Raport anual 2014
Companii portuare
Servicii de linie
Download
Informatii publice
Anunturi Recrutare Management Privat
Cariere

 

   
Harta site
   
           
   
Portul astazi
Inregistrari 1-14 din 14.
 1  
 
Peste 4300 de persoane au ajuns in portul Constanta la bordul navei Emerald Princess Miercuri, 26 august 2015
Emerald Princess a acostat in terminalul de pasageri astazi, la ora 6.00 si va pleca tot astazi, la ora 19.00. Nava este agenturata de Catoni and Co Romania SRL, vine din portul Kios, Grecia, va pleca spre portul Burgas, Bulgaria, dupa care va incheia croaziera la Istanbul, Turcia.
Emerald Princess are la bord 3214 de pasageri, dintre care 829 din Statele Unite ale Americii, 377 din Australia, 490 din Marea Britanie, 353 din Canada, 137 din Mexic, 222 din Spania, 18 din Romania.
CN APM SA, in Top 50 "Cel mai bun partener comercial din industria transporturilor si serviciilor portuare la nivel global"Joi, 23 iulie 2015
Compania Nationala "Administratia Porturilor Maritime" SA Constanta a fost inclusa in Raportul Plimsoll Top 400, publicatie britanica ce analizeaza performanta financiara a celor mai mari companii din industria transporturilor si serviciilor portuare la nivel global.
CN "APM" SA figureaza printre cele mai performante companii din industria transporturilor si a serviciilor portuare, datele analizate fiind cele inregistrate in anii 2012, 2013 si 2014. Au fost remarcate rezultatele financiare, respectiv cifra de afaceri si profitul in crestere constanta, peste media obtinuta in domeniul analizat.
Traficul de cereale s-a dublat in primul semestru al anului 2015Joi, 23 iulie 2015
Traficul total de marfuri inregistrat in porturile maritime romanesti a fost de 27,80 milioane tone in perioada 1 ianuarie - 30 iunie 2015, fata de 22,67 milioane tone intre 1 ianuarie si 30 iunie 2014, in crestere cu 22,6%.
Se remarca o crestere spectaculoasa a traficului de cereale, de la 4,47 milioane tone in primul semestru al anului 2014, la 10,55 milioane tone in aceeasi perioada a acestui an (122%).

Reprezentantul Ambasadei SUA, interesat de potentialul Portului ConstantaJoi, 23 iulie 2015
Consilierul economic adjunct al Ambasadei Statelor Unite ale Americii la Bucuresti, Kara Aylward, a vizitat astazi, 22 iulie 2015, Portul Constanta si a avut discutii cu conducerea Companiei Nationale "Administratia Porturilor Maritime" SA Constanta.
Oficialul american, care are in portofoliu domeniul transporturilor, a dorit sa cunoasca activitatea din porturile maritime romanesti, principalele proiecte de infrastructura si stadiul de implementare al acestora, potentialul de dezvoltare al portului.

Memorandum de Intelegere semnat, in Portul Constanta, intre Ministerul Transporturilor si Ministerul Oceanelor si Pescuitului din Republica CoreeaJoi, 02 iulie 2015
Ministerul Transporturilor din Romania si Ministerul Oceanelor si Pescuitului din Republica Coreea au semnat, la Constanta, Memorandumul de Intelegere in domeniul dezvoltarii cooperarii portuare.
Documentul a fost semnat de Iulian Matache, secretar de stat in Ministerul Transporturilor si de Park Junkwon, director general în Ministerul Oceanelor si Pescuitului din Republica Coreea.
Parteneri comerciali din Ungaria viziteaza Portul ConstantaMiercuri, 01 iulie 2015
Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime SA Constanta primeste vizita unui important grup de oameni de afaceri din Ungaria, aflat pentru doua zile la Constanta, in perioada 1-2 iulie 2015.
Vizita a fost initiata ca urmare a colaborarii parafate prin memorandumul de intelegere si protocolul de colaborare semnate cu institutii din Ungaria. Sunt reprezentate: Compania Feroviara CER Holding (cea mai importanta companie feroviara privata din Ungaria, cu trafic prin Constanta), Federatia Transportatorilor Navali din Ungaria si GHIBLI - promotor al noului Drum al Matasii prin Central European Trade and Logistics Cooperation Zone.
Portul Constanta si-a deschis portile pentru elevi si studentiVineri, 26 iunie 2015
Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime SA Constanta a organizat in perioada 24-26 iunie 2015 "Zilele portilor deschise in Portul Constanta".
Evenimentul a prilejuit vizite de studiu pentru liceenii si studentii universitatilor din Constanta, menite sa contribuie la imbogatirea cunostintelor despre rolul portului in economia nationala, a activitatilor din port, precum si impactul acestuia asupra comunitatii locale.
Ambasadorul Republicii Africa de Sud, in Portul ConstantaMarti, 23 iunie 2015
Ambasadorul Republicii Africa de Sud la Bucuresti, Excelenta Sa Thenjiwe Ethel Mtintso, a vizitat azi, 23 iunie 2015, Portul Constanta cu scopul de a cunoaste oportunitatile pe care acesta le ofera pentru traficul de marfuri, cu accent pe identificarea posibilitatii deschiderii unei linii regulate de transport intre Portul Durban si Constanta.
Durban este cel mai mare port al Africii de Sud, avand consolidata pozitia de hub in regiune. In acest context, pentru Portul Constanta exista un interes sporit vizand rolul sau de poarta de est a Europei.
Memorandum de intelegere intre porturile Constanta si Vukovar, CroatiaJoi, 18 iunie 2015
Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime SA Constanta a organizat pe data de 17 iunie 2015 la Vukovar, in Croatia, evenimentul "Portul Constanta intalneste Portul Vukovar".
Evenimentul s-a bucurat de participarea oficialitatilor din Vukovar, a ambasadorului Romaniei la Zagreb - Cosmin George DINESCU, a consilierului economic - Sebastian RUSU, a ministrului adjunct al Ministerului Transporturilor si Infrastructurii din Republica Croatia - Igor BUTORAC, Ministerul Transporturilor din Romania fiind reprezentat de catre Viorel Ion Olea - Director al Directiei Transport Naval. Reprezentanti ai 70 de firme croate au luat parte la eveniment, fiind interesati de oportunitatile oferite de Portul Constanta.
Portul Viena si concernul Voestalpine, interesate de colaborarea cu operatorii din Portul ConstantaJoi, 11 iunie 2015
Astazi, a avut loc o intalnire tehnica pentru elaborarea unui studiu de pre-fezabilitate pentru realizarea unui terminal GNL - gaz natural lichefiat in Portul Constanta.
Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime SA a fost astazi, 11 iunie 2015, gazda a trei delegatii importante.
Conducerea Portului Viena, Karin Zipperer - director general si Friedrich Lehr - CEO, au vizitat pentru prima data Portul Constanta, fiind interesata de posibilitatea de a derula trafic de marfuri containerizate pe relatia Austria catre Orientul Apropiat, Orientul Indepartat si regiunea Marii Negre, prin Constanta.
In primele 5 luni ale anului 2015, traficul de marfuri a crescut cu 20%Miercuri, 10 iunie 2015
Traficul total de marfuri inregistrat in perioada ianuarie - mai 2015 in porturile maritime romanesti, Constanta, Midia si Mangalia, a fost de peste 23 milioane tone, cu 20% mai mult decat in aceeasi perioada a anului trecut.
Traficul maritim a fost 17,3 milioane tone (15,3 milioane tone in aceeasi perioada a anului 2014), iar cel fluvial a reprezentat 5,7 milioane tone (4 milioane tone in 2014).
Pentru traficul maritim, cresterea de trafic in perioada analizata reprezinta 13,15%, iar pentru cel fluvial de 42,46%, evolutia fiind determinata de conditiile favorabile de navigatie pe Dunare.
Master Planul Portului Constanta, in procedura evaluarii de mediuMarti, 27 ianuarie 2015
Compania Nationala "Administratia Porturilor Maritime" SA Constanta, cu sediul in Incinta Port, Gara Maritima, 900900, Constanta, titularul proiectului "Master Plan al Portului Constanta", anunta publicul interesat asupra declansarii etapei de incadrare cf. HG 1076/2004 privind procedura evaluarii de mediu pentru planuri si programe, in vederea obtinerii avizului de mediu pentru proiectul "Master Plan al Portului Constanta", care reprezinta strategia de dezvoltare a porturilor maritime Constanta, Mangalia si Midia pana in anul 2040.
Traficul de marfuri - peste 55,6 milioane tone in 2014 Luni, 19 ianuarie 2015
Traficul total de marfuri inregistrat in 2014 in porturile maritime romanesti Constanta, Midia si Mangalia a fost de 55.641.910 tone, cu 0,9% mai mult decat in 2013.
Traficul maritim a fost 43.053.376 tone (42.669.079 tone in 2013), iar cel fluvial a reprezentat 12.588.489 tone (12.468.978 tone in 2013).

Portul Constanta a primit premiul "Dunavski Captain" la Forumul de Afaceri al Dunarii, din SerbiaJoi, 30 octombrie 2014
In perioada 27 - 29 octombrie 2014, directorul general al CN Administratia Porturilor Maritime SA Constanta, Valeriu Nicolae Ionescu, a participat la cel de-al treilea Forum de Afaceri al Dunarii, in Serbia, prilej cu care Portul Constanta a primit premiul "Dunavski Captain".
Anul acesta, in premiera, premiul "Dunavski Captain" a fost acordat celor mai buni reprezentanti ai businessului national din tarile dunarene, CN APM SA Constanta fiind reprezentanta Romaniei.
Premiul a fost acordat la propunerea Camerei de Comert din Serbia, CN Administratia Porturilor Maritime SA Constanta fiind nominalizata ca fiind cel mai bun partener din Romania, cu o contributie importanta in cadrul programului de cooperare transfrontaliera.