Facebook Twitter

 

Stiri

Vineri, 20 mai 2016
"Bijuteria" Royal Clipper, in premiera in Portul Constanta
Royal Clipper, una dintre cele mai luxoase nave din lume, soseste maine, 21 mai, in Portul Constanta.
Nava este pentru prima data in Portul Constanta si va ancora la ora 11, la terminalul de pasageri.
Royal Clipper are 147 turisti la bord, majoritatea americani. Nava, supranumita "Steaua Marilor", si-a avizat doua sosiri in Portul Constanta, in mai si iunie.

 

 

Luni, 25 aprilie 2016
Investitia Dezvoltarea capacitatii feroviare in zona fluvio-maritima a Portului Constanta a fost receptionata
Investitia Dezvoltarea capacitatii feroviare in zona fluvio-maritima a Portului Constanta a fost receptionata de catre CN APM SA, la finalizarea lucrarilor.
Aceasta consta in realizarea unui complex feroviar sistematizat in sectorul fluvio-maritim al Portului Constanta, care sa asigure deservirea optima si unitara a actualilor si viitorilor operatori portuari.
In prima etapa, care face obiectul acestui proiect, s-au executat liniile CF care deservesc actualii operatori, pe baza previziunilor de trafic pana in anul 2020.

 

 

Vineri, 15 aprilie 2016
ANUNT PUBLIC
Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime S.A. Constanta anunta publicul interesat asupra definitivarii Raportului de Mediu pentru MASTER PLANUL PORTULUI CONSTANTA, jud. Constanta si organizarea dezbaterii publice a acestuia in ziua de 03 iunie 2016, la ora 16.00, la Sala de conferinte a Hotelului Ibis.
Master Planul si Raportul de mediu pot fi consultate la sediul Agentiei pentru Protectia Mediului Constanta, str. Unirii nr. 23, zilnic, de luni pana vineri, intre orele 8 - 14.
Observatiile si sugestiile vor fi transmise in scris la sediul Agentiei pentru Protectia Mediului Constanta, pana la data de 03 iunie 2016 (data dezbaterii publice).

 

 

Joi, 07 aprilie 2016
River Aria deschide sezonul de croaziere in Portul Constanta
Astazi, 7 aprilie, ora 13, nava fluviala River Aria va deschide sezonul de croaziere in Portul Constanta.
Nava vine de la Ruse (Bulgaria) cu 143 de turisti americani care isi vor incheia croaziera la Constanta. Ei vor fi debarcati maine, 8 aprilie, si transportati la Aeroportul Otopeni.

 

 

Joi, 31 martie 2016
Portul Constanta, destinatia de croaziere numarul 1 din Marea Neagra
Cu ocazia Seatrade Cruise Global, eveniment desfasurat luna aceasta la Fort Lauderdale (SUA), presedintele Medcruise, Kristijan Pavic, a facut publice cele mai noi statistici inregistrate in turismul de croaziera mondial in 2015, Portul Constanta fiind evidentiat ca destinatia numarul 1 din Marea Neagra.

 

 

Miercuri, 16 martie 2016
Breteaua rutiera de conectare cu DN 39, deschisa traficului rutier
Breteaua rutiera de conectare cu DN 39, Obiectul 2 al proiectului de investitii "Pod rutier la km 0+540 al Canalului Dunare - Marea Neagra", este finalizata si intruneste conditiile deschiderii circulatiei traficului rutier.
Aceasta va prelua traficul rutier, inclusiv traficul greu, pe o varianta alternativa si va conecta Autostrada A4 cu DN39A si, in continuare cu DN39, pana la intrarea spre Eforie Nord.

 

 

Luni, 15 februarie 2016
Protect si Constanta GreenPort - doua proiecte ale CN APM SA
Compania Nationala "Administratia Porturilor Maritime" SA Constanta a depus doua proiecte pentru obtinerea finantarii europene prin intermediul CEF - Connecting Europe Facility, axa Infrastructura.
Proiectul "Protect - Infrastructura pentru operatiuni sigure si pentru protectia mediului in Portul Constanta", are o valoare estimata de 35 milioane euro si este prevazut a se finanta 85% din Fondul de Coeziune si 15% de la bugetul de stat.

 

 

Joi, 04 februarie 2016
Sezonul de croaziere 2016 incepe in aprilie
Pana la aceasta data, 22 nave de croaziera si-au anuntat escale in Portul Constanta. Din totalul celor 22 de nave, 7 sunt fluviale.
Se remarca revenirea companiei Costa Crociere in Marea Neagra si in Portul Constanta, cu nava Costa Neoromantica.

 

 

Luni, 18 ianuarie 2016
Traficul de marfuri inregistrat in 2015 a depasit 56 milioane tone
Traficul total de marfuri inregistrat in 2015 in porturile maritime romanesti, Constanta, Midia si Mangalia, a fost de 56,33 milioane tone, cu 1,25% mai mult decat in 2014.
Traficul maritim a fost 43,60 milioane tone (43 milioane tone in 2014), iar cel fluvial a reprezentat 12,73 milioane tone (12,58 milioane tone In 2014). Pentru traficul maritim, cresterea de trafic in perioada analizata reprezinta 1,28%, iar pentru cel fluvial de 1,15%.

 

 

Vineri, 27 noiembrie 2015
Memorandum de Intelegere intre CN APM si Autoritatea Portului Augusta, Italia
Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime SA si Autoritatea Portului Augusta - Italia, au semnat, pe 25 noiembrie 2015, un Memorandum de Intelegere. Documentul a fost semnat, din partea CN APM SA, de directorul general Valeriu Nicolae Ionescu, iar din partea Autoritatii Portului Augusta de av. Alberto Cozzo - Comisar Extraordinar.
Memorandumul stipuleaza cooperarea intre parti pentru:
- Promovarea reciproca a porturilor semnatare si a zonei industriale aferente fata de companii de transport maritim, importatori, exportatori si expeditori, folosind beneficiile si facilitatile respectivelor porturi si pe cele de zona libera, si in special cu referire la calitatea serviciilor, disponibilitatea infrastructurii si echipamentelor, ca si la capacitatea porturilor de a opera diferite categorii de nave si de marfuri;

 

 

Marti, 03 noiembrie 2015
S-au finalizat lucrarile la Prelungirea digului de larg al Portului Constanta
Pe 3 noiembrie 2015 a fost incheiata receptia la finalizarea lucrarilor la investitia Prelungirea digului de larg al Portului Constanta. Proiectul a constat in extinderea cu 1.050 metri a digului de larg, de la 4.850 metri la 5.900 metri, in vederea atingerii lungimii din proiectul initial.

Scopul acestuia este de a imbunatati conditiile de exploatare prin diminuarea valurilor in intreg acvatoriul portuar, sporirea sigurantei navelor prin asigurarea unei protectii a senalelor de circulatie a navelor si reducerea efectelor distructive ale valurilor asupra amenajarilor din incinta portuara.

 

 

arhiva
 
Evenimente

Zilele Portului Constanta, in pregatire
CN APM SA Constanta, organizator al Zilelor Portului Constanta in Serbia, Ungaria si Austria, evenimente anuale devenite traditionale pentru comunitatea de afaceri din domeniul transporturilor, anunta ca acestea vor avea loc dupa cum urmeaza:

Ziua Portului la Belgrad, Serbia - 22 septembrie 2016
Ziua Portului la Krems, Austria - 6 octombrie 2016
Ziua Portului la Budapesta, Ungaria - 3 noiembrie 2016

 

 

arhiva

Autentificare

Utilizator:

Parola:

 

Securitate portuara
arhiva

Sosiri / Plecari