Facebook Twitter

 

Stiri

Miercuri, 18 iulie 2018
ANUNT DE MEDIU
Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime SA Constanta anunta publicul interesat asupra depunerii solicitarii de emitere a acordului de mediu pentru proiectul "Dezvoltarea Insulei - cheu de acostare pe latura de Nord a Insulei artificiale, inclusiv amenajarea zonei de legatura Mal - Insula, in vederea deservirii viitoarei platforme industriale", propus a fi amplasat in municipiul Constanta, Incinta Port, in prelungirea danei 85, jud. Constanta.

 

 

Miercuri, 11 iulie 2018
Au fost semnate contractele pentru Dana 80
Recent au fost semnate contractele pentru realizarea proiectului de investitie "Implementarea unei dane specializate intr-o zona cu adancimi mari (Dana 80)" si au fost emise Ordinele de incepere a lucrarilor.

 

 

Vineri, 29 iunie 2018
Masuri de fluidizare a traficului de cereale in Portul Constanta
In perioada campaniei agricole 2018, incepand cu data de 2 iulie, punctele de acces in zona portuara pentru autovehiculele de transport marfa, cu sau fara marfa, sunt stabilite in cadrul unei noi proceduri astfel:
INTRARE:
Poarta 9
- intrare pentru toate autovehiculele de transport cereale, cu marfa.
Poarta 7 - intrare pentru toate autovehiculele, cu sau fara marfa, altele decat cele de transport cereale, inclusiv cele cu masa totala mai mica de 3,5 tone.
IESIRE:
Poarta 7 - iesire pentru toate autovehiculele, inclusiv cele cu masa totala mai mica de 3,5 tone.
Intreaga procedura poate fi consultata aici.

 

 

Miercuri, 27 iunie 2018
Editie jubiliara a Colocviului national ACVADEPOL
Editia cu numarul XXV a Colocviului national ACVADEPOL se desfasoara in perioada 27 - 30 iunie 2018 la Mamaia, hotel Condor. Vor fi prezentate cu acest prilej lucrari de cercetare cu privire la aspectele de protectia mediului, din mai multe sfere de cunoastere stiintifica.
CN Administratia Porturilor Maritime SA Constanta, alaturi de cele doua administratii portuare, de la Galati si Giurgiu, se implica din ce in ce mai mult in zona de mediu, inclusiv prin achizitionarea unei nave specializate, prin proiectul PROTECT. Ca urmare a eforturilor facute de echipele CN APM SA Constanta, apele din acvatoriul portuar sunt mai curate, fapt confirmat si de prezenta frecventa a delfinilor si a mai multor specii de pasari.

 

 

Miercuri, 27 iunie 2018
Rezultatul consultarii publice din 25.06.2018
cu referire la achizitia serviciilor de evaluare a parcelelor de teren domeniu public al statului, a platformelor si a altor active aflate in proprietatea CNAPM SA Constanta, amplasate in porturile Constanta, Tomis, Midia, Mangalia si Basarabi

In urma anuntului publicat in data de 14.06.2018 pe site-ul CN APM SA si in cadrul procedurii de achizitie publica pentru servicii de evaluare a parcelelor de teren domeniu public al statului, a platformelor si a altor active aflate in proprietatea CNAPM SA Constanta, amplasate in porturile Constanta, Tomis, Midia, Mangalia si Basarabi, s-a inregistrat o singura solicitare de clarificari, formulata de societatea PRIMOVAL SRL cu adresa nr. 3366/19.06.2018.

 

 

Vineri, 22 iunie 2018
"Portul Constanta pe Drumul Matasii" a reunit 70 de reprezentanti ai mediului de afaceri romanesc si strain, diplomati si autoritati
A doua editie a mesei rotunde "Portul Constanta pe Drumul Matasii" a reunit peste 70 de reprezentanti ai mediului de afaceri romanesc si strain, diplomati acreditati la Bucuresti - din Azerbaidjan, China, Georgia, Kazahstan, Federatia Rusa, Turcia si Turkmenistan - reprezentanti guvernamentali si ai marilor organizatii internationale ce promoveaza noile rute comerciale intre Asia si Europa.
Au vorbit despre importanta Portului Constanta pe Drumul Matasii secretarul de stat in Ministerul Transporturilor, Maria Magdalena Grigore si Cornel Ionescu, directorul directiei Europa de Est si Asia Centrala din Ministerul Afacerilor Externe.

 

 

Joi, 07 iunie 2018
Portul Constanta se prezinta la Parlamentul European
Evenimentul, in premiera, isi propune sa evidentieze rolul Portului Constanta si al Dunarii pentru economia europeana
Pe 6 iunie 2018, la Parlamentul European a avut loc, in premiera, Ziua Portului Constanta - Danube Transport Day, un eveniment organizat de C.N. Administratia Porturilor Maritime S.A. Constanta impreuna cu Pro Danube International, cu sprijinul europarlamentarilor Claudia Tapardel, Ramona Manescu si Dan Nica.
Tema manifestarii a fost "Portul Constanta - hub multimodal pentru dezvoltarea regionala si partener strategic al porturilor de pe Dunare" si a avut ca obiectiv sensibilizarea reprezentantilor institutiilor europene cu privire la potentialul economic al Dunarii si al Portului Constanta, rolul crucial pe care il joaca acestea in cresterea eficientei sistemului european de transport, prin incurajarea dezvoltarii comertului intercomunitar si a legaturii cu pietele din Asia.

 

 

Luni, 21 mai 2018
A fost semnat contractul de finantare a proiectului "Implementarea unei dane specializate intr-o zona cu adancimi mari - Dana 80"
Autoritatea de Management Programul Operational Infrastructura Mare POIM 2014-2020, prin ministrul Transporturilor, Lucian SOVA si Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime SA Constanta, prin directorul general Nicolae Dan TIVILICHI, au semnat contractul de finantare pentru proiectul de investitii "Implementarea unei dane specializate intr-o zona cu adancimi mari (Dana 80)".
Proiectul este finantat prin Programul Operational Infrastructura Mare POIM 2014-2020, Axa Prioritara 1 Imbunatatirea mobilitatii prin dezvoltarea retelei TEN-T si a transportului cu metroul Obiectivul Specific 1.3 Cresterea gradului de utilizare a cailor navigabile si a porturilor situate pe reteaua TEN-T centrala.

 

 

Joi, 19 aprilie 2018
Ziua Portului Constanta la Krems, eveniment regional in domeniul transporturilor si logisticii pentru Europa Centrala
Editia a XII-a a Zilei Portului Constanta la Krems a reunit astazi, 19 aprilie 2018, 200 de delegati din Croatia, Germania, Turcia, Bulgaria, Ungaria, Azerbaidjan, Georgia, Kazahstan, Serbia, Cehia, Slovacia, Belgia si Olanda, reprezentand companii si autoritati importante din domeniul transporturilor si logisticii.
Evenimentul, organizat de Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime SA Constanta in parteneriat cu Rhenus Donauhafen Krems, a devenit unul regional, fiind marcat in fiecare an in agenda celor mai importanti decidenti din industria de transport.

 

 

Miercuri, 18 aprilie 2018
Traficul de marfuri in porturile maritime romanesti, crestere de 15,3% in primul trimestru
Traficul total de marfuri inregistrat in primul trimestru al anului 2018 in porturile maritime romanesti, Constanta, Midia si Mangalia, a fost de 13,35 milioane tone, cu 15,3% mai mult decat in primul trimestru 2017 (cand s-au inregistrat 11,57 milioane tone).
Din traficul total inregistrat in primul trimestru al anului 2018, traficul maritim a fost 11 milioane tone (9,35 milioane tone in primul trimestru 2017), iar cel fluvial a reprezentat 2,32 milioane tone (2,22 milioane tone in primul trimestru 2017).
Pentru traficul maritim, cresterea in perioada analizata reprezinta 17,8%, iar pentru cel fluvial 4,7%.

 

 

Miercuri, 11 aprilie 2018
Reprezentatii BERD, interesati de Portul Constanta
Delegatia Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare, condusa de vicepresedintele pentru Politica si Parteneriate, Pierre Heilbronn, a vizitat azi Portul Constanta. In discutiile purtate cu reprezentantii Companiei Nationale Administratia Porturilor Maritime SA Constanta s-a evidentiat interesul BERD pentru finantarea proiectelor majore de investitii din port, precum si pentru planurile de dezvoltare ale CN APM SA. In cadrul vizitei, delegatia BERD a facut un tur tehnic al Portului Constanta, la bordul navei Anghel Saligny.

 

 

Joi, 22 martie 2018
CN APM SA ofera companiilor din centrul si vestul Romaniei deschidere la Marea Neagra
Astazi, 22 martie 2018, s-a desfasurat la Cluj-Napoca, la Grand Hotel Italia, a doua editie a Constanta Port Container Day.
Evenimentul a fost deschis de Nicolae Dan Tivilichi, directorul general al Companiei Nationale Administratia Porturilor Maritime SA Constanta, in prezenta secretarului de stat din Ministerul Transporturilor, Ionel Minea, a oficialitatilor locale - prefectul judetului Cluj, dr. ing. Aurel Chereches si vicepresedintele Consiliului Judetean Cluj, Istvan Vakar.
Peste 150 de delegati ai companiilor din industrie si transporturi din zona centru - vest a Romaniei au participat la intalnirea cu Portul Constanta.

 

 

Vineri, 23 februarie 2018
Program de lucru cu publicul Serviciul Autorizari si Control
Incepand cu data de 23 februarie 2018, programul de lucru cu publicul al Serviciului Autorizari si Control din cadrul CN APM SA Constanta se va desfasura in intervalul orar 8.00 - 12.00 (primirea documentelor, analiza acestora si obtinerea de clarificari; generarea facturilor pentru documentele deja verificate/procesate; eliberarea permiselor de acces si a licentelor/permiselor de lucru deja tiparite).

 

 

Vineri, 12 ianuarie 2018
A fost semnat contractul pentru modernizare sistem semnalizare din bazinele portuare si de pe calea navigabila in cadrul proiectului european PROTECT
Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime SA a semnat, in cadrul proiectului "PROTECT - Infrastructura pentru operatiuni sigure si pentru protectia mediului in Portul Constanta", contractul pentru modernizarea sistemului de semnalizare din bazinele portuare si de pe calea navigabila.
Contractul a fost adjudecat de SC Utilnavorep SA Constanta prin procedura de licitatie publica in Sistemul Electronic de Achizitii Publice.

 

 

Vineri, 12 ianuarie 2018
A fost semnat contractul pentru proiectarea, construirea si livrarea navei tanc autopropulsata in cadrul proiectului european PROTECT
In cadrul proiectului "PROTECT – Infrastructura pentru operatiuni sigure si pentru protectia mediului in Portul Constanta" , Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime SA a semnat cu SC NAVROM SHIPYARD SRL Galati contractul pentru proiectarea, construirea si livrarea in Portul Constanta a unei nave tanc autopropulsata.

 

 

arhiva
 
Evenimente

Portul Constanta se prezinta la Bruxelles, la Parlamentul European
Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime SA Constanta organizeaza, conferinta eveniment "Ziua Portului Constanta la Parlamentul European", pe data de 6 iunie 2018, la Bruxelles, Belgia.
Astfel se urmareste cresterea impactului Portului Constanta ca port maritim-fluvial si "core-port" pe Coridorul TEN-T Rin-Dunare in contextul economiei Uniunii Europene.

 

 

arhiva

Autentificare

Utilizator:

Parola:

 

Securitate portuara
arhiva

Sosiri / Plecari