Facebook Twitter

 

Raport anual 2018
Companii portuare
Servicii de linie
Download
Informatii de interes public
Transparenta institutionala
Angajamente Consiliul Concurentei
Dezbateri publice
Contracte cadru cf. Lg. 235/2017
Anunturi Recrutare Management Privat
Cariere

 

   
Harta site
   
           
   

Comunitate/Fundatii

FUNDATIA SCOALA PORTUARA

Incinta Port, Poarta 2, Camin P2, etaj 4, Constanta/România
Tel/fax : 0241601150; 0241602587

Fundatia Scoala Portuara Constanta a fost infiintata in anul 1997, printr-un proiect de colaborare româno-danez cu finantare PHARE, pentru a asigura formarea profesionala a lucratorilor portuari. Proiectul a fost implementat de: Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului din Romania prin Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime Constanta, Federatia Nationala a Sindicatelor Portuare Constanta si Uniunea Generala a Sindicatelor din Danemarca.

Activitatea Fundatiei este coordonata de Consiliul Director si Comitetul Executiv, formate dintr-o reprezentare tripartita: Federatia Nationala a Sindicatelor Portuare Constanta, Organizatia Patronala Operatorul Portuar Constanta si Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime Constanta.

Fundatia Scoala Portuara Constanta, constituita ca institutie neguvernamentala, apolitica si nonprofit isi propune ca, prin activitatea sa, sa vina in sprijinul lucratorilor portuari, somerilor, membrilor de sindicat, precum si a altor solicitanti, prin organizarea de cursuri de formare profesionala a adultilor in meseriile specifice sectorului portuar, cât si in meseriile fara specific portuar.

Programele de formare profesionala a adultilor se finalizeaza cu certificari recunoscute la nivel national si international, in conformitate cu O.G. nr. 129/2000 privind formarea profesionala a adultilor si legislatia specifica ISCIR.

In perioada 1997 - 2012, Fundatia Scoala Portuara a scolarizat un numar de peste 9000 cursanti, cu certificare recunoscuta la nivel national, in conformitate cu legislatia in vigoare la momentul organizarii cursurilor.

In vederea organizarii unor programe de formare profesionala de calitate, Fundatia Scoala Portuara a elaborat standarde ocupationale, planuri de pregatire, programe analitice si suporturi de curs specifice ocupatiilor/ calificarilor din sectorul portuar.