Stiri

Marti, 27 ianuarie 2015
Master Planul Portului Constanta, in procedura evaluarii de mediu
Compania Nationala "Administratia Porturilor Maritime" SA Constanta, cu sediul in Incinta Port, Gara Maritima, 900900, Constanta, titularul proiectului "Master Plan al Portului Constanta", anunta publicul interesat asupra declansarii etapei de incadrare cf. HG 1076/2004 privind procedura evaluarii de mediu pentru planuri si programe, in vederea obtinerii avizului de mediu pentru proiectul "Master Plan al Portului Constanta", care reprezinta strategia de dezvoltare a porturilor maritime Constanta, Mangalia si Midia pana in anul 2040.

 

 

Joi, 22 ianuarie 2015
Portul Constanta, reprezentat la prima intalnire cu comisarul european pentru Transporturi, Violeta Bulc
Directorul general al Companiei Nationale "Administratia Porturilor Maritime" SA Constanta, Valeriu Nicolae Ionescu, a participat, pe 19 ianuarie 2015, la Bruxelles, la prima intalnire de lucru a porturilor maritime europene cu noul comisar european pentru Transport, Violeta Bulc.
Portul Constanta a facut parte din grupul celor 19 porturi, din cele 90 considerate importante ale Uniunii Europene, selectate de comisarul european pentru aceasta intalnire desfasurata cu tema "Schimb de puncte de vedere despre rolul porturilor in cadrul sistemului de transport european - status quo, provocari la nivel european si obiective ale politicii europene".

 

 

Joi, 22 ianuarie 2015
ANUNT IMPORTANT
Incepand cu data de 02.02.2015, accesul autovehiculelor in incinta porturilor administrate de CN APM SA Constanta va fi posibil numai pe baza permiselor aflate in termen de valabilitate.

 

 

Luni, 19 ianuarie 2015
Traficul de marfuri - peste 55,6 milioane tone in 2014
Traficul total de marfuri inregistrat in 2014 in porturile maritime romanesti Constanta, Midia si Mangalia a fost de 55.641.910 tone, cu 0,9% mai mult decat in 2013.
Traficul maritim a fost 43.053.376 tone (42.669.079 tone in 2013), iar cel fluvial a reprezentat 12.588.489 tone (12.468.978 tone in 2013).

 

 

Luni, 19 ianuarie 2015
92 nave de pasageri au facut escala in Portul Constanta in 2014
In 2014, la terminalul de croaziere al Portului Constanta au facut escala 92 de nave de pasageri. Acestea au adus la Constanta 69.910 turisti, care au ales sa viziteze pe durata escalei obiectivele turistice din judetul Constanta, din Bucuresti sau Delta Dunarii.

 

 

Vineri, 05 decembrie 2014
Contractul de finantare a proiectului "Master Plan al Portului Constanta" a fost semnat la Ministerul Transporturilor
Compania Nationala "Administratia Porturilor Maritime" SA Constanta si Ministerul Transporturilor in calitate de Autoritate de Management pentru POS-T 2007-2013 au semnat contractul nr. 247/03.12.2014 pentru acordarea finantarii nerambursabile a proiectului "Master Plan al Portului Constanta" din fonduri publice, din Axa Prioritara 2 "Modernizarea si dezvoltarea infrastructurii nationale de transport in scopul dezvoltarii unui sistem national durabil de transport", Domeniul Major de Investitie 2.3 "Modernizarea si dezvoltarea porturilor dunarene si maritime", in baza cererii de finantare nr. 130/2.04.2012.
Codul proiectului "Master Plan al Portului Constanta" este POST/2014/2/3/009, cod SMIS 41722.
Valoarea totala a contractului de finantare este 5.164.676,93 lei.

 

 

Joi, 04 decembrie 2014
Dezvoltarea transportului multimodal in Europa Centrala si de Est, abordata in cadrul Proiectului ADB Multiplatform
Un nou eveniment important pentru comunitatea portuara din sfera multimodalismului a avut loc la sediul CN APM SA Constanta astazi, 4 decembrie 2014, dupa lansarea Centrului de Dezvoltare Multimodala din luna aprilie a.c..
Seminarul s-a desfasurat sub egida CN APM SA Constanta si a Centrului de Dezvoltare Multimodala, avand ca obiectiv prezentarea realizarilor pachetelor de lucru 7 si 4 din cadrul proiectului ADB Multiplatform (Adriatic-Danube-Black Sea Multimodal Platform), proiect finantat de Uniunea Europeana prin Programul Transnational de Cooperare South East Europe.

 

 

Joi, 27 noiembrie 2014
Un nou impuls pentru mediul de afaceri romano-ungar in scopul cresterii traficului de marfuri prin Portul Constanta
Pe 27 noiembrie 2014, la Budapesta, in sala de conferinte a hotelului Saint George Residence, s-a desfasurat evenimentul "Romanian - Hungarian Bulk Cargo&Logistics", organizat de CN Administratia Porturilor Maritime SA Constanta, cu sprijinul companiilor Comvex, Umex, United Shipping Agency si Romcargo Maritim. Evenimentul a reunit, alaturi de companii din Portul Constanta, pe cei mai importanti jucatori de pe piata transporturilor din Ungaria, din domeniul logistic, organizatii profesionale si autoritati din acest sector.

 

 

Joi, 13 noiembrie 2014
Vizita oficiala
Vicepremierul Liviu Dragnea si presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, au vizitat noul pod peste Canalul Dunare - Marea Neagra
Joi, 13 noiembrie 2014, vicepremierul Liviu Dragnea si presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, alaturi de oficiali din Guvernul Romaniei, parlamentari, autoritati locale, au vizitat, in timpul testarilor de rezistenta, Podul la km 0+540 al Canalului Dunare - Marea Neagra.
Pe pod, 36 de autocamioane erau amplasate pentru o testare statica a rezistentei la incovoiere si torsiune. In urma acestor teste se vor realiza ultimele reglaje ale hobanelor. Specialistii constructori au prezentat oficialilor informatii despre constructia podului si etapele urmatoare.

 

 

Marti, 11 noiembrie 2014
Au inceput testele de rezistenta la noul pod rutier
Pe data de 11 noiembrie 2014 s-a dat startul testelor de rezistenta la noul Pod rutier la km 0+540 al Canalului Dunare - Marea Neagra, investitie finantata prin Programul Operational Sectorial in Transporturi (POS-T 2007 - 2013) din fonduri structurale ale Uniunii Europene si de la bugetul statului.
Testele de rezistenta reprezinta operatiunile de incercare a suprastructurii podului, cu actiuni de proba statice si dinamice. Scopul acestor incercari este acela de a obtine informatii asupra comportarii suprastructurii podului la actiunile avute in vedere la proiectarea podului, pentru aprecierea starii de viabilitate, care se analizeaza sub urmatoarele aspecte: rezistenta si stabilitatea structurii, comportarea elastica, echilibrarea eforturilor in perechile de hobane s.a.m.d..

 

 

Luni, 10 noiembrie 2014
Strategia Uniunii Europene pentru Regiunea Dunarii:
"Sunt necesare investitii de maximum 100 milioane euro pentru a imbunatati navigatia pe Dunare"
La Vukovar, in Croatia, a avut loc cea de-a sasea reuniune a grupurilor de lucru pentru implementarea Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunarii (EUSDR), eveniment la care CN "Administratia Porturilor Maritime" SA Constanta a participat prin Vladan Misic, reprezentantul companiei in Serbia.
Au mai participat delegati din cadrul Federatiei Europeane a Porturilor Interioare (FEPI), Asociatiei "Inland Navigation Europe", Uniunii Europene in Transportul pe Barje (EBU), Organizatiei pentru Navigatia pe Ape Interioare Europene (ESO) si ai Pro Danube International.

 

 

Joi, 30 octombrie 2014
Portul Constanta a primit premiul "Dunavski Captain" la Forumul de Afaceri al Dunarii, din Serbia
In perioada 27 - 29 octombrie 2014, directorul general al CN Administratia Porturilor Maritime SA Constanta, Valeriu Nicolae Ionescu, a participat la cel de-al treilea Forum de Afaceri al Dunarii, in Serbia, prilej cu care Portul Constanta a primit premiul "Dunavski Captain".
Anul acesta, in premiera, premiul "Dunavski Captain" a fost acordat celor mai buni reprezentanti ai businessului national din tarile dunarene, CN APM SA Constanta fiind reprezentanta Romaniei.
Premiul a fost acordat la propunerea Camerei de Comert din Serbia, CN Administratia Porturilor Maritime SA Constanta fiind nominalizata ca fiind cel mai bun partener din Romania, cu o contributie importanta in cadrul programului de cooperare transfrontaliera.

 

 

Luni, 20 octombrie 2014
30 de turisti romani s-au imbarcat pe MSC Orchestra
La terminalul de pasageri din Portul Constanta, treizeci de turisti romani s-au imbarcat duminica, 19 octombrie, pentru o croaziera de 11 zile la bordul navei maritime de pasageri, de mari dimensiuni, MSC Orchestra, cu destinatia Burgas, Istanbul, Venetia si retur.
Nava are la bord 2560 de pasageri si un echipaj format din 900 de persoane si dispune de tot confortul pentru o calatorie de neuitat.

 

 

Vineri, 17 octombrie 2014
Porturile Constanta, Batumi si Ilyichevsk, unite de o noua linie de ferry-boat
O noua linie de ferry-boat a fost lansata ieri, 16 octombrie 2014, pe ruta Constanta, Batumi - Georgia si Ilyichevsk - Ucraina. Serviciul de linie va fi asigurat de "Greifswald" - o nava de mari dimensiuni, moderna, din clasa ro-ro/ pasageri/ ferry-boat, care face parte din flota armatorului ucrainean UKRFerry.
La inaugurarea noii linii de navigatie si-au adus contributia ministere din Romania, Georgia si Ucraina, secretariatul national al organizatiei TRACECA, operatorul portuar Romcargo Maritim si armatorul UKRFerry.

 

 

Joi, 25 septembrie 2014
ZIUA PORTULUI CONSTANTA LA BELGRAD - 25 SEPTEMBRIE 2014
Pe 25 septembrie 2014, la Holiday Inn Hotel din Belgrad, s-a desfasurat cea de-a opta editie a "Zilei Portului Constanta" in Serbia, eveniment organizat de Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime SA Constanta, reprezentantul CN APM in Serbia si cu sprijinul urmatoarelor companii de operare din port: Comvex, North Star Shipping, Socep, TTS Group, Umex si United Shipping Agency.
Au participat 200 de delegati din Romania, Serbia, Croatia, Bosnia-Hertegovina, Ungaria si Austria, companii din domeniile transport naval, expeditie, logistica, activitati de import-export, asigurari, autoritati locale si reprezentanti ai Ambasadei Romaniei in Serbia.

 

 

arhiva
 
Evenimente

Noi pasi in cooperarea regiunilor Dunarii si ale Marii Negre de Vest
In perioada 11-12 decembrie 2014 au loc la Hotel Ibis, Constanta, lucrarile workshop-ului regional comun in regiunea Marii Negre de Vest si a Dunarii, organizat de Compania Nationala "Administratia Porturilor Maritime" SA Constanta.
Evenimentul reuneste reprezentanti ai autoritatilor regionale, municipale si portuare, specialisti din Romania, Austria si Bulgaria, in baza Memorandumului de Intelegere pentru Stabilirea Cooperarii intre Comunitatea de lucru a Statelor Dunarene, reprezentate de Landul Austria de Jos - inclusiv porturile dunarene - si Regiunile Marii Negre de Vest si porturile acestora, document semnat pe 27 noiembrie 2013 la Constanta.

 

 

Tehnologii pentru prevenirea si combaterea poluarii in porturile fluvio-maritime, la ACVADEPOL 2014
In perioada 25-28 iunie 2014 se va desfasura la Baile Herculane cea de-a XXI-a editie a Colocviului national cu participare internationala ACVADEPOL.
Colocviul a aparut ca o necesitate pentru impartasirea experientei in domeniul protectiei mediului, in scopul prevenirii si combaterii poluarii in porturi. ACVADEPOL este singurul eveniment national dedicat noutatilor tehnice si stiintifice din domeniul protectiei mediului marin, dar si a rezervatiei biosferei Deltei Dunarii si fluviului Dunarea, ce se desfasoara fara intrerupere incepand cu anul 1993.

 

 

arhiva

Autentificare

Utilizator:

Parola:

 

Securitate portuara
arhiva

Sosiri / Plecari