Facebook Twitter

 

Stiri

Joi, 23 februarie 2017
Anunt mediu - Reabilitare si modernizare
Compania Nationala "Administratia Porturilor Maritime" SA Constanta anunta publicul interesat asupra depunerii solicitarii de emitere a acordului de mediu pentru proiectul "Reabilitare sisteme de alimentare cu apa zona Port Vechi - Obiectivul 3; Modernizare retea apa zona Bursa Noua - Navrom", propus a fi amplasat in Incinta Port - zona cladire Bursa Noua, judetul Constanta.

 

 

Vineri, 17 februarie 2017
Reprogramare dezbatere publica - Reparatii dig de larg Port Constanta
Compania Nationala "Administratia Porturilor Maritime" SA Constanta anunta publicul interesat asupra reprogramarii datei pentru dezbaterea publica a raportului privind impactul asupra mediului pentru proiectul "Reparatii dig de larg Port Constanta" .

 

 

Vineri, 17 februarie 2017
Reprogramare dezbatere publica - Reparatii dig de sud Port Midia
Compania Nationala "Administratia Porturilor Maritime" SA Constanta anunta publicul interesat asupra reprogramarii datei pentru dezbaterea publica a raportului privind impactul asupra mediului pentru proiectul "Reparatii dig de sud Port Midia".

 

 

Joi, 19 ianuarie 2017
CN Administratia Porturilor Maritime SA Constanta si Constanta Port Business Association au semnat un protocol de colaborare
Astazi, 19 ianuarie 2017, a fost semnat protocolul de colaborare dintre CN Administratia Porturilor Maritime SA Constanta si Constanta Port Business Association.
Protocolul isi propune, printre altele, colaborarea dintre cele doua parti semnatare in scopul identificarii unor solutii optime de interes comun si national si demararii unor actiuni concrete si imediate pentru rezolvarea problemelor existente in Portul Constanta, in vederea promovarii portului si mentinerii acestuia la un nivel competitiv pe pietele in domeniu.

 

 

Miercuri, 11 ianuarie 2017
Traficul de cereale prin Portul Constanta a inregistrat un nou record in 2016
Traficul total de marfuri inregistrat in 2016 in porturile maritime romanesti, Constanta, Midia si Mangalia, a fost de 59,5 milioane tone, cu 5,5% mai mult decat in 2015.
Traficul de cereale a depasit, in 2016, recordul inregistrat in 2015, an de referinta pentru acest sector. Anul trecut, in Portul Constanta au fost manipulate 20,4 milioane tone cereale, fata de 19,61 milioane tone in 2015.
Cerealele au avut o pondere, in traficul total, de 34,3%, fiind urmate in top de petrol brut 12,6%, articole diverse 11,6%, produse petroliere 9,5% si minereuri si deseuri neferoase 5,3%.

 

 

Marti, 13 decembrie 2016
Traficul de cereale in Portul Constanta a batut recordul anului trecut
Traficul total de marfuri inregistrat in porturile maritime romanesti a fost de 54,44 milioane tone in primele 11 luni ale anului 2016, fata de 51,67 milioane tone in aceeasi perioada a anului 2015, in crestere cu 5,35%.
Din totalul traficului, 19,67 milioane tone sunt marfuri exportate, 17,22 milioane marfuri importate, 12,42 milioane tone reprezinta tranzit de marfuri si 5,11 milioane tone, cabotaj.

 

 

Luni, 28 noiembrie 2016
PROTECT, proiect cu finantare europeana privind modernizarea infrastructurii si protectia mediului in Portul Constanta
Luni, 28 noiembrie 2016, la sediul Companiei Nationale Administratia Porturilor Maritime SA Constanta a avut loc conferinta de presa de lansare a proiectului:
Modernizarea infrastructurii si protectia mediului in Portul Constanta - PROTECT
In cadrul programului de finantare Mecanismul pentru Interconectarea Europei /Connecting Europe Facility (CEF), Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime SA Constanta, in calitate de beneficiar si Agentia Executiva pentru Inovare si Retele (INEA), in calitate de autoritate de management, au semnat pe 24 octombrie 2016 contractul de finantare nr. INEA/CEF/TRAN/M2015/1131569, avand ca obiect realizarea proiectului de investitie: Modernizarea infrastructurii si protectia mediului in Portul Constanta - PROTECT.

 

 

Marti, 22 noiembrie 2016
Coordonatorul Motorways of the Sea, Brian Simpson, in vizita in Portul Constanta
Compania Nationala "Administratia Porturilor Maritime" SA Constanta a primit astazi, 22 noiembrie 2016, vizita coordonatorului Motorways of the Sea, Brian Simpson, insotit de echipa sa, impreuna cu care a vizitat pentru prima data Portul Constanta.
Brian Simpson a declarat "Am avut un dialog foarte interesant, constructiv cu toate partile implicate, iar acum vom afla mai multe despre proiectele de dezvoltare a portului Constanta si sper ca acestea vor avea succes pentru finantarea de catre Uniunea Europeana. Noi trebuie sa avem neaparat sprijinul Guvernului Romaniei in aceasta intreprindere. Ieri, intr-o intalnire la Ministerul Transporturilor cu secretarul de stat Mihai Tamaian, am aflat despre Programul National de Transport al Romaniei, iar astazi am vazut Master Planul Portului Constanta, care se potriveste foarte bine cu ceea ce incercam noi sa facem si este foarte important."

 

 

Vineri, 18 noiembrie 2016
49 milioane tone de marfuri operate in porturile maritime romanesti
Traficul total de marfuri inregistrat in porturile maritime romanesti a fost de 49,1 milioane tone in primele 10 luni ale anului 2016, fata de 47,8 milioane tone in aceeasi perioada a anului 2015, in crestere cu 2,7%. Din totalul traficului, 17,7 milioane tone sunt marfuri exportate, 15,7 milioane marfuri importate, 10,9 milioane tone reprezinta tranzit de marfuri si 4,7 milioane tone, cabotaj.

 

 

Joi, 17 noiembrie 2016
Ziua Portului Constanta la Budapesta, editie aniversara
Ziua Portului Constanta la Budapesta a ajuns la cea de-a X-a editie, evenimentul avand loc azi, 17 noiembrie, la BETHLEN GABOR FOUNDATION PALACE, in prezenta a peste 180 de invitati din mediul de afaceri ungar, diplomati, reprezentanti ai organizatiilor transportatorilor din Ungaria.
Alaturi de delegatia CN APM SA, organizatorul evenimentului, la editia aniversara a Zilei Portului Constanta din Ungaria au fost si reprezentantii CN Administratia Canalelor Navigabile, precum si cei ai companiilor portuare Chimpex, Comvex, Socep, TTS, Umex, CSCT si Barter Port Operator.
Ziua Portului Constanta la Budapesta este organizata in acest an sub semnul aniversarii celor 120 de ani de la inaugurarea lucrarilor la portul modern Constanta.

 

 

Miercuri, 16 noiembrie 2016
Administratia, Patronatul si Sindicatele din Portul Constanta
Operatorii portuari din Portul Constanta au participat, marti, 15 noiembrie 2016, la sediul Administratiei Porturilor Maritime, la o noua intalnire cu conducerea companiei pentru a discuta principalele teme de interes despre activitatea de pe platforma portuara.
Reprezentanti ai operatorilor portuari reuniti in cadrul Organizatiei Patronale "Constanta Port Business Association", cat si ai Federatiei Nationale a Sindicatelor Portuare au aflat cu acest prilej de la Nicolae Dan TIVILICHI, directorul general al CN APM SA Constanta, faptul ca recent a fost modificat Regulamentul European privind ajutorul de stat acordat operatorilor portuari.

 

 

Marti, 25 octombrie 2016
44 milioane tone de marfuri operate in porturile maritime romanesti
Traficul total de marfuri inregistrat in porturile maritime romanesti a fost de 44 milioane tone in primele 9 luni ale anului 2016, fata de 43,46 milioane tone in aceeasi perioada a anului 2015, in crestere cu 1,22%. Din totalul traficului, 15,76 milioane tone sunt marfuri exportate, 14,15 milioane tone marfuri importate, 9,96 milioane tone reprezinta tranzit de marfuri si 4,11 milioane tone, cabotaj.
Traficul maritim a fost de 34,29 milioane tone (33,62 milioane tone la 30 septembrie 2015), iar cel fluvial de 9,7 milioane tone (fata de 9,8 milioane tone la 30 septembrie 2015).

 

 

Joi, 06 octombrie 2016
Conducerea Administratiei Porturilor Maritime SA reia dialogul cu operatorii portuari si sindicatele
Patruzeci de operatori din Portul Constanta au participat, pe 4 octombrie, la sediul Administratiei Porturilor Maritime, la o intalnire cu conducerea companiei pentru a discuta teme de actualitate de pe platforma portuara.
Este o prima intalnire cu toti reprezentantii operatorilor portuari, la care au luat parte atat Asociatia Patronala Operatorul Portuar, cat si Federatia Nationala a Sindicatelor Portuare. Se marcheaza astfel un prim dialog, la acest nivel si in aceasta formula, pe care acestia o au cu conducerea CN APM SA Constanta dupa o lunga perioada.

 

 

Vineri, 30 septembrie 2016
Programul "Invest in Romania" a ajuns in Portul Constanta
CN "Administratia Porturilor Maritime" SA Constanta a primit azi, 30 septembrie, vizita delegatilor participanti la evenimentul "Invest in Romania" care s-a desfasurat in aceste zile la Pavilionul Expozitional din Constanta.
Din delegatie au facut parte oameni de afaceri, reprezentanti ai Guvernului, ai mediului diplomatic acreditati in Romania, consilieri economici din cadrul ambasadelor Romaniei, reprezentanti ai Consiliului Judetean Constanta. Oaspetii au fost primiti de conducerea companiei si li s-a prezentat portul Constanta, punandu-se accent pe infrastructura, oportunitati de investitii, avantaje si posibilitati de dezvoltare a afacerilor.

 

 

Joi, 02 iunie 2016
CN APM SA Constanta, prim vicepresedinte al Black and Azov Seas Ports Association - BASPA
CN APM SA Constanta a fost reconfirmata, pe 2 iunie, la Odessa, in Ucraina, in boardul de conducere al Black and Azov Seas Ports Association - BASPA, prin obtinerea unui nou mandat de prim vicepresedinte. Presedintia BASPA este detinuta de Portul Illichevsk, Ucraina.
Directorul general al CN APM, Valeriu Nicolae Ionescu, din pozitia sa de prim vicepresedinte al asociatiei care reuneste porturile din Marea Neagra si Marea Azov va reprezenta interesele acestora la intalnirile cu autoritatile internationale din domeniul transporturilor.

 

 

arhiva
 
Evenimente
arhiva

Autentificare

Utilizator:

Parola:

 

Securitate portuara
arhiva

Sosiri / Plecari