Raport anual 2014
Companii portuare
Servicii de linie
Download
Informatii publice
Anunturi Recrutare Management Privat
Cariere

 

   
Harta site
   
           
   
Portul astazi
Inregistrari 1-17 din 17.
 1  
 
Memorandum de Intelegere intre CN APM si Autoritatea Portului Augusta, Italia Vineri, 27 noiembrie 2015
Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime SA si Autoritatea Portului Augusta - Italia, au semnat, pe 25 noiembrie 2015, un Memorandum de Intelegere. Documentul a fost semnat, din partea CN APM SA, de directorul general Valeriu Nicolae Ionescu, iar din partea Autoritatii Portului Augusta de av. Alberto Cozzo - Comisar Extraordinar.

Memorandumul stipuleaza cooperarea intre parti pentru:
- Promovarea reciproca a porturilor semnatare si a zonei industriale aferente fata de companii de transport maritim, importatori, exportatori si expeditori, folosind beneficiile si facilitatile respectivelor porturi si pe cele de zona libera, si in special cu referire la calitatea serviciilor, disponibilitatea infrastructurii si echipamentelor, ca si la capacitatea porturilor de a opera diferite categorii de nave si de marfuri;
Anunt mediu - Amenajare parcare si drum acces parcare zona poarta 7Vineri, 20 noiembrie 2015
Compania Nationala "Administratia Porturilor Maritime" SA Constanta anunta publicul interesat asupra depunerii solicitarii de emitere a acordului de mediu pentru proiectul "Amenajare parcare si drum acces parcare zona Poarta 7", propus a fi realizat in Portul Constanta - poarta 7, judetul Constanta.
S-au finalizat lucrarile la podul rutier peste Canalul Dunare-Marea NeagraVineri, 20 noiembrie 2015
Joi, 19 noiembrie 2015, membrii comisiei de receptie au semnat receptia la finalizarea lucrarilor la Obiectul 1 al investitiei "Pod rutier la km 0+540 al CDMN si lucrari aferente infrastructurii rutiere si de acces in Portul Constanta".
Podul rutier la km 0+540 al Canalului Dunare - Marea Neagra a fost deschis circulatiei luni, 19 octombrie 2015.
Tot de la aceasta data a fost deschis traficului accesul pe la Poarta 10 bis a Portului Constanta, pe ambele sensuri
Traficul de marfuri dintre Portul Constanta si Ungaria s-a triplat in primele 9 luni ale anului 2015Joi, 19 noiembrie 2015
La sfarsitul lunii septembrie 2015 s-au inregistrat 4,93 milioane tone de marfuri fata de 1,69 milioane tone in 2014
Astazi, 19 noiembrie 2015, la Palatul Fundatiei Bethlen Gabor, a avut loc o noua editie a Zilei Portului Constanta la Budapesta, eveniment cu traditie in Ungaria si asteptat de mediul de afaceri din domeniul transporturilor si logisticii.
In acest an, Ziua Portului Constanta s-a desfasurat in prezenta a circa 180 de delegati ai companiilor cu activitati in domeniul economic, al transporturilor, logisticii si comertului din Europa Centrala si de Vest si din Romania.
CN APM Constanta, premiata la Topul National al FirmelorVineri, 06 noiembrie 2015
Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime SA Constanta a fost premiata la Topul National al Firmelor din Romania, editia a XXII-a, datorita rezultatelor economice obtinute in cursul anului 2014.
CN APM SA Constanta s-a clasat pe primul loc in domeniul Servicii, grupa Activitati conexe pentru transporturi, categoria Intreprinderi Mari.
S-au finalizat lucrarile la Prelungirea digului de larg al Portului ConstantaMarti, 03 noiembrie 2015
Pe 3 noiembrie 2015 a fost incheiata receptia la finalizarea lucrarilor la investitia Prelungirea digului de larg al Portului Constanta. Proiectul a constat in extinderea cu 1.050 metri a digului de larg, de la 4.850 metri la 5.900 metri, in vederea atingerii lungimii din proiectul initial.

Scopul acestuia este de a imbunatati conditiile de exploatare prin diminuarea valurilor in intreg acvatoriul portuar, sporirea sigurantei navelor prin asigurarea unei protectii a senalelor de circulatie a navelor si reducerea efectelor distructive ale valurilor asupra amenajarilor din incinta portuara.

Podul rutier peste Canalul Dunare - Marea Neagra va fi deschis circulatieiJoi, 15 octombrie 2015
Podul rutier la km 0+540 al Canalului Dunare - Marea Neagra va fi deschis circulatiei luni, 19 octombrie 2015, ora 8.
Tot de la aceasta data va fi deschis traficului accesul pe la Poarta 10 bis a Portului Constanta, pe ambele sensuri.
Peste 200 de delegati din 15 tari au marcat a zecea editie a Zilei Portului Constanta in AustriaJoi, 08 octombrie 2015
Astazi, 8 octombrie 2015, la Krems, a avut loc editia aniversara, a zecea, a Zilei Portului Constanta in Austria, eveniment organizat de Compania Nationala "Administratia Porturilor Maritime" SA Constanta, in parteneriat cu Mierka Donauhafen Krems.
Peste 200 de participanti din 15 tari au venit la intalnirea cu Portul Constanta, acestia reprezentand companii importante din domeniul transporturilor si logisticii din Austria, Slovacia, Cehia, Italia, Olanda, Serbia, Germania, Croatia si Bulgaria. Au fost reprezentate portul Vukovar din Croatia, compania DOE SE din Cehia, porturile austriece la Dunare, oficialitati din Austria, reprezentantii ambasadelor din Kazahstan, Georgia, Bulgaria si Serbia.
Operatori importanti din Portul Constanta - APM Terminals, Chimpex, Comvex, Socep si United Shipping Agency au fixat intalniri de afaceri la eveniment cu potentiali parteneri din Europa Centrala.
Oameni de afaceri din orasul port Klaipeda, in portul ConstantaVineri, 25 septembrie 2015
Compania Nationala "Administratia Porturilor Maritime" SA Constanta a primit astazi vizita unei delegatii formata din oameni de afaceri din Lituania, condusa de Excelenta Sa Arvydas POCIUS - Ambasadorul Republicii Lituania in Romania si de Laura KOVALIOVAITE - Consul Onorific al Romaniei in Lituania. Oaspetii au fost primiti de Ciprian HANGANU - Director Coordonator CN APM SA Constanta.
Traficul de marfuri dintre Romania si Serbia a crescut cu peste 60% in acest anJoi, 24 septembrie 2015
Portul Constanta a revenit la Belgrad la intalnirea cu partenerii sai din regiune
Astazi, 24 septembrie 2015, la sala de conferinte a hotelului Holiday Inn din Belgrad, a avut loc cea de-a noua editie a Zilei Portului Constanta in Serbia, eveniment organizat de Compania Nationala "Administratia Porturilor Maritime" SA Constanta.
Portul Constanta a revenit la Belgrad la intalnirea cu partenerii sai, cu oficialitatile sarbe, cu oamenii de afaceri interesati de oportunitatile oferite de porturile maritime romanesti si care intentioneaza sa-si dezvolte business-ul, colaboratori consacrati, dar si potentiali.
Peste 4300 de persoane au ajuns in portul Constanta la bordul navei Emerald Princess Miercuri, 26 august 2015
Emerald Princess a acostat in terminalul de pasageri astazi, la ora 6.00 si va pleca tot astazi, la ora 19.00. Nava este agenturata de Catoni and Co Romania SRL, vine din portul Kios, Grecia, va pleca spre portul Burgas, Bulgaria, dupa care va incheia croaziera la Istanbul, Turcia.
Emerald Princess are la bord 3214 de pasageri, dintre care 829 din Statele Unite ale Americii, 377 din Australia, 490 din Marea Britanie, 353 din Canada, 137 din Mexic, 222 din Spania, 18 din Romania.
CN APM SA, in Top 50 "Cel mai bun partener comercial din industria transporturilor si serviciilor portuare la nivel global"Joi, 23 iulie 2015
Compania Nationala "Administratia Porturilor Maritime" SA Constanta a fost inclusa in Raportul Plimsoll Top 400, publicatie britanica ce analizeaza performanta financiara a celor mai mari companii din industria transporturilor si serviciilor portuare la nivel global.
CN "APM" SA figureaza printre cele mai performante companii din industria transporturilor si a serviciilor portuare, datele analizate fiind cele inregistrate in anii 2012, 2013 si 2014. Au fost remarcate rezultatele financiare, respectiv cifra de afaceri si profitul in crestere constanta, peste media obtinuta in domeniul analizat.
Traficul de cereale s-a dublat in primul semestru al anului 2015Joi, 23 iulie 2015
Traficul total de marfuri inregistrat in porturile maritime romanesti a fost de 27,80 milioane tone in perioada 1 ianuarie - 30 iunie 2015, fata de 22,67 milioane tone intre 1 ianuarie si 30 iunie 2014, in crestere cu 22,6%.
Se remarca o crestere spectaculoasa a traficului de cereale, de la 4,47 milioane tone in primul semestru al anului 2014, la 10,55 milioane tone in aceeasi perioada a acestui an (122%).

Memorandum de Intelegere semnat, in Portul Constanta, intre Ministerul Transporturilor si Ministerul Oceanelor si Pescuitului din Republica CoreeaJoi, 02 iulie 2015
Ministerul Transporturilor din Romania si Ministerul Oceanelor si Pescuitului din Republica Coreea au semnat, la Constanta, Memorandumul de Intelegere in domeniul dezvoltarii cooperarii portuare.
Documentul a fost semnat de Iulian Matache, secretar de stat in Ministerul Transporturilor si de Park Junkwon, director general în Ministerul Oceanelor si Pescuitului din Republica Coreea.
Portul Constanta si-a deschis portile pentru elevi si studentiVineri, 26 iunie 2015
Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime SA Constanta a organizat in perioada 24-26 iunie 2015 "Zilele portilor deschise in Portul Constanta".
Evenimentul a prilejuit vizite de studiu pentru liceenii si studentii universitatilor din Constanta, menite sa contribuie la imbogatirea cunostintelor despre rolul portului in economia nationala, a activitatilor din port, precum si impactul acestuia asupra comunitatii locale.
Master Planul Portului Constanta, in procedura evaluarii de mediuMarti, 27 ianuarie 2015
Compania Nationala "Administratia Porturilor Maritime" SA Constanta, cu sediul in Incinta Port, Gara Maritima, 900900, Constanta, titularul proiectului "Master Plan al Portului Constanta", anunta publicul interesat asupra declansarii etapei de incadrare cf. HG 1076/2004 privind procedura evaluarii de mediu pentru planuri si programe, in vederea obtinerii avizului de mediu pentru proiectul "Master Plan al Portului Constanta", care reprezinta strategia de dezvoltare a porturilor maritime Constanta, Mangalia si Midia pana in anul 2040.
Traficul de marfuri - peste 55,6 milioane tone in 2014 Luni, 19 ianuarie 2015
Traficul total de marfuri inregistrat in 2014 in porturile maritime romanesti Constanta, Midia si Mangalia a fost de 55.641.910 tone, cu 0,9% mai mult decat in 2013.
Traficul maritim a fost 43.053.376 tone (42.669.079 tone in 2013), iar cel fluvial a reprezentat 12.588.489 tone (12.468.978 tone in 2013).