Stiri

Luni, 20 octombrie 2014
30 de turisti romani s-au imbarcat pe MSC Orchestra
La terminalul de pasageri din Portul Constanta, treizeci de turisti romani s-au imbarcat duminica, 19 octombrie, pentru o croaziera de 11 zile la bordul navei maritime de pasageri, de mari dimensiuni, MSC Orchestra, cu destinatia Burgas, Istanbul, Venetia si retur.
Nava are la bord 2560 de pasageri si un echipaj format din 900 de persoane si dispune de tot confortul pentru o calatorie de neuitat.

 

 

Vineri, 17 octombrie 2014
Porturile Constanta, Batumi si Ilyichevsk, unite de o noua linie de ferry-boat
O noua linie de ferry-boat a fost lansata ieri, 16 octombrie 2014, pe ruta Constanta, Batumi - Georgia si Ilyichevsk - Ucraina. Serviciul de linie va fi asigurat de "Greifswald" - o nava de mari dimensiuni, moderna, din clasa ro-ro/ pasageri/ ferry-boat, care face parte din flota armatorului ucrainean UKRFerry.
La inaugurarea noii linii de navigatie si-au adus contributia ministere din Romania, Georgia si Ucraina, secretariatul national al organizatiei TRACECA, operatorul portuar Romcargo Maritim si armatorul UKRFerry.

 

 

Joi, 09 octombrie 2014
Constanta si Krems, pe noul Drum al Matasii
Pe 9 octombrie 2014, a avut loc editia a noua a "Zilei Portului Constanta la Krems", eveniment organizat in Austria de Compania Nationala "Administratia Porturilor Maritime" SA Constanta, cu sprijinul Mierka Donauhafen Krems si al companiilor de operare portuara Chimpex, Comvex, Romcargo Maritim, TTS Group si United Shipping Agency.
Peste 200 de delegati din 14 tari, reprezentand companii de transport naval, logistica, industrie portuara, agenturare, servicii de import-export, au luat parte la evenimentul de la Krems, care isi propune in fiecare an un plan mai eficient de promovare a Portului Constanta, de identificare a unor oportunitati de afaceri pentru atragerea traficului de marfuri pe Dunare, precum si stabilirea de noi contacte si colaborari in acest sens.

 

 

Joi, 25 septembrie 2014
ZIUA PORTULUI CONSTANTA LA BELGRAD - 25 SEPTEMBRIE 2014
Pe 25 septembrie 2014, la Holiday Inn Hotel din Belgrad, s-a desfasurat cea de-a opta editie a "Zilei Portului Constanta" in Serbia, eveniment organizat de Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime SA Constanta, reprezentantul CN APM in Serbia si cu sprijinul urmatoarelor companii de operare din port: Comvex, North Star Shipping, Socep, TTS Group, Umex si United Shipping Agency.
Au participat 200 de delegati din Romania, Serbia, Croatia, Bosnia-Hertegovina, Ungaria si Austria, companii din domeniile transport naval, expeditie, logistica, activitati de import-export, asigurari, autoritati locale si reprezentanti ai Ambasadei Romaniei in Serbia.

 

 

Joi, 05 iunie 2014
Zilele Portilor Deschise in Portul Constanta
Pe 10 si 11 iunie 2014, Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime SA Constanta organizeaza Zilele Portilor Deschise in Portul Constanta, eveniment aflat la a doua editie.
In cele doua zile, grupuri de elevi apartinand scolilor gimnaziale si liceelor din Constanta vor vizita obiective istorice de pe teritoriul portuar, Muzeul Portului, Terminalul de pasageri, Gara Maritima.
In cadrul aceluiasi eveniment, pe 19 iunie 2014, la Palatul Copiilor, va avea loc expozitia de desene Constanta - Orasul port pentru viitor.

 

 

Marti, 20 mai 2014
S-a semnat contractul de lucrari pentru executia Bretelei rutiere de conectare cu DN 39
Pe 19 mai 2014, la sediul Companiei Nationale Administratia Porturilor Maritime SA Constanta, a fost semnat, cu Asocierea Bilfinger Baugesellschaft mbH - ABC VAL Constanta, contractul de lucrari pentru executia Bretelei rutiere de conectare cu DN 39, obiectul 2 din cadrul obiectivului de investitii Pod rutier la km 0+540 al Canalului Dunare - Marea Neagra, lucrari aferente infrastructurii rutiere si de acces in portul Constanta.

 

 

Miercuri, 29 ianuarie 2014
Traficul de marfuri in porturile maritime romanesti, 55,2 milioane tone in 2013
Traficul de marfuri inregistrat in porturile maritime romanesti, in anul 2013, a fost de 55, 2 milioane tone, fata de 50,6 milioane tone in 2012, in crestere cu 9%.
Din totalul traficului, 42,7 milioane tone a reprezentat traficul maritim (o crestere de 9,82%, comparativ cu anul 2012) si 12,5 milioane tone traficul fluvial (o crestere de 6,3%, fata de anul 2012).

 

 

arhiva
 
Evenimente

Participare internationala la Ziua Portului Constanta la Krems, in Austria
Pe 9 octombrie 2014, CN APM SA Constanta va organiza, cea de a noua editie a evenimentului Ziua Portului Constanta la Krems , in Austria.
Acest eveniment este dedicat promovarii avantajelor si serviciilor pe care le ofera Portul Constanta clientilor sai, identificarii unor noi oportunitati de afaceri pentru atragerea traficului de marfuri pe Dunare, precum si stabilirea de noi contacte si colaborari in acest sens.
In premiera, la Ziua Portului Constanta la Krems vor participa reprezentantii porturilor Batumi (Georgia), Baku (Azerbaidjan) si Turkmenbashi (Turkmenistan).

 

 

Portul Constanta interesat de dezvoltarea in domeniul LNG
La invitatia Asociatiei Pro Danube, Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime SA Constanta participa la intalnirea consortiului LNG Masterplan, in perioada 26-27 mai 2014, organizata la Galati.
Intalnirea consortiului se concentreaza pe prezentarea realizarilor din cadrul proiectului, oferind o platforma pentru schimbul de informatii despre cele mai bune practici referitoare la dezvoltarea pietei de LNG.

 

 

Cel de-al 3-lea Forum Anual al Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunarii, la Viena
In perioada 26-27 iunie 2014 va avea loc la Viena cel de-al 3-lea Forum Anual al Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunarii la care au fost invitati si vor participa si reprezentanti ai CN Administratia Porturilor Maritime SA Constanta.
Forumul este organizat de Comisia Europeana cu sprijinul Ministerului de Integrare Europeana si Afaceri Externe din Austria si Primaria orasului Viena.

 

 

Portul Constanta, prezent la cea de-a VI-a editie a conferintei "Baja Grain Partnership"
Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime SA Constanta participa pe 5 iunie 2014 la Baja, Ungaria, la cea de-a VI-a editie a conferintei "Baja Grain Partnership", organizata de Portul Baja, inca din anul 2009, cu sprijinul reprezentantelor CN APM SA Constanta la Budapesta si Belgrad.
Pe parcursul evenimentului reprezentantii autoritatilor implicate, ai Ministerului Economiei si Ministerului Dezvoltarii Nationale din Ungaria, ai expeditorilor navali, feroviari si rutieri, precum si ai producatorilor au discutii pentru realizarea unui cadru adecvat stabilirii de parteneriate privind transportul, operarea si distributia cerealelor in zona Central si Sud-Est European.

 

 

Tehnologii pentru prevenirea si combaterea poluarii in porturile fluvio-maritime, la ACVADEPOL 2014
In perioada 25-28 iunie 2014 se va desfasura la Baile Herculane cea de-a XXI-a editie a Colocviului national cu participare internationala ACVADEPOL.
Colocviul a aparut ca o necesitate pentru impartasirea experientei in domeniul protectiei mediului, in scopul prevenirii si combaterii poluarii in porturi. ACVADEPOL este singurul eveniment national dedicat noutatilor tehnice si stiintifice din domeniul protectiei mediului marin, dar si a rezervatiei biosferei Deltei Dunarii si fluviului Dunarea, ce se desfasoara fara intrerupere incepand cu anul 1993.

 

 

Lansarea oficiala a Centrului de Dezvoltare Multimodala in cadrul Proiectului ADB Multiplatform
Un eveniment important pentru comunitatea portuara a avut loc la sediul CN APM SA Constanta pe data de 15.04.2014, avand ca obiectiv lansarea oficiala a Centrului de Dezvoltare Multimodala in cadrul proiectului ADB Multiplatform (Adriatic-Danube-Black Sea Multimodal Platform), proiect finantat de Uniunea Europeana prin Programul Transnational de Cooperare South East Europe.

 

 

arhiva

Autentificare

Utilizator:

Parola:

 

Securitate portuara
arhiva

Sosiri / Plecari