Raport anual 2013
Companii portuare
Servicii de linie
Download
Informatii publice
Anunturi Recrutare Management Privat
Cariere

 

   
Harta site
   
           
   
Portul astazi
Inregistrari 1-13 din 13.
 1  
 
S-au finalizat lucrarile la "Extinderea spre sud a danei de gabare" Miercuri, 28 ianuarie 2015
"Extinderea spre sud a danei de gabare" este o investitie care are ca scop imbunatatirea infrastructurii portuare si eficientizarea operatiunilor portuare, in vederea sporirii atractivitatii fata de utilizatori si cresterea traficului de nave in porturile dunarene si maritime.
S-a realizat un teritoriu portuar suplimentar de 10.900 mp, care ofera conditii pentru executarea unor lucrari de suprastructura ce vor conduce la un spor de trafic in port, crescand si veniturile CN APM SA prin inchirierea teritoriului nou creat, cat si din traficul suplimentar. De asemenea s-a extins actualul cheu, in vederea eficientizarii activitatii portuare desfasurate in zona, prin construirea unui nou front de acostare in lungime totala de 171 ml (85 ml latura de sud si 86 ml latura de est-vest).
Master Planul Portului Constanta, in procedura evaluarii de mediuMarti, 27 ianuarie 2015
Compania Nationala "Administratia Porturilor Maritime" SA Constanta, cu sediul in Incinta Port, Gara Maritima, 900900, Constanta, titularul proiectului "Master Plan al Portului Constanta", anunta publicul interesat asupra declansarii etapei de incadrare cf. HG 1076/2004 privind procedura evaluarii de mediu pentru planuri si programe, in vederea obtinerii avizului de mediu pentru proiectul "Master Plan al Portului Constanta", care reprezinta strategia de dezvoltare a porturilor maritime Constanta, Mangalia si Midia pana in anul 2040.
Portul Constanta, reprezentat la prima intalnire cu comisarul european pentru Transporturi, Violeta BulcJoi, 22 ianuarie 2015
Directorul general al Companiei Nationale "Administratia Porturilor Maritime" SA Constanta, Valeriu Nicolae Ionescu, a participat, pe 19 ianuarie 2015, la Bruxelles, la prima intalnire de lucru a porturilor maritime europene cu noul comisar european pentru Transport, Violeta Bulc.
Portul Constanta a facut parte din grupul celor 19 porturi, din cele 90 considerate importante ale Uniunii Europene, selectate de comisarul european pentru aceasta intalnire desfasurata cu tema "Schimb de puncte de vedere despre rolul porturilor in cadrul sistemului de transport european - status quo, provocari la nivel european si obiective ale politicii europene".
ANUNT IMPORTANTJoi, 22 ianuarie 2015
Incepand cu data de 02.02.2015, accesul autovehiculelor in incinta porturilor administrate de CN APM SA Constanta va fi posibil numai pe baza permiselor aflate in termen de valabilitate.
Traficul de marfuri - peste 55,6 milioane tone in 2014 Luni, 19 ianuarie 2015
Traficul total de marfuri inregistrat in 2014 in porturile maritime romanesti Constanta, Midia si Mangalia a fost de 55.641.910 tone, cu 0,9% mai mult decat in 2013.
Traficul maritim a fost 43.053.376 tone (42.669.079 tone in 2013), iar cel fluvial a reprezentat 12.588.489 tone (12.468.978 tone in 2013).

92 nave de pasageri au facut escala in Portul Constanta in 2014Luni, 19 ianuarie 2015
In 2014, la terminalul de croaziere al Portului Constanta au facut escala 92 de nave de pasageri. Acestea au adus la Constanta 69.910 turisti, care au ales sa viziteze pe durata escalei obiectivele turistice din judetul Constanta, din Bucuresti sau Delta Dunarii.
Contractul de finantare a proiectului "Master Plan al Portului Constanta" a fost semnat la Ministerul TransporturilorVineri, 05 decembrie 2014
Compania Nationala "Administratia Porturilor Maritime" SA Constanta si Ministerul Transporturilor in calitate de Autoritate de Management pentru POS-T 2007-2013 au semnat contractul nr. 247/03.12.2014 pentru acordarea finantarii nerambursabile a proiectului "Master Plan al Portului Constanta" din fonduri publice, din Axa Prioritara 2 "Modernizarea si dezvoltarea infrastructurii nationale de transport in scopul dezvoltarii unui sistem national durabil de transport", Domeniul Major de Investitie 2.3 "Modernizarea si dezvoltarea porturilor dunarene si maritime", in baza cererii de finantare nr. 130/2.04.2012.
Codul proiectului "Master Plan al Portului Constanta" este POST/2014/2/3/009, cod SMIS 41722.
Valoarea totala a contractului de finantare este 5.164.676,93 lei.
Dezvoltarea transportului multimodal in Europa Centrala si de Est, abordata in cadrul Proiectului ADB MultiplatformJoi, 04 decembrie 2014
Un nou eveniment important pentru comunitatea portuara din sfera multimodalismului a avut loc la sediul CN APM SA Constanta astazi, 4 decembrie 2014, dupa lansarea Centrului de Dezvoltare Multimodala din luna aprilie a.c..
Seminarul s-a desfasurat sub egida CN APM SA Constanta si a Centrului de Dezvoltare Multimodala, avand ca obiectiv prezentarea realizarilor pachetelor de lucru 7 si 4 din cadrul proiectului ADB Multiplatform (Adriatic-Danube-Black Sea Multimodal Platform), proiect finantat de Uniunea Europeana prin Programul Transnational de Cooperare South East Europe.
Un nou impuls pentru mediul de afaceri romano-ungar in scopul cresterii traficului de marfuri prin Portul ConstantaJoi, 27 noiembrie 2014
Pe 27 noiembrie 2014, la Budapesta, in sala de conferinte a hotelului Saint George Residence, s-a desfasurat evenimentul "Romanian - Hungarian Bulk Cargo&Logistics", organizat de CN Administratia Porturilor Maritime SA Constanta, cu sprijinul companiilor Comvex, Umex, United Shipping Agency si Romcargo Maritim. Evenimentul a reunit, alaturi de companii din Portul Constanta, pe cei mai importanti jucatori de pe piata transporturilor din Ungaria, din domeniul logistic, organizatii profesionale si autoritati din acest sector.
Vizita oficialaJoi, 13 noiembrie 2014
Vicepremierul Liviu Dragnea si presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, au vizitat noul pod peste Canalul Dunare - Marea Neagra
Joi, 13 noiembrie 2014, vicepremierul Liviu Dragnea si presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, alaturi de oficiali din Guvernul Romaniei, parlamentari, autoritati locale, au vizitat, in timpul testarilor de rezistenta, Podul la km 0+540 al Canalului Dunare - Marea Neagra.
Pe pod, 36 de autocamioane erau amplasate pentru o testare statica a rezistentei la incovoiere si torsiune. In urma acestor teste se vor realiza ultimele reglaje ale hobanelor. Specialistii constructori au prezentat oficialilor informatii despre constructia podului si etapele urmatoare.
Au inceput testele de rezistenta la noul pod rutier Marti, 11 noiembrie 2014
Pe data de 11 noiembrie 2014 s-a dat startul testelor de rezistenta la noul Pod rutier la km 0+540 al Canalului Dunare - Marea Neagra, investitie finantata prin Programul Operational Sectorial in Transporturi (POS-T 2007 - 2013) din fonduri structurale ale Uniunii Europene si de la bugetul statului.
Testele de rezistenta reprezinta operatiunile de incercare a suprastructurii podului, cu actiuni de proba statice si dinamice. Scopul acestor incercari este acela de a obtine informatii asupra comportarii suprastructurii podului la actiunile avute in vedere la proiectarea podului, pentru aprecierea starii de viabilitate, care se analizeaza sub urmatoarele aspecte: rezistenta si stabilitatea structurii, comportarea elastica, echilibrarea eforturilor in perechile de hobane s.a.m.d..
Strategia Uniunii Europene pentru Regiunea Dunarii: Luni, 10 noiembrie 2014
"Sunt necesare investitii de maximum 100 milioane euro pentru a imbunatati navigatia pe Dunare"
La Vukovar, in Croatia, a avut loc cea de-a sasea reuniune a grupurilor de lucru pentru implementarea Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunarii (EUSDR), eveniment la care CN "Administratia Porturilor Maritime" SA Constanta a participat prin Vladan Misic, reprezentantul companiei in Serbia.
Au mai participat delegati din cadrul Federatiei Europeane a Porturilor Interioare (FEPI), Asociatiei "Inland Navigation Europe", Uniunii Europene in Transportul pe Barje (EBU), Organizatiei pentru Navigatia pe Ape Interioare Europene (ESO) si ai Pro Danube International.
Portul Constanta a primit premiul "Dunavski Captain" la Forumul de Afaceri al Dunarii, din SerbiaJoi, 30 octombrie 2014
In perioada 27 - 29 octombrie 2014, directorul general al CN Administratia Porturilor Maritime SA Constanta, Valeriu Nicolae Ionescu, a participat la cel de-al treilea Forum de Afaceri al Dunarii, in Serbia, prilej cu care Portul Constanta a primit premiul "Dunavski Captain".
Anul acesta, in premiera, premiul "Dunavski Captain" a fost acordat celor mai buni reprezentanti ai businessului national din tarile dunarene, CN APM SA Constanta fiind reprezentanta Romaniei.
Premiul a fost acordat la propunerea Camerei de Comert din Serbia, CN Administratia Porturilor Maritime SA Constanta fiind nominalizata ca fiind cel mai bun partener din Romania, cu o contributie importanta in cadrul programului de cooperare transfrontaliera.