Stiri

Vineri, 25 septembrie 2015
Oameni de afaceri din orasul port Klaipeda, in portul Constanta
Compania Nationala "Administratia Porturilor Maritime" SA Constanta a primit astazi vizita unei delegatii formata din oameni de afaceri din Lituania, condusa de Excelenta Sa Arvydas POCIUS - Ambasadorul Republicii Lituania in Romania si de Laura KOVALIOVAITE - Consul Onorific al Romaniei in Lituania. Oaspetii au fost primiti de Ciprian HANGANU - Director Coordonator CN APM SA Constanta.

 

 

Joi, 24 septembrie 2015
Traficul de marfuri dintre Romania si Serbia a crescut cu peste 60% in acest an
Portul Constanta a revenit la Belgrad la intalnirea cu partenerii sai din regiune
Astazi, 24 septembrie 2015, la sala de conferinte a hotelului Holiday Inn din Belgrad, a avut loc cea de-a noua editie a Zilei Portului Constanta in Serbia, eveniment organizat de Compania Nationala "Administratia Porturilor Maritime" SA Constanta.
Portul Constanta a revenit la Belgrad la intalnirea cu partenerii sai, cu oficialitatile sarbe, cu oamenii de afaceri interesati de oportunitatile oferite de porturile maritime romanesti si care intentioneaza sa-si dezvolte business-ul, colaboratori consacrati, dar si potentiali.

 

 

Miercuri, 26 august 2015
Peste 4300 de persoane au ajuns in portul Constanta la bordul navei Emerald Princess
Emerald Princess a acostat in terminalul de pasageri astazi, la ora 6.00 si va pleca tot astazi, la ora 19.00. Nava este agenturata de Catoni and Co Romania SRL, vine din portul Kios, Grecia, va pleca spre portul Burgas, Bulgaria, dupa care va incheia croaziera la Istanbul, Turcia.
Emerald Princess are la bord 3214 de pasageri, dintre care 829 din Statele Unite ale Americii, 377 din Australia, 490 din Marea Britanie, 353 din Canada, 137 din Mexic, 222 din Spania, 18 din Romania.

 

 

Joi, 23 iulie 2015
CN APM SA, in Top 50 "Cel mai bun partener comercial din industria transporturilor si serviciilor portuare la nivel global"
Compania Nationala "Administratia Porturilor Maritime" SA Constanta a fost inclusa in Raportul Plimsoll Top 400, publicatie britanica ce analizeaza performanta financiara a celor mai mari companii din industria transporturilor si serviciilor portuare la nivel global.
CN "APM" SA figureaza printre cele mai performante companii din industria transporturilor si a serviciilor portuare, datele analizate fiind cele inregistrate in anii 2012, 2013 si 2014. Au fost remarcate rezultatele financiare, respectiv cifra de afaceri si profitul in crestere constanta, peste media obtinuta in domeniul analizat.

 

 

Joi, 23 iulie 2015
Traficul de cereale s-a dublat in primul semestru al anului 2015
Traficul total de marfuri inregistrat in porturile maritime romanesti a fost de 27,80 milioane tone in perioada 1 ianuarie - 30 iunie 2015, fata de 22,67 milioane tone intre 1 ianuarie si 30 iunie 2014, in crestere cu 22,6%.
Se remarca o crestere spectaculoasa a traficului de cereale, de la 4,47 milioane tone in primul semestru al anului 2014, la 10,55 milioane tone in aceeasi perioada a acestui an (122%).

 

 

Joi, 23 iulie 2015
Reprezentantul Ambasadei SUA, interesat de potentialul Portului Constanta
Consilierul economic adjunct al Ambasadei Statelor Unite ale Americii la Bucuresti, Kara Aylward, a vizitat astazi, 22 iulie 2015, Portul Constanta si a avut discutii cu conducerea Companiei Nationale "Administratia Porturilor Maritime" SA Constanta.
Oficialul american, care are in portofoliu domeniul transporturilor, a dorit sa cunoasca activitatea din porturile maritime romanesti, principalele proiecte de infrastructura si stadiul de implementare al acestora, potentialul de dezvoltare al portului.

 

 

Joi, 02 iulie 2015
Memorandum de Intelegere semnat, in Portul Constanta, intre Ministerul Transporturilor si Ministerul Oceanelor si Pescuitului din Republica Coreea
Ministerul Transporturilor din Romania si Ministerul Oceanelor si Pescuitului din Republica Coreea au semnat, la Constanta, Memorandumul de Intelegere in domeniul dezvoltarii cooperarii portuare.
Documentul a fost semnat de Iulian Matache, secretar de stat in Ministerul Transporturilor si de Park Junkwon, director general în Ministerul Oceanelor si Pescuitului din Republica Coreea.

 

 

Vineri, 26 iunie 2015
Portul Constanta si-a deschis portile pentru elevi si studenti
Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime SA Constanta a organizat in perioada 24-26 iunie 2015 "Zilele portilor deschise in Portul Constanta".
Evenimentul a prilejuit vizite de studiu pentru liceenii si studentii universitatilor din Constanta, menite sa contribuie la imbogatirea cunostintelor despre rolul portului in economia nationala, a activitatilor din port, precum si impactul acestuia asupra comunitatii locale.

 

 

Joi, 18 iunie 2015
Memorandum de intelegere intre porturile Constanta si Vukovar, Croatia
Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime SA Constanta a organizat pe data de 17 iunie 2015 la Vukovar, in Croatia, evenimentul "Portul Constanta intalneste Portul Vukovar".
Evenimentul s-a bucurat de participarea oficialitatilor din Vukovar, a ambasadorului Romaniei la Zagreb - Cosmin George DINESCU, a consilierului economic - Sebastian RUSU, a ministrului adjunct al Ministerului Transporturilor si Infrastructurii din Republica Croatia - Igor BUTORAC, Ministerul Transporturilor din Romania fiind reprezentat de catre Viorel Ion Olea - Director al Directiei Transport Naval. Reprezentanti ai 70 de firme croate au luat parte la eveniment, fiind interesati de oportunitatile oferite de Portul Constanta.

 

 

Joi, 11 iunie 2015
Portul Viena si concernul Voestalpine, interesate de colaborarea cu operatorii din Portul Constanta
Astazi, a avut loc o intalnire tehnica pentru elaborarea unui studiu de pre-fezabilitate pentru realizarea unui terminal GNL - gaz natural lichefiat in Portul Constanta.
Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime SA a fost astazi, 11 iunie 2015, gazda a trei delegatii importante.
Conducerea Portului Viena, Karin Zipperer - director general si Friedrich Lehr - CEO, au vizitat pentru prima data Portul Constanta, fiind interesata de posibilitatea de a derula trafic de marfuri containerizate pe relatia Austria catre Orientul Apropiat, Orientul Indepartat si regiunea Marii Negre, prin Constanta.

 

 

Marti, 27 ianuarie 2015
Master Planul Portului Constanta, in procedura evaluarii de mediu
Compania Nationala "Administratia Porturilor Maritime" SA Constanta, cu sediul in Incinta Port, Gara Maritima, 900900, Constanta, titularul proiectului "Master Plan al Portului Constanta", anunta publicul interesat asupra declansarii etapei de incadrare cf. HG 1076/2004 privind procedura evaluarii de mediu pentru planuri si programe, in vederea obtinerii avizului de mediu pentru proiectul "Master Plan al Portului Constanta", care reprezinta strategia de dezvoltare a porturilor maritime Constanta, Mangalia si Midia pana in anul 2040.

 

 

Luni, 19 ianuarie 2015
Traficul de marfuri - peste 55,6 milioane tone in 2014
Traficul total de marfuri inregistrat in 2014 in porturile maritime romanesti Constanta, Midia si Mangalia a fost de 55.641.910 tone, cu 0,9% mai mult decat in 2013.
Traficul maritim a fost 43.053.376 tone (42.669.079 tone in 2013), iar cel fluvial a reprezentat 12.588.489 tone (12.468.978 tone in 2013).

 

 

Joi, 30 octombrie 2014
Portul Constanta a primit premiul "Dunavski Captain" la Forumul de Afaceri al Dunarii, din Serbia
In perioada 27 - 29 octombrie 2014, directorul general al CN Administratia Porturilor Maritime SA Constanta, Valeriu Nicolae Ionescu, a participat la cel de-al treilea Forum de Afaceri al Dunarii, in Serbia, prilej cu care Portul Constanta a primit premiul "Dunavski Captain".
Anul acesta, in premiera, premiul "Dunavski Captain" a fost acordat celor mai buni reprezentanti ai businessului national din tarile dunarene, CN APM SA Constanta fiind reprezentanta Romaniei.
Premiul a fost acordat la propunerea Camerei de Comert din Serbia, CN Administratia Porturilor Maritime SA Constanta fiind nominalizata ca fiind cel mai bun partener din Romania, cu o contributie importanta in cadrul programului de cooperare transfrontaliera.

 

 

arhiva
 
Evenimente

Portul Constanta participa la Forumul Coridorului Rin - Dunare , la Bruxelles
In perioada 28-29 septembrie 2015, la Bruxelles in Belgia se desfasoara cea de-a cincea reuniune a Forumului Coridorului Rin-Dunare, precum si la cea de-a treia reuniune a Grupului de Lucru din cadrul Forumului Coridorului Rin-Dunare al Retelei Centrale, evenimente la care Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime SA Constanta este reprezentata de directorul general Valeriu Nicolae Ionescu.

 

 

Editie aniversara a Zilei Portului Constanta la Krems, pe 8 octombrie 2015
Pe 8 octombrie 2015, in Austria, va avea loc cea de-a zecea editie a Zilei Portului Constanta la Krems, Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime SA continuand traditia organizarii acestui eveniment, realizat in parteneriat cu Portul Mierka Donauhafen Krems.

 

 

ACVADEPOL 2015 - eveniment concentrat pe strategia de organizare si legiferare in zona conservarii mediului inconjurator
Colocviul national cu participare internationala ACVADEPOL, ajuns la a 22-a editie, se va desfasura intre 25 si 27 iunie la hotel Flora, in Mamaia.
Colocviul vizeaza schimburi de informatii in domeniul protectiei mediului, in scopul prevenirii si combaterii poluarii in porturi. ACVADEPOL este evenimentul ce reuneste dezbateri ample cu privire la noile aparitii tehnice si stiintifice din domeniul protectiei mediului marin.

 

 

CN APM SA, promotor al tranzitului de cereale prin Portul Constanta la BAJA GRAIN PARTNERSHIP
Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime SA Constanta va fi reprezentata la evenimentul BAJA GRAIN PARTNERSHIP care se desfasoara pe 4 iunie 2015 la Baja, in Ungaria.
Acesta este un eveniment devenit traditional care se desfasoara anual incepand cu 2009 si reuneste numerosi participanti din domeniul comertului cu cereale. BAJA GRAIN PARTNERSHIP a aparut ca o necesitate resimtita de catre companiile care isi desfasoara activitatea in sectorul agricol din Ungaria, aceea de a realiza un schimb de informatii in domeniu.

 

 

arhiva

Autentificare

Utilizator:

Parola:

 

Securitate portuara
arhiva

Sosiri / Plecari