Facebook Twitter

 

Raport anual 2018
Companii portuare
Servicii de linie
Download
Informatii de interes public
Transparenta institutionala
Angajamente Consiliul Concurentei
Dezbateri publice
Contracte cadru cf. Lg. 235/2017
Anunturi Recrutare Management Privat
Cariere

 

   
Harta site
   
           
   
Conexiuni / Intermodalism / Cale ferata
  
Cale Ferata  

Reteaua de cale ferata din Portul Constanta este in legaturi excelente cu sistemul de retele de cale ferata national si european, Portul Constanta reprezentand atat un punct de pornire, cat si un punct final pentru Coridorul de Transport Pan European IV. Serviciile permanente de cale ferata asigura transportul volumelor mari de marfuri catre cele mai importante zone economice din Romania si Europa de Est, de asemenea, Portul Constanta reprezentand un important nod de transport al Coridorului TRACECA.

Fiecare terminal portuar are acces direct la sistemul de cale ferata, asigurandu-se un transport sigur si eficient al marfurilor. In fiecare zi, trenuri-naveta asigura transportul rapid al containerelor catre destinatii nationale pentru livrarea la timp. Lungimea totala de cale ferata in port ajunge la 300 km.


Datorita cresterilor actuale ale traficului pe caile ferate in partea de sud a portului Constanta si tinand cont de traficul de marfuri estimat si de perspectivele de dezvoltare din aceasta zona, C.N. APM S.A. Constanta promoveaza, pentru o deservire feroviara optima a actualilor operatori si o dezvoltare a sistemului feroviar, urmatoarele proiecte : "Dezvoltarea capacitatii feroviare din partea de sud a portului Constanta", "Dezvoltarea capacitatii feroviare in sectorul fluvio-maritim (danele 86 - 103)".


 Cale Ferata