Facebook Twitter

 

Stiri

Joi, 14 noiembrie 2019
A fost finalizata reabilitarea drumului dintre Poarta 7 si Poarta 9 din Portul Constanta
Reabilitarea drumului de acces al autovehiculelor dintre Poarta 7 si Poarta 9 a fost finalizata, modernizare care contribuie la o mai buna desfasurare a traficului rutier si o crestere a sigurantei in trafic in interiorul Portului Constanta.
Reparatiile acestui sector de drum, care face racordul cu Autostrada A4, au fost realizate din surse proprii ale Companiei Nationale Administratia Porturilor Maritime SA Constanta, valoarea acestora fiind de 3.039.126,94 lei. Ordinul de incepere a lucrarilor a fost dat pe 11 septembrie 2019, acestea avand termen de executie 3 luni.
Drumul a fost reparat si modernizat pe o lungime de 2,28 kilometri, intr-o zona in care traficul rutier este tot mai aglomerat si aceasta reparatie era impusa de nevoia de decongestionare rutiera.

 

 

Vineri, 08 noiembrie 2019
CN Administratia Porturilor Maritime SA Constanta, in topul celor mai performante companii din Romania
Camera de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR) a premiat, joi, 7 noiembrie 2019, la Centrul Expozitional Romexpo, cele mai performante companii din Romania, in cadrul Galei "Topul National al Firmelor"(TNF), editia a XXVI-a.
Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime SA Constanta s-a clasat, si in acest an, pe locul 1 la categoria Intreprinderi mari - Activitati de servicii anexe transporturilor pe apa pentru rezultatele obtinute in anul 2018.
Barometru al performantei in afaceri, Topul National al Firmelor premiaza operatori economici din diferite sectoare de activitate precum: industrie, servicii, comert, turism, cercetare-dezvoltare si high-tech, agricultura, silvicultura si pescuit si constructii.

 

 

Marti, 05 noiembrie 2019
Anunt de consultare a pietei
CN Administratia Porturilor Maritime SA Constanta initiaza o procedura de consultare a pietei, in vederea achizitionarii de Servicii de gestionare a cainilor fara stapan.
Agentii economici participanti la consultarea de piata vor face propuneri referitoare serviciile de gestionare a cainilor fara stapan.
Agentii economici interesati sa participe la consultarea de piata sunt invitati sa trimita pe adresa de email achizitii@constantza-port.ro informatiile solicitate (in format doc/docx). Persoana de contact: Cristian Mihai TOMA.
DATA LIMITA TRANSMITERE PROPUNERI: 08.11.2019.
DATA LIMITA CONSULTARE: 15.11.2019.
CN APM SA va organiza intalniri cu toti cei interesati in perioada 11.11.2019 - 15.11.2019.

 

 

Vineri, 01 noiembrie 2019
CN Administratia Porturilor Maritime, pe locul 1 in Topul firmelor constantene
Aseara, la Complexul Melody din Mamaia a avut loc lansarea Topului societatilor comerciale din judetul Constanta pe anul 2018, eveniment economic ajuns la a XXVI editie.
In prezenta a numerosi oameni de afaceri, oficialitati locale, reprezentanti ai corpului diplomatic acreditati la Constanta, au fost premiate cele mai performante companii din judet, CN Administratia Porturilor Maritime SA Constanta regasindu-se si in acest an pe podium.

 

 

Joi, 31 octombrie 2019
Lucrarile de dragaj avanseaza in Portul Constanta
Astazi au fost emise noi dispozitii de dragaj pentru trei noi zone in cadrul acestui important proiect de investitii din Portul Constanta.
Lucrarile de dragaj se realizeaza in vecinatatea operatorilor portuari astfel:
-zona 7: NORTH STAR SHIPPING, CRH Ciment Romania, CHIMPEX;
-zona 8: CHIMPEX;
-zona 11: OIL TERMINAL.
Lucrarile de dragaj sunt prevazute in cadrul proiectului de investitie "Modernizarea infrastructurii portuare prin asigurarea cresterii adancimilor senalelor si bazinelor si a sigurantei navigatiei in Portul Constanta".

 

 

Marti, 29 octombrie 2019
Nava maritima de pasageri AMERA inchide sezonul de croaziere din Portul Constanta
Nava maritima de pasageri AMERA inchide azi, 29 octombrie 2019, sezonul de croaziere in Portul Constanta.
Nava, sub pavilion Bahamas, are la bord 754 pasageri, majoritatea germani, si un echipaj format din 459 persoane. Turistii straini vor pleca in excursii in judetul Constanta, la Bucuresti si in Delta Dunarii.
Dupa o perioada in care contextul geopolitic din zona a tinut departe de Marea Neagra navele maritime de pasageri, AMERA este prima nava maritima care soseste in Portul Constanta.

 

 

Miercuri, 23 octombrie 2019
Anunt consultare publica
Subscrisa C.N. A.P.M. S.A. Constanta, reprezentata legal prin Director General Daniela SERBAN, organizeaza urmatoarea consultare publica:
OBIECT CONSULTARE: Servicii de asigurare pentru raspundere profesionala a membrilor Consiliului de Administratie si a Directorului General din cadrul CN APM SA Constanta.

MODALITATE DESFASURARE: Orice persoana/organizatie interesata transmite CN APM SA opinii, sugestii sau recomandari cu privire la aspectele supuse consultarii prin e-mail la adresa achizitii@constantza-port.ro, specificand expres, la referinta/subiect, mentiunea: Servicii de asigurare pentru raspundere profesionala a membrilor Consiliului de Administratie si a Directorului General din cadrul CN APM SA Constanta.
DATA LIMITA TRANSMITERE PROPUNERI: Propunerile vor fi transmise pana la data de 08.11.2019.
DATA LIMITA CONSULTARE: CN APM SA va organiza intalniri cu toti cei interesati in perioada 11.11.2019-25.11.2019.

 

 

Joi, 17 octombrie 2019
Traficul de marfuri prin porturile maritime romanesti, crestere de 8,42% la noua luni
Cerealele depasesc 15,4 milioane tone, cresterea este de 18,4%.
Traficul total de marfuri in porturile maritime romanesti a inregistrat 49.689.282 tone in primele noua luni din 2019, in crestere cu 8,42% fata de 45.830.329 tone in perioada similara din 2018.
Traficul maritim a atins 38.113.925 tone (crestere de 4,73%), iar cel fluvial a ajuns la 11.575.357 tone, cu 22,63% mai mult fata de cantitatea inregistrata la 30 septembrie 2018.

 

 

Joi, 03 octombrie 2019
Modul de organizare a serviciului de pilotaj in Romania, in dezbatere in Portul Constanta
CN Administratia Porturilor Maritime SA Constanta, a gazduit astazi, 3 octombrie, dezbaterea cu tema "Modul de organizare a serviciului de pilotaj in Romania", organizata de Consiliul de Supraveghere din Domeniul Naval (CSDN) din cadrul Consiliului Concurentei, cu sprijinul CN APM SA.
Evenimentul este organizat in contextul intrarii in vigoare a Regulamentului UE 352/2017 de stabilire a unui cadru privind furnizarea de servicii portuare.

 

 

Luni, 30 septembrie 2019
Refacerea platformelor carosabile continua in Portul Constanta
Saptamana trecuta, in Portul Constanta, au continuat lucrarile de intretinere a infrastructurii rutiere in zona pasaj Poarta 5.
In saptamana 30 septembrie - 4 octombrie 2019 lucrarile pentru refacerea platformelor carosabile cu imbracaminte de asfalt se vor desfasura in zona SNC - Dana 19.
Lucrarile fac parte din Programul anual de intretinere a drumurilor in Portul Constanta, activitate desfasurata de CN APM SA Constanta, prin Sucursala de Servicii Port.

 

 

Vineri, 27 septembrie 2019
S-a dublat traficul de marfuri dintre Portul Constanta si Serbia
Pe 26 septembrie 2019 s-a desfasurat la Belgrad cea de-a 13-a editie a Zilei Portului Constanta, eveniment organizat de Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime SA Constanta, prin reprezentanta sa in Serbia, si devenit in ultimii ani punctul de intalnire al celor mai importanti actori din domeniul transporturilor, logisticii si agrobusiness.
Evenimentul Portului Constanta suscita un mare interes in mediul de afaceri sarb, de la an la an crescand prezenta, la aceasta editie participand 240 de delegati. Au venit la intalnirea cu Portul Constanta si reprezentantii porturilor dunarene din Serbia - Pancevo, Novi Sad, Belgrad, Batka Palanka, Tomi Trade (Smederevo), Prahovo, Bogojevo si din Croatia - Vukovar, dar si diplomati si oameni de afaceri.

 

 

Joi, 26 septembrie 2019
Erata la Anuntul de consultare a pietei
Realizarea unui sistem informatic integrat dedicat managementului activitatilor si fluxurilor de informatii pe platforma portului Constanta "Port Community System"

Obiect consultare: Erata la Anuntul de consultare a pietei pt Realizarea unui sistem informatic integrat dedicat managementului activitatilor si fluxurilor de informatii pe platforma portului Constanta "Port Community System".

Descriere: Anuntul publicat in SICAP in data de 29.08.2019 va suferi urmatoarele modificari:
Data limita transmitere propuneri: 25.10.2019
Data limita consultare: 29.11.2019

Agentii economici interesati sa participe la consultarea de piata sunt invitati sa trimita pe adresa achizitii@constantza-port.ro informatiile solicitate.
In intervalul 11.11.2019 - 29.11.2019 - intalniri.

 

 

Marti, 17 septembrie 2019
Lucrari de dragaj in Portul Constanta, o noua etapa
Au fost emise dispozitii de dragaj pentru zonele 4, 6 si 9 din Portul Constanta. Lucrarile de dragaj vor fi executate in apropierea operatorilor portuari SOCEP, CHIMPEX, UMEX, NSS si OIL TERMINAL.
Lucrarile de dragaj sunt prevazute in cadrul proiectului de investitie "Modernizarea infrastructurii portuare prin asigurarea cresterii adancimilor senalelor si bazinelor si a sigurantei navigatiei in Portul Constanta".

 

 

Vineri, 13 septembrie 2019
Reprezentantii CN APM Constanta, vizita de lucru in Portul Karasu, din Turcia
Reprezentantii Companiei Nationale Administratia Porturilor Maritime SA Constanta au efectuat o vizita de lucru in portul Karasu, din Turcia, in perspectiva demararii unui serviciu de linie RoRo intre cele doua porturi.
Delegatia Portului Constanta a identificat avantajele si facilitatile de care dispune Portul Karasu, conditiile tehnice si de operare, precum si posibilitatile de colaborare dintre porturile Constanta si Karasu.

 

 

Joi, 12 septembrie 2019
Portul Constanta, prezent la a sasea editie a International Black and Caspian Sea Transport Forum, Georgia
O delegatie a CN Administratia Porturilor Maritime SA Constanta, condusa de directorul general Daniela Serban, a participat in perioada 9-10 septembrie 2019, la Batumi in Georgia, la cea de a sasea editie a International Black and Caspian Sea Transport Forum.
In cadrul acestui eveniment, temele de discutie sunt concentrate pe dezvoltarea coridoarelor intermodale de transport din regiune, pe potentialul acestora. Reprezentantii portului Constanta au avut intalniri de lucru la Autoritatea Portului Batumi si au vizitat portul Batumi si terminalul de containere.

 

 

arhiva
 
Evenimente

Portul Constanta alaturi de partenerii ungari, 19-20 noiembrie, Budapesta
CN APM SA Constanta impreuna cu compania CARGO Kozlekedesi Kft. organizeza "Navigator Vilag Conference", editia a XX-a, la Budapesta, Ungaria, in perioada 19-20 noiembrie 2019. Prin organizarea acestui eveniment, CN APM SA Constanta urmareste mentinerea Portului Constanta in atentia transportatorilor din Ungaria, pe o piata extrem de dinamica si diversificata.

 

 

CN Administratia Porturilor Maritime si Primaria municipiului Constanta participa impreuna la EXPO REAL Munchen 2019
Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime SA si Primaria municipiului Constanta participa cu un stand comun, in zona dedicata Romaniei, la EXPO REAL Munchen, targ international pentru proprietati si investitii, care are loc in perioada 7-9 octombrie 2019.
Acest parteneriat are ca scop promovarea potentialului de dezvoltare industriala a orasului - port, privind parcuri logistice, instalatii de prelucrare, spatii dedicate de operare etc.

 

 

CN APM SA la a doua editie a Upgrade Romania
Directorul general al Companiei Nationale Administratia Porturilor Maritime SA Constanta, Daniela SERBAN, a prezentat proiectele de dezvoltare in derulare si de perspectiva ale Portului Constanta, la dezbaterea "Upgrade Romania - Solutii pentru finantarea marilor proiecte de investitii ale Romaniei" organizata astazi, 2 octombrie 2019, de DC Media Group.
Evolutia porturilor maritime romanesti, traficul de marfuri si investitiile realizate de CN APM au reprezentat teme de interes pentru cei prezenti. Daniela SERBAN a insistat asupra cresterii semnificative a traficului fluvial de marfuri, subliniind importanta Dunarii si necesitatea realizarii dragajului pe fluviu.

 

 

Noi conexiuni de business la Eastern Europe Connected
Revista Intermodal&Logistics a organizat joi, 26 octombrie 2019 la Hotel Ramada Parc, Bucuresti, a treia editie a conferintei regionale EASTERN EUROPE CONNECTED, eveniment care si-a propus sa promoveze solutiile sustenabile de transport marfa si sa faciliteze crearea de noi conexiuni de business si sinergii intre actorii lantului logistic in Europa de Est.
Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime a fost reprezentata la eveniment si a participat la discutiile din panel, alaturi de delegati ai porturilor europene, ai cailor ferate, transportatorilor de containere, consultanti internationali.

 

 

Delegatia Administratiei Porturilor Maritime SA, la Ambasada Romaniei in Serbia
Delegatia CN Administratia Porturilor Maritime SA, condusa de directorul general Daniela Serban, s-a intalnit, azi, 25 septembrie 2019, cu Excelenta Sa, Oana Cristina Popa, Ambasadorul Romaniei in Serbia.
Discutiile s-au axat pe relatiile economice dintre Portul Constanta si partenerii sarbi, traficul de marfuri prin porturile maritime romanesti si posibilitatea atragerii de noi fluxuri de marfa catre Portul Constanta.
Directorul general Daniela Serban a multumit Ambasadei Romaniei din Serbia pentru sprijinul acordat Portului Constanta si implicarea in evenimentele acestuia.
Vizita delegatiei CN APM SA la Ambasada Romaniei din Serbia precede evenimentul organizat anual de Portul Constanta la Belgrad, Ziua Portului Constanta.

 

 

Initiativa celor Trei Mari, un impuls economic pentru dezvoltarea Europei
In cursul primei zile a celei de-a saptea editii a Congresului Maritim International, reprezentantul CN Administratia Porturilor Maritime SA Constanta a luat parte la dezbaterea "Initiativa celor Trei Mari - un impuls economic pentru dezvoltarea Europei", impreuna cu experti din Polonia, Croatia si Lituania.
Cea de-a saptea editie a Congresului Maritim International are loc la Szczecin, Polonia, in perioada 5-6 septembrie 2019.

 

 

Roxana Minzatu, ministrul Fondurilor Europene, vizita in Portul Constanta
Daniela Serban, director general al CN APM SA Constanta, a primit astazi, 24 iulie 2019, vizita ministrului Fondurilor Europene, Roxana Minzatu.
Discutiile s-au axat pe stadiul proiectelor de dezvoltare a infrastructurii portului Constanta finantate cu fonduri europene, dintre care le amintim pe cele aflate in derulare: "Modernizarea infrastructurii si protectia mediului in Portul Constanta - PROTECT", "Implementarea unei dane specializate intr-o zona cu adancimi mari (Dana 80)" si "Modernizarea infrastructurii portuare prin asigurarea cresterii adancimii senalelor si bazinelor si a sigurantei navigatiei in Portul Constanta".
Vizita a inclus un tur tehnic al portului Constanta, la bordul navei Anghel Saligny.

 

 

Black Sea Ports and Shipping, la Constanta
Black Sea Ports&Shipping este cel mai important eveniment din zona Marii Negre, axat pe transporturi, logistica, shipping, ajuns in acest an la cea de-a opta editie.
Acesta se va desfasura în perioada 9-11 iulie 2019, la hotel Del Mar, din Mamaia.
Programul evenimentului Black Sea Ports&Shipping cuprinde o expozitie si un program amplu de conferinte, sustinute de 30 lideri internationali cu expertiza in domeniu.

 

 

Daniela Serban, directorul general al CN Administratia Porturilor Maritime SA Constanta, la aniversarea Zilei Nationale a SUA, la Bucuresti
Daniela Serban, directorul general al CN Administratia Porturilor Maritime SA Constanta, a participat, la invitatia Ambasadei Statelor Unite in Romania la receptia prilejuita de cea de a 243-a aniversare a Zilei Independentei SUA.
La eveniment au participat numeroase oficialitati si personalitati din domenii de activitate reprezentative.
Ambasadorul Hans Klemm a declarat in discursul sau ca rezultatele economice puternice ale Romaniei au transformat-o intr-un magnet pentru investitiile americane.

 

 

Ambasadorul Marii Britanii, pentru prima data in Portul Constanta
Directorul general al CN Administratia Porturilor Maritime SA Constanta, Daniela Serban, a primit astazi vizita ambasadorului Marii Britanii in Romania, Excelenta Sa, Andrew Noble, insotit de directorul Sectiei Comerciale din cadrul ambasadei, Raluca Constantinescu.

Este prima mea vizita in Portul Constanta si stiu ca aveti planuri mari de dezvoltare. Economia Marii Britanii va fi mereu legata foarte strans de economia Romaniei, iar rolul Portului Constanta este foarte important in acest context, a declarat ambasadorului Marii Britanii in Romania, Excelenta Sa, Andrew Noble.

Discutiile cu conducerea companiei s-au referit la evolutia traficului de marfuri, rutele de transport actuale, capacitatea Portului Constanta de a opera toate tipurile de marfuri, avantajele competitive, cu accent pe Dunare, proiectele viitoare de dezvoltare.

 

 

Daniela Serban, la festivitatea organizata cu ocazia Zilei Independentei Statelor Unite la baza Mihail Kogalniceanu
Daniela Serban, directorul general al CN Administratia Porturilor Maritime SA Constanta, la invitatia comandantului bazei, colonel Wesley Dale Murray, a participat la festivitatea prilejuita de Ziua Nationala a SUA, in cadrul Bazei Mihail Kogalniceanu.
Au fost prezenti reprezentanti ai autoritatilor locale si judetene, conducatori de institutii publice si sefi de unitati militare romane.

 

 

Noul ambasador al Chinei in Romania, prima vizita in Portul Constanta
Directorul general al CN APM SA Constanta, Daniela SERBAN a primit astazi vizita noului ambasador al Chinei in Romania, Excelenta Sa JIANG Yu, insotit de WANG Fei, secretar in cadrul ambasadei. Discutiile au inclus o prezentare a portului Constanta si a proiectelor de dezvoltare aflate in derulare. CN APM SA Constanta are incheiate parteneriate cu mai multe porturi si asociatii profesionale, pentru a atrage trafic de marfuri, pentru a intra pe noi piete si a utiliza toate oportunitatile, parafand in ultimii ani protocoale de colaborare cu porturile Qingdao si Ningbo din China.

 

 

Portul Constanta - reprezentat la Transport Logistic Munchen, cel mai important eveniment expozitional din Europa
In perioada 4 - 7 iunie 2019, se desfasoara la Munchen, Germania, cel mai reprezentativ eveniment expozitional din domeniul transporturilor, CN Administratia Porturilor Maritime SA Constanta fiind prezenta si la aceasta editie in standul Romaniei, organizat de AHK - Camera de Comert si Industrie Romano- Germana.
Transport Logistic este singura expozitie din Europa dedicata tuturor modurilor de transport. La editia anterioara, in 2017, evenimentul a reunit peste 2.100 de firme expozante din 60 de tari, inregistrandu-se peste 60.000 de vizitatori din peste 120 de tari.

 

 

Portul Constanta si-a intalnit partenerii ungari
Pe 27 februarie 2019, la sala de conferinte a Aquaworld Resort din Budapesta, Portul Constanta si-a intalnit partenerii ungari, intr-un eveniment la care au participat peste o suta de reprezentanti ai firmelor din Ungaria si ai comunitatii portuare.
Au fost prezenti traderi de cereale, firme de transport naval, de containere si de logistica din Ungaria, reprezentanti ai porturilor dunarene Baja, Mahart si Dunavecse.
Traficul de marfuri dintre Portul Constanta si porturile ungare a depasit, in 2018, 1,5 milioane tone, cerealele predominand cu 700.000 tone.

 

 

arhiva

Autentificare

Utilizator:

Parola:

 

Securitate portuara
arhiva

Sosiri / Plecari