Facebook Twitter

 

Stiri

Miercuri, 04 decembrie 2019
Se actioneaza continuu in portul Midia
Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime SA Constanta a recuperat toate cadavrele de oi din dreptul navei Queen Hind, din aria delimitata de barajele antipoluare. Echipele sunt pregatite sa intervina in cazul in care vor mai iesi la suprafata apei si alte cadavre.
In ultimele zile, s-a actionat continuu, iar cadavrele recuperate au fost preluate de firma autorizata spre neutralizare.
Mentionam ca in zona delimitata de barajele antipoluare nu au aparut irizatii de combustibil, iar echipele CN Administratia Porturilor Maritime monitorizeaza evolutia situatiei.

 

 

Marti, 03 decembrie 2019
Noul ambasador al Regatului Tarilor de Jos, in Portul Constanta
Noul ambasador al Regatului Tarilor de Jos in Romania, E.S. Roelof van Ees, a avut astazi o intalnire oficiala cu directorul general al CN Administratia Porturilor Maritime SA Constanta, Daniela Serban, cu prilejul primei vizite in Portul Constanta. Din delegatie au mai facut parte Wijnand Marchal, Consilier Economic si Comercial, precum si Dan Coman, Consul Onorofic al Regatului Tarilor de Jos la Constanta.
Participantii la intalnire au discutat despre posibilitatile de extindere pe viitor a colaborarii dintre Regatul Tarilor de Jos si Portul Constanta.

 

 

Luni, 02 decembrie 2019
Ecologizarea zonei din dreptul navei Queen Hind, aproape de final
Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime SA Constanta continua ecologizarea zonei din dreptul navei Queen Hind, urmand sa preia ultimele cadavre de animale din zona delimitata de barajele antipoluante.
Mentionam ca inca de sambata dimineata in bazinul portuar Midia nu mai sunt cadavre de animale.
Azi dimineata au fost reluate operatiunile de curatare a zonei, cadavrele animalelor fiind incarcate in recipiente special pregatite pentru transportul acestora. Recipientele au fost incarcate pe o gabara care s-a deplasat in zona afectata pentru incarcare.
Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime SA Constanta estimeaza ca in cursul zilei de azi, 2 decembrie 2019, operatiunea de ecologizare a zonei va fi finalizata.

 

 

Sambata, 30 noiembrie 2019
Administratia Porturilor Maritime SA Constanta a inceput astazi ecologizarea portului Midia
Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime SA Constanta actioneaza incepand de astazi pentru preluarea si ecarisarea animalelor inecate, care apar in acvatoriul portuar Midia, in zona navei Queen Hind, ca urmare a deciziei Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Constanta.
CN APM SA Constanta a organizat astazi celula de urgenta pentru a analiza situatia din portul Constanta zona Midia, produsa o data cu esuarea navei Queen Hind.
In urma analizei s-a decis ca un remorcher echipat cu macara, insotit de 2 gabare, sa colecteze din acvatoriu cadavrele de animale, cu sprijinul unor scafandri si apoi sa le depoziteze temporar la uscat, in zona Midia, urmand ca ulterior o firma autorizata sa preia cadavrele pentru neutralizare. De asemenea vor fi montate baraje antipoluante suplimentare.

 

 

Joi, 28 noiembrie 2019
Traficul de cereale in porturile maritime romanesti a crescut cu 17,6%
Traficul total de marfuri inregistrat in primele zece luni ale anului 2019 in portul Constanta (cu zonele Constanta si Midia) si portul Mangalia a crescut cu 8,36%, ajungand la 55,83 milioane tone, fata de 51,5 milioane tone in aceeasi perioada a anului trecut.
Din traficul total inregistrat, traficul maritim a fost 43 milioane tone (crestere de 5,17%), iar cel fluvial a reprezentat 12,8 milioane tone (crestere de 20,65%).

 

 

Joi, 28 noiembrie 2019
S-a semnat contractul pentru o noua nava hidrograf in Portul Constanta
Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime SA Constanta a incheiat contractul de achizitie sectoriala cu Asocierea SC NAVTRON SRL si SC ELECTROSCOICA MAR SRL pentru furnizare "Sistem hidrografic (inclusiv nava de cercetare)"- in cadrul proiectului de investitie "Modernizarea infrastructurii portuare prin asigurarea cresterii adancimilor senalelor si bazinelor si a sigurantei navigatiei in Portul Constanta".
Pretul contractului este - 4.640.141 lei (fara TVA). Termenul de furnizare este de maxim 8 luni.

 

 

Miercuri, 27 noiembrie 2019
Dragajul de investitie in Portul Constanta, o noua etapa
Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime SA Constanta a incheiat contractul de "Servicii de consultanta si supervizare executie lucrari", prevazut in cadrul proiectului de investitie "Modernizarea infrastructurii portuare prin asigurarea cresterii adancimilor senalelor si bazinelor si a sigurantei navigatiei in Portul Constanta".
Semnatarii contractului sunt CN APM SA Constanta si Asocierea "SC TPF INGINERIE SRL si CDR INTERNATIONAL BV", valoarea contractului este de 3.380.918 lei (fara TVA), iar durata este de 51 de luni.

 

 

Marti, 19 noiembrie 2019
Portul Constanta se mentine in atentia mediului de afaceri din Ungaria
Astazi, 19 noiembrie 2019, a inceput la Budapesta evenimentul Navigator Vilag Expo, la care CN APM SA Constanta este co-organizator alaturi de Cargo Kozlekedesi Kft. Evenimentul, ajuns la a XX-a editie, este de referinta in domeniul transporturilor, temele abordate fiind complexe si de actualitate.
Prezenta CN APM SA alaturi de companii romanesti, atat de pe platforma portuara cat si din domeniul feroviar, urmareste mentinerea Portului Constanta in atentia transportatorilor din Ungaria, cu o economie in crestere si o piata dinamica.

 

 

Joi, 14 noiembrie 2019
A fost finalizata reabilitarea drumului dintre Poarta 7 si Poarta 9 din Portul Constanta
Reabilitarea drumului de acces al autovehiculelor dintre Poarta 7 si Poarta 9 a fost finalizata, modernizare care contribuie la o mai buna desfasurare a traficului rutier si o crestere a sigurantei in trafic in interiorul Portului Constanta.
Reparatiile acestui sector de drum, care face racordul cu Autostrada A4, au fost realizate din surse proprii ale Companiei Nationale Administratia Porturilor Maritime SA Constanta, valoarea acestora fiind de 3.039.126,94 lei. Ordinul de incepere a lucrarilor a fost dat pe 11 septembrie 2019, acestea avand termen de executie 3 luni.
Drumul a fost reparat si modernizat pe o lungime de 2,28 kilometri, intr-o zona in care traficul rutier este tot mai aglomerat si aceasta reparatie era impusa de nevoia de decongestionare rutiera.

 

 

Vineri, 08 noiembrie 2019
CN Administratia Porturilor Maritime SA Constanta, in topul celor mai performante companii din Romania
Camera de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR) a premiat, joi, 7 noiembrie 2019, la Centrul Expozitional Romexpo, cele mai performante companii din Romania, in cadrul Galei "Topul National al Firmelor"(TNF), editia a XXVI-a.
Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime SA Constanta s-a clasat, si in acest an, pe locul 1 la categoria Intreprinderi mari - Activitati de servicii anexe transporturilor pe apa pentru rezultatele obtinute in anul 2018.
Barometru al performantei in afaceri, Topul National al Firmelor premiaza operatori economici din diferite sectoare de activitate precum: industrie, servicii, comert, turism, cercetare-dezvoltare si high-tech, agricultura, silvicultura si pescuit si constructii.

 

 

Vineri, 01 noiembrie 2019
CN Administratia Porturilor Maritime, pe locul 1 in Topul firmelor constantene
Aseara, la Complexul Melody din Mamaia a avut loc lansarea Topului societatilor comerciale din judetul Constanta pe anul 2018, eveniment economic ajuns la a XXVI editie.
In prezenta a numerosi oameni de afaceri, oficialitati locale, reprezentanti ai corpului diplomatic acreditati la Constanta, au fost premiate cele mai performante companii din judet, CN Administratia Porturilor Maritime SA Constanta regasindu-se si in acest an pe podium.

 

 

Joi, 31 octombrie 2019
Lucrarile de dragaj avanseaza in Portul Constanta
Astazi au fost emise noi dispozitii de dragaj pentru trei noi zone in cadrul acestui important proiect de investitii din Portul Constanta.
Lucrarile de dragaj se realizeaza in vecinatatea operatorilor portuari astfel:
-zona 7: NORTH STAR SHIPPING, CRH Ciment Romania, CHIMPEX;
-zona 8: CHIMPEX;
-zona 11: OIL TERMINAL.
Lucrarile de dragaj sunt prevazute in cadrul proiectului de investitie "Modernizarea infrastructurii portuare prin asigurarea cresterii adancimilor senalelor si bazinelor si a sigurantei navigatiei in Portul Constanta".

 

 

Marti, 29 octombrie 2019
Nava maritima de pasageri AMERA inchide sezonul de croaziere din Portul Constanta
Nava maritima de pasageri AMERA inchide azi, 29 octombrie 2019, sezonul de croaziere in Portul Constanta.
Nava, sub pavilion Bahamas, are la bord 754 pasageri, majoritatea germani, si un echipaj format din 459 persoane. Turistii straini vor pleca in excursii in judetul Constanta, la Bucuresti si in Delta Dunarii.
Dupa o perioada in care contextul geopolitic din zona a tinut departe de Marea Neagra navele maritime de pasageri, AMERA este prima nava maritima care soseste in Portul Constanta.

 

 

Joi, 17 octombrie 2019
Traficul de marfuri prin porturile maritime romanesti, crestere de 8,42% la noua luni
Cerealele depasesc 15,4 milioane tone, cresterea este de 18,4%.
Traficul total de marfuri in porturile maritime romanesti a inregistrat 49.689.282 tone in primele noua luni din 2019, in crestere cu 8,42% fata de 45.830.329 tone in perioada similara din 2018.
Traficul maritim a atins 38.113.925 tone (crestere de 4,73%), iar cel fluvial a ajuns la 11.575.357 tone, cu 22,63% mai mult fata de cantitatea inregistrata la 30 septembrie 2018.

 

 

Joi, 03 octombrie 2019
Modul de organizare a serviciului de pilotaj in Romania, in dezbatere in Portul Constanta
CN Administratia Porturilor Maritime SA Constanta, a gazduit astazi, 3 octombrie, dezbaterea cu tema "Modul de organizare a serviciului de pilotaj in Romania", organizata de Consiliul de Supraveghere din Domeniul Naval (CSDN) din cadrul Consiliului Concurentei, cu sprijinul CN APM SA.
Evenimentul este organizat in contextul intrarii in vigoare a Regulamentului UE 352/2017 de stabilire a unui cadru privind furnizarea de servicii portuare.

 

 

arhiva
 
Evenimente

CN Administratia Porturilor Maritime si Primaria municipiului Constanta participa impreuna la EXPO REAL Munchen 2019
Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime SA si Primaria municipiului Constanta participa cu un stand comun, in zona dedicata Romaniei, la EXPO REAL Munchen, targ international pentru proprietati si investitii, care are loc in perioada 7-9 octombrie 2019.
Acest parteneriat are ca scop promovarea potentialului de dezvoltare industriala a orasului - port, privind parcuri logistice, instalatii de prelucrare, spatii dedicate de operare etc.

 

 

CN APM SA la a doua editie a Upgrade Romania
Directorul general al Companiei Nationale Administratia Porturilor Maritime SA Constanta, Daniela SERBAN, a prezentat proiectele de dezvoltare in derulare si de perspectiva ale Portului Constanta, la dezbaterea "Upgrade Romania - Solutii pentru finantarea marilor proiecte de investitii ale Romaniei" organizata astazi, 2 octombrie 2019, de DC Media Group.
Evolutia porturilor maritime romanesti, traficul de marfuri si investitiile realizate de CN APM au reprezentat teme de interes pentru cei prezenti. Daniela SERBAN a insistat asupra cresterii semnificative a traficului fluvial de marfuri, subliniind importanta Dunarii si necesitatea realizarii dragajului pe fluviu.

 

 

Noi conexiuni de business la Eastern Europe Connected
Revista Intermodal&Logistics a organizat joi, 26 octombrie 2019 la Hotel Ramada Parc, Bucuresti, a treia editie a conferintei regionale EASTERN EUROPE CONNECTED, eveniment care si-a propus sa promoveze solutiile sustenabile de transport marfa si sa faciliteze crearea de noi conexiuni de business si sinergii intre actorii lantului logistic in Europa de Est.
Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime a fost reprezentata la eveniment si a participat la discutiile din panel, alaturi de delegati ai porturilor europene, ai cailor ferate, transportatorilor de containere, consultanti internationali.

 

 

Delegatia Administratiei Porturilor Maritime SA, la Ambasada Romaniei in Serbia
Delegatia CN Administratia Porturilor Maritime SA, condusa de directorul general Daniela Serban, s-a intalnit, azi, 25 septembrie 2019, cu Excelenta Sa, Oana Cristina Popa, Ambasadorul Romaniei in Serbia.
Discutiile s-au axat pe relatiile economice dintre Portul Constanta si partenerii sarbi, traficul de marfuri prin porturile maritime romanesti si posibilitatea atragerii de noi fluxuri de marfa catre Portul Constanta.
Directorul general Daniela Serban a multumit Ambasadei Romaniei din Serbia pentru sprijinul acordat Portului Constanta si implicarea in evenimentele acestuia.
Vizita delegatiei CN APM SA la Ambasada Romaniei din Serbia precede evenimentul organizat anual de Portul Constanta la Belgrad, Ziua Portului Constanta.

 

 

Initiativa celor Trei Mari, un impuls economic pentru dezvoltarea Europei
In cursul primei zile a celei de-a saptea editii a Congresului Maritim International, reprezentantul CN Administratia Porturilor Maritime SA Constanta a luat parte la dezbaterea "Initiativa celor Trei Mari - un impuls economic pentru dezvoltarea Europei", impreuna cu experti din Polonia, Croatia si Lituania.
Cea de-a saptea editie a Congresului Maritim International are loc la Szczecin, Polonia, in perioada 5-6 septembrie 2019.

 

 

Black Sea Ports and Shipping, la Constanta
Black Sea Ports&Shipping este cel mai important eveniment din zona Marii Negre, axat pe transporturi, logistica, shipping, ajuns in acest an la cea de-a opta editie.
Acesta se va desfasura în perioada 9-11 iulie 2019, la hotel Del Mar, din Mamaia.
Programul evenimentului Black Sea Ports&Shipping cuprinde o expozitie si un program amplu de conferinte, sustinute de 30 lideri internationali cu expertiza in domeniu.

 

 

Daniela Serban, directorul general al CN Administratia Porturilor Maritime SA Constanta, la aniversarea Zilei Nationale a SUA, la Bucuresti
Daniela Serban, directorul general al CN Administratia Porturilor Maritime SA Constanta, a participat, la invitatia Ambasadei Statelor Unite in Romania la receptia prilejuita de cea de a 243-a aniversare a Zilei Independentei SUA.
La eveniment au participat numeroase oficialitati si personalitati din domenii de activitate reprezentative.
Ambasadorul Hans Klemm a declarat in discursul sau ca rezultatele economice puternice ale Romaniei au transformat-o intr-un magnet pentru investitiile americane.

 

 

Ambasadorul Marii Britanii, pentru prima data in Portul Constanta
Directorul general al CN Administratia Porturilor Maritime SA Constanta, Daniela Serban, a primit astazi vizita ambasadorului Marii Britanii in Romania, Excelenta Sa, Andrew Noble, insotit de directorul Sectiei Comerciale din cadrul ambasadei, Raluca Constantinescu.

Este prima mea vizita in Portul Constanta si stiu ca aveti planuri mari de dezvoltare. Economia Marii Britanii va fi mereu legata foarte strans de economia Romaniei, iar rolul Portului Constanta este foarte important in acest context, a declarat ambasadorului Marii Britanii in Romania, Excelenta Sa, Andrew Noble.

Discutiile cu conducerea companiei s-au referit la evolutia traficului de marfuri, rutele de transport actuale, capacitatea Portului Constanta de a opera toate tipurile de marfuri, avantajele competitive, cu accent pe Dunare, proiectele viitoare de dezvoltare.

 

 

Daniela Serban, la festivitatea organizata cu ocazia Zilei Independentei Statelor Unite la baza Mihail Kogalniceanu
Daniela Serban, directorul general al CN Administratia Porturilor Maritime SA Constanta, la invitatia comandantului bazei, colonel Wesley Dale Murray, a participat la festivitatea prilejuita de Ziua Nationala a SUA, in cadrul Bazei Mihail Kogalniceanu.
Au fost prezenti reprezentanti ai autoritatilor locale si judetene, conducatori de institutii publice si sefi de unitati militare romane.

 

 

Noul ambasador al Chinei in Romania, prima vizita in Portul Constanta
Directorul general al CN APM SA Constanta, Daniela SERBAN a primit astazi vizita noului ambasador al Chinei in Romania, Excelenta Sa JIANG Yu, insotit de WANG Fei, secretar in cadrul ambasadei. Discutiile au inclus o prezentare a portului Constanta si a proiectelor de dezvoltare aflate in derulare. CN APM SA Constanta are incheiate parteneriate cu mai multe porturi si asociatii profesionale, pentru a atrage trafic de marfuri, pentru a intra pe noi piete si a utiliza toate oportunitatile, parafand in ultimii ani protocoale de colaborare cu porturile Qingdao si Ningbo din China.

 

 

Portul Constanta si-a intalnit partenerii ungari
Pe 27 februarie 2019, la sala de conferinte a Aquaworld Resort din Budapesta, Portul Constanta si-a intalnit partenerii ungari, intr-un eveniment la care au participat peste o suta de reprezentanti ai firmelor din Ungaria si ai comunitatii portuare.
Au fost prezenti traderi de cereale, firme de transport naval, de containere si de logistica din Ungaria, reprezentanti ai porturilor dunarene Baja, Mahart si Dunavecse.
Traficul de marfuri dintre Portul Constanta si porturile ungare a depasit, in 2018, 1,5 milioane tone, cerealele predominand cu 700.000 tone.

 

 

arhiva

Autentificare

Utilizator:

Parola:

 

Securitate portuara
arhiva

Sosiri / Plecari