Facebook Twitter

 

Raport anual 2018
Companii portuare
Servicii de linie
Download
Informatii de interes public
Transparenta institutionala
Angajamente Consiliul Concurentei
Dezbateri publice
Contracte cadru cf. Lg. 235/2017
Anunturi Recrutare Management Privat
Cariere

 

   
Harta site
   
           
   
Prezentare / Informatii generale / Porturi satelit
   
 

Cele doua porturi satelit sunt Portul Midia, situat la 25 km nord de Constanta si Portul Mangalia, la 38 km sud. Ambele porturi indeplinesc un important rol in cresterea eficientei facilitatilor portuare oferite de portul principal - Constanta si se afla intr-o permanenta evolutie, pentru a putea face fata cerintelor in crestere ale proprietarilor de marfuri.

Portul Midia este situat pe coasta Marii Negre, la aproximativ 13.5nm N de Constanta. A fost proiectat si construit pentru a pune la dispozitie facilitatile pentru centrul industrial si petrochimic adiacent.  Digurile de Nord si de Sud au o lungime totala de 6,97 km. Portul acopera o suprafata de 834 ha, din care 234 ha reprezinta uscat si 600 ha - apa.


Dispune de 14 dane (11 sunt dane operationale, 3 dane ale Santierului Naval), iar lungimea totala a cheului este de 2,24 km.

In urma lucrarilor de dragaj efectuate, adancimile apei au crescut la 9 m la danele 1-4 de descarcare petrol brut, permitand accesul tancurilor cu pescaj maxim de 8 m si 20.000 dwt. Portul Midia este baza de operatiuni pentru forarile off-shore care se realizeaza in sectorul romanesc al Marii Negre.

Principalele categorii de marfuri operate in 2006: petrol brut si produse derivate, cereale, GPL, produse metalice.

 

Informatii detaliate despre portul Midia


 

 

Portul Mangalia este situat pe coasta Marii Negre, in apropierea granitei de sud cu Bulgaria si la peste 260 Km N de Istanbul. Are o suprafata de 142,19 ha, din care 27,47 ha este uscat si 114,72 ha este apa.

Digurile de Nord si de Sud au o lungime totala de 2,74 km.

In portul Mangalia exista 4 dane (2 dane operationale). Adancimea maxima este de 9 m. Lungimea cheurilor 524 m, iar lungimea totala a digurilor de adapostire este de 2,74 km.

Principalele categorii de marfuri operate: produse chimice, ingrasaminte, bitum, marfuri generale, GPL.

 

Informatii detaliate despre portul Mangalia