Facebook Twitter

 

Raport anual 2015
Companii portuare
Servicii de linie
Download
Informatii de interes public
Anunturi Recrutare Management Privat
Cariere

 

   
Harta site
   
           
   
Portul astazi
Inregistrari 1-21 din 21.
 1  
 
PROTECT, proiect cu finantare europeana privind modernizarea infrastructurii si protectia mediului in Portul ConstantaLuni, 28 noiembrie 2016
Luni, 28 noiembrie 2016, la sediul Companiei Nationale Administratia Porturilor Maritime SA Constanta a avut loc conferinta de presa de lansare a proiectului:
Modernizarea infrastructurii si protectia mediului in Portul Constanta - PROTECT
In cadrul programului de finantare Mecanismul pentru Interconectarea Europei /Connecting Europe Facility (CEF), Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime SA Constanta, in calitate de beneficiar si Agentia Executiva pentru Inovare si Retele (INEA), in calitate de autoritate de management, au semnat pe 24 octombrie 2016 contractul de finantare nr. INEA/CEF/TRAN/M2015/1131569, avand ca obiect realizarea proiectului de investitie: Modernizarea infrastructurii si protectia mediului in Portul Constanta - PROTECT.
Coordonatorul Motorways of the Sea, Brian Simpson, in vizita in Portul ConstantaMarti, 22 noiembrie 2016
Compania Nationala "Administratia Porturilor Maritime" SA Constanta a primit astazi, 22 noiembrie 2016, vizita coordonatorului Motorways of the Sea, Brian Simpson, insotit de echipa sa, impreuna cu care a vizitat pentru prima data Portul Constanta.
Brian Simpson a declarat "Am avut un dialog foarte interesant, constructiv cu toate partile implicate, iar acum vom afla mai multe despre proiectele de dezvoltare a portului Constanta si sper ca acestea vor avea succes pentru finantarea de catre Uniunea Europeana. Noi trebuie sa avem neaparat sprijinul Guvernului Romaniei in aceasta intreprindere. Ieri, intr-o intalnire la Ministerul Transporturilor cu secretarul de stat Mihai Tamaian, am aflat despre Programul National de Transport al Romaniei, iar astazi am vazut Master Planul Portului Constanta, care se potriveste foarte bine cu ceea ce incercam noi sa facem si este foarte important."
Elevi, studenti si cadre didactice ale Universitatii "Ovidius" viziteaza Portul ConstantaVineri, 18 noiembrie 2016
In cadrul evenimentului TEHNONAV 2016 - Zilele Carierei, desfasurat in perioada 17-18 noiembrie 2016, un grup de elevi, studenti si cadre didactice din judetele Constanta si Tulcea si Republica Moldova au vizitat astazi Portul Constanta.
Acestia au urmarit la sediul CN Administratia Porturilor Maritime SA Constanta o prezentare generala a Portului Constanta, realizata la macheta.
Evenimentul de astazi se desfasoara sub egida "Zilele Portilor Deschise - Portul Constanta, Portul constantenilor", care are loc in fiecare an incepand din 2013.
49 milioane tone de marfuri operate in porturile maritime romanestiVineri, 18 noiembrie 2016
Traficul total de marfuri inregistrat in porturile maritime romanesti a fost de 49,1 milioane tone in primele 10 luni ale anului 2016, fata de 47,8 milioane tone in aceeasi perioada a anului 2015, in crestere cu 2,7%. Din totalul traficului, 17,7 milioane tone sunt marfuri exportate, 15,7 milioane marfuri importate, 10,9 milioane tone reprezinta tranzit de marfuri si 4,7 milioane tone, cabotaj.
Ziua Portului Constanta la Budapesta, editie aniversaraJoi, 17 noiembrie 2016
Ziua Portului Constanta la Budapesta a ajuns la cea de-a X-a editie, evenimentul avand loc azi, 17 noiembrie, la BETHLEN GABOR FOUNDATION PALACE, in prezenta a peste 180 de invitati din mediul de afaceri ungar, diplomati, reprezentanti ai organizatiilor transportatorilor din Ungaria.
Alaturi de delegatia CN APM SA, organizatorul evenimentului, la editia aniversara a Zilei Portului Constanta din Ungaria au fost si reprezentantii CN Administratia Canalelor Navigabile, precum si cei ai companiilor portuare Chimpex, Comvex, Socep, TTS, Umex, CSCT si Barter Port Operator.
Ziua Portului Constanta la Budapesta este organizata in acest an sub semnul aniversarii celor 120 de ani de la inaugurarea lucrarilor la portul modern Constanta.
Administratia, Patronatul si Sindicatele din Portul ConstantaMiercuri, 16 noiembrie 2016
Operatorii portuari din Portul Constanta au participat, marti, 15 noiembrie 2016, la sediul Administratiei Porturilor Maritime, la o noua intalnire cu conducerea companiei pentru a discuta principalele teme de interes despre activitatea de pe platforma portuara.
Reprezentanti ai operatorilor portuari reuniti in cadrul Organizatiei Patronale "Constanta Port Business Association", cat si ai Federatiei Nationale a Sindicatelor Portuare au aflat cu acest prilej de la Nicolae Dan TIVILICHI, directorul general al CN APM SA Constanta, faptul ca recent a fost modificat Regulamentul European privind ajutorul de stat acordat operatorilor portuari.
44 milioane tone de marfuri operate in porturile maritime romanestiMarti, 25 octombrie 2016
Traficul total de marfuri inregistrat in porturile maritime romanesti a fost de 44 milioane tone in primele 9 luni ale anului 2016, fata de 43,46 milioane tone in aceeasi perioada a anului 2015, in crestere cu 1,22%. Din totalul traficului, 15,76 milioane tone sunt marfuri exportate, 14,15 milioane tone marfuri importate, 9,96 milioane tone reprezinta tranzit de marfuri si 4,11 milioane tone, cabotaj.
Traficul maritim a fost de 34,29 milioane tone (33,62 milioane tone la 30 septembrie 2015), iar cel fluvial de 9,7 milioane tone (fata de 9,8 milioane tone la 30 septembrie 2015).
120 de ani de existenta a portului modern Constanta, sarbatoriti la KremsJoi, 06 octombrie 2016
Astazi, 6 octombrie 2016, la Krems, a avut loc editia a unsprezecea a Zilei Portului Constanta in Austria, eveniment organizat de Compania Nationala "Administratia Porturilor Maritime" SA Constanta, in parteneriat cu Mierka Donauhafen Krems.
Cei 120 de ani de existenta a portului modern Constanta au fost sarbatoriti, la Krems, alaturi de 200 de participanti din 11 tari. Au fost reprezentate companii importante din domeniul transporturilor si logisticii din Austria, Slovacia, Cehia, Italia, Olanda, Serbia, Germania, Croatia, Belgia si Ungaria, porturile austriece la Dunare, precum si oficialitati din Austria, diplomati, Ministerul Transporturilor si Administratia Porturilor Dunarii Maritime din Galati.
La editia din acest an au fost prezente, in premiera, delegatii ale portului Aktau din Kazahstan si portului Baku din Azerbaijan.
Conducerea Administratiei Porturilor Maritime SA reia dialogul cu operatorii portuari si sindicateleJoi, 06 octombrie 2016
Patruzeci de operatori din Portul Constanta au participat, pe 4 octombrie, la sediul Administratiei Porturilor Maritime, la o intalnire cu conducerea companiei pentru a discuta teme de actualitate de pe platforma portuara.
Este o prima intalnire cu toti reprezentantii operatorilor portuari, la care au luat parte atat Asociatia Patronala Operatorul Portuar, cat si Federatia Nationala a Sindicatelor Portuare. Se marcheaza astfel un prim dialog, la acest nivel si in aceasta formula, pe care acestia o au cu conducerea CN APM SA Constanta dupa o lunga perioada.
Programul "Invest in Romania" a ajuns in Portul ConstantaVineri, 30 septembrie 2016
CN "Administratia Porturilor Maritime" SA Constanta a primit azi, 30 septembrie, vizita delegatilor participanti la evenimentul "Invest in Romania" care s-a desfasurat in aceste zile la Pavilionul Expozitional din Constanta.
Din delegatie au facut parte oameni de afaceri, reprezentanti ai Guvernului, ai mediului diplomatic acreditati in Romania, consilieri economici din cadrul ambasadelor Romaniei, reprezentanti ai Consiliului Judetean Constanta. Oaspetii au fost primiti de conducerea companiei si li s-a prezentat portul Constanta, punandu-se accent pe infrastructura, oportunitati de investitii, avantaje si posibilitati de dezvoltare a afacerilor.
Traficul de marfuri din porturile maritime romanesti a depasit 39 milioane toneMarti, 27 septembrie 2016
In primele opt luni ale acestui an, in Portul Constanta au fost operate peste 39 milioane tone marfa, cu o usoara crestere fata de aceeasi perioada a anului trecut.
Cantitatea de marfa operata in containere in Portul Constanta a crescut in perioada analizata cu 9,64%, de la 4,42 milioane tone, la 4,85 milioane tone. Aceasta corespunde unui numar de 486.371 TEU, respectiv 446.710 TEU in primele opt luni ale anului 2015.
Ziua Portului Constanta in Serbia, editie aniversaraJoi, 22 septembrie 2016
Evenimentul "Ziua Portului Constanta" a ajuns la cea de-a X-a editie in Serbia, astazi, 22 septembrie 2016, fiind gazduit de Holiday Inn Hotel din Belgrad si asteptat cu interes in egala masura de partenerii sarbi si de comunitatea portuara constanteana. Organizatorul, Compania Nationala "Administratia Porturilor Maritime" SA Constanta, a marcat totodata existenta de 120 de ani a Portului Constanta.
In cadrul evenimentului, peste 200 de participanti au avut posibilitatea sa initieze contacte de afaceri directe cu parteneri din acelasi domeniu de interes, identificand noi oportunitati, incercand sa gaseasca rezolvarea unor situatii care ii preocupa cu privire la dezvoltarea propriilor afaceri.
CN APM SA Constanta participa la International Black and Caspian Sea Transport Forum 2016Miercuri, 21 septembrie 2016
In perioada 19-21 septembrie, CN Administratia Porturilor Maritime SA participa la "International Black and Caspian Sea Transport Forum 2016", care se desfasoara la Batumi, in Georgia.
Alaturi de CN APM SA Constanta, reprezinta Romania la acest forum international si CN Administratia Porturilor Dunarii Maritime SA Galati, SNTFM CFR Marfa si Socep SA.

Christina O, yachtul lui Onassis, in Portul ConstantaMiercuri, 06 iulie 2016
Yachtul privat Christina O, care a apartinut miliardarului grec Aristotel Onassis, a sosit pe 5 iulie 2016, in Portul Constanta, la terminalul de pasageri.
Yachtul poarta numele fiicei lui Onassis, Christina, si a avut la bord, de-a lungul anilor personalitati precum: Maria Callas, John F. si Jaqueline Kennedy, Richard Burton si Elizabeth Taylor, Frank Sinatra, Greta Garbo, Winston Churchill, Grace Kelly, etc.
Dialog pentru promovare eficientaVineri, 24 iunie 2016
La sediul Administratiei Porturilor Maritime Constanta a avut loc astazi o intalnire intre reprezentanti ai companiei si ai operatorilor portuari interesati de promovarea externa comuna. Se cauta cea mai buna formula care sa dinamizeze si sa faca mai atractiva prezentarea in fata posibililor parteneri de afaceri, cu prilejul evenimentelor internationale.
Portul Constanta, la cel mai important eveniment european din transporturiVineri, 17 iunie 2016
CN APM SA Constanta va participa la TEN-T Days 2016, eveniment care se desfasoara la Rotterdam, in perioada 20-22 iunie 2016.
Reprezentantul CN APM, directorul general Valeriu Nicolae Ionescu, va lua parte la lucrarile Grupului de lucru si la sedintele propuse si organizate de catre coordonatorul Coridorului de Transport Dunarea din cadrul retelei TEN-T pentru principalii stakeholderi din regiunea Dunarii, in vederea identificarii oportunitatilor de colaborare si schimb reciproc de politici si strategii.
Aviz de mediu pentru MASTER PLANUL Portului ConstantaMarti, 14 iunie 2016
Compania Nationala "Administratia Porturilor Maritime" SA Constanta, cu sediul in Constanta, incinta Port, Gara Maritima, judetul Constanta, anunta publicul interesat asupra deciziei Agentiei pentru Protectia Mediului Constanta de emitere a avizului de mediu pentru MASTER PLANUL PORTULUI CONSTANTA, judetul Constanta.
CN APM SA Constanta, prim vicepresedinte al Black and Azov Seas Ports Association - BASPAJoi, 02 iunie 2016
CN APM SA Constanta a fost reconfirmata, pe 2 iunie, la Odessa, in Ucraina, in boardul de conducere al Black and Azov Seas Ports Association - BASPA, prin obtinerea unui nou mandat de prim vicepresedinte. Presedintia BASPA este detinuta de Portul Illichevsk, Ucraina.
Directorul general al CN APM, Valeriu Nicolae Ionescu, din pozitia sa de prim vicepresedinte al asociatiei care reuneste porturile din Marea Neagra si Marea Azov va reprezenta interesele acestora la intalnirile cu autoritatile internationale din domeniul transporturilor.
"Bijuteria" Royal Clipper, in premiera in Portul ConstantaVineri, 20 mai 2016
Royal Clipper, una dintre cele mai luxoase nave din lume, soseste maine, 21 mai, in Portul Constanta.
Nava este pentru prima data in Portul Constanta si va ancora la ora 11, la terminalul de pasageri.
Royal Clipper are 147 turisti la bord, majoritatea americani. Nava, supranumita "Steaua Marilor", si-a avizat doua sosiri in Portul Constanta, in mai si iunie.
Investitia Dezvoltarea capacitatii feroviare in zona fluvio-maritima a Portului Constanta a fost receptionata Luni, 25 aprilie 2016
Investitia Dezvoltarea capacitatii feroviare in zona fluvio-maritima a Portului Constanta a fost receptionata de catre CN APM SA, la finalizarea lucrarilor.
Aceasta consta in realizarea unui complex feroviar sistematizat in sectorul fluvio-maritim al Portului Constanta, care sa asigure deservirea optima si unitara a actualilor si viitorilor operatori portuari.
In prima etapa, care face obiectul acestui proiect, s-au executat liniile CF care deservesc actualii operatori, pe baza previziunilor de trafic pana in anul 2020.
S-au finalizat lucrarile la Prelungirea digului de larg al Portului ConstantaMarti, 03 noiembrie 2015
Pe 3 noiembrie 2015 a fost incheiata receptia la finalizarea lucrarilor la investitia Prelungirea digului de larg al Portului Constanta. Proiectul a constat in extinderea cu 1.050 metri a digului de larg, de la 4.850 metri la 5.900 metri, in vederea atingerii lungimii din proiectul initial.

Scopul acestuia este de a imbunatati conditiile de exploatare prin diminuarea valurilor in intreg acvatoriul portuar, sporirea sigurantei navelor prin asigurarea unei protectii a senalelor de circulatie a navelor si reducerea efectelor distructive ale valurilor asupra amenajarilor din incinta portuara.