Facebook Twitter

 

Raport anual 2016
Companii portuare
Servicii de linie
Download
Informatii de interes public
Anunturi Recrutare Management Privat
Cariere

 

   
Harta site
   
           
   
Portul astazi
Inregistrari 1-11 din 11.
 1  
 
Masuri de fluidizare a traficului de cereale in Portul ConstantaVineri, 14 iulie 2017
In perioada campaniei agricole 2017, incepand cu 17 iulie, pana pe 15 septembrie, punctele de acces in zona portuara pentru autovehiculele de transport marfa, cu sau fara marfa, sunt stabilite in cadrul unei noi proceduri astfel:
INTRARE:
Poarta 9
- intrare pentru toate autovehiculele de transport cereale, cu marfa.
Poarta 7
- intrare pentru toate autovehiculele, cu sau fara marfa, altele decat cele de transport cereale.
IESIRE:
Poarta 7
- iesire pentru toate autovehiculele cu sau fara marfa.
Intreaga procedura poate fi consultata aici.
Restrictionare acces Dig de largMiercuri, 05 iulie 2017
Va aducem la cunostinta ca in urma inspectiilor efectuate pe digul de larg al portului Constanta, conducerea Companiei Nationale "Administratia Porturilor Maritime" SA Constanta a dispus interzicerea accesului cu autoturisme pe digul de larg, incepand de la Farul alb.
Pe digul de larg este permis accesul pietonal si cu bicicleta.
Precizam faptul ca digul de larg nu are statut de drum public deschis circulatiei autovehiculelor, acesta este o constructie hidrotehnica ce are ca scop protejarea bazinului portuar si sporirea sigurantei navelor.
Portul Constanta va deveni membru al Asociatiei Internationale Trans-Caspian International Transport RouteJoi, 15 iunie 2017
Compania Nationala "Administratia Porturilor Maritime" SA Constanta si Asociatia "Trans-Caspian International Transport Route", din Kazahstan, au semnat astazi, 15 iunie 2017, la Astana, un protocol de colaborare avand scop afilierea CN APM la asociatia internationala, ca membru.
Constanta Port Container Day la Cluj-NapocaJoi, 08 iunie 2017
Compania Nationala "Administratia Porturilor Maritime" SA Constanta si Camera de Comert si Industrie Cluj au organizat evenimentul "Constanta Port Container Day", desfasurat astazi, 8 iunie, la "Grand Hotel Italia" in municipiul Cluj-Napoca, cu o participare numeroasa, a peste 130 de persoane.
Evenimentul a oferit in premiera un prilej de intalniri si discutii intre posibili parteneri de afaceri din cele doua importante zone economice, comunitatea portuara din Portul Constanta si producatori, transportatori, firme din domeniul industriei si al logisticii din Cluj-Napoca si intreaga regiune de nord-vest a Romaniei.

Dragajul de intretinere si infrastructura, teme de discutie la intalnirea dintre operatorii portuari si conducerea CN APM Joi, 18 mai 2017
Operatorii portuari din Portul Constanta au participat, miercuri, 17 mai 2017, la sediul Administratiei Porturilor Maritime, la o noua intalnire cu conducerea companiei pentru a discuta principalele teme de interes despre activitatea de pe platforma portuara.
Reprezentanti ai operatorilor portuari reuniti in cadrul Organizatiei Patronale Constanta Port Business Association, ai sindicatelor si ai Autoritatii Navale Romane au centralizat problemele cu care se confrunta in activitate si cele de infrastructura si le-au propus spre discutie pentru identificarea solutiilor.
River Adagio a deschis sezonul de croaziereVineri, 24 martie 2017
Vineri, 24 martie, la ora 13.00, a acostat la terminalul de pasageri al portului Constanta nava fluviala River Adagio, cu pavilion Malta. River Adagio are programate cinci escale in terminalul de pasageri al portului Constanta in acest sezon.
Comunitatea portuara, fata in fata cu primarul Constantei si directorul general al CN APMJoi, 09 martie 2017
La sediul CN Administratia Porturilor Maritime SA Constanta s-a desfasurat o intalnire a comunitatii portuare cu primarul municipiului Constanta, Decebal Fagadau, si cu directorul general al CN APM SA, Nicolae Dan Tivilichi.
Peste 40 de reprezentanti ai celor mai importante firme din port participa la aceasta discutie organizata in premiera, interesati de proiectele comune ale Portului Constanta si municipalitatii, de modalitatea prin care afacerile din port pot fi sprijinite de administratia locala.
CN APM si Constanta Port Business Association se implica in realizarea unei strategii navaleLuni, 27 februarie 2017
Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime SA Constanta si Constanta Port Business Association au organizat luni, 27 februarie 2017, ora 11.30, la sediul companiei o dezbatere pe tema "Implicarea Portului Constanta in dezvoltarea transportului fluvio-maritim - provocari si solutii".
Alaturi de reprezentantii Administratiei Porturilor Maritime, au participat operatori portuari si specialisti din cadrul CN Administratia Canalelor Navigabile SA.
Intalnirea a avut loc in cadrul Protocolului de colaborare semnat de CN APM si Constanta Port Business Association si face parte din actiunile necesare pentru a creiona o strategie navala coerenta.
CN Administratia Porturilor Maritime SA Constanta si Constanta Port Business Association au semnat un protocol de colaborareJoi, 19 ianuarie 2017
Astazi, 19 ianuarie 2017, a fost semnat protocolul de colaborare dintre CN Administratia Porturilor Maritime SA Constanta si Constanta Port Business Association.
Protocolul isi propune, printre altele, colaborarea dintre cele doua parti semnatare in scopul identificarii unor solutii optime de interes comun si national si demararii unor actiuni concrete si imediate pentru rezolvarea problemelor existente in Portul Constanta, in vederea promovarii portului si mentinerii acestuia la un nivel competitiv pe pietele in domeniu.
Traficul de cereale prin Portul Constanta a inregistrat un nou record in 2016Miercuri, 11 ianuarie 2017
Traficul total de marfuri inregistrat in 2016 in porturile maritime romanesti, Constanta, Midia si Mangalia, a fost de 59,5 milioane tone, cu 5,5% mai mult decat in 2015.
Traficul de cereale a depasit, in 2016, recordul inregistrat in 2015, an de referinta pentru acest sector. Anul trecut, in Portul Constanta au fost manipulate 20,4 milioane tone cereale, fata de 19,61 milioane tone in 2015.
Cerealele au avut o pondere, in traficul total, de 34,3%, fiind urmate in top de petrol brut 12,6%, articole diverse 11,6%, produse petroliere 9,5% si minereuri si deseuri neferoase 5,3%.

PROTECT, proiect cu finantare europeana privind modernizarea infrastructurii si protectia mediului in Portul ConstantaLuni, 28 noiembrie 2016
Luni, 28 noiembrie 2016, la sediul Companiei Nationale Administratia Porturilor Maritime SA Constanta a avut loc conferinta de presa de lansare a proiectului:
Modernizarea infrastructurii si protectia mediului in Portul Constanta - PROTECT
In cadrul programului de finantare Mecanismul pentru Interconectarea Europei /Connecting Europe Facility (CEF), Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime SA Constanta, in calitate de beneficiar si Agentia Executiva pentru Inovare si Retele (INEA), in calitate de autoritate de management, au semnat pe 24 octombrie 2016 contractul de finantare nr. INEA/CEF/TRAN/M2015/1131569, avand ca obiect realizarea proiectului de investitie: Modernizarea infrastructurii si protectia mediului in Portul Constanta - PROTECT.