Raport anual 2013
Companii portuare
Servicii de linie
Download
Informatii publice
Anunturi Recrutare Management Privat
Cariere

 

   
Harta site
   
           
   
Portul astazi
Inregistrari 1-15 din 15.
 1  
 
ANUNT IMPORTANTMarti, 03 martie 2015
Se amana prezentarea versiunii preliminare a Strategiei de dezvoltare a Portului Constanta

La solicitarea consultantului, Asocierea Ernst&Young - Inros Lackner, se amana prezentarea versiunii preliminare a Strategiei de dezvoltare a Portului Constanta, programata initial pentru data de 4 martie 2015, ora 13, la Teminalul de Pasageri al Portului Constanta .
Intalnirea va avea loc in cel mai scurt timp, la o data agreata de catre consultant. Cei interesati vor fi anuntati din timp.
Motivul transmis de consultant consta in faptul ca team liderul de proiect nu poate participa din cauza unor probleme de sanatate, iar tinand cont de importanta acestei intalniri se considera necesara prezenta lui.
Ne cerem scuze pentru inconveniente!
ANUNT DE MEDIUVineri, 27 februarie 2015
Compania Nationala "Administratia Porturilor Maritime" SA Constanta, cu sediul in Incinta Port, Gara Maritima, judetul Constanta, titulara a notificarii privind MASTER PLANUL PORTULUI CONSTANTA, judetul Constanta, anunta publicul interesat ca, in urma parcurgerii etapei de incadrare din sedinta C.S.C. din data de 12.02.2015, s-a luat decizia supunerii procedurii de adoptare cu aviz de mediu.
Versiunea preliminara a Master Planului Portului Constanta, in procedura evaluarii de mediu Luni, 09 februarie 2015
Consultantul EY&Inros LacknerAG a avut intalniri cu reprezentantii a 23 de operatori portuari semnificativi
Compania Nationala "Administratia Porturilor Maritime" SA Constanta, in calitate de autoritate contractanta a proiectului privind elaborarea unui Master Plan al Portului Constanta, precizeaza ca scopul acestuia este de a realiza o planificare strategica a portului pe termen mediu si lung (pana in 2040), in conditiile asigurarii unei continuitati a dezvoltarii portuare, cu exploatarea eficienta a resurselor si infrastructurii existente, orientate spre necesitatile reale ale pietei, apt sa deserveasca deopotriva cerintele nationale, dar si pe cele ale hinterlandului sau, in conditii de eficienta si in contextul competitiei cu alte porturi si al globalizarii.
ANUNT IMPORTANTLuni, 09 februarie 2015
In conformitate cu legislatia specifica in vigoare, privind importanta prevenirii aparitiei unor boli transmisibile prin intermediul insectelor si rozatoarelor, Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime SA Constanta asigura efectuarea lucrarilor de dezinsectie, dezinfectie si deratizare asupra bunurilor pe care le are in administrare.
S-au finalizat lucrarile la "Extinderea spre sud a danei de gabare" Miercuri, 28 ianuarie 2015
"Extinderea spre sud a danei de gabare" este o investitie care are ca scop imbunatatirea infrastructurii portuare si eficientizarea operatiunilor portuare, in vederea sporirii atractivitatii fata de utilizatori si cresterea traficului de nave in porturile dunarene si maritime.
Master Planul Portului Constanta, in procedura evaluarii de mediuMarti, 27 ianuarie 2015
Compania Nationala "Administratia Porturilor Maritime" SA Constanta, cu sediul in Incinta Port, Gara Maritima, 900900, Constanta, titularul proiectului "Master Plan al Portului Constanta", anunta publicul interesat asupra declansarii etapei de incadrare cf. HG 1076/2004 privind procedura evaluarii de mediu pentru planuri si programe, in vederea obtinerii avizului de mediu pentru proiectul "Master Plan al Portului Constanta", care reprezinta strategia de dezvoltare a porturilor maritime Constanta, Mangalia si Midia pana in anul 2040.
Portul Constanta, reprezentat la prima intalnire cu comisarul european pentru Transporturi, Violeta BulcJoi, 22 ianuarie 2015
Directorul general al Companiei Nationale "Administratia Porturilor Maritime" SA Constanta, Valeriu Nicolae Ionescu, a participat, pe 19 ianuarie 2015, la Bruxelles, la prima intalnire de lucru a porturilor maritime europene cu noul comisar european pentru Transport, Violeta Bulc.
Portul Constanta a facut parte din grupul celor 19 porturi, din cele 90 considerate importante ale Uniunii Europene, selectate de comisarul european pentru aceasta intalnire desfasurata cu tema "Schimb de puncte de vedere despre rolul porturilor in cadrul sistemului de transport european - status quo, provocari la nivel european si obiective ale politicii europene".
ANUNT IMPORTANTJoi, 22 ianuarie 2015
Incepand cu data de 02.02.2015, accesul autovehiculelor in incinta porturilor administrate de CN APM SA Constanta va fi posibil numai pe baza permiselor aflate in termen de valabilitate.
Traficul de marfuri - peste 55,6 milioane tone in 2014 Luni, 19 ianuarie 2015
Traficul total de marfuri inregistrat in 2014 in porturile maritime romanesti Constanta, Midia si Mangalia a fost de 55.641.910 tone, cu 0,9% mai mult decat in 2013.
Traficul maritim a fost 43.053.376 tone (42.669.079 tone in 2013), iar cel fluvial a reprezentat 12.588.489 tone (12.468.978 tone in 2013).

92 nave de pasageri au facut escala in Portul Constanta in 2014Luni, 19 ianuarie 2015
In 2014, la terminalul de croaziere al Portului Constanta au facut escala 92 de nave de pasageri. Acestea au adus la Constanta 69.910 turisti, care au ales sa viziteze pe durata escalei obiectivele turistice din judetul Constanta, din Bucuresti sau Delta Dunarii.
Contractul de finantare a proiectului "Master Plan al Portului Constanta" a fost semnat la Ministerul TransporturilorVineri, 05 decembrie 2014
Compania Nationala "Administratia Porturilor Maritime" SA Constanta si Ministerul Transporturilor in calitate de Autoritate de Management pentru POS-T 2007-2013 au semnat contractul nr. 247/03.12.2014 pentru acordarea finantarii nerambursabile a proiectului "Master Plan al Portului Constanta" din fonduri publice, din Axa Prioritara 2 "Modernizarea si dezvoltarea infrastructurii nationale de transport in scopul dezvoltarii unui sistem national durabil de transport", Domeniul Major de Investitie 2.3 "Modernizarea si dezvoltarea porturilor dunarene si maritime", in baza cererii de finantare nr. 130/2.04.2012.
Codul proiectului "Master Plan al Portului Constanta" este POST/2014/2/3/009, cod SMIS 41722.
Valoarea totala a contractului de finantare este 5.164.676,93 lei.
Dezvoltarea transportului multimodal in Europa Centrala si de Est, abordata in cadrul Proiectului ADB MultiplatformJoi, 04 decembrie 2014
Un nou eveniment important pentru comunitatea portuara din sfera multimodalismului a avut loc la sediul CN APM SA Constanta astazi, 4 decembrie 2014, dupa lansarea Centrului de Dezvoltare Multimodala din luna aprilie a.c..
Seminarul s-a desfasurat sub egida CN APM SA Constanta si a Centrului de Dezvoltare Multimodala, avand ca obiectiv prezentarea realizarilor pachetelor de lucru 7 si 4 din cadrul proiectului ADB Multiplatform (Adriatic-Danube-Black Sea Multimodal Platform), proiect finantat de Uniunea Europeana prin Programul Transnational de Cooperare South East Europe.
Un nou impuls pentru mediul de afaceri romano-ungar in scopul cresterii traficului de marfuri prin Portul ConstantaJoi, 27 noiembrie 2014
Pe 27 noiembrie 2014, la Budapesta, in sala de conferinte a hotelului Saint George Residence, s-a desfasurat evenimentul "Romanian - Hungarian Bulk Cargo&Logistics", organizat de CN Administratia Porturilor Maritime SA Constanta, cu sprijinul companiilor Comvex, Umex, United Shipping Agency si Romcargo Maritim. Evenimentul a reunit, alaturi de companii din Portul Constanta, pe cei mai importanti jucatori de pe piata transporturilor din Ungaria, din domeniul logistic, organizatii profesionale si autoritati din acest sector.
Vizita oficialaJoi, 13 noiembrie 2014
Vicepremierul Liviu Dragnea si presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, au vizitat noul pod peste Canalul Dunare - Marea Neagra
Joi, 13 noiembrie 2014, vicepremierul Liviu Dragnea si presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, alaturi de oficiali din Guvernul Romaniei, parlamentari, autoritati locale, au vizitat, in timpul testarilor de rezistenta, Podul la km 0+540 al Canalului Dunare - Marea Neagra.
Pe pod, 36 de autocamioane erau amplasate pentru o testare statica a rezistentei la incovoiere si torsiune. In urma acestor teste se vor realiza ultimele reglaje ale hobanelor. Specialistii constructori au prezentat oficialilor informatii despre constructia podului si etapele urmatoare.
Portul Constanta a primit premiul "Dunavski Captain" la Forumul de Afaceri al Dunarii, din SerbiaJoi, 30 octombrie 2014
In perioada 27 - 29 octombrie 2014, directorul general al CN Administratia Porturilor Maritime SA Constanta, Valeriu Nicolae Ionescu, a participat la cel de-al treilea Forum de Afaceri al Dunarii, in Serbia, prilej cu care Portul Constanta a primit premiul "Dunavski Captain".
Anul acesta, in premiera, premiul "Dunavski Captain" a fost acordat celor mai buni reprezentanti ai businessului national din tarile dunarene, CN APM SA Constanta fiind reprezentanta Romaniei.
Premiul a fost acordat la propunerea Camerei de Comert din Serbia, CN Administratia Porturilor Maritime SA Constanta fiind nominalizata ca fiind cel mai bun partener din Romania, cu o contributie importanta in cadrul programului de cooperare transfrontaliera.