Facebook Twitter

 

Stiri

Vineri, 14 februarie 2020
Anunt licitatie publica deschisa cu strigare - inchiriere parcele de teren domeniu public
C.N. Administratia Porturilor Maritime SA Constanta organizeaza licitatie publica deschisa cu strigare pentru atribuirea contractelor de inchiriere pentru urmatoarele parcele de teren domeniu public:
1. Parcela 6, Port Constanta Nord zona Midia
2. Parcela 31, Port Constanta Sud
3. Parcela 51, Port Constanta Nord
4. Parcela 339, Port Constanta Nord
Licitatia de atribuire se va desfasura la sediul CN APM SA Constanta in data de 06.03.2020, ora 10:00.
Ofertele pot fi depuse la sediul CN APM SA Constanta (Registratura, camera 10), in perioada 26.02 - 02.03.2020 ora 16:00..
Mai multe detalii gasiti in sectiunea Licitatii.

 

 

Miercuri, 12 februarie 2020
Anunt licitatie publica deschisa cu strigare - inchiriere parcele de teren domeniu public
C.N. Administratia Porturilor Maritime SA Constanta organizeaza licitatie publica deschisa cu strigare pentru atribuirea contractelor de inchiriere pentru urmatoarele parcele de teren domeniu public:
1. Parcela 27, Port Constanta Nord
2. Parcela 37, Port Constanta Nord
3. Parcelele 21.1 si 21.2, Port Constanta Nord
4. Parcelele 300, 301 si 302 Port Constanta Nord
Licitatia de atribuire se va desfasura la sediul CN APM SA Constanta in data de 28.02.2020, incepand cu ora 10:00.
Ofertele pot fi depuse la sediul CN APM SA Constanta (Registratura, camera 10), in perioada 20 - 24.02.2020 ora 16:00..
Mai multe detalii gasiti in sectiunea Licitatii.

 

 

Luni, 20 ianuarie 2020
Traficul de marfuri in 2019, cel mai mare din istoria porturilor maritime romanesti
Traficul total de marfuri in porturile maritime romanesti a inregistrat 66.603.292 tone in anul 2019, o crestere de 8,64% fata de 61.303.774 tone in 2018, fiind cel mai mare trafic de marfuri din istoria porturilor maritime romanesti.
Pana la acest trafic record, in top figurau rezultatele inregistrate in anul 1988, de 62,3 milioane tone si in anul 2008, de 61,8 milioane tone.

 

 

Marti, 14 ianuarie 2020
S-a semnat contractul pentru ranfluarea si neutralizarea incarcaturii navei Queen Hind
Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime SA Constanta a semnat, astazi 14 ianuarie 2020, cu Grup Servicii Petroliere, contractul privind serviciile de dezesuare si ranfluare a navei Queen Hind si scoaterea si neutralizarea incarcaturii din interiorul navei.
Valoarea contractului este de 19.150.000 lei, durata acestuia fiind de 35 zile de la semnare.

 

 

Luni, 16 decembrie 2019
Traficul total de marfuri in porturile maritime romanesti a crescut cu 9,25%
Traficul total de marfuri inregistrat in primele unsprezece luni ale anului 2019 in portul Constanta si portul Mangalia a crescut cu 9,25%, ajungand la 61,14 milioane tone, fata de 55,9 milioane tone in aceeasi perioada a anului trecut.
Din traficul total inregistrat, traficul maritim a fost 47,24 milioane tone (crestere de 6,54%), iar cel fluvial a reprezentat 13,9 milioane tone (crestere de 19,6%).

 

 

Miercuri, 04 decembrie 2019
Se actioneaza continuu in portul Midia
Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime SA Constanta a recuperat toate cadavrele de oi din dreptul navei Queen Hind, din aria delimitata de barajele antipoluare. Echipele sunt pregatite sa intervina in cazul in care vor mai iesi la suprafata apei si alte cadavre.
In ultimele zile, s-a actionat continuu, iar cadavrele recuperate au fost preluate de firma autorizata spre neutralizare.
Mentionam ca in zona delimitata de barajele antipoluare nu au aparut irizatii de combustibil, iar echipele CN Administratia Porturilor Maritime monitorizeaza evolutia situatiei.

 

 

Luni, 02 decembrie 2019
Ecologizarea zonei din dreptul navei Queen Hind, aproape de final
Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime SA Constanta continua ecologizarea zonei din dreptul navei Queen Hind, urmand sa preia ultimele cadavre de animale din zona delimitata de barajele antipoluante.
Mentionam ca inca de sambata dimineata in bazinul portuar Midia nu mai sunt cadavre de animale.
Azi dimineata au fost reluate operatiunile de curatare a zonei, cadavrele animalelor fiind incarcate in recipiente special pregatite pentru transportul acestora. Recipientele au fost incarcate pe o gabara care s-a deplasat in zona afectata pentru incarcare.
Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime SA Constanta estimeaza ca in cursul zilei de azi, 2 decembrie 2019, operatiunea de ecologizare a zonei va fi finalizata.

 

 

Sambata, 30 noiembrie 2019
Administratia Porturilor Maritime SA Constanta a inceput astazi ecologizarea portului Midia
Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime SA Constanta actioneaza incepand de astazi pentru preluarea si ecarisarea animalelor inecate, care apar in acvatoriul portuar Midia, in zona navei Queen Hind, ca urmare a deciziei Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Constanta.
CN APM SA Constanta a organizat astazi celula de urgenta pentru a analiza situatia din portul Constanta zona Midia, produsa o data cu esuarea navei Queen Hind.
In urma analizei s-a decis ca un remorcher echipat cu macara, insotit de 2 gabare, sa colecteze din acvatoriu cadavrele de animale, cu sprijinul unor scafandri si apoi sa le depoziteze temporar la uscat, in zona Midia, urmand ca ulterior o firma autorizata sa preia cadavrele pentru neutralizare. De asemenea vor fi montate baraje antipoluante suplimentare.

 

 

Joi, 28 noiembrie 2019
Traficul de cereale in porturile maritime romanesti a crescut cu 17,6%
Traficul total de marfuri inregistrat in primele zece luni ale anului 2019 in portul Constanta (cu zonele Constanta si Midia) si portul Mangalia a crescut cu 8,36%, ajungand la 55,83 milioane tone, fata de 51,5 milioane tone in aceeasi perioada a anului trecut.
Din traficul total inregistrat, traficul maritim a fost 43 milioane tone (crestere de 5,17%), iar cel fluvial a reprezentat 12,8 milioane tone (crestere de 20,65%).

 

 

Joi, 28 noiembrie 2019
S-a semnat contractul pentru o noua nava hidrograf in Portul Constanta
Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime SA Constanta a incheiat contractul de achizitie sectoriala cu Asocierea SC NAVTRON SRL si SC ELECTROSCOICA MAR SRL pentru furnizare "Sistem hidrografic (inclusiv nava de cercetare)"- in cadrul proiectului de investitie "Modernizarea infrastructurii portuare prin asigurarea cresterii adancimilor senalelor si bazinelor si a sigurantei navigatiei in Portul Constanta".
Pretul contractului este - 4.640.141 lei (fara TVA). Termenul de furnizare este de maxim 8 luni.

 

 

Miercuri, 27 noiembrie 2019
Dragajul de investitie in Portul Constanta, o noua etapa
Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime SA Constanta a incheiat contractul de "Servicii de consultanta si supervizare executie lucrari", prevazut in cadrul proiectului de investitie "Modernizarea infrastructurii portuare prin asigurarea cresterii adancimilor senalelor si bazinelor si a sigurantei navigatiei in Portul Constanta".
Semnatarii contractului sunt CN APM SA Constanta si Asocierea "SC TPF INGINERIE SRL si CDR INTERNATIONAL BV", valoarea contractului este de 3.380.918 lei (fara TVA), iar durata este de 51 de luni.

 

 

Marti, 19 noiembrie 2019
Portul Constanta se mentine in atentia mediului de afaceri din Ungaria
Astazi, 19 noiembrie 2019, a inceput la Budapesta evenimentul Navigator Vilag Expo, la care CN APM SA Constanta este co-organizator alaturi de Cargo Kozlekedesi Kft. Evenimentul, ajuns la a XX-a editie, este de referinta in domeniul transporturilor, temele abordate fiind complexe si de actualitate.
Prezenta CN APM SA alaturi de companii romanesti, atat de pe platforma portuara cat si din domeniul feroviar, urmareste mentinerea Portului Constanta in atentia transportatorilor din Ungaria, cu o economie in crestere si o piata dinamica.

 

 

Joi, 14 noiembrie 2019
A fost finalizata reabilitarea drumului dintre Poarta 7 si Poarta 9 din Portul Constanta
Reabilitarea drumului de acces al autovehiculelor dintre Poarta 7 si Poarta 9 a fost finalizata, modernizare care contribuie la o mai buna desfasurare a traficului rutier si o crestere a sigurantei in trafic in interiorul Portului Constanta.
Reparatiile acestui sector de drum, care face racordul cu Autostrada A4, au fost realizate din surse proprii ale Companiei Nationale Administratia Porturilor Maritime SA Constanta, valoarea acestora fiind de 3.039.126,94 lei. Ordinul de incepere a lucrarilor a fost dat pe 11 septembrie 2019, acestea avand termen de executie 3 luni.
Drumul a fost reparat si modernizat pe o lungime de 2,28 kilometri, intr-o zona in care traficul rutier este tot mai aglomerat si aceasta reparatie era impusa de nevoia de decongestionare rutiera.

 

 

Vineri, 08 noiembrie 2019
CN Administratia Porturilor Maritime SA Constanta, in topul celor mai performante companii din Romania
Camera de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR) a premiat, joi, 7 noiembrie 2019, la Centrul Expozitional Romexpo, cele mai performante companii din Romania, in cadrul Galei "Topul National al Firmelor"(TNF), editia a XXVI-a.
Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime SA Constanta s-a clasat, si in acest an, pe locul 1 la categoria Intreprinderi mari - Activitati de servicii anexe transporturilor pe apa pentru rezultatele obtinute in anul 2018.
Barometru al performantei in afaceri, Topul National al Firmelor premiaza operatori economici din diferite sectoare de activitate precum: industrie, servicii, comert, turism, cercetare-dezvoltare si high-tech, agricultura, silvicultura si pescuit si constructii.

 

 

Vineri, 01 noiembrie 2019
CN Administratia Porturilor Maritime, pe locul 1 in Topul firmelor constantene
Aseara, la Complexul Melody din Mamaia a avut loc lansarea Topului societatilor comerciale din judetul Constanta pe anul 2018, eveniment economic ajuns la a XXVI editie.
In prezenta a numerosi oameni de afaceri, oficialitati locale, reprezentanti ai corpului diplomatic acreditati la Constanta, au fost premiate cele mai performante companii din judet, CN Administratia Porturilor Maritime SA Constanta regasindu-se si in acest an pe podium.

 

 

arhiva
 
Evenimente

Ziua Portului Constanta la Budapesta, 26 februarie 2020
Ziua Portului Constanta la Budapesta, eveniment organizat de CN APM SA Constanta, va avea loc in acest an pe 26 februarie, la Aquaworld Resort din Budapesta, Ungaria.
Evenimentul se afla la a treisprezecea editie si este asteptat cu interes in egala masura de partenerii din Ungaria precum si de comunitatea portuara din Portul Constanta.

 

 

Ambasadorul Marii Britanii, pentru prima data in Portul Constanta
Directorul general al CN Administratia Porturilor Maritime SA Constanta, Daniela Serban, a primit astazi vizita ambasadorului Marii Britanii in Romania, Excelenta Sa, Andrew Noble, insotit de directorul Sectiei Comerciale din cadrul ambasadei, Raluca Constantinescu.

Este prima mea vizita in Portul Constanta si stiu ca aveti planuri mari de dezvoltare. Economia Marii Britanii va fi mereu legata foarte strans de economia Romaniei, iar rolul Portului Constanta este foarte important in acest context, a declarat ambasadorului Marii Britanii in Romania, Excelenta Sa, Andrew Noble.

Discutiile cu conducerea companiei s-au referit la evolutia traficului de marfuri, rutele de transport actuale, capacitatea Portului Constanta de a opera toate tipurile de marfuri, avantajele competitive, cu accent pe Dunare, proiectele viitoare de dezvoltare.

 

 

arhiva

Autentificare

Utilizator:

Parola:

 

Securitate portuara
arhiva

Sosiri / Plecari