Facebook Twitter

 

Raport anual 2018
Companii portuare
Servicii de linie
Download
Informatii de interes public
Transparenta institutionala
Angajamente Consiliul Concurentei
Dezbateri publice
Contracte cadru cf. Lg. 235/2017
Anunturi Recrutare Management Privat
Cariere

 

   
Harta site
   
           
   
Conexiuni / Intermodalism / Rutier
Rutier  Cele 10 porti ale Portului Constanta sunt bine conectate la reteaua nationala si europeana de sosele. Conexiunea cu Coridorul de Transport Pan-European IV (rutier si cale ferata) si apropierea de Coridorul Pan-European IX (rutier), care trece prin Bucuresti, au o importanta strategica, realizandu-se astfel legatura intre Portul Constanta si tarile fara acces la mare din Europa Centrala si de Est.

Exista o preocupare permanenta pentru imbunatatirea retelei portuare de sosele si pentru intensificarea traficului rutier in Portul Constanta. Mii de autocamioane beneficiaza de facilitatile oferite de Portul Constanta, asigurandu-se un transport rapid si flexibil pentru toate tipurile de marfuri in sistemul de transport "door to door".

Lungimea totala a soselelor in Portul Constanta este de aprox. 100 km.

Autostrada A2, cunoscuta si sub numele de Autostrada Soarelui leaga Bucurestiul de orasul port Constanta si are o distanta de 203 km.

Constructia Autostrazii A2 intre Bucuresti si Constanta a inceput in perioada comunista. Primul segment, Fetesti-Cernavoda (aproximativ 18 km), a fost inaugurat in 1987. Acest segment include un sistem complex de poduri si viaducte rutiere si feroviare, ce traverseaza Dunarea si unul din bratele sale la Cernavoda. Podul rutier trece pe langa cel feroviar construit de Anghel Saligny in 1886.

 Rutier
Dupa caderea regimului comunist in 1989, lucrarile de constructie au continuat pentru o scurta perioada de timp, dar au fost oprite in 1993 din lipsa de fonduri. Constructia autostrazii a continuat dupa 1998 si a fost finalizata in luna iulie 2012.