Raport anual 2013
Companii portuare
Servicii de linie
Download
Informatii publice
Anunturi Recrutare Management Privat
Cariere

 

   
Harta site
   
           
   
Portul astazi
Inregistrari 1-15 din 15.
 1  
 
ANUNT PUBLIC - MASTER PLAN AL PORTULUI CONSTANTAMarti, 16 decembrie 2014
Compania Nationala "Administratia Porturilor Maritime" SA Constanta, cu sediul in Incinta Port, Gara Maritima, 900900, Constanta, titularul proiectului "Master Plan al Portului Constanta", anunta publicul interesat asupra declansarii etapei de incadrare cf. HG 1076/2004 privind procedura evaluarii de mediu pentru planuri si programe, in vederea obtinerii avizului de mediu pentru proiectul "Master Plan al Portului Constanta", care reprezinta strategia de dezvoltare a porturilor maritime Constanta, Mangalia si Midia pana in anul 2040.
Prima versiune a planului poate fi consultata la sediul Agentiei pentru Protectia Mediului Constanta, strada Unirii, nr. 23, Constanta, judetul Constanta, telefon 0241.546.696, incepand cu data de 17.12.2014, intre orele 9.00 - 14.00.
Contractul de finantare a proiectului "Master Plan al Portului Constanta" a fost semnat la Ministerul TransporturilorVineri, 05 decembrie 2014
Compania Nationala "Administratia Porturilor Maritime" SA Constanta si Ministerul Transporturilor in calitate de Autoritate de Management pentru POS-T 2007-2013 au semnat contractul nr. 247/03.12.2014 pentru acordarea finantarii nerambursabile a proiectului "Master Plan al Portului Constanta" din fonduri publice, din Axa Prioritara 2 "Modernizarea si dezvoltarea infrastructurii nationale de transport in scopul dezvoltarii unui sistem national durabil de transport", Domeniul Major de Investitie 2.3 "Modernizarea si dezvoltarea porturilor dunarene si maritime", in baza cererii de finantare nr. 130/2.04.2012.
Codul proiectului "Master Plan al Portului Constanta" este POST/2014/2/3/009, cod SMIS 41722.
Valoarea totala a contractului de finantare este 5.164.676,93 lei.
Dezvoltarea transportului multimodal in Europa Centrala si de Est, abordata in cadrul Proiectului ADB MultiplatformJoi, 04 decembrie 2014
Un nou eveniment important pentru comunitatea portuara din sfera multimodalismului a avut loc la sediul CN APM SA Constanta astazi, 4 decembrie 2014, dupa lansarea Centrului de Dezvoltare Multimodala din luna aprilie a.c..
Seminarul s-a desfasurat sub egida CN APM SA Constanta si a Centrului de Dezvoltare Multimodala, avand ca obiectiv prezentarea realizarilor pachetelor de lucru 7 si 4 din cadrul proiectului ADB Multiplatform (Adriatic-Danube-Black Sea Multimodal Platform), proiect finantat de Uniunea Europeana prin Programul Transnational de Cooperare South East Europe.
Un nou impuls pentru mediul de afaceri romano-ungar in scopul cresterii traficului de marfuri prin Portul ConstantaJoi, 27 noiembrie 2014
Pe 27 noiembrie 2014, la Budapesta, in sala de conferinte a hotelului Saint George Residence, s-a desfasurat evenimentul "Romanian - Hungarian Bulk Cargo&Logistics", organizat de CN Administratia Porturilor Maritime SA Constanta, cu sprijinul companiilor Comvex, Umex, United Shipping Agency si Romcargo Maritim. Evenimentul a reunit, alaturi de companii din Portul Constanta, pe cei mai importanti jucatori de pe piata transporturilor din Ungaria, din domeniul logistic, organizatii profesionale si autoritati din acest sector.
Vizita oficialaJoi, 13 noiembrie 2014
Vicepremierul Liviu Dragnea si presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, au vizitat noul pod peste Canalul Dunare - Marea Neagra
Joi, 13 noiembrie 2014, vicepremierul Liviu Dragnea si presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, alaturi de oficiali din Guvernul Romaniei, parlamentari, autoritati locale, au vizitat, in timpul testarilor de rezistenta, Podul la km 0+540 al Canalului Dunare - Marea Neagra.
Pe pod, 36 de autocamioane erau amplasate pentru o testare statica a rezistentei la incovoiere si torsiune. In urma acestor teste se vor realiza ultimele reglaje ale hobanelor. Specialistii constructori au prezentat oficialilor informatii despre constructia podului si etapele urmatoare.
Au inceput testele de rezistenta la noul pod rutier Marti, 11 noiembrie 2014
Pe data de 11 noiembrie 2014 s-a dat startul testelor de rezistenta la noul Pod rutier la km 0+540 al Canalului Dunare - Marea Neagra, investitie finantata prin Programul Operational Sectorial in Transporturi (POS-T 2007 - 2013) din fonduri structurale ale Uniunii Europene si de la bugetul statului.
Testele de rezistenta reprezinta operatiunile de incercare a suprastructurii podului, cu actiuni de proba statice si dinamice. Scopul acestor incercari este acela de a obtine informatii asupra comportarii suprastructurii podului la actiunile avute in vedere la proiectarea podului, pentru aprecierea starii de viabilitate, care se analizeaza sub urmatoarele aspecte: rezistenta si stabilitatea structurii, comportarea elastica, echilibrarea eforturilor in perechile de hobane s.a.m.d..
Strategia Uniunii Europene pentru Regiunea Dunarii: Luni, 10 noiembrie 2014
"Sunt necesare investitii de maximum 100 milioane euro pentru a imbunatati navigatia pe Dunare"
La Vukovar, in Croatia, a avut loc cea de-a sasea reuniune a grupurilor de lucru pentru implementarea Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunarii (EUSDR), eveniment la care CN "Administratia Porturilor Maritime" SA Constanta a participat prin Vladan Misic, reprezentantul companiei in Serbia.
Au mai participat delegati din cadrul Federatiei Europeane a Porturilor Interioare (FEPI), Asociatiei "Inland Navigation Europe", Uniunii Europene in Transportul pe Barje (EBU), Organizatiei pentru Navigatia pe Ape Interioare Europene (ESO) si ai Pro Danube International.
Portul Constanta a primit premiul "Dunavski Captain" la Forumul de Afaceri al Dunarii, din SerbiaJoi, 30 octombrie 2014
In perioada 27 - 29 octombrie 2014, directorul general al CN Administratia Porturilor Maritime SA Constanta, Valeriu Nicolae Ionescu, a participat la cel de-al treilea Forum de Afaceri al Dunarii, in Serbia, prilej cu care Portul Constanta a primit premiul "Dunavski Captain".
Anul acesta, in premiera, premiul "Dunavski Captain" a fost acordat celor mai buni reprezentanti ai businessului national din tarile dunarene, CN APM SA Constanta fiind reprezentanta Romaniei.
Premiul a fost acordat la propunerea Camerei de Comert din Serbia, CN Administratia Porturilor Maritime SA Constanta fiind nominalizata ca fiind cel mai bun partener din Romania, cu o contributie importanta in cadrul programului de cooperare transfrontaliera.

30 de turisti romani s-au imbarcat pe MSC OrchestraLuni, 20 octombrie 2014
La terminalul de pasageri din Portul Constanta, treizeci de turisti romani s-au imbarcat duminica, 19 octombrie, pentru o croaziera de 11 zile la bordul navei maritime de pasageri, de mari dimensiuni, MSC Orchestra, cu destinatia Burgas, Istanbul, Venetia si retur.
Nava are la bord 2560 de pasageri si un echipaj format din 900 de persoane si dispune de tot confortul pentru o calatorie de neuitat.
Porturile Constanta, Batumi si Ilyichevsk, unite de o noua linie de ferry-boat Vineri, 17 octombrie 2014
O noua linie de ferry-boat a fost lansata ieri, 16 octombrie 2014, pe ruta Constanta, Batumi - Georgia si Ilyichevsk - Ucraina. Serviciul de linie va fi asigurat de "Greifswald" - o nava de mari dimensiuni, moderna, din clasa ro-ro/ pasageri/ ferry-boat, care face parte din flota armatorului ucrainean UKRFerry.
La inaugurarea noii linii de navigatie si-au adus contributia ministere din Romania, Georgia si Ucraina, secretariatul national al organizatiei TRACECA, operatorul portuar Romcargo Maritim si armatorul UKRFerry.
Constanta si Krems, pe noul Drum al MatasiiJoi, 09 octombrie 2014
Pe 9 octombrie 2014, a avut loc editia a noua a "Zilei Portului Constanta la Krems", eveniment organizat in Austria de Compania Nationala "Administratia Porturilor Maritime" SA Constanta, cu sprijinul Mierka Donauhafen Krems si al companiilor de operare portuara Chimpex, Comvex, Romcargo Maritim, TTS Group si United Shipping Agency.
Peste 200 de delegati din 14 tari, reprezentand companii de transport naval, logistica, industrie portuara, agenturare, servicii de import-export, au luat parte la evenimentul de la Krems, care isi propune in fiecare an un plan mai eficient de promovare a Portului Constanta, de identificare a unor oportunitati de afaceri pentru atragerea traficului de marfuri pe Dunare, precum si stabilirea de noi contacte si colaborari in acest sens.
ZIUA PORTULUI CONSTANTA LA BELGRAD - 25 SEPTEMBRIE 2014Joi, 25 septembrie 2014
Pe 25 septembrie 2014, la Holiday Inn Hotel din Belgrad, s-a desfasurat cea de-a opta editie a "Zilei Portului Constanta" in Serbia, eveniment organizat de Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime SA Constanta, reprezentantul CN APM in Serbia si cu sprijinul urmatoarelor companii de operare din port: Comvex, North Star Shipping, Socep, TTS Group, Umex si United Shipping Agency.
Au participat 200 de delegati din Romania, Serbia, Croatia, Bosnia-Hertegovina, Ungaria si Austria, companii din domeniile transport naval, expeditie, logistica, activitati de import-export, asigurari, autoritati locale si reprezentanti ai Ambasadei Romaniei in Serbia.
Zilele Portilor Deschise in Portul Constanta Joi, 05 iunie 2014
Pe 10 si 11 iunie 2014, Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime SA Constanta organizeaza Zilele Portilor Deschise in Portul Constanta, eveniment aflat la a doua editie.
In cele doua zile, grupuri de elevi apartinand scolilor gimnaziale si liceelor din Constanta vor vizita obiective istorice de pe teritoriul portuar, Muzeul Portului, Terminalul de pasageri, Gara Maritima.
In cadrul aceluiasi eveniment, pe 19 iunie 2014, la Palatul Copiilor, va avea loc expozitia de desene Constanta - Orasul port pentru viitor.
S-a semnat contractul de lucrari pentru executia Bretelei rutiere de conectare cu DN 39Marti, 20 mai 2014
Pe 19 mai 2014, la sediul Companiei Nationale Administratia Porturilor Maritime SA Constanta, a fost semnat, cu Asocierea Bilfinger Baugesellschaft mbH - ABC VAL Constanta, contractul de lucrari pentru executia Bretelei rutiere de conectare cu DN 39, obiectul 2 din cadrul obiectivului de investitii Pod rutier la km 0+540 al Canalului Dunare - Marea Neagra, lucrari aferente infrastructurii rutiere si de acces in portul Constanta.
Traficul de marfuri in porturile maritime romanesti, 55,2 milioane tone in 2013Miercuri, 29 ianuarie 2014
Traficul de marfuri inregistrat in porturile maritime romanesti, in anul 2013, a fost de 55, 2 milioane tone, fata de 50,6 milioane tone in 2012, in crestere cu 9%.
Din totalul traficului, 42,7 milioane tone a reprezentat traficul maritim (o crestere de 9,82%, comparativ cu anul 2012) si 12,5 milioane tone traficul fluvial (o crestere de 6,3%, fata de anul 2012).