Facebook Twitter

 

Stiri

Vineri, 19 iulie 2019
Noi lucrari de reparatii la infrastructura rutiera in Portul Constanta
Lucrarile de reparatii ale infrastructurii rutiere din Portul Constanta s-au desfasurat in perioada 15 - 19 iulie 2019 conform programului, continuand cu refacerea unor platforme carosabile cu imbracaminte de beton in zona Unitatea Militara si zona Siloz - Macnav - Magazii Tabla si reparatii locale la imbracamintea asfaltica in zona Romcargo - Constanta Sud. Totodata s-au desfasurat lucrari pentru securizarea si semnalizarea accesului pe digul de Nord din Portul Constanta.

 

 

Vineri, 12 iulie 2019
O noua dispozitie de dragaj in Portul Constanta
Astazi, 12 iulie 2019, s-au emis dispozitii de dragaj pentru zonele 1,2,12,17 din Portul Constanta, astfel lucrarile de dragaj vor fi executate in apropierea operatorilor portuari dupa cum urmeaza:

-Zonele 1, 2: NIVA PRODCOM, SILOPORT, DECIROM, PHOENIX, EMERCOM, SNC;
-Zona 12: deoarece este zona pe senalul de acces, Capitania va anunta draga sa se retraga in momentul in care o nava solicita acces in port;
-Zona17: CSCT, SILOTRANS, ROMCTRANS, KRONOSPAN, APM TERMINAL, DYNALOG.
Lucrarile de dragaj sunt prevazute in cadrul proiectului de investitie "Modernizarea infrastructurii portuare prin asigurarea cresterii adancimilor senalelor si bazinelor si a sigurantei navigatiei in Portul Constanta".

 

 

Vineri, 12 iulie 2019
Lucrarile de reparatii la infrastructura rutiera continua in Portul Constanta
Lucrarile de reparatii ale infrastructurii rutiere din portul Constanta s-au desfasurat in perioada 08 - 12 iulie 2019 conform programului, cu reparatii locale la drumul de piatra sparta/ macadam - drum supraveghere Poarta 7 - Poarta 9 si imbracamintea la drum macadam Poarta 7 - Poarta 9, precum si cu refacerea platformelor carosabile cu imbracaminte beton in zona Unitatea Militara si zona Siloz - Macnav - Magazii Tabla.

 

 

Miercuri, 10 iulie 2019
Participanti din intreaga lume la editia de la Constanta a Black Sea Ports and Shipping
A opta editie a evenimentului Black Sea Ports&Shipping si-a deschis portile astazi, 10 iulie 2019, in prezenta primarului municipiului Constanta, Decebal Fagadau, a directorului general al Companiei Nationale Administratia Porturilor Maritime SA Constanta, Daniela Serban, a directorului Transport Business, Rory James Doyle, si a numerosi delegati si expozanti.
Prezenta la Constanta a Black Sea Ports&Shipping este motivata de importanta portului romanesc in regiunea Marii Negre, de relatiile stranse pe care Portul Constanta le are cu celelalte porturi din zona, de potentialul de dezvoltare a afacerilor.
Pentru sprijinul pe care CN APM SA l-a acordat in organizarea avestui eveniment, Rory James Doyle a inmanat o placheta de onoare directorului general al CN APM SA Constanta, Daniela Serban.

 

 

Vineri, 05 iulie 2019
Lucrarile de reparatii la infrastructura rutiera continua in Portul Constanta
Lucrarile de reparatii ale infrastructurii rutiere din portul Constanta s-au desfasurat in perioada 01 - 05 iulie 2019 conform programului, cu reparatii locale la drumul de piatra sparta/ macadam - drum supraveghere Poarta 7 - Poarta 9 si imbracamintea la drum macadam Poarta 7 - Poarta 9, precum si cu refacerea platformelor carosabile cu imbracaminte beton in zona Unitatea Militara.

 

 

Marti, 02 iulie 2019
Anunt important ACCES IN PORTUL CONSTANTA
Incepand cu data de 1 august 2019, accesul pietonal in Portul Constanta va fi permis in baza legitimatiei de identificare si acces sau a cartii de identitate, cu trecerea datelor in registrul de acces.
Tot de la aceasta data, accesul auto pe la Portile 3 si 6 se va realiza doar in baza legitimatiei de identificare si acces si a permisului de libera trecere, respectiv a bonului de poarta.
Pentru accesul echipajelor navelor sunt desemnate Poarta 1 si Poarta 10 bis, pe unde vor putea intra si taxiurile.

 

 

Luni, 01 iulie 2019
Procedura de acces in Portul Constanta in sezonul de vara 2019
In perioada campaniei agricole 2019, incepand cu data de 1 iulie, punctele de acces in zona portuara pentru autovehiculele de transport marfa, cu sau fara marfa, sunt stabilite in cadrul unei noi proceduri astfel:
PORTUL CONSTANTA
INTRARE:
Poarta 7 - intrare pentru toate tipurile de autovehicule de transport.
Poarta 9 - intrare pentru toate autovehiculele ce transporta marfa pentru danele 100-103.
- intrare in perioadele cu varfuri de trafic pentru autovehiculele ce transporta cereale, conform dispozitiilor CN APM SA Constanta*.
IESIRE:
Poarta 7 - iesire pentru toate tipurile de autovehicule de transport.
Poarta 9 - iesire pentru toate autovhiculele care au activat in danele 100-103.
Intreaga procedura poate fi consultata aici.

 

 

Vineri, 28 iunie 2019
Infrastructura rutiera din Portul Constanta - noi zone vizate pentru reparatii
In saptamana 24 - 28 iunie 2019, lucratorii Sucursalei Servicii Port din cadrul Companiei Nationale Administratia Porturilor Maritime au executat reparatii la infrastructura rutiera in noi zone din portul Constanta.
Au fost realizate reparatii locale ale imbracamintei asfaltice in zona drumului de legatura de la cladirea administrativa Radacina Mol III - Poarta 6 si reparatii locale la drumul de piatra (acces secundar) aferent Danelor 17 - 19 - drum principal Silozuri Anghel Saligny.
Saptamana viitoare, se va interveni pentru reparatii locale la imbracamintea asfaltica din zona Sens Giratoriu - Dana 44 si la drumul de piatra sparta/macadam Poarta 7 - Poarta 9.

 

 

Luni, 24 iunie 2019
CN APM SA investeste, din surse proprii, intr-o instalatie de distributie de gaze naturale in Portul Constanta Sud
CN Administratia Porturilor Maritime SA Constanta va derula proiectul de investitii Racord de medie presiune pentru distributia de gaze naturale in Portul Constanta Sud, proiect finantat din surse proprii.
Valoarea investitiei este de 5.798.437,50 lei si are o durata de implementare de 24 de luni. Executia lucrarilor va fi realizata de SC Petroconst SA.
Scopul proiectului este de a da posibilitatea consumatorilor din zona de sud a Portului Constanta de a se alimenta cu gaze naturale, pana in prezent 30 de operatori solicitand racordarea la noua retea care va avea o lungime de circa 9 km. Un sistem similar a fost dezvoltat in zona de nord a Portului Constanta in anii 2002 - 2003.

Lucrarile vor incepe in zona sens giratoriu Poarta 10, zona Scanner - Mol 1 - Schenker - Romtrans.

 

 

Joi, 20 iunie 2019
Lucrarile de reparatii la infrastructura rutiera continua in Portul Constanta
Lucrarile de reparatii ale infrastructurii rutiere din portul Constanta s-au desfasurat in perioada 19-21 iunie 2019 conform programului, in zona Unitatea Militara - Dana 0 si la drumul de legatura dintre cladirea administrativa Radacina Mol III si Poarta 6.
In saptamana 24 - 28 iunie 2019 vor continua lucrarile de reparatii la imbracamintea asfaltica pe drumul de legatura dintre cladirea administrativa Radacina Mol III - Poarta 6.
Totodata, este programata finalizarea lucrarilor de reparatii la imbracamintea asfaltica din zona Unitatii Militare.

 

 

Joi, 20 iunie 2019
Portul Constanta, vizitat de parteneri strategici
Directorul general al Companiei Nationale "Administratia Porturilor Maritime" SA Constanta, Daniela Serban, a primit astazi, 20 iunie 2019, vizita comandantului Flotei, contraamiral de flotila Daniel Capatana si a reprezentantilor NATO din Romania, Norvegia si Statele Unite ale Americii.
In cadrul intalnirii, au fost prezentate principalele facilitati si proiecte de dezvoltare ale Portului Constanta, precum si Centrul Operational de Comanda si Control si s-a discutat despre importanta mentinerii si dezvoltarii parteneriatului strategic in regiunea Marii Negre.

 

 

Joi, 20 iunie 2019
Portul Constanta, important pentru partenerii sai
Daniela Serban, directorul general al Companiei Nationale Administratia Porturilor Maritime SA Constanta, a primit astazi, 20 iunie 2019, vizita comandantului Area Support Group - Black Sea Mihail Kogalniceanu, colonel Wesley Dale Murray.
In cadrul intalnirii, Daniela Serban, directorul general al CN APM SA Constanta, a facut o scurta prezentare a portului Constanta, subliniind, de asemenea, necesitatea mentinerii si dezvoltarii parteneriatului strategic in regiunea Marii Negre, si a relatiilor bilaterale foarte bune, in special in domeniile economic, comercial, militar si al securitatii.

 

 

Vineri, 14 iunie 2019
Traficul de marfuri a crescut cu 13% in primele 5 luni ale anului 2019
In primele 5 luni ale acestui an, traficul total de marfuri inregistrat in porturile maritime romanesti a crescut cu 13% fata de aceeasi perioada a anului trecut, ajungand la 25,55 milioane tone.
Din total, traficul maritim reprezinta 77%, cu aproape 20 milioane tone, iar cel fluvial 23%.
In cazul traficului maritim, cresterea fata de perioada similara a anului trecut a fost de 7,26%, traficul fluvial crescand cu 36,5%.
Cresterea traficului de cereale este de 24,4%, de la 5,4 milioane tone in mai 2018, la 6,7 milioane tone in mai 2019.

 

 

Vineri, 14 iunie 2019
Lucrari de reparatii programate in Dana 0 si la drumul de legatura Radacina Mol III - Poarta 6
Saptamana aceasta au fost executate reparatii la infrastructura rutiera din zona magaziilor Phoenix si a Santierului Naval Constanta.
De asemenea, s-au refacut marcajele rutiere din zona Portii 1 - silozuri Anghel Saligny, a fost refacut acostamentul si s-au supralargit zonele de stationare la drumul de legatura de la Poarta 6 la Digul de Sud Agigea cu imbracaminte din piatra sparta - macadam.

 

 

Vineri, 07 iunie 2019
O noua dispozitie de dragaj in Portul Constanta
Astazi, 7 iunie 2019, s-au emis dispozitii de dragaj pentru zona de acces in Portul de Lucru, zona care se va draga la cota de -9m. Operatorii din Portul de Lucru sunt: SC NSS SRL, SC BARTER SRL, SC KIRAZOGLU SRL, SC ROMCARGO SRL, SC GSP SHIPYARD SRL.
Lucrarile de dragaj sunt prevazute in cadrul proiectului de investitie "Modernizarea infrastructurii portuare prin asigurarea cresterii adancimilor senalelor si bazinelor si a sigurantei navigatiei in Portul Constanta".

 

 

arhiva
 
Evenimente

Black Sea Ports and Shipping, la Constanta
Black Sea Ports&Shipping este cel mai important eveniment din zona Marii Negre, axat pe transporturi, logistica, shipping, ajuns in acest an la cea de-a opta editie.
Acesta se va desfasura în perioada 9-11 iulie 2019, la hotel Del Mar, din Mamaia.
Programul evenimentului Black Sea Ports&Shipping cuprinde o expozitie si un program amplu de conferinte, sustinute de 30 lideri internationali cu expertiza in domeniu.

 

 

Daniela Serban, directorul general al CN Administratia Porturilor Maritime SA Constanta, la aniversarea Zilei Nationale a SUA, la Bucuresti
Daniela Serban, directorul general al CN Administratia Porturilor Maritime SA Constanta, a participat, la invitatia Ambasadei Statelor Unite in Romania la receptia prilejuita de cea de a 243-a aniversare a Zilei Independentei SUA.
La eveniment au participat numeroase oficialitati si personalitati din domenii de activitate reprezentative.
Ambasadorul Hans Klemm a declarat in discursul sau ca rezultatele economice puternice ale Romaniei au transformat-o intr-un magnet pentru investitiile americane.

 

 

Ambasadorul Marii Britanii, pentru prima data in Portul Constanta
Directorul general al CN Administratia Porturilor Maritime SA Constanta, Daniela Serban, a primit astazi vizita ambasadorului Marii Britanii in Romania, Excelenta Sa, Andrew Noble, insotit de directorul Sectiei Comerciale din cadrul ambasadei, Raluca Constantinescu.

Este prima mea vizita in Portul Constanta si stiu ca aveti planuri mari de dezvoltare. Economia Marii Britanii va fi mereu legata foarte strans de economia Romaniei, iar rolul Portului Constanta este foarte important in acest context, a declarat ambasadorului Marii Britanii in Romania, Excelenta Sa, Andrew Noble.

Discutiile cu conducerea companiei s-au referit la evolutia traficului de marfuri, rutele de transport actuale, capacitatea Portului Constanta de a opera toate tipurile de marfuri, avantajele competitive, cu accent pe Dunare, proiectele viitoare de dezvoltare.

 

 

Daniela Serban, la festivitatea organizata cu ocazia Zilei Independentei Statelor Unite la baza Mihail Kogalniceanu
Daniela Serban, directorul general al CN Administratia Porturilor Maritime SA Constanta, la invitatia comandantului bazei, colonel Wesley Dale Murray, a participat la festivitatea prilejuita de Ziua Nationala a SUA, in cadrul Bazei Mihail Kogalniceanu.
Au fost prezenti reprezentanti ai autoritatilor locale si judetene, conducatori de institutii publice si sefi de unitati militare romane.

 

 

Noul ambasador al Chinei in Romania, prima vizita in Portul Constanta
Directorul general al CN APM SA Constanta, Daniela SERBAN a primit astazi vizita noului ambasador al Chinei in Romania, Excelenta Sa JIANG Yu, insotit de WANG Fei, secretar in cadrul ambasadei. Discutiile au inclus o prezentare a portului Constanta si a proiectelor de dezvoltare aflate in derulare. CN APM SA Constanta are incheiate parteneriate cu mai multe porturi si asociatii profesionale, pentru a atrage trafic de marfuri, pentru a intra pe noi piete si a utiliza toate oportunitatile, parafand in ultimii ani protocoale de colaborare cu porturile Qingdao si Ningbo din China.

 

 

CN Administratia Porturilor Maritime SA Constanta, la "Upgrade Romania - Marile proiecte de investitii 2019"
Directorul general al Companiei Nationale Administratia Porturilor Maritime SA Constanta, Daniela Serban, a prezentat proiectele de dezvoltare ale Portului Constanta, la dezbaterea "Upgrade Romania - Marile proiecte de investitii 2019", organizata de DC Media Group.
Evolutia porturilor maritime romanesti, traficul de marfuri si investitiile realizate de CN APM si operatorii privati au reprezentat temele de interes pentru cei prezenti.

 

 

Portul Constanta - reprezentat la Transport Logistic Munchen, cel mai important eveniment expozitional din Europa
In perioada 4 - 7 iunie 2019, se desfasoara la Munchen, Germania, cel mai reprezentativ eveniment expozitional din domeniul transporturilor, CN Administratia Porturilor Maritime SA Constanta fiind prezenta si la aceasta editie in standul Romaniei, organizat de AHK - Camera de Comert si Industrie Romano- Germana.
Transport Logistic este singura expozitie din Europa dedicata tuturor modurilor de transport. La editia anterioara, in 2017, evenimentul a reunit peste 2.100 de firme expozante din 60 de tari, inregistrandu-se peste 60.000 de vizitatori din peste 120 de tari.

 

 

Portul Constanta - dezbateri cu partenerii sai din proiectul DAPhNE la evenimentul Transport Logistic de la Munchen
In cadrul evenimentului Transport Logistic - Munchen, partenerii din proiectul DAPhNE, din care face parte si Portul Constanta, reprezentat de CN APM SA Constanta, au organizat "The Danube Ports Info Day", activitate menita sa promoveze porturile Dunarii ca noduri logistice si de servicii.

 

 

Fluxurile de marfuri ale porturilor din Serbia, Croatia Bosnia si Hertegovina, cu potential pentru Portul Constanta
In perioada 28-30 mai 2019, reprezentanti ai CN Administratia Porturilor Maritime SA Constanta au efectuat o vizita de lucru in porturi din Serbia, Croatia si Bosnia - Hertegovina. In Serbia au fost vizitate porturile dunarene Belgrad, Novi Sad si Smederevo, precum si portul Sabac situat pe raul Sava, afluent al Dunarii. Aceste porturi au potential important pentru fluxurile de marfa tranzitate prin portul Constanta, in special pentru marfuri agri-bulk , fertilizanti, minereu si carbune. Un alt aspect important il reprezinta recenta achizitie a portului Novi Sad de catre compania P&O, care face parte din grupul DP World.

 

 

CN APM SA, la evenimentul revistei Tranzit dedicat industriei de transport si logistica
Revista Tranzit organizeaza, in aceste zile la Cluj-Napoca, Expo Tranzit, un eveniment dedicat industriei de transport si logistica, Portul Constanta si potentialul sau de atragere a fluxurilor de marfuri din Europa, fiind subiecte de interes pe ordinea de zi.
CN APM SA Constanta este reprezentata la eveniment, parte a dialogului dintre transportatori si autoritati.

 

 

CN APM SA Constanta si porturile dunarene Baja, Pancevo si Vukovar isi consolideaza parteneriatul
Zilele acestea la Vukovar, reprezentantii CN APM SA Constanta si porturile partenere Baja (Ungaria), Pancevo (Serbia), Vukovar (Croatia) cauta impreuna noi modalitati de dezvoltare si solutii pentru problemele cu care se confrunta activitatile portuare fluviale de pe Dunare. Portul Constanta, prin CN APM SA Constanta, are semnate protocoale de cooperare cu porturile Baja, Pancevo, Vukovar, iar in luna iunie 2018, cei patru parteneri au convenit ca anual sa se intalneasca pentru discutii intr-un demers comun, un pas inainte pentru o organizare si cooperare mai buna intre porturile dunarene si Portul Constanta.

 

 

CN APM SA Constanta, la prima editie a expo-conferintei Caspian Ports and Shipping
In aceste zile, la Aktau, in Kazahstan, se desfasoara prima editie a Caspian Ports & Shipping, expo-conferinta la care participa ca speakeri si reprezentantii Companiei Nationale Administratia Porturilor Maritime SA Constanta.

 

 

Profesori universitari din China, vizita in Portul Constanta
Portul Constanta a fost vizitat pe 10 mai de o delegatie chineza reprezentand Shanghai Academy of Social Sciences (SASS).
Cei patru profesori, ZHANG Daogen, Presedinte al SASS, WANG Jian, autor al lucrarii de cercetare "One Belt One Road" - o viziune asupra viitorului relatilor dintre China si Orientul Mijlociu, SHEN Kaiyan, vicepresedinte al Shanghai Economist Association si XUE Anwei, profesor universitar asociat SASS, au fost interesati de fluxurile de marfuri si rutele de transport care includ Portul Constanta.

 

 

Portul Constanta si-a intalnit partenerii ungari
Pe 27 februarie 2019, la sala de conferinte a Aquaworld Resort din Budapesta, Portul Constanta si-a intalnit partenerii ungari, intr-un eveniment la care au participat peste o suta de reprezentanti ai firmelor din Ungaria si ai comunitatii portuare.
Au fost prezenti traderi de cereale, firme de transport naval, de containere si de logistica din Ungaria, reprezentanti ai porturilor dunarene Baja, Mahart si Dunavecse.
Traficul de marfuri dintre Portul Constanta si porturile ungare a depasit, in 2018, 1,5 milioane tone, cerealele predominand cu 700.000 tone.

 

 

arhiva

Autentificare

Utilizator:

Parola:

 

Securitate portuara
arhiva

Sosiri / Plecari