Raport anual 2014
Companii portuare
Servicii de linie
Download
Informatii publice
Anunturi Recrutare Management Privat
Cariere

 

   
Harta site
   
           
   
Portul astazi
Inregistrari 1-14 din 14.
 1  
 
Peste 200 de delegati din 15 tari au marcat a zecea editie a Zilei Portului Constanta in AustriaJoi, 08 octombrie 2015
Astazi, 8 octombrie 2015, la Krems, a avut loc editia aniversara, a zecea, a Zilei Portului Constanta in Austria, eveniment organizat de Compania Nationala "Administratia Porturilor Maritime" SA Constanta, in parteneriat cu Mierka Donauhafen Krems.
Peste 200 de participanti din 15 tari au venit la intalnirea cu Portul Constanta, acestia reprezentand companii importante din domeniul transporturilor si logisticii din Austria, Slovacia, Cehia, Italia, Olanda, Serbia, Germania, Croatia si Bulgaria. Au fost reprezentate portul Vukovar din Croatia, compania DOE SE din Cehia, porturile austriece la Dunare, oficialitati din Austria, reprezentantii ambasadelor din Kazahstan, Georgia, Bulgaria si Serbia.
Operatori importanti din Portul Constanta - APM Terminals, Chimpex, Comvex, Socep si United Shipping Agency au fixat intalniri de afaceri la eveniment cu potentiali parteneri din Europa Centrala.
Oameni de afaceri din orasul port Klaipeda, in portul ConstantaVineri, 25 septembrie 2015
Compania Nationala "Administratia Porturilor Maritime" SA Constanta a primit astazi vizita unei delegatii formata din oameni de afaceri din Lituania, condusa de Excelenta Sa Arvydas POCIUS - Ambasadorul Republicii Lituania in Romania si de Laura KOVALIOVAITE - Consul Onorific al Romaniei in Lituania. Oaspetii au fost primiti de Ciprian HANGANU - Director Coordonator CN APM SA Constanta.
Traficul de marfuri dintre Romania si Serbia a crescut cu peste 60% in acest anJoi, 24 septembrie 2015
Portul Constanta a revenit la Belgrad la intalnirea cu partenerii sai din regiune
Astazi, 24 septembrie 2015, la sala de conferinte a hotelului Holiday Inn din Belgrad, a avut loc cea de-a noua editie a Zilei Portului Constanta in Serbia, eveniment organizat de Compania Nationala "Administratia Porturilor Maritime" SA Constanta.
Portul Constanta a revenit la Belgrad la intalnirea cu partenerii sai, cu oficialitatile sarbe, cu oamenii de afaceri interesati de oportunitatile oferite de porturile maritime romanesti si care intentioneaza sa-si dezvolte business-ul, colaboratori consacrati, dar si potentiali.
Peste 4300 de persoane au ajuns in portul Constanta la bordul navei Emerald Princess Miercuri, 26 august 2015
Emerald Princess a acostat in terminalul de pasageri astazi, la ora 6.00 si va pleca tot astazi, la ora 19.00. Nava este agenturata de Catoni and Co Romania SRL, vine din portul Kios, Grecia, va pleca spre portul Burgas, Bulgaria, dupa care va incheia croaziera la Istanbul, Turcia.
Emerald Princess are la bord 3214 de pasageri, dintre care 829 din Statele Unite ale Americii, 377 din Australia, 490 din Marea Britanie, 353 din Canada, 137 din Mexic, 222 din Spania, 18 din Romania.
CN APM SA, in Top 50 "Cel mai bun partener comercial din industria transporturilor si serviciilor portuare la nivel global"Joi, 23 iulie 2015
Compania Nationala "Administratia Porturilor Maritime" SA Constanta a fost inclusa in Raportul Plimsoll Top 400, publicatie britanica ce analizeaza performanta financiara a celor mai mari companii din industria transporturilor si serviciilor portuare la nivel global.
CN "APM" SA figureaza printre cele mai performante companii din industria transporturilor si a serviciilor portuare, datele analizate fiind cele inregistrate in anii 2012, 2013 si 2014. Au fost remarcate rezultatele financiare, respectiv cifra de afaceri si profitul in crestere constanta, peste media obtinuta in domeniul analizat.
Traficul de cereale s-a dublat in primul semestru al anului 2015Joi, 23 iulie 2015
Traficul total de marfuri inregistrat in porturile maritime romanesti a fost de 27,80 milioane tone in perioada 1 ianuarie - 30 iunie 2015, fata de 22,67 milioane tone intre 1 ianuarie si 30 iunie 2014, in crestere cu 22,6%.
Se remarca o crestere spectaculoasa a traficului de cereale, de la 4,47 milioane tone in primul semestru al anului 2014, la 10,55 milioane tone in aceeasi perioada a acestui an (122%).

Reprezentantul Ambasadei SUA, interesat de potentialul Portului ConstantaJoi, 23 iulie 2015
Consilierul economic adjunct al Ambasadei Statelor Unite ale Americii la Bucuresti, Kara Aylward, a vizitat astazi, 22 iulie 2015, Portul Constanta si a avut discutii cu conducerea Companiei Nationale "Administratia Porturilor Maritime" SA Constanta.
Oficialul american, care are in portofoliu domeniul transporturilor, a dorit sa cunoasca activitatea din porturile maritime romanesti, principalele proiecte de infrastructura si stadiul de implementare al acestora, potentialul de dezvoltare al portului.

Memorandum de Intelegere semnat, in Portul Constanta, intre Ministerul Transporturilor si Ministerul Oceanelor si Pescuitului din Republica CoreeaJoi, 02 iulie 2015
Ministerul Transporturilor din Romania si Ministerul Oceanelor si Pescuitului din Republica Coreea au semnat, la Constanta, Memorandumul de Intelegere in domeniul dezvoltarii cooperarii portuare.
Documentul a fost semnat de Iulian Matache, secretar de stat in Ministerul Transporturilor si de Park Junkwon, director general în Ministerul Oceanelor si Pescuitului din Republica Coreea.
Portul Constanta si-a deschis portile pentru elevi si studentiVineri, 26 iunie 2015
Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime SA Constanta a organizat in perioada 24-26 iunie 2015 "Zilele portilor deschise in Portul Constanta".
Evenimentul a prilejuit vizite de studiu pentru liceenii si studentii universitatilor din Constanta, menite sa contribuie la imbogatirea cunostintelor despre rolul portului in economia nationala, a activitatilor din port, precum si impactul acestuia asupra comunitatii locale.
Memorandum de intelegere intre porturile Constanta si Vukovar, CroatiaJoi, 18 iunie 2015
Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime SA Constanta a organizat pe data de 17 iunie 2015 la Vukovar, in Croatia, evenimentul "Portul Constanta intalneste Portul Vukovar".
Evenimentul s-a bucurat de participarea oficialitatilor din Vukovar, a ambasadorului Romaniei la Zagreb - Cosmin George DINESCU, a consilierului economic - Sebastian RUSU, a ministrului adjunct al Ministerului Transporturilor si Infrastructurii din Republica Croatia - Igor BUTORAC, Ministerul Transporturilor din Romania fiind reprezentat de catre Viorel Ion Olea - Director al Directiei Transport Naval. Reprezentanti ai 70 de firme croate au luat parte la eveniment, fiind interesati de oportunitatile oferite de Portul Constanta.
Portul Viena si concernul Voestalpine, interesate de colaborarea cu operatorii din Portul ConstantaJoi, 11 iunie 2015
Astazi, a avut loc o intalnire tehnica pentru elaborarea unui studiu de pre-fezabilitate pentru realizarea unui terminal GNL - gaz natural lichefiat in Portul Constanta.
Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime SA a fost astazi, 11 iunie 2015, gazda a trei delegatii importante.
Conducerea Portului Viena, Karin Zipperer - director general si Friedrich Lehr - CEO, au vizitat pentru prima data Portul Constanta, fiind interesata de posibilitatea de a derula trafic de marfuri containerizate pe relatia Austria catre Orientul Apropiat, Orientul Indepartat si regiunea Marii Negre, prin Constanta.
Master Planul Portului Constanta, in procedura evaluarii de mediuMarti, 27 ianuarie 2015
Compania Nationala "Administratia Porturilor Maritime" SA Constanta, cu sediul in Incinta Port, Gara Maritima, 900900, Constanta, titularul proiectului "Master Plan al Portului Constanta", anunta publicul interesat asupra declansarii etapei de incadrare cf. HG 1076/2004 privind procedura evaluarii de mediu pentru planuri si programe, in vederea obtinerii avizului de mediu pentru proiectul "Master Plan al Portului Constanta", care reprezinta strategia de dezvoltare a porturilor maritime Constanta, Mangalia si Midia pana in anul 2040.
Traficul de marfuri - peste 55,6 milioane tone in 2014 Luni, 19 ianuarie 2015
Traficul total de marfuri inregistrat in 2014 in porturile maritime romanesti Constanta, Midia si Mangalia a fost de 55.641.910 tone, cu 0,9% mai mult decat in 2013.
Traficul maritim a fost 43.053.376 tone (42.669.079 tone in 2013), iar cel fluvial a reprezentat 12.588.489 tone (12.468.978 tone in 2013).

Portul Constanta a primit premiul "Dunavski Captain" la Forumul de Afaceri al Dunarii, din SerbiaJoi, 30 octombrie 2014
In perioada 27 - 29 octombrie 2014, directorul general al CN Administratia Porturilor Maritime SA Constanta, Valeriu Nicolae Ionescu, a participat la cel de-al treilea Forum de Afaceri al Dunarii, in Serbia, prilej cu care Portul Constanta a primit premiul "Dunavski Captain".
Anul acesta, in premiera, premiul "Dunavski Captain" a fost acordat celor mai buni reprezentanti ai businessului national din tarile dunarene, CN APM SA Constanta fiind reprezentanta Romaniei.
Premiul a fost acordat la propunerea Camerei de Comert din Serbia, CN Administratia Porturilor Maritime SA Constanta fiind nominalizata ca fiind cel mai bun partener din Romania, cu o contributie importanta in cadrul programului de cooperare transfrontaliera.