Facebook Twitter

 

Raport anual 2018
Companii portuare
Servicii de linie
Download
Informatii de interes public
Transparenta institutionala
Angajamente Consiliul Concurentei
Dezbateri publice
Contracte cadru cf. Lg. 235/2017
Anunturi Recrutare Management Privat
Cariere

 

   
Harta site
   
           
   
Prezentare / Informatii generale / Port turistic
  

Portul Tomis se integreaza armonios in arhitectura urbanistica a orasului Constanta, reprezentand o prelungire a falezei Cazinoului si realizeaza o trecere echilibrata la plaja orasului. Accesul din oras in port este deosebit de facil, putand fi realizat atat cu mijloace auto, cat si pietonal. In apropiata vecinatate se afla o serie de obiective turistice care sporesc gradul de atractivitate : Piata Ovidiu cu statuia poetului Ovidiu, Muzeul de Istorie Nationala si Arheologie Constanta, Edificiul Roman cu Mozaic cu vestigiile antice ale vechiului Tomis, Acvariul, Farul Genovez, Cazinoul.

Prin amplasament si infrastructura, Portul Tomis ofera un potential ridicat de valorificare a turismului nautic, activitati sportive si de agrement, constituind un adapost pentru ambarcatiunile sportive cu vele. Capacitatea portului permite organizarea unei game largi de activitati sportive, ca de exemplu regate, care se desfasoara pe durata a mai multor zile.

Potentialul Portului Tomis si calitatile oganizatorice ale C.N. A.P.M. S.A. Constanta au fost dovedite in iulie 1999 cu ocazia Raliului de yachturi Kayra - raliu cu un itinerariu de peste 2000 mile marine in 58 de zile si escale in 30 de porturi din 6 tari, fiind inclus si Portul Tomis. Acesta din urma a fost gazda timp de 6 zile pentru 40 de ambarcatiuni cu o lungime variind intre 9 si 20 m, reprezentand 14 tari.

 Port Maritim - Portul Constanta


CN APM SA Constanta a realizat un proiect de amenajare a Portului turistic Tomis, in sensul reabilitarii atat din punct de vedere al gradului de siguranta, cat si al functionalitatii si serviciilor.

 

Port Maritim - Portul Constanta  Se intentioneaza ca Portul Tomis sa devina o destinatie importanta pentru navele de agrement costiere care naviga de-a lungul litoralului romanesc, cu escale spre sud la Eforie, Costinesti, Neptun, Mangalia sau spre nord, la Mamaia, Midia.

Turismul nautic poate capata un caracter international, incluzand portul Tomis intr-un circuit al Marii Negre. Se are astfel in vedere traseul Istanbul - Varna - Constanta - Odessa, care poate fi realizat printr-o navigatie costiera. Acest gen de circuit se poate extinde, incluzand si alte localitati de pe tarmurile Marii Negre, dar si Delta Dunarii.