Facebook Twitter

 

Raport anual 2015
Companii portuare
Servicii de linie
Download
Informatii de interes public
Anunturi Recrutare Management Privat
Cariere

 

   
Harta site
   
           
   
Portul astazi
Inregistrari 1-19 din 19.
 1  
 
Noi rute de transport prin Portul ConstantaJoi, 18 august 2016
Reprezentantii Administratiei Porturilor Maritime Constanta, ai companiei Hafez Darya Arya Shipping Co Iran si ai Navlomar Maritime, au avut astazi, 18 august 2016, discutii referitor la relansarea unor transporturi maritime dinspre Iran catre Europa, prin Portul Constanta.
Christina O, yachtul lui Onassis, in Portul ConstantaMiercuri, 06 iulie 2016
Yachtul privat Christina O, care a apartinut miliardarului grec Aristotel Onassis, a sosit pe 5 iulie 2016, in Portul Constanta, la terminalul de pasageri.
Yachtul poarta numele fiicei lui Onassis, Christina, si a avut la bord, de-a lungul anilor personalitati precum: Maria Callas, John F. si Jaqueline Kennedy, Richard Burton si Elizabeth Taylor, Frank Sinatra, Greta Garbo, Winston Churchill, Grace Kelly, etc.
Silver Whisper isi anunta sosirea in Portul ConstantaMiercuri, 29 iunie 2016
Astazi a sosit avizarea oficiala pentru 2 sosiri ale navei Silver Whisper in sezonul 2018 in Portul Constanta, ca urmare a discutiilor dintre reprezentantul Administratiei Porturilor Maritime Constanta - Teodor Patrichi si reprezentantul companiei de croaziere Silversea Cruises - Spyros Almpertis, din cadrul recentei Adunari Generale MedCruise de la Odessa.
Dialog pentru promovare eficientaVineri, 24 iunie 2016
La sediul Administratiei Porturilor Maritime Constanta a avut loc astazi o intalnire intre reprezentanti ai companiei si ai operatorilor portuari interesati de promovarea externa comuna. Se cauta cea mai buna formula care sa dinamizeze si sa faca mai atractiva prezentarea in fata posibililor parteneri de afaceri, cu prilejul evenimentelor internationale.
Portul Constanta, la cel mai important eveniment european din transporturiVineri, 17 iunie 2016
CN APM SA Constanta va participa la TEN-T Days 2016, eveniment care se desfasoara la Rotterdam, in perioada 20-22 iunie 2016.
Reprezentantul CN APM, directorul general Valeriu Nicolae Ionescu, va lua parte la lucrarile Grupului de lucru si la sedintele propuse si organizate de catre coordonatorul Coridorului de Transport Dunarea din cadrul retelei TEN-T pentru principalii stakeholderi din regiunea Dunarii, in vederea identificarii oportunitatilor de colaborare si schimb reciproc de politici si strategii.
Aviz de mediu pentru MASTER PLANUL Portului ConstantaMarti, 14 iunie 2016
Compania Nationala "Administratia Porturilor Maritime" SA Constanta, cu sediul in Constanta, incinta Port, Gara Maritima, judetul Constanta, anunta publicul interesat asupra deciziei Agentiei pentru Protectia Mediului Constanta de emitere a avizului de mediu pentru MASTER PLANUL PORTULUI CONSTANTA, judetul Constanta.
Proiectul CruiseT Tempus privind dezvoltarea turismului de croaziera in Marea Neagra, dezbatut la Universitatea "Ovidius"Luni, 13 iunie 2016
In perioada 11 - 18 iunie 2016, Universitatea "Ovidius", partener in cadrul proiectului cu finantare europeana Network of Competence Centers for the Development of Cruise Tourism in the Black Sea Region - 543681 - TEMPUS - 1- 2013 - 1 - DE TEMPUS JONES (Cruise T), alaturi de institutii similare si companii cu activitate specifica proiectului din Germania, Italia, Slovacia, Bulgaria, Ucraina si Georgia organizeaza o intalnire la Constanta.
Proiectele de dezvoltare ale Portului Constanta, prezentate la Universitatea OvidiusVineri, 10 iunie 2016
Compania Nationala "Administratia Porturilor Maritime" SA Constanta isi anunta proiectele de dezvoltare pentru perioada urmatoare in cadrul Conferintei Internationale de Studii Interdisciplinare, ICIS 2016, organizata de Universitatea Ovidius din Constanta, Asociatia Generala a Inginerilor din Romania AGIR si Societatea Romana de Grafica Inginereasca SORGING, in perioada 10-11 iunie.
CN APM SA Constanta, prim vicepresedinte al Black and Azov Seas Ports Association - BASPAJoi, 02 iunie 2016
CN APM SA Constanta a fost reconfirmata, pe 2 iunie, la Odessa, in Ucraina, in boardul de conducere al Black and Azov Seas Ports Association - BASPA, prin obtinerea unui nou mandat de prim vicepresedinte. Presedintia BASPA este detinuta de Portul Illichevsk, Ucraina.
Directorul general al CN APM, Valeriu Nicolae Ionescu, din pozitia sa de prim vicepresedinte al asociatiei care reuneste porturile din Marea Neagra si Marea Azov va reprezenta interesele acestora la intalnirile cu autoritatile internationale din domeniul transporturilor.
"Bijuteria" Royal Clipper, in premiera in Portul ConstantaVineri, 20 mai 2016
Royal Clipper, una dintre cele mai luxoase nave din lume, soseste maine, 21 mai, in Portul Constanta.
Nava este pentru prima data in Portul Constanta si va ancora la ora 11, la terminalul de pasageri.
Royal Clipper are 147 turisti la bord, majoritatea americani. Nava, supranumita "Steaua Marilor", si-a avizat doua sosiri in Portul Constanta, in mai si iunie.
Investitia Dezvoltarea capacitatii feroviare in zona fluvio-maritima a Portului Constanta a fost receptionata Luni, 25 aprilie 2016
Investitia Dezvoltarea capacitatii feroviare in zona fluvio-maritima a Portului Constanta a fost receptionata de catre CN APM SA, la finalizarea lucrarilor.
Aceasta consta in realizarea unui complex feroviar sistematizat in sectorul fluvio-maritim al Portului Constanta, care sa asigure deservirea optima si unitara a actualilor si viitorilor operatori portuari.
In prima etapa, care face obiectul acestui proiect, s-au executat liniile CF care deservesc actualii operatori, pe baza previziunilor de trafic pana in anul 2020.
River Aria deschide sezonul de croaziere in Portul ConstantaJoi, 07 aprilie 2016
Astazi, 7 aprilie, ora 13, nava fluviala River Aria va deschide sezonul de croaziere in Portul Constanta.
Nava vine de la Ruse (Bulgaria) cu 143 de turisti americani care isi vor incheia croaziera la Constanta. Ei vor fi debarcati maine, 8 aprilie, si transportati la Aeroportul Otopeni.
Portul Constanta, destinatia de croaziere numarul 1 din Marea NeagraJoi, 31 martie 2016
Cu ocazia Seatrade Cruise Global, eveniment desfasurat luna aceasta la Fort Lauderdale (SUA), presedintele Medcruise, Kristijan Pavic, a facut publice cele mai noi statistici inregistrate in turismul de croaziera mondial in 2015, Portul Constanta fiind evidentiat ca destinatia numarul 1 din Marea Neagra.
Breteaua rutiera de conectare cu DN 39, deschisa traficului rutierMiercuri, 16 martie 2016
Breteaua rutiera de conectare cu DN 39, Obiectul 2 al proiectului de investitii "Pod rutier la km 0+540 al Canalului Dunare - Marea Neagra", este finalizata si intruneste conditiile deschiderii circulatiei traficului rutier.
Aceasta va prelua traficul rutier, inclusiv traficul greu, pe o varianta alternativa si va conecta Autostrada A4 cu DN39A si, in continuare cu DN39, pana la intrarea spre Eforie Nord.
Protect si Constanta GreenPort - doua proiecte ale CN APM SA Luni, 15 februarie 2016
Compania Nationala "Administratia Porturilor Maritime" SA Constanta a depus doua proiecte pentru obtinerea finantarii europene prin intermediul CEF - Connecting Europe Facility, axa Infrastructura.
Proiectul "Protect - Infrastructura pentru operatiuni sigure si pentru protectia mediului in Portul Constanta", are o valoare estimata de 35 milioane euro si este prevazut a se finanta 85% din Fondul de Coeziune si 15% de la bugetul de stat.
Sezonul de croaziere 2016 incepe in aprilieJoi, 04 februarie 2016
Pana la aceasta data, 22 nave de croaziera si-au anuntat escale in Portul Constanta. Din totalul celor 22 de nave, 7 sunt fluviale.
Se remarca revenirea companiei Costa Crociere in Marea Neagra si in Portul Constanta, cu nava Costa Neoromantica.
Traficul de marfuri inregistrat in 2015 a depasit 56 milioane toneLuni, 18 ianuarie 2016
Traficul total de marfuri inregistrat in 2015 in porturile maritime romanesti, Constanta, Midia si Mangalia, a fost de 56,33 milioane tone, cu 1,25% mai mult decat in 2014.
Traficul maritim a fost 43,60 milioane tone (43 milioane tone in 2014), iar cel fluvial a reprezentat 12,73 milioane tone (12,58 milioane tone In 2014). Pentru traficul maritim, cresterea de trafic in perioada analizata reprezinta 1,28%, iar pentru cel fluvial de 1,15%.
Memorandum de Intelegere intre CN APM si Autoritatea Portului Augusta, Italia Vineri, 27 noiembrie 2015
Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime SA si Autoritatea Portului Augusta - Italia, au semnat, pe 25 noiembrie 2015, un Memorandum de Intelegere. Documentul a fost semnat, din partea CN APM SA, de directorul general Valeriu Nicolae Ionescu, iar din partea Autoritatii Portului Augusta de av. Alberto Cozzo - Comisar Extraordinar.
Memorandumul stipuleaza cooperarea intre parti pentru:
- Promovarea reciproca a porturilor semnatare si a zonei industriale aferente fata de companii de transport maritim, importatori, exportatori si expeditori, folosind beneficiile si facilitatile respectivelor porturi si pe cele de zona libera, si in special cu referire la calitatea serviciilor, disponibilitatea infrastructurii si echipamentelor, ca si la capacitatea porturilor de a opera diferite categorii de nave si de marfuri;
S-au finalizat lucrarile la Prelungirea digului de larg al Portului ConstantaMarti, 03 noiembrie 2015
Pe 3 noiembrie 2015 a fost incheiata receptia la finalizarea lucrarilor la investitia Prelungirea digului de larg al Portului Constanta. Proiectul a constat in extinderea cu 1.050 metri a digului de larg, de la 4.850 metri la 5.900 metri, in vederea atingerii lungimii din proiectul initial.

Scopul acestuia este de a imbunatati conditiile de exploatare prin diminuarea valurilor in intreg acvatoriul portuar, sporirea sigurantei navelor prin asigurarea unei protectii a senalelor de circulatie a navelor si reducerea efectelor distructive ale valurilor asupra amenajarilor din incinta portuara.