Raport anual 2013
Companii portuare
Servicii de linie
Download
Informatii publice
Anunturi Recrutare Management Privat
Cariere

 

   
Harta site
   
           
   
Portul astazi
Inregistrari 1-7 din 7.
 1  
 
30 de turisti romani s-au imbarcat pe MSC OrchestraLuni, 20 octombrie 2014
La terminalul de pasageri din Portul Constanta, treizeci de turisti romani s-au imbarcat duminica, 19 octombrie, pentru o croaziera de 11 zile la bordul navei maritime de pasageri, de mari dimensiuni, MSC Orchestra, cu destinatia Burgas, Istanbul, Venetia si retur.
Nava are la bord 2560 de pasageri si un echipaj format din 900 de persoane si dispune de tot confortul pentru o calatorie de neuitat.
Porturile Constanta, Batumi si Ilyichevsk, unite de o noua linie de ferry-boat Vineri, 17 octombrie 2014
O noua linie de ferry-boat a fost lansata ieri, 16 octombrie 2014, pe ruta Constanta, Batumi - Georgia si Ilyichevsk - Ucraina. Serviciul de linie va fi asigurat de "Greifswald" - o nava de mari dimensiuni, moderna, din clasa ro-ro/ pasageri/ ferry-boat, care face parte din flota armatorului ucrainean UKRFerry.
La inaugurarea noii linii de navigatie si-au adus contributia ministere din Romania, Georgia si Ucraina, secretariatul national al organizatiei TRACECA, operatorul portuar Romcargo Maritim si armatorul UKRFerry.
Constanta si Krems, pe noul Drum al MatasiiJoi, 09 octombrie 2014
Pe 9 octombrie 2014, a avut loc editia a noua a "Zilei Portului Constanta la Krems", eveniment organizat in Austria de Compania Nationala "Administratia Porturilor Maritime" SA Constanta, cu sprijinul Mierka Donauhafen Krems si al companiilor de operare portuara Chimpex, Comvex, Romcargo Maritim, TTS Group si United Shipping Agency.
Peste 200 de delegati din 14 tari, reprezentand companii de transport naval, logistica, industrie portuara, agenturare, servicii de import-export, au luat parte la evenimentul de la Krems, care isi propune in fiecare an un plan mai eficient de promovare a Portului Constanta, de identificare a unor oportunitati de afaceri pentru atragerea traficului de marfuri pe Dunare, precum si stabilirea de noi contacte si colaborari in acest sens.
ZIUA PORTULUI CONSTANTA LA BELGRAD - 25 SEPTEMBRIE 2014Joi, 25 septembrie 2014
Pe 25 septembrie 2014, la Holiday Inn Hotel din Belgrad, s-a desfasurat cea de-a opta editie a "Zilei Portului Constanta" in Serbia, eveniment organizat de Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime SA Constanta, reprezentantul CN APM in Serbia si cu sprijinul urmatoarelor companii de operare din port: Comvex, North Star Shipping, Socep, TTS Group, Umex si United Shipping Agency.
Au participat 200 de delegati din Romania, Serbia, Croatia, Bosnia-Hertegovina, Ungaria si Austria, companii din domeniile transport naval, expeditie, logistica, activitati de import-export, asigurari, autoritati locale si reprezentanti ai Ambasadei Romaniei in Serbia.
Zilele Portilor Deschise in Portul Constanta Joi, 05 iunie 2014
Pe 10 si 11 iunie 2014, Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime SA Constanta organizeaza Zilele Portilor Deschise in Portul Constanta, eveniment aflat la a doua editie.
In cele doua zile, grupuri de elevi apartinand scolilor gimnaziale si liceelor din Constanta vor vizita obiective istorice de pe teritoriul portuar, Muzeul Portului, Terminalul de pasageri, Gara Maritima.
In cadrul aceluiasi eveniment, pe 19 iunie 2014, la Palatul Copiilor, va avea loc expozitia de desene Constanta - Orasul port pentru viitor.
S-a semnat contractul de lucrari pentru executia Bretelei rutiere de conectare cu DN 39Marti, 20 mai 2014
Pe 19 mai 2014, la sediul Companiei Nationale Administratia Porturilor Maritime SA Constanta, a fost semnat, cu Asocierea Bilfinger Baugesellschaft mbH - ABC VAL Constanta, contractul de lucrari pentru executia Bretelei rutiere de conectare cu DN 39, obiectul 2 din cadrul obiectivului de investitii Pod rutier la km 0+540 al Canalului Dunare - Marea Neagra, lucrari aferente infrastructurii rutiere si de acces in portul Constanta.
Traficul de marfuri in porturile maritime romanesti, 55,2 milioane tone in 2013Miercuri, 29 ianuarie 2014
Traficul de marfuri inregistrat in porturile maritime romanesti, in anul 2013, a fost de 55, 2 milioane tone, fata de 50,6 milioane tone in 2012, in crestere cu 9%.
Din totalul traficului, 42,7 milioane tone a reprezentat traficul maritim (o crestere de 9,82%, comparativ cu anul 2012) si 12,5 milioane tone traficul fluvial (o crestere de 6,3%, fata de anul 2012).