Facebook Twitter

 

Raport anual 2018
Companii portuare
Servicii de linie
Download
Informatii de interes public
Transparenta institutionala
Angajamente Consiliul Concurentei
Dezbateri publice
Contracte cadru cf. Lg. 235/2017
Anunturi Recrutare Management Privat
Cariere

 

   
Harta site
   
           
   
Conexiuni / Intermodalism / Fluvial
     
Portul Constanta este conectat la Coridorul de Transport Pan-European VII - Dunarea, care leaga cei doi poli comerciali europeni: Rotterdam si Constanta, creand o cale navigabila interioara de la Marea Nordului pana la Marea Neagra. Lungimea acestei cai navigabile este de 2414 km de la Sulina, unde Dunarea se varsa in Marea Neagra, pana la Kelheim, de unde continua prin Canalul Main-Rin, traversand Europa pana la Marea Nordului. Pe teritoriul Romaniei, lungimea caii navigabile este de 1075 km.

Legatura Portului Constanta cu Coridorul VII prin Canalul Dunare-Marea Neagra creeaza o alternativa de transport cu 4000 km mai scurta pentru marfurile care vin din Orientul Indepartat si Australia prin Canalul Suez si au destinatie Europa Centrala.
   Fluvial
In conformitate cu standardele Uniunii Europene si ale Natiunilor Unite, Canalul Dunare-Marea Neagra este un canal de clasa VI si un canal fluvial de clasa "F". Canalul, care intra in administrarea C.N. Administratia Canalelor Navigabile S.A., are o lungime de 64,4 km, latimea de 90 m, adancimea apei de 7 m si 17,5 m sub poduri.

Situat la 35,4 km de Dunare, bratul de nord al Canalului Dunare-Marea Neagra asigura legatura cu Portul Midia prin doua ecluze, la Ovidiu si Navodari. Bratul de nord are o lungime de 27,5 km si o latime de 45-50 m, cu adancimi minime ale apei de 5,5 m. Accesul facil spre Europa Centrala este asigurat de bunele conditii navigabile ale Dunarii de Jos si numarul redus de ecluze (doar 4 ecluze) pe sectorul dintre Constanta si Budapesta.

C.N. Administratia Porturilor Maritime S.A. Constanta promoveaza o serie de proiecte care vizeaza imbunatatirea conditiilor de operare in sectorul fluvio-maritim al portului. Cel mai important dintre acestea este proiectul "Terminalul de barje", Etapele I si II, prima etapa fiind finalizata in  luna mai a anului  2008. De asemenea, mai pot fi mentionate si alte proiecte, printre care se numara : "Modernizarea infrastructurii portuare", "Dezvoltarea capacitatii feroviare din partea de sud a portului Constanta", "Dezvoltarea capacitatii feroviare in sectorul fluvio-maritim (danele 86 - 103)", "Podul rutier la gura de acces a Canalului Dunarea - Marea Neagra" si "Podul peste canalul de legatura dintre bazinele maritim si fluvial in zona de sud".
  Fluvial
 
 
[Administratia Canalelor Navigabile]
[Administratia Porturilor Dunarii Maritime]
[Administratia Fluviala a Dunarii de Jos]
[Asociatia Armatorilor si Operatorilor Portuari-Fluviali din Romania]