dezvoltarii comertului intercomunitar si a legaturii cu pietele din Asia.

 

 

Luni, 21 mai 2018
A fost semnat contractul de finantare a proiectului "Implementarea unei dane specializate intr-o zona cu adancimi mari - Dana 80"
Autoritatea de Management Programul Operational Infrastructura Mare POIM 2014-2020, prin ministrul Transporturilor, Lucian SOVA si Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime SA Constanta, prin directorul general Nicolae Dan TIVILICHI, au semnat contractul de finantare pentru proiectul de investitii "Implementarea unei dane specializate intr-o zona cu adancimi mari (Dana 80)".
Proiectul este finantat prin Programul Operational Infrastructura Mare POIM 2014-2020, Axa Prioritara 1 Imbunatatirea mobilitatii prin dezvoltarea retelei TEN-T si a transportului cu metroul Obiectivul Specific 1.3 Cresterea gradului de utilizare a cailor navigabile si a porturilor situate pe reteaua TEN-T centrala.

 

 

Joi, 19 aprilie 2018
Ziua Portului Constanta la Krems, eveniment regional in domeniul transporturilor si logisticii pentru Europa Centrala
Editia a XII-a a Zilei Portului Constanta la Krems a reunit astazi, 19 aprilie 2018, 200 de delegati din Croatia, Germania, Turcia, Bulgaria, Ungaria, Azerbaidjan, Georgia, Kazahstan, Serbia, Cehia, Slovacia, Belgia si Olanda, reprezentand companii si autoritati importante din domeniul transporturilor si logisticii.
Evenimentul, organizat de Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime SA Constanta in parteneriat cu Rhenus Donauhafen Krems, a devenit unul regional, fiind marcat in fiecare an in agenda celor mai importanti decidenti din industria de transport.

 

 

arhiva
 
Evenimente

Portul Constanta la Budapesta
Pe data de 3 octombrie 2018, CN Administratia Porturilor Maritime SA Constanta va organiza Ziua Portului Constanta la Budapesta, editia cu numarul XII.
Ziua Portului Constanta la Budapesta faciliteaza intalnirea operatorilor din portul Constanta cu reprezentanti ai autoritatilor si cu specialisti din Ungaria, pentru discutii despre probleme si solutii privind traficul de marfuri dintre Romania si Ungaria si despre traficul de containere.

 

 

TransLogistica EXPO 2018, la a IV a editie
Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime SA Constanta participa in perioada 26-28 septembrie la cea de-a IV-a editie a evenimentului international TransLogistica EXPO 2018.
Evenimentul gazduit la Pavilionul Expozitional Romexpo ofera reprezentantilor companiei o buna ocazie pentru a interactiona cu vizitatorii interesati de Portul Constanta, la standul propriu.
Va asteptam la standul CN APM SA Constanta cu nr. 53 din noul pavilon B1.

 

 

Proiectul DAPhNE - Reteaua porturilor dunarene
Pe 5 septembrie 2018, ora 11.30, la sala de conferinte a hotelului Del Mar din Mamaia, va avea loc un workshop cu tema Port Management Models, organizat in cadrul proiectului Daphne.
Evenimentul va fi deschis de directorul general al CN APM SA Constanta, Nicolae Dan Tivilichi.
Vor participa parteneri din mai multe tari, precum Romania, Ungaria, Bulgaria, Croatia, memebre in consortiul proiectului.

 

 

Portul Constanta se prezinta la Bruxelles, la Parlamentul European
Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime SA Constanta organizeaza, conferinta eveniment "Ziua Portului Constanta la Parlamentul European", pe data de 6 iunie 2018, la Bruxelles, Belgia.
Astfel se urmareste cresterea impactului Portului Constanta ca port maritim-fluvial si "core-port" pe Coridorul TEN-T Rin-Dunare in contextul economiei Uniunii Europene.

 

 

arhiva

Autentificare

Utilizator:

Parola:

 

Securitate portuara
arhiva

Sosiri / Plecari