Facebook Twitter

 

Stiri

Joi, 06 octombrie 2016
120 de ani de existenta a portului modern Constanta, sarbatoriti la Krems
Astazi, 6 octombrie 2016, la Krems, a avut loc editia a unsprezecea a Zilei Portului Constanta in Austria, eveniment organizat de Compania Nationala "Administratia Porturilor Maritime" SA Constanta, in parteneriat cu Mierka Donauhafen Krems.
Cei 120 de ani de existenta a portului modern Constanta au fost sarbatoriti, la Krems, alaturi de 200 de participanti din 11 tari. Au fost reprezentate companii importante din domeniul transporturilor si logisticii din Austria, Slovacia, Cehia, Italia, Olanda, Serbia, Germania, Croatia, Belgia si Ungaria, porturile austriece la Dunare, precum si oficialitati din Austria, diplomati, Ministerul Transporturilor si Administratia Porturilor Dunarii Maritime din Galati.
La editia din acest an au fost prezente, in premiera, delegatii ale portului Aktau din Kazahstan si portului Baku din Azerbaijan.

 

 

Joi, 06 octombrie 2016
Conducerea Administratiei Porturilor Maritime SA reia dialogul cu operatorii portuari si sindicatele
Patruzeci de operatori din Portul Constanta au participat, pe 4 octombrie, la sediul Administratiei Porturilor Maritime, la o intalnire cu conducerea companiei pentru a discuta teme de actualitate de pe platforma portuara.
Este o prima intalnire cu toti reprezentantii operatorilor portuari, la care au luat parte atat Asociatia Patronala Operatorul Portuar, cat si Federatia Nationala a Sindicatelor Portuare. Se marcheaza astfel un prim dialog, la acest nivel si in aceasta formula, pe care acestia o au cu conducerea CN APM SA Constanta dupa o lunga perioada.

 

 

Vineri, 30 septembrie 2016
Programul "Invest in Romania" a ajuns in Portul Constanta
CN "Administratia Porturilor Maritime" SA Constanta a primit azi, 30 septembrie, vizita delegatilor participanti la evenimentul "Invest in Romania" care s-a desfasurat in aceste zile la Pavilionul Expozitional din Constanta.
Din delegatie au facut parte oameni de afaceri, reprezentanti ai Guvernului, ai mediului diplomatic acreditati in Romania, consilieri economici din cadrul ambasadelor Romaniei, reprezentanti ai Consiliului Judetean Constanta. Oaspetii au fost primiti de conducerea companiei si li s-a prezentat portul Constanta, punandu-se accent pe infrastructura, oportunitati de investitii, avantaje si posibilitati de dezvoltare a afacerilor.

 

 

Marti, 27 septembrie 2016
Traficul de marfuri din porturile maritime romanesti a depasit 39 milioane tone
In primele opt luni ale acestui an, in Portul Constanta au fost operate peste 39 milioane tone marfa, cu o usoara crestere fata de aceeasi perioada a anului trecut.
Cantitatea de marfa operata in containere in Portul Constanta a crescut in perioada analizata cu 9,64%, de la 4,42 milioane tone, la 4,85 milioane tone. Aceasta corespunde unui numar de 486.371 TEU, respectiv 446.710 TEU in primele opt luni ale anului 2015.

 

 

Joi, 22 septembrie 2016
Ziua Portului Constanta in Serbia, editie aniversara
Evenimentul "Ziua Portului Constanta" a ajuns la cea de-a X-a editie in Serbia, astazi, 22 septembrie 2016, fiind gazduit de Holiday Inn Hotel din Belgrad si asteptat cu interes in egala masura de partenerii sarbi si de comunitatea portuara constanteana. Organizatorul, Compania Nationala "Administratia Porturilor Maritime" SA Constanta, a marcat totodata existenta de 120 de ani a Portului Constanta.
In cadrul evenimentului, peste 200 de participanti au avut posibilitatea sa initieze contacte de afaceri directe cu parteneri din acelasi domeniu de interes, identificand noi oportunitati, incercand sa gaseasca rezolvarea unor situatii care ii preocupa cu privire la dezvoltarea propriilor afaceri.

 

 

Miercuri, 21 septembrie 2016
CN APM SA Constanta participa la International Black and Caspian Sea Transport Forum 2016
In perioada 19-21 septembrie, CN Administratia Porturilor Maritime SA participa la "International Black and Caspian Sea Transport Forum 2016", care se desfasoara la Batumi, in Georgia.
Alaturi de CN APM SA Constanta, reprezinta Romania la acest forum international si CN Administratia Porturilor Dunarii Maritime SA Galati, SNTFM CFR Marfa si Socep SA.

 

 

Joi, 18 august 2016
Noi rute de transport prin Portul Constanta
Reprezentantii Administratiei Porturilor Maritime Constanta, ai companiei Hafez Darya Arya Shipping Co Iran si ai Navlomar Maritime, au avut astazi, 18 august 2016, discutii referitor la relansarea unor transporturi maritime dinspre Iran catre Europa, prin Portul Constanta.

 

 

Miercuri, 06 iulie 2016
Christina O, yachtul lui Onassis, in Portul Constanta
Yachtul privat Christina O, care a apartinut miliardarului grec Aristotel Onassis, a sosit pe 5 iulie 2016, in Portul Constanta, la terminalul de pasageri.
Yachtul poarta numele fiicei lui Onassis, Christina, si a avut la bord, de-a lungul anilor personalitati precum: Maria Callas, John F. si Jaqueline Kennedy, Richard Burton si Elizabeth Taylor, Frank Sinatra, Greta Garbo, Winston Churchill, Grace Kelly, etc.

 

 

Vineri, 24 iunie 2016
Dialog pentru promovare eficienta
La sediul Administratiei Porturilor Maritime Constanta a avut loc astazi o intalnire intre reprezentanti ai companiei si ai operatorilor portuari interesati de promovarea externa comuna. Se cauta cea mai buna formula care sa dinamizeze si sa faca mai atractiva prezentarea in fata posibililor parteneri de afaceri, cu prilejul evenimentelor internationale.

 

 

Vineri, 17 iunie 2016
Portul Constanta, la cel mai important eveniment european din transporturi
CN APM SA Constanta va participa la TEN-T Days 2016, eveniment care se desfasoara la Rotterdam, in perioada 20-22 iunie 2016.
Reprezentantul CN APM, directorul general Valeriu Nicolae Ionescu, va lua parte la lucrarile Grupului de lucru si la sedintele propuse si organizate de catre coordonatorul Coridorului de Transport Dunarea din cadrul retelei TEN-T pentru principalii stakeholderi din regiunea Dunarii, in vederea identificarii oportunitatilor de colaborare si schimb reciproc de politici si strategii.

 

 

Marti, 14 iunie 2016
Aviz de mediu pentru MASTER PLANUL Portului Constanta
Compania Nationala "Administratia Porturilor Maritime" SA Constanta, cu sediul in Constanta, incinta Port, Gara Maritima, judetul Constanta, anunta publicul interesat asupra deciziei Agentiei pentru Protectia Mediului Constanta de emitere a avizului de mediu pentru MASTER PLANUL PORTULUI CONSTANTA, judetul Constanta.

 

 

Joi, 02 iunie 2016
CN APM SA Constanta, prim vicepresedinte al Black and Azov Seas Ports Association - BASPA
CN APM SA Constanta a fost reconfirmata, pe 2 iunie, la Odessa, in Ucraina, in boardul de conducere al Black and Azov Seas Ports Association - BASPA, prin obtinerea unui nou mandat de prim vicepresedinte. Presedintia BASPA este detinuta de Portul Illichevsk, Ucraina.
Directorul general al CN APM, Valeriu Nicolae Ionescu, din pozitia sa de prim vicepresedinte al asociatiei care reuneste porturile din Marea Neagra si Marea Azov va reprezenta interesele acestora la intalnirile cu autoritatile internationale din domeniul transporturilor.

 

 

Vineri, 20 mai 2016
"Bijuteria" Royal Clipper, in premiera in Portul Constanta
Royal Clipper, una dintre cele mai luxoase nave din lume, soseste maine, 21 mai, in Portul Constanta.
Nava este pentru prima data in Portul Constanta si va ancora la ora 11, la terminalul de pasageri.
Royal Clipper are 147 turisti la bord, majoritatea americani. Nava, supranumita "Steaua Marilor", si-a avizat doua sosiri in Portul Constanta, in mai si iunie.

 

 

Luni, 25 aprilie 2016
Investitia Dezvoltarea capacitatii feroviare in zona fluvio-maritima a Portului Constanta a fost receptionata
Investitia Dezvoltarea capacitatii feroviare in zona fluvio-maritima a Portului Constanta a fost receptionata de catre CN APM SA, la finalizarea lucrarilor.
Aceasta consta in realizarea unui complex feroviar sistematizat in sectorul fluvio-maritim al Portului Constanta, care sa asigure deservirea optima si unitara a actualilor si viitorilor operatori portuari.
In prima etapa, care face obiectul acestui proiect, s-au executat liniile CF care deservesc actualii operatori, pe baza previziunilor de trafic pana in anul 2020.

 

 

Miercuri, 16 martie 2016
Breteaua rutiera de conectare cu DN 39, deschisa traficului rutier
Breteaua rutiera de conectare cu DN 39, Obiectul 2 al proiectului de investitii "Pod rutier la km 0+540 al Canalului Dunare - Marea Neagra", este finalizata si intruneste conditiile deschiderii circulatiei traficului rutier.
Aceasta va prelua traficul rutier, inclusiv traficul greu, pe o varianta alternativa si va conecta Autostrada A4 cu DN39A si, in continuare cu DN39, pana la intrarea spre Eforie Nord.

 

 

arhiva
 
Evenimente

ACVADEPOL 2016
A 23-a editie a Colocviului national ACVADEPOL are loc la Baile Herculane, in perioada 22-25 iunie 2016, eveniment desfasurat fara intrerupere incepand cu anul 1993.
Anual, la colocviu participa peste 100 de delegati reprezentanti ai porturilor romanesti maritime si fluviale, ai administratiilor locare si din zona academica.

 

 

Portul Constanta, reprezentat la Adunarea Generala a Medcruise, la Odessa
In perioada 22-25 iunie 2016, se desfasoara la Odessa, in Ucraina, cea de-a 48-a Adunare Generala a Asociatiei MedCruise, sub moto-ul Celebrating 20 years MedCruise.
In calitatea sa de membru al MedCruise cu drepturi depline, CN Administratia Porturilor Maritime SA Constanta reprezinta interesele turistice si de dezvoltare a traficului de pasageri la nivel national in cadrul Asociatiei MedCruise. La acest eveniment, Portul Constanta va fi reprezentat de Teodor Patrichi, administratorul terminalului de pasageri. Acesta va prezenta participantilor atuurile Portului Constanta: cea mai performanta infrastructura din Marea Neagra, posibilitatea sa gazduiasca mai multe nave de pasageri simultan, facilitati pentru un tranzit rapid.

 

 

Zilele Portului Constanta, in pregatire
CN APM SA Constanta, organizator al Zilelor Portului Constanta in Serbia, Ungaria si Austria, evenimente anuale devenite traditionale pentru comunitatea de afaceri din domeniul transporturilor, anunta ca acestea vor avea loc dupa cum urmeaza:

Ziua Portului la Belgrad, Serbia - 22 septembrie 2016
Ziua Portului la Krems, Austria - 6 octombrie 2016
Ziua Portului la Budapesta, Ungaria - 17 noiembrie 2016

 

 

arhiva

Autentificare

Utilizator:

Parola:

 

Securitate portuara
arhiva

Sosiri / Plecari