Facebook Twitter

 

Stiri

Vineri, 21 aprilie 2017
INVITATIE
In vederea stabilirii unor caracteristici de calitate pe care dorim sa le indeplineasca echipamentul individual de protectie, ce urmeaza a fi achizitionat de catre Compania Nationala "Administratia Porturilor Maritime" SA Constanta, va invitam sa participati in perioada 24-27.04.2017 la o prezentare a sortimentelor de echipamente individuale de protectie pe care societatea dumneavoastra le poate furniza.

 

 

Vineri, 24 martie 2017
River Adagio a deschis sezonul de croaziere
Vineri, 24 martie, la ora 13.00, a acostat la terminalul de pasageri al portului Constanta nava fluviala River Adagio, cu pavilion Malta. River Adagio are programate cinci escale in terminalul de pasageri al portului Constanta in acest sezon.

 

 

Joi, 09 martie 2017
Comunitatea portuara, fata in fata cu primarul Constantei si directorul general al CN APM
La sediul CN Administratia Porturilor Maritime SA Constanta s-a desfasurat o intalnire a comunitatii portuare cu primarul municipiului Constanta, Decebal Fagadau, si cu directorul general al CN APM SA, Nicolae Dan Tivilichi.
Peste 40 de reprezentanti ai celor mai importante firme din port participa la aceasta discutie organizata in premiera, interesati de proiectele comune ale Portului Constanta si municipalitatii, de modalitatea prin care afacerile din port pot fi sprijinite de administratia locala.

 

 

Luni, 27 februarie 2017
CN APM si Constanta Port Business Association se implica in realizarea unei strategii navale
Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime SA Constanta si Constanta Port Business Association au organizat luni, 27 februarie 2017, ora 11.30, la sediul companiei o dezbatere pe tema "Implicarea Portului Constanta in dezvoltarea transportului fluvio-maritim - provocari si solutii".
Alaturi de reprezentantii Administratiei Porturilor Maritime, au participat operatori portuari si specialisti din cadrul CN Administratia Canalelor Navigabile SA.
Intalnirea a avut loc in cadrul Protocolului de colaborare semnat de CN APM si Constanta Port Business Association si face parte din actiunile necesare pentru a creiona o strategie navala coerenta.

 

 

Joi, 19 ianuarie 2017
CN Administratia Porturilor Maritime SA Constanta si Constanta Port Business Association au semnat un protocol de colaborare
Astazi, 19 ianuarie 2017, a fost semnat protocolul de colaborare dintre CN Administratia Porturilor Maritime SA Constanta si Constanta Port Business Association.
Protocolul isi propune, printre altele, colaborarea dintre cele doua parti semnatare in scopul identificarii unor solutii optime de interes comun si national si demararii unor actiuni concrete si imediate pentru rezolvarea problemelor existente in Portul Constanta, in vederea promovarii portului si mentinerii acestuia la un nivel competitiv pe pietele in domeniu.

 

 

Miercuri, 11 ianuarie 2017
Traficul de cereale prin Portul Constanta a inregistrat un nou record in 2016
Traficul total de marfuri inregistrat in 2016 in porturile maritime romanesti, Constanta, Midia si Mangalia, a fost de 59,5 milioane tone, cu 5,5% mai mult decat in 2015.
Traficul de cereale a depasit, in 2016, recordul inregistrat in 2015, an de referinta pentru acest sector. Anul trecut, in Portul Constanta au fost manipulate 20,4 milioane tone cereale, fata de 19,61 milioane tone in 2015.
Cerealele au avut o pondere, in traficul total, de 34,3%, fiind urmate in top de petrol brut 12,6%, articole diverse 11,6%, produse petroliere 9,5% si minereuri si deseuri neferoase 5,3%.

 

 

Luni, 28 noiembrie 2016
PROTECT, proiect cu finantare europeana privind modernizarea infrastructurii si protectia mediului in Portul Constanta
Luni, 28 noiembrie 2016, la sediul Companiei Nationale Administratia Porturilor Maritime SA Constanta a avut loc conferinta de presa de lansare a proiectului:
Modernizarea infrastructurii si protectia mediului in Portul Constanta - PROTECT
In cadrul programului de finantare Mecanismul pentru Interconectarea Europei /Connecting Europe Facility (CEF), Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime SA Constanta, in calitate de beneficiar si Agentia Executiva pentru Inovare si Retele (INEA), in calitate de autoritate de management, au semnat pe 24 octombrie 2016 contractul de finantare nr. INEA/CEF/TRAN/M2015/1131569, avand ca obiect realizarea proiectului de investitie: Modernizarea infrastructurii si protectia mediului in Portul Constanta - PROTECT.

 

 

Joi, 02 iunie 2016
CN APM SA Constanta, prim vicepresedinte al Black and Azov Seas Ports Association - BASPA
CN APM SA Constanta a fost reconfirmata, pe 2 iunie, la Odessa, in Ucraina, in boardul de conducere al Black and Azov Seas Ports Association - BASPA, prin obtinerea unui nou mandat de prim vicepresedinte. Presedintia BASPA este detinuta de Portul Illichevsk, Ucraina.
Directorul general al CN APM, Valeriu Nicolae Ionescu, din pozitia sa de prim vicepresedinte al asociatiei care reuneste porturile din Marea Neagra si Marea Azov va reprezenta interesele acestora la intalnirile cu autoritatile internationale din domeniul transporturilor.

 

 

Luni, 25 aprilie 2016
Investitia Dezvoltarea capacitatii feroviare in zona fluvio-maritima a Portului Constanta a fost receptionata
Investitia Dezvoltarea capacitatii feroviare in zona fluvio-maritima a Portului Constanta a fost receptionata de catre CN APM SA, la finalizarea lucrarilor.
Aceasta consta in realizarea unui complex feroviar sistematizat in sectorul fluvio-maritim al Portului Constanta, care sa asigure deservirea optima si unitara a actualilor si viitorilor operatori portuari.
In prima etapa, care face obiectul acestui proiect, s-au executat liniile CF care deservesc actualii operatori, pe baza previziunilor de trafic pana in anul 2020.

 

 

arhiva
 
Evenimente

Participati la Breakbulk Europe!
In perioada 24-26 aprilie 2017, Portul Constanta participa la cea de a XI a editie a evenimentului expozitional "Breakbulk Europe 2017", ce se desfasoara in Centrul Expozitional Antwerp Expo din orasul - port Antwerp, Belgia.
Organizat de prestigioasa companie ITE Group Ltd. (International Transport Events), Marea Britanie - Breakbulk Events & Media, evenimentul este conceput ca instrument si platforma de promovare pentru transportul, operarea si serviciile de logistica dedicate diferitelor tipuri de marfuri apatinand categoriei "breakbulk", marfurilor agabaritice si transporturilor Ro - Ro.

 

 

Portul Constanta pe Drumul Matasii - prezentari
Miercuri, 5 aprilie 2017, la sediul CN Administratia Porturilor Maritime SA, a avut loc masa rotunda pe tema Portul Constanta pe Drumul Matasii.

Prezentarile organizatorilor evenimentului le puteti descarca urmand linkurile de mai jos:


Prezentare CN APM S.A

Prezentare Constanta Port Business Association

Prezentare Asociatia Drumul Matasii

 

 

Constanta Port Container Day, la Cluj - Napoca
Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime SA Constanta exprima intentia de a organiza un eveniment de promovare dedicat transportului de marfuri containerizate prin Portul Constanta, sub titulatura Constanta Port Container Day. Data propusa este 08 iunie 2017, evenimentul urmand a se desfasura in Cluj - Napoca, intr-o locatie care va fi stabilita pana la finele lunii martie. Scopul acestui eveniment, ce va cuprinde prezentari si networking, este acela de a informa companii din zona de vest a Romaniei, cu privire la rolul pe care Portul Constanta il poate juca in lantul logistic. Durata evenimentului este de o zi, in intervalul orar 09.30-16.00. Nu se percepe taxa de participare. Celor interesati le revin cheltuielile de transport si cazare. Invitam companiile doritoare sa-si exprime interesul fata de evenimentul Constanta Port Container Day la adresa de e-mail gpuia@constantza-port.ro si la tel. 0241 601115.

 

 

arhiva

Autentificare

Utilizator:

Parola:

 

Securitate portuara
arhiva

Sosiri / Plecari