Facebook Twitter

 

Raport anual 2018
Companii portuare
Servicii de linie
Download
Informatii de interes public
Transparenta institutionala
Angajamente Consiliul Concurentei
Dezbateri publice
Contracte cadru cf. Lg. 235/2017
Anunturi Recrutare Management Privat
Cariere

 

   
Harta site
   
           
   

 

I. Proiecte in derulare

 

 

1.Modernizarea infrastructurii si protectia mediului in Portul Constanta - PROTECT

 

 

 

 

 

 

In cadrul programului de finantare Mecanismul pentru Interconectarea Europei /Connecting Europe Facility (CEF), Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime SA Constanta, in calitate de Beneficiar si Agentia Executiva pentru Inovare si Retele (INEA), in calitate de Autoritate de Management, au semnat pe 24 octombrie 2016 contractul de finantare nr. INEA/CEF/TRAN/M2015/1131569, avand ca obiect realizarea proiectului de investitie: Modernizarea infrastructurii si protectia mediului in Portul Constanta - PROTECT.


Bugetul proiectului este de: 12,696,125 EUR (fara TVA), din care:
- 85% rata de finantare CEF: 10,791,706 EUR
- 15% contributie de la bugetul de stat: 1,904,419 EUR.


Perioada de implementare a proiectului: 01.07.2016 - 31.07.2019


Principalele obiective ale proiectului sunt:
1. Modernizarea infrastructurii Portului Constanta prin prelungirea in aliniament a cheului de acostare existent, aferent Danei DA2, cu o lungime de 130 metri si crearea unei platforme in spatele noului front de acostare, cu o suprafata de 4.370 metri patrati, pentru echiparea cu diverse utilitati necesare proceselor tehnologice specifice navelor tehnice;


2. Amplasarea de echipamente si utilitati pe platforma nou creata, inclusiv o noua instalatie de tratare a apelor uzate colectate de la nave, in scopul separarii si tratarii acestora;


3. Imbunatatirea accesului maritim in Portul Constanta prin innoirea si modernizarea sistemului de semnalizare aferent bazinelor portuare si a senalului navigabil;


4. Modernizarea parcului de nave tehnice al Portului Constanta prin achizitia unei nave tanc autopropulsat 500 TDW multifunctionale, pentru colectarea deseurilor de la nave.


Necesitatea implementarii acestui proiect a rezultat din obligatia CN APM SA Constanta de a asigura in calitate de administratie portuara, o serie de facilitati privind infrastructura, conditiile de mediu si de siguranta a navigatiei.
CN APM SA trebuie sa asigure dotarea si disponibilitatea permanenta a instalatiilor portuare de a prelua orice tip si orice cantitate de deseuri generate de nave si de reziduuri ale marfurilor de la navele care fac escala in port. In prezent, capacitatile de preluare / stocare / tratare a deseurilor generate de nave sunt insuficiente, in contextul in care Portul Constanta este tranzitat de un numar in crestere de nave de capacitati mari.
Aderarea la conventiile internationale impune reguli clare de preluare a diverselor tipuri de ape uzate, ape de balast, ape gri, si altele, in conditii restrictive care impun utilizarea de nave specializate cu capacitati optime pentru a limita numarul de deplasari de la navele din port la instalatiile tratare/neutralizare de la uscat. Aceste instalatii vor procesa sau trata aceste ape uzate si apoi le vor deversa in conditiile impuse de conventiile internationale.
Acest proiect se inscrie in preocuparile administratiei Portului Constanta cu privire la asigurarea unui mediu curat, ferit de pericole, astfel, contribuind la protejarea ariei ROSPA 0076 - Marea Neagra.

 

In data de 28 noiembrie 2016, la sediul Companiei Nationale Administratia Porturilor Maritime SA Constanta a avut loc conferinta de presa de lansare a proiectului.

 

In luna decembrie 2017, a fost semnat contractul pentru modernizarea sistemului de semnalizare din bazinele portuare si de pe calea navigabila. Contractul a fost adjudecat de SC Utilnavorep SA Constanta prin procedura de licitatie publica in Sistemul Electronic de Achizitii Publice. Valoarea contractului este de 4.743.093 lei (fara TVA), durata de executie fiind de 12 luni. Obiectivul investitiei este de a imbunatati accesul maritim in Portul Constanta prin innoirea si modernizarea sistemului de semnalizare aferent bazinelor portuare si a senalului navigabil. Contractul cuprinde: proiectarea si executia de faruri pe diguri, de stalpi de semnalizare, furnizarea si montajul de geamanduri si panouri solare, montarea, demontarea si relocarea pe alte coordonate a unor geamanduri, asigurarea de stocuri pentru interventiile de urgenta.

 

       

In luna decembrie 2017, a fost semnat cu SC NAVROM SHIPYARD SRL Galati contractul pentru proiectarea, construirea si livrarea in Portul Constanta a unei nave tanc autopropulsate. Valoarea contractului este de 8.970.000 lei (fara TVA), durata de executie a navei fiind de 18 luni. Nava multifunctionala va avea 500 tone deadweight, o viteza de 11 noduri, performante de navigatie ridicate si va asigura preluarea reziduurilor petroliere si apelor uzate de la navele aflate in porturile maritime romanesti si in rada acestora. Totodata, nava va asigura preluarea combustibililor de la navele care urca pe doc sau intra in reparati. Nava va arbora pavilionul roman si va fi inmatriculata conform legislatiei Romaniei.

         

       

 

2.DAPhNE - RETEAUA PORTURILOR DUNARENE

 

 

           La 1 ianuarie 2017, douazeci si trei de parteneri din regiunea Dunarii au demarat oficial proiectul DAPhNE (Reteaua Porturilor Dunarene). Co-finantat de Programul Transnational Dunarea ca fiind unul dintre cele 54 de proiecte aprobate din cele 547 de cereri depuse initial, proiectul se concentreaza pe imbunatatirea performantelor porturilor dunarene, cu scopul de a le transforma in centre economice de succes. Pe scurt, DAPhNE atinge teme precum legislatia portuara si surse de finantare, administrarea si managementul portuar, dezvoltarea portuara, strategia portuara si formarea unei retele a porturilor dunarene.

            Pentru a atinge acest obiectiv, o colaborare permanenta va fi asigurata intre entitati publice si private de-a lungul Dunarii, fiecare dintre ele aducand cu ele expertiza specifica. Aceste entitati sunt: ministere, administratii portuare, utilizatorii portuari, firme de consultanta specializate, companii de logistica, ONG-uri si universitati din tari precum Austria, Romania, Ungaria, Croatia, Bulgaria, Slovacia, Serbia, Moldova si Ucraina.

            Prin explorarea acestor teme, consortiul va contribui in mod semnificativ la reducerea treptata a decalajelor existente intre cele 70 de porturi dunarene situate de-a lungul celor 2,414 km ai fluviului Dunarea, care se confrunta cu o infrastructura si suprastructura de acces saracacioasa, cu cadre juridice si de reglementare necoordonate, cu o structura a proprietatii si modele administrative diferite, cu o reducere a investitiilor private in zona portuara si o scadere a resurselor umane pentru acest sector specific.

            Pentru ca porturile dunarene sa poata sa ofere un nivel similar de servicii si sa utilizeze tehnologii comparabile, in regiune va avea loc un vast proces de transfer de know-how. Acest lucru va permite porturilor mai putin dezvoltate sa beneficieze de lectiile invatate de la cele mai avansate. Entitatile publice si private active in sectorul portuar vor lucra impreuna pentru a facilita aceasta tranzitie.

            Colaborarea nu va avea loc numai la nivel geografic, ci va fi si inter-sectoriala si transnationala.

            Procesele administrative portuare si strategiile de afaceri vor fi modernizate prin introducerea unor masuri ce vizeaza ecologizarea porturilor. Utilizarea, furnizarea si distributia de energie alternativa vor fi analizate bazandu-se pe cele mai bune exemple de practici deja disponibile. Mai mult decat atat, nevoile si asteptarile salariatilor portuari vor fi luate in considerare la revizuirea strategiilor de afaceri portuare.

            Porturile dunarene isi vor castiga statutul de centre logistice performante numai prin furnizarea catre utilizatorii lor a unor servicii de inalta calitate si a unor informatii detaliate in timp real, privind transporturile in curs de desfasurare. Pentru a face acest lucru, solutii IT inovatoare vor trebui aplicate in regiune, asemenea unui Port IT Community System pentru porturile dunarene si similare cu cele deja utilizate in unele porturi maritime si fluviale europene. Partenerii DAPHNE vor lucra la realizarea unui astfel de sistem si il vor testa prin actiuni pilot. Pentru a ajuta porturile dunarene sa-si atinga potentialul maxim intr-un mod echilibrat, consortiul va introduce un model de schema de ajutor de stat pentru facilitarea investitiilor private in regiune. Vor fi facute, de asemenea, recomandari pentru imbunatatirea cadrului legislativ, a proceselor portuare si a aspectelor de management portuar. Bazandu-se pe exemplele din regiunea Rinului, va fi elaborata o politica pentru Dunare dedicata "Portului Verde", punandu-se astfel bazele pentru programele nationale si alte initiative ale UE menite sa imbunatateasca performanta porturilor din punct de vedere al mediului, ca hub-uri multi-modale.

            Pana in iunie 2019, porturile vor avea acces la Strategia de Dezvoltare a Porturilor Dunarene si la Planul de Actiune aferent, care vor explica masurile care urmeaza sa fie luate si instrumentele disponibile pentru a stimula transportul pe ape interioare si a transforma porturile in centre economice infloritoare.

            In plus, Platforma Retelei Porturilor Dunarene va fi realizata ca un canal de comunicare permanenta intre toti membrii comunitatii portuare din zona. Toate partile interesate vor avea acces la aceasta platforma prin abonament electronic iar toate rezultatele si livrabilele DAPhNE vor fi partajate cu membrii si partenerii asociati.

            Fiind pozitionat strategic la capatul estic al Dunarii si reprezentand practic „Poarta de acces spre Europa", Portul Constanta joaca un rol important in cadrul proiectului DAPhNE. Experienta Administratiei Porturilor Maritime SA Constanta in a veni in intampinarea nevoilor si asteptarilor utilizatorilor porturilor maritime va fi extrem de valoroasa pentru schitarea recomandarilor si ghidurilor elaborate pentru Dunare, care este, de asemenea, utilizata de flota maritima de la Sulina la Braila.

            Treizeci de luni de munca se astern in fata Consortiului DAPhNE (ianuarie 2017 - iunie 2019), sub coordonarea Pro Danube International, ca Lider de Proiect.

            Bugetul total al proiectului este de 2.985.406,15 Euro, din care contributia FEDR se ridica la 2.415.219,77 Euro si contributia IPA ajunge la 122.375,77 Euro.

Prioritatea Programului: O regiune a Dunarii mai bine conectata si mai responsabila din punct de vedere al energiei.

Obiectivul Specific al Programului: Sprijinirea sistemelor de transport ecologice si sigure si echilibrarea accesibilitatii  zonelor urbane si rurale.

In cazul in care doriti sa aflati mai multe despre acest proiect, va rugam sa o contactati pe dna. Andra Opreanu (Project Manager): aopreanu@constantza-port.ro / +40 241 601330.

            Vizitati-ne pe: www.interreg-danube.eu/daphne                

           DAPhNE

 

 

 3. CIVITAS PORTIS PORT - CITIES: Inovatie pentru durabilitate

     Sursa de finantare:
     Programul Horizon 2020 -
Demonstrarea si testarea unor solutii inovatoare pentru un transport urban si o mobilitate mai curata si mai buna

     Contractul de finantare: 690713/2016

     Bugetul estimativ: 17.678.400 Euro

     Data estimativa de finalizare: August 2020

     Obiectiv: Sa prezinte celorlalte orase portuare din Europa solutii inovatoare privind modul in care sunt folosite masurile de mobilitate si accesibilitate pentru a spori coeziunea functionala si sociala dintre oras si port, intr-un mod pe deplin durabil si, in acelasi timp, sa atinga o crestere economica in oras si zona sa functionala (pol de crestere).

     Parteneri

     Consortiul:

     - Antwerp (Belgia);

     - Aberdeen (UK - Scotia);

     - Trieste (Italia);

     - Constanta (Romania);

     - Klaipeda ( Lituania);

     - Ningbo (China).

     Parteneriatul local din Constanta este constituit din:

     - Municipiul Constanta - coordonatorul local

     - CN  Administratia Porturilor Maritime SA Constanta

     - Asociatia de Dezvoltare - Intercomunitara "Zona Metropolitana Constanta"

     Universitatea "Ovidius" din Constanta

     - Asociatia MedGreen Cluster

     - Centrul European de Dezvoltare

     - European Integrated Project

          Rezultate:

     - Imbunatatirea guvernantei pentru o mai buna cooperare intre orase si porturi;

     - Crearea unui mediu oras-port mai durabil si mai sanatos;

     - Crearea unei infrastructuri de transport si a unui sistem de mobilitate integrata;

     - Eficienta transportului urban de marfa.

 

Vizitati-ne pe http://civitas.eu/portis/constanta

 

 

4. Implementarea unei dane specializate într-o zona cu adâncimi mari (Dana 80)

 

 

 

  

 

Contractul de finantare aferent proiectului a fost semnat pe data de 18.05.2018 la Ministerul Transporturilor

18.05.2018

Autoritatea de Management Programul Operational Infrastructura Mare POIM 2014-2020, prin ministrul Transporturilor, Lucian SOVA si Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime SA Constanta, prin directorul general Nicolae Dan TIVILICHI, au semnat contractul de finantare pentru proiectul de investitii „Implementarea unei dane specializate într-o zona cu adâncimi mari (Dana 80)".

Proiectul este finantat prin Programul Operational Infrastructura Mare POIM 2014-2020, Axa Prioritara 1 Îmbunatatirea mobilitatii prin dezvoltarea retelei TEN-T si a transportului cu metroul Obiectivul Specific 1.3 Cresterea gradului de utilizare a cailor navigabile si a porturilor situate pe reteaua TEN-T centrala.

Valoarea contractului este de 25.778.122 lei (cu TVA), durata de executie fiind de 37 de luni.

Obiectivul principal urmarit de CN APM SA Constanta este cresterea traficului portuar prin dezvoltarea infrastructurii.

Proiectul  „Implementarea unei dane specializate într-o zona cu adâncimi mari (Dana 80)" este cofinantat de Uniunea Europeana prin Programul Operational Infrastructura Mare POIM 2014-2020.

Bugetul proiectului este de: 25.778.122 lei (cu TVA), din care: 75% rata de finantare UE - 14.269.477 lei si 25% contributie de la Bugetul de Stat - 4.756.492 lei.

Perioada de implementare a proiectului:  01.06.2018 - 30.06.2021.

Sunt prevazute lucrari pentru modernizarea Danei nr.80, instalarea de noi echipamente pentru dana adecvate primirii de nave de cereale mai mari, precum si extinderea infrastructurii feroviare pâna la parcul de silozuri. Prin alocarea danei 80 pentru alte activitati se eficientizeaza utilizarea danelor de mare adâncime existente în portul Constanta.

Realizarea racordului CF va conduce la suplimentarea traficului feroviar si prin aceasta la eficientizarea sistemului feroviar din sectorul fluvio-maritim al portului si al celui din tara.

Prin realizarea investitiei va creste atractivitatea portului Constanta în comparatie cu celelalte porturi din bazinul Marii Negre.

Pe data 30 mai 2018 si pe data de 15 iunie 2018 au fost semnate contractele pentru proiectul „Implementarea unei dane specializate intr-o zona cu adancimi mari (Dana 80)" si au fost emise Ordinele de incepere a lucrarilor, astfel:

Contractul de lucrari nr. 24823/15.06.2018 a fost semnat de CN APM SA Constanta, in calitate de beneficiar, si de Asocierea SC ABC VAL SRL Constanta - SC EURO CONSTRUCT SA - SC VAMIG SRL Constanta - UNIVERSITATEA TEHNICA DE CONSTRUCTII BUCURESTI, in calitate de antreprenor, lider de asociere fiind SC ABC VAL SRL Constanta.
Obiectul contractului este: proiectare, executie si finalizarea lucrarilor si remedierea oricaror defectiuni.

Valoarea contractului este 14.421.650,85 lei (fara TVA).

 

Contract de servicii de consultanta si supervizare a lucrarilor de proiectare si executie pentru realizarea obiectivului de investitie „Implementarea unei dane specializate intr-o zona cu adancimi mari (Dana 80)", nr. 22496/30.05.2018, a fost semnat de CN APM SA Constanta, in calitate de beneficiar, si de Asocierea SC TPF CPROJECT SRL Bucuresti - TPF GETINSA EUROESTUDIOS SL Madrid, Spania, in calitate de consultant/inginer.

Valoarea contractului este 583.310 lei (fara TVA), durata contractului este de 37 de luni de la data de incepere a contractului.  

 

Prin Actul Aditional nr.1, inregistrat cu nr. 25846/22.06.2018, la contractul sectorial de servicii nr. 22496/30.05.2018, cu articol unic se prevede:  

SC TPF CPROJECT SRL va fi denumita in continuare SC TPF INGINERIE SRL.

Astfel, asocierea va fi formata din SC TPF INGINERIE SRL si TPF GETINSA EUROESTUDIOS SL, reprezentata de SC TPF INGINERIE SRL - lider de asociere.

 

 

  

5."Modernizarea infrastructurii portuare prin asigurarea cresterii adancimilor senalelor si bazinelor si a sigurantei navigatiei in Portul Constanta"

  

A fost semnat contractul de finantare a proiectului de dragaj investitional

31 august 2018

Organismul Intermediar de Transport al Programului Operational Infrastructura Mare POIM 2014-2020, prin ministrul Transporturilor, Lucian Sova si Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime SA Constanta, prin directorul general Nicolae Dan Tivilichi, au semnat, vineri, 31 august 2018, la sediul Companiei Nationale Administratia Porturilor Maritime SA Constanta, contractul de finantare pentru proiectul de investitii "Modernizarea infrastructurii portuare prin asigurarea cresterii adancimii senalelor si bazinelor si a sigurantei navigatiei in Portul Constanta".

Valoarea proiectului, conform cererii de finantare, este de 227.625.944 lei, din care valoarea finantata din fonduri europene este de 140.259.517 lei, aproximativ 30,5 milioane EUR.  

In cadrul proiectului "Modernizarea infrastructurii portuare prin asigurarea cresterii adancimii senalelor si bazinelor si a sigurantei navigatiei in Portul Constanta" se vor realiza urmatoarele obiective:  

-Dragaj investitional pentru eliminarea deficientelor de adancime si cresterea sigurantei navigatiei in 17 zone aferente danelor si senalelor de acces precum si bazinelor de manevra. 

-Asigurarea stabilitatii cheurilor din portul de lucru afectate de procesul de adancire a portului de lucru de la 7 metri la 9 metri.

-Livrarea si punerea in functiune a sistemului hidrografic (inclusiv a navei de cercetare) pentru urmarirea si calcularea volumelor dragate in port.

Perioada de implementare a proiectului este de 61 luni, pana la data de 30.06.2023.

Proiectul este cofinantat din Fondul de Coeziune prin Programul Operational Infrastructura Mare 2014-2020.

Pe data de 6 noiembrie 2018, a fost semnat contractul de proiectare si executie pentru investitia "Modernizarea infrastructurii portuare prin asigurarea cresterii adancimilor senalelor si bazinelor si a sigurantei navigatiei in Portul Constanta".

Contractul a fost semnat de CN Administratia Porturilor Maritime SA Constanta, in calitate de beneficiar, si de IMPRESA DI COSTRUZIONI ING E MANTOVANI SPA, in calitate de antreprenor.

Valoarea contractului este 139.317.822,44 lei (fara TVA).

Durata contractului este de 20 de luni.

...

       

Au fost achizitionate echipamente IT în cadrul proiectului

22 februarie 2019

In cadrul proiectului de investitie "Modernizarea infrastructurii portuare prin asigurarea cresterii adancimilor senalelor si bazinelor si a sigurantei navigatiei in Portul Constanta" a fost realizata achizitia directa, prin SICAP, pentru un Sistem Desktop si trei Notebook-uri, in scopul intaririi capacitatii administrative a Beneficiarului CN APM SA Constanta.

Achizitia a fost inregistrata in SICAP cu nr. ADV1056478/18.12.2018, au fost primite patru oferte, iar in urma analizei a fost desemnata castigatoare SC PCZONE ONLINE DISTRIBUTIE SRL Bucuresti, inregistrata in catalogul electronic, cu nr. DA22328681, din data de 01.02.2019.

CN APM SA Constanta a semnat astfel contractul nr.8478/22.02.2019, pentru Furnizare Sistem Desktop (1bucata) si Notebook (3 bucati) cu SC  PCZONE ONLINE DISTRIBUTIE SRL Bucuresti, valoarea contractului fiind de 23.048 lei fara TVA.      

Obiectivul principal al Companiei Nationale „Administratia Porturilor Maritime" SA Constanta il constituie asigurarea conditiilor optime pentru dezvoltarea Portului Constanta, in sensul consolidarii pozitiei acestuia ca port maritim eficient, durabil si sigur, cu rol esential in dezvoltarea economica a tarii.

...
 

A inceput dragajul de investitie in Portul Constanta

28 mai 2019

Au inceput lucrarile de dragaj prevazute in cadrul proiectului de investitie "Modernizarea
infrastructurii portuare prin asigurarea cresterii adancimilor senalelor si bazinelor si a sigurantei navigatiei in Portul Constanta"

In contract sunt prevazute lucrari de dragaj pentru aducerea la cota proiectata a bazinelor si senalelor din Portul
Constanta, adancirea bazinului Portului de Lucru si a senalului de acces catre
acesta din Portul Constanta Sud.  

In Portul de Lucru se va realiza adancirea bazinului de la 7 la 9 metri. Proiectul include si lucrari de protectie a cheurilor din Portul de Lucru, precum si achizitia unui sistem hidrografic, respectiv o nava hidrograf. 

Primele lucrari de dragaj se desfasoara in danele 31-39 si sunt in principal lucrari pe derocari. Pentru aducerea la
cota proiectata in bazinele danelor 31-39 actioneaza doua remorchere, doua salande si o draga BHD.

CN Administratia Porturilor Maritime SA Constanta a facut eforturi pentru a accesa fonduri nerambursabile si a implementa acest proiect in scopul asigurarii conditiilor de navigatie in siguranta pe senalele de acces, bazinele de manevra si bazinele danelor din Portul Constanta.

...

 

Au fost achizitionate echipamente IT in cadrul proiectului de investitie "Modernizarea infrastructurii portuare prin asigurarea cresterii adancimilor senalelor si bazinelor si a sigurantei navigatiei in Portul Constanta"

1 iulie 2019

In cadrul proiectului de investitie "Modernizarea infrastructurii portuare prin asigurarea cresterii adancimilor senalelor si bazinelor si a sigurantei navigatiei in Portul Constanta" a fost realizata achizitia directa, prin SICAP, pentru Ansamblu plotter A0 36"+ scanner A0 36", inclusiv stand (suport) si consumabile aferente - 1 buc. in scopul intaririi capacitatii administrative a Beneficiarului CN APM SA Constanta.

Achizitia a fost inregistrata in SICAP cu nr. ADV1072204/11.04.2019, au fost primite patru oferte, iar in urma analizei a fost desemnata castigatoare SC FORTE SYSTEMS SRL Constanta, inregistrata in catalogul electronic, cu nr.DA23219203, din data de 05.06.2019.

CN APM SA Constanta a semnat astfel contractul nr. 23069/07.06.2019, pentru Furnizare Ansamblu plotter A0 36"+ scanner A0 36", inclusiv stand (suport) si consumabile aferente - 1 buc. cu SC  FORTE SYSTEMS SRL Constanta, valoarea contractului fiind de 15.990 lei fara TVA.

Proiectul este cofinantat de Uniunea Europeana din Fondul de Coeziune prin Programul Operational Infrastructura Mare POIM 2014-2020, Axa Prioritara 1 Imbunatatirea mobilitatii prin dezvoltarea retelei TEN-T si a transportului cu metroul Obiectivul Specific 1.3 Cresterea gradului de utilizare a cailor navigabile si a porturilor situate pe reteaua TEN-T centrala.

Contractul este semnat de CN Administratia Porturilor Maritime SA Constanta, in calitate de Beneficiar, si de SC  FORTE SYSTEMS SRL Bucuresti, in calitate de Furnizor.

Valoarea contractului este 15.990 lei (fara TVA).

Durata contractului este de 1 luna de zile.

Obiectivul principal al Companiei Nationale „Administratia Porturilor Maritime" SA Constanta il constituie asigurarea conditiilor optime pentru dezvoltarea Portului Constanta, in sensul consolidarii pozitiei acestuia ca port maritim eficient, durabil si sigur, cu rol esential in dezvoltarea economica a tarii.  

...   

 

O noua dispozitie de dragaj în Portul Constanta

12 iulie 2019

Astazi, 12 iulie 2019, s-au emis dispozitii de dragaj pentru zonele 1,2,12,17  din Portul Constanta, astfel lucrarile de dragaj vor fi executate in apropierea operatorilor portuari dupa cum urmeaza:

-Zonele 1, 2: NIVA PRODCOM, SILOPORT, DECIROM, PHOENIX, EMERCOM, SNC;

-Zona 12: deoarece este zona pe senalul de acces, Capitania va anunta draga sa se retraga in momentul in care o nava solicita acces in port;

-Zona17: CSCT, SILOTRANS, ROMCTRANS, KRONOSPAN, APM TERMINAL, DYNALOG.

Lucrarile de dragaj sunt prevazute in cadrul proiectului de investitie ”Modernizarea infrastructurii portuare prin asigurarea cresterii adancimilor senalelor si bazinelor si a sigurantei navigatiei in Portul Constanta”.

In contract sunt prevazute lucrari de dragaj pentru aducerea la cota proiectata a bazinelor si senalelor din Portul Constanta, adancirea bazinului Portului de Lucru si a senalului de acces catre acesta din Portul Constanta Sud.

In Portul de Lucru se va realiza adancirea bazinului de la 7 la 9 metri. Proiectul include si lucrari de protectie a cheurilor din Portul de Lucru.

Proiectul este cofinantat de Uniunea Europeana din Fondul de Coeziune prin Programul Operational Infrastructura Mare POIM 2014-2020, Axa Prioritara 1 Imbunatatirea mobilitatii prin dezvoltarea retelei TEN-T si a transportului cu metroul Obiectivul Specific 1.3 Cresterea gradului de utilizare a cailor navigabile si a porturilor situate pe reteaua TEN-T centrala.

...

 

O noua dispozitie de dragaj in Portul Constanta

2 septembrie 2019

Au fost emise dispozitii de dragaj pentru zonele 15,16  din Portul Constanta, astfel lucrarile de dragaj vor fi executate in apropierea operatorilor portuari SILOTRANS si CSCT.

Lucrarile de dragaj sunt prevazute in cadrul proiectului de investitie ”Modernizarea infrastructurii portuare prin asigurarea cresterii adancimilor senalelor si bazinelor si a sigurantei navigatiei în Portul Constanta”.

In contract sunt prevazute lucrari de dragaj pentru aducerea la cota proiectata a bazinelor si senalelor din Portul Constanta, adancirea bazinului Portului de Lucru si a senalului de acces catre acesta din Portul Constanta Sud.

In Portul de Lucru se va realiza adancirea bazinului de la 7 la 9 metri. Proiectul include si lucrari de protectie a cheurilor din Portul de Lucru.

Proiectul este cofinantat de Uniunea Europeana din Fondul de Coeziune prin Programul Operational Infrastructura Mare POIM 2014-2020, Axa Prioritara 1 Imbunatatirea mobilitatii prin dezvoltarea retelei TEN-T si a transportului cu metroul Obiectivul Specific 1.3 Cresterea gradului de utilizare a cailor navigabile si a porturilor situate pe reteaua TEN-T centrala.

...

 

Lucrarile de dragaj avanseaza in Portul Constanta

31 octombrie 2019

Astazi au fost emise noi dispozitii de dragaj pentru trei noi zone în cadrul acestui important proiect de investitii din Portul Constanta.

Lucrarile de dragaj se realizeaza în vecinatatea operatorilor portuari astfel:

-zona 7: NORTH STAR SHIPPING, CRH Ciment România, CHIMPEX;

-zona 8 : CHIMPEX;

-zona 11: OIL TERMINAL.

Lucrarile de dragaj sunt prevazute în cadrul proiectului de investi?ie ”Modernizarea infrastructurii portuare prin asigurarea cresterii adâncimilor senalelor si bazinelor si a sigurantei navigatiei în Portul Constanta”.

În contract sunt prevazute lucrari de dragaj pentru aducerea la cota proiectata a bazinelor si senalelor din Portul Constanta, adâncirea bazinului Portului de Lucru si a senalului de acces catre acesta din Portul Constanta Sud.

În Portul de Lucru se va realiza adâncirea bazinului de la 7 la 9 metri. Proiectul include si lucrari de protectie a cheurilor din Portul de Lucru.

Proiectul este cofinantat de Uniunea Europeana din Fondul de Coeziune prin Programul Operational Infrastructura Mare POIM 2014-2020, Axa Prioritara 1 Îmbunatatirea mobilitatii prin dezvoltarea retelei TEN-T si a transportului cu metroul Obiectivul Specific 1.3 Cresterea gradului de utilizare a cailor navigabile si a porturilor situate pe reteaua TEN-T centrala.

CN Administratia Porturilor Maritime SA Constanta a facut eforturi pentru a accesa fonduri nerambursabile si a implementa acest proiect în scopul asigurarii conditiilor de navigatie în siguranta pe senalele de acces, bazinele de manevra si bazinele danelor din Portul Constanta.

...

 

Dragajul de investitie in Portul Constanta, o noua etapa

27 noiembrie 2019 

Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime SA Constanta  a incheiat contractul de „Servicii de consultanta si supervizare executie lucrari”, prevazut in cadrul proiectului de investitie ”Modernizarea infrastructurii portuare prin asigurarea cresterii adancimilor senalelor si bazinelor si a sigurantei navigatiei in Portul Constanta”.

Semnatarii contractului sunt CN APM SA Constanta si Asocierea „SC TPF INGINERIE SRL si CDR INTERNATIONAL BV”, valoarea contractului este de 3.380.918 lei (fara TVA), iar durata este de 51 de luni. 

Obiectivele specifice ale contractului sunt furnizarea de servicii de supervizare de inalta calitate, atat in timpul perioadei de proiectare si executie a lucrarilor, cat si pe parcursul perioadei de garantie a lucrarilor, in vederea urmaririi corectei utilizari a fondurilor disponibile si pentru a se asigura ca Antreprenorul proiecteaza si executa lucrarile in conformitate cu obligatiile contractuale, in special in ceea ce priveste durata, cantitatea, calitatea si costul proiectarii si lucrarilor.

Au depus oferte doua asocieri:

- Asocierea SC TPF INGINERIE SRL, CDR INTERNATIONAL BV;

- Asocierea ARTERA PROIECT, 3TI PROGETTI ITALIA – INGEGNERIA INTEGRATA SPA, ACQUATECNO SRL.

Pentru proiectarea si executia lucrarilor, Antreprenorul este IMPRESA DI COSTRUZIONI ING E. MANTOVANI SPA si SC CONSAL TRADE SRL, conform Acord contractual nr. 44631/07.11.2019. 

Valoarea contractului este 139.317.822,44 lei (fara TVA).

Durata contractului este de 20 de luni.

Proiectul de investitie ”Modernizarea infrastructurii portuare prin asigurarea cresterii adancimilor senalelor si bazinelor si a sigurantei navigatiei in Portul Constanta” prevede lucrari de dragaj pentru aducerea la cota proiectata a bazinelor si senalelor din Portul Constanta, adancirea bazinului Portului de Lucru si a senalului de acces catre acesta din Portul Constanta Sud. In Portul de Lucru se va realiza adancirea bazinului de la 7 la 9 metri. Proiectul include si lucrari de protectie a cheurilor din Portul de Lucru.

Proiectul este cofinantat de Uniunea Europeana din Fondul de Coeziune prin Programul Operational Infrastructura Mare POIM 2014-2020, Axa Prioritara 1 Imbunatatirea mobilitatii prin dezvoltarea retelei TEN-T si a transportului cu metroul Obiectivul Specific 1.3 Cresterea gradului de utilizare a cailor navigabile si a porturilor situate pe reteaua TEN-T centrala.

...

S-a semnat contractul pentru o noua nava hidrograf in Portul Constanta

28 noiembrie 2019

Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime SA Constanta a incheiat contractul de achizitie sectoriala cu Asocierea SC NAVTRON SRL si SC ELECTROSCOICA MAR SRL pentru furnizare Sistem hidrografic (inclusiv nava de cercetare) – in cadrul proiectului de investitie ”Modernizarea infrastructurii portuare prin asigurarea cresterii adancimilor senalelor si bazinelor si a sigurantei navigatiei in Portul Constanta”.

Pretul contractului este - 4.640.141 lei (fara TVA).

Termenul de furnizare este de maxim 8 luni.

Proiectul de investitie ”Modernizarea infrastructurii portuare prin asigurarea cresterii adancimilor senalelor si bazinelor si a sigurantei navigatiei in Portul Constanta” este cofinantat de Uniunea Europeana din Fondul de Coeziune prin Programul Operational Infrastructura Mare POIM 2014-2020, Axa Prioritara 1 Imbunatatirea mobilitatii prin dezvoltarea retelei TEN-T si a transportului cu metroul Obiectivul Specific 1.3 Cresterea gradului de utilizare a cailor navigabile si a porturilor situate pe reteaua TEN-T centrala.

Nava echipata cu sistemul hidrografic va fi utilizata pentru monitorizarea executiei lucrarilor de dragaj; monitorizarea adancimilor bazinelor si senalelor porturilor maritime Constanta, Midia si Mangalia; monitorizarea cheurilor, digurilor in programele de urmarire a comportarii in timp a constructiilor; precum si monitorizarea cheurilor, digurilor dupa evenimente meteorologice de risc (cu consecinte socio-economice). 

Caracteristicile navei vor fi urmatoarele:

- port de inmatriculare –  portul Constanta;

- pavilion – Romania;

- zona de navigatie – maritima costiera, pana la maxim 10Mm de tarm;

- viteza minima – 4/5Nd pentru regim de masuratori hidro si 10/12 Nd pentru regim de croaziera;

- perioada de operare: 12 luni pe an;

- deplasament: 13 – 16 tone;

- lungime maxima nava: 11,00 – 13,00 m;

- latime nava: 3,50 – 4,50 m;

- pescaj maxim: 1,00 – 1,10 m;

- propulsie: motoare Diesel 2 x 200 cp.

Sistemul hidrografic va fi format din echipamente specifice: sonda hidrografica multifascicul, sonda hidrografica monofascicul si scanare laterala, profilator „SUB – BOTTOM”, senzor de viteza a sunetului in apa, senzor de temperatura a apei la nivelul chilei, profilator de viteza a sunetului in apa, senzor de masura a miscarilor navei; sistem de orientare (girocompas), receptor DGNSS RTK MOBIL, statie de referinta DGNSS RTK, statie portabila de referinta a nivelului marii (MAREGRAF), echipamente pentru inspectii subacvatice hidroacustice, CHARTPLOTTER (RADAR).

Compania Nationala „Administratia Porturilor Maritime” SA Constanta, in calitate de administrator al porturilor maritime romanesti, are ca obiectiv prioritar asigurarea conditiilor necesare de navigatie in siguranta a navelor in porturi.

Investitia propusa va avea ca rezultat imbunatatirea conditiilor din Portul Constanta, cresterea calitatii serviciilor oferite si a capacitatii de atragere in Portul Constanta a traficului de marfuri din bazinul Marii Negre, prin cresterea numarului de nave de capacitate mare.

 

 


 

II. Proiecte finalizate - finantate prin POS-T 2007-2013

logo-uri pos-t

 

Proiect 1: Prelungirea Digului de Larg in Portul Constanta – extindere cu 1050 m

 

 

Necesitate: imbunatatirea conditiilor de exploatare prin diminuarea agitatiei valurilor in intreg acvatoriul portuar, sporirea sigurantei navelor prin asigurarea unei protectii a senalelor de circulatie a navelor si reducerea efectelor distructive ale valurilor asupra amenajarilor din incinta portuara.

Valoare proiect: 616.104.412 lei

Finantare: Proiectul este finantat prin Programul Operational Sectorial in Transporturi (POS-T 2007 - 2013) din fonduri structurale ale Uniunii Europene si de la bugetul statului, in conformitate cu Contractul de finantare nr. 29/29.01.2010. Finantarea se realizeaza din fonduri structurale (85%) si de la bugetul de stat (15%).

Calendar: 2013-2015

Stadiu proiect: In data de 01.02.2013 s-au semnat urmatoarele contracte:

  • - contract de executie lucrari incheiat cu firma Van Oord Dredging and Marine Contractors, cu o valoare de 420.451.165 lei (fara TVA) si o durata de executie de 23 de luni;
  • - contract de consultanta de supervizare a executiei lucrarilor incheiat cu Haskoning DHV Netherlands BV, in valoare de 9.077.463,37 lei (fara TVA)

In data de 01.03.2013, Consultantul a emis ordinul de incepere a lucrarilor incepand cu data de 08.03.2013.

Pe 3 noiembrie 2015 a fost incheiata receptia la finalizarea lucrarilor la investitia Prelungirea digului de larg al Portului Constanta.

 

 

 

 

Proiect 2:  Pod Rutier la km 0+540 al Canalului Dunare - Marea Neagra      

 

 

Imagini pod rutier finalizat

 

Necesitate:  Proiectul a aparut ca o necesitate, datorita, pe de o parte, posibilitatii conectarii portului Constanta la Autostrada Bucuresti-Constanta, prin varianta ocolitoare a Municipiului Constanta si crearea unei alternative prin executarea unei bretele de conectare la soseaua nationala existenta, iar pe de alta parte, asigurarii unei legaturi directe intre zonele de Nord si de Sud ale portului Constanta, fara tranzitarea orasului.

Podul rutier la km 0+540 al Canalului Dunare - Marea Neagra are o structura de tip hobanat si va fi cel mai mare pod de acest gen din Romania. Acesta va avea o lungime totala de 360 metri, o deschidere centrala de 200 metri, iar latimea podului va fi de 17,4 metri, permitand circulatia pe 4 benzi. Inaltimea libera sub tablierul podului in axul Canalului Dunare - Marea Neagra va fi de 18,4 metri. Pilonii de pe maluri care vor sustine tablierul podului prin fascicule de hobane vor avea o inaltime de 66 metri deasupra nivelului marii.

Valoare proiect: 191.797.112 lei.

Finantare: Proiectul este finantat prin Programul Operational Sectorial in Transporturi (POS-T 2007 - 2013) din fonduri structurale ale Uniunii Europene si de la bugetul statului, in conformitate cu Contractul de finantare nr. 18/11.09.2009. Finantarea se realizeaza din fonduri structurale (85%) si de la bugetul de stat (15%).

Descriere - Investitia cuprinde doua obiective:

Obiectul 1 - Pod rutier la km 0+540 al CDMN si lucrari aferente infrastructurii rutiere si de acces in Portul Constanta

Contract de asistenta tehnica - S.C. POYRY S.A. (actual SC Luca Way SRL) - valoare contract:  4.331.974,22 lei (fara TVA) / 50 luni.

Contract de executie lucrari (Pod rutier) - S.C. APOLODOR COMIMPEX S.R.L. -  valoare contract:   121.536.898 lei  (fara TVA).

Podul este in curs de executie, stadiul fizic la data de 30.06.2014 fiind de aprox 95%.

Pe 22 august 2014 a fost finalizat montajul tablierului metalic la podul la km 0+540 al Canalului Dunare - Marea Neagra.

Tronsonul central montat are 17,2 metri si 130 tone, montajul acestuia, de pe apa, realizându-se cu macaraua Neptun cu o capacitate de 1.800 tone.

Dupa montajul tronsonului central, se va executa atât placa de suprabetonare si calea de pod, cât si reglajele fine ale eforturilor în hobane si probele tehnologice în vederea intrarii în exploatare a podului hobanat.

 

 Foto montaj tablier - tronson central

 

  Proiectul Pod rutier la km 0+540 al Canalului Dunare - Marea Neagra si lucrari aferente infrastructurii rutiere si de acces in Portul Constanta, consta in realizarea mai multor obiecte, respectiv:

- podul hobanat peste Canalul Dunare - Marea Neagra la km 0+540, avand o lungime totala de 360 m, din care 200 m are deschiderea centrala si alte doua deschideri marginale de cate 80 m;

- viaducte de acces la pod;

- un viaduct pe malul stang cu o lungime de 281,15 m (spre Constanta), cu 8 deschideri;

- un viaduct pe malul drept cu o lungime de 262,42 m (spre Agigea), cu 8 deschideri;

- un pasaj de trecere la nivel cu calea ferata;

- lucrari de drumuri de acces spre zona de nord si de sud a Portului Constanta, inclusiv racordul cu varianta ocolitoare a municipiului Constanta (A4), cu o lungime totala de 1.700 m;

- lucrari de constructii civile si anume doua cladiri pentru asigurarea controlului accesului in port;

- parcari in zonele de acces la noile porti de acces, 7 si 10 bis;

- lucrari hidrotehnice si de consolidari.

 

Lucrari de drumuri de acces si parcari:

- Este finalizat drumul portului in partea de nord al Canalului Dunare-Marea Neagra, L=1.355 m, drum care realizeaza legatura cu varianta ocolitoare a Municipiului Constanta (A4) si cu poarta de acces in zona de nord a Portului Constanta, (Poarta 7).

Ca urmare a deschiderii circulatiei pe acest tronson, s-a indeplinit primul obiectiv al proiectului - evitarea tranzitarii orasului Constanta a traficului greu care are ca destinatie zona de nord a Portului Constanta.

 

Lucrarile la drumul portului in partea de Sud al Canalului Dunare-Marea Neagra, L=345 m, care realizeaza accesul in zona de Sud a Portului Constanta, (Poarta 10bis), sunt in derulare.

 

In aceasta zona, s-au finalizat lucrarile hidrotehnice in vederea realizarii jonctiunii cu „Breteaua rutiera de conectare cu DN39” care urmeaza sa realizeze conexiunea cu DN39 inainte de intrarea in Eforie Nord.

 

Lucrari la viaductele de acces la pod:

Pe ambele maluri ale Canalului Dunare Marea Neagra s-au finalizat lucrarile la infrastructura si suprastructura viaductelor.

 

 

Lucrari la podul hobanat:

Infrastructura:

S-au finalizat lucrarile la pilonii mal, Pilonul 1 si Pilonul 2. Inaltimea pilonilor este de 66.05m.

Pentru realizarea integrala a infrastructurii acestora au fost executate 20 etape de turnare pentru Pilonul 1, respectiv 21 etape de turnare pentru Pilonul 2.

 

Suprastructura:

Sunt montate tronsoanele de tablier metalic de cate 57 m pe cei doi piloni mal si pe reazemele intermediare spre pilele culee ale podului.

In continuarea acestora, spre axul Canalului Dunare – Marea Neagra, au fost montate tronsoanele de tablier metalic de cate 10 m lungime.

 

            Conform graficului de executie aprobat, lucrarile de montaj ale tablierului metalic la pod sunt estimate a se finaliza in luna august 2014, odata cu montajul tronsonului central.

            Dupa montajul tronsonului central, se va executa atat placa de suprabetonare si calea pe pod, cat si reglajele fine ale eforturilor in hobane si probele tehnologice in vederea intrarii in exploatare a podului hobanat.

Montajul tronsoanelor de tablier s-a realizat cu macaraua plutitoare de 100 tone, iar intregul proces de montaj a fost conditionat de inaltimea valurilor inregistrate la gura de acces a Canalului Dunare – Marea Neagra si de intensitatea vantului din aceasta zona.

 

Termenul de finalizare:

Termenul de finalizare a lucrarilor la intregul proiect Pod rutier la km 0+540 al Canalului Dunare - Marea Neagra si lucrari aferente infrastructurii rutiere si de acces in Portul Constanta, constituit din pod, viaducte, drumuri, cladiri de acces, parcari, lucrari hidrotehnice si de consolidari, este 31.10.2014, in conformitate cu graficul de lucrari aprobat in Consiliul de Administratie al CN APM SA Constanta

 

 

Obiectul 2 - Bretea de acces la DN39

 Pe 19 mai 2014 a fost semnat, cu Asocierea Bilfinger Baugesellschaft mbH - ABC VAL Constanta, contractul de lucrari pentru executia Bretelei rutiere de conectare cu DN 39. Valoarea contractului este de 18.468.230,96 lei.

Finalizare: Durata de executie  este de 12 luni de la emiterea de catre consultant a ordinului de incepere a lucrarilor.

In prezent, CN APM efectueaza lucrari de extindere a drumului de acces intre Portile 10 bis si 10 ale zonei de sud a portului Constanta pentru a asigura functionalitatea obiectivului si fluidizarea traficului greu.

 

Traseul spre sudul litoralului si detaliile tehnice ale podului rutier

 

Viitorul pod hobanat peste Canalul Dunare-Marea Neagra

 

 

 

 

 

Proiect 3: Dezvoltarea Capacitatii Feroviare in Zona Fluvio-Maritima a Portului Constanta

 

 

Necesitate: Proiectul consta in realizarea unui complex feroviar sistematizat in Sectorul Fluvio-Maritim al Portului Constanta, care sa asigure deservirea optima si unitara a actualilor si viitorilor operatori portuari. In prima etapa, care face obiectul acestui proiect, se vor executa doar liniile CF care deservesc actualii operatori, pe baza previziunilor de trafic pana in anul 2020.

Finantare: Proiectul este finantat prin Programul Operational Sectorial in Transporturi (POS-T 2007 - 2013) din fonduri structurale ale Uniunii Europene si de la bugetul statului, in conformitate cu Contractul de Finantare nr. 192/23.09.2013. Finantarea se realizeaza din fonduri structurale (85%) si de la bugetul de stat (15%).

Valoare proiect:  94.779.144 lei

Calendar: 2012 - 2014

Stadiu proiect: Valoarea contractului de executie lucrari este de 54.294.348,88 lei (fara TVA), antreprenor general fiind Asocierea dintre S.C. Consal Trade S.R.L. - S.C. Livarom PREST S.R.L. - S.C. Elcomex IEA S.A. si S.C. VIO TOP S.R.L.

 

 

  La 31.03.2015 s-au finalizat lucrarile de constructii si montaj, proiectul intrand in etapa probelor si testelor cu instalatiile de centralizare.

 Valoarea contractului de asistenta tehnica de supervizare a executiei lucrarilor este de 819.975 lei  (fara TVA), consultant fiind Asocierea dintre Systra S.A. - S.C. Metroul S.A. Bucuresti.

 

 

Executia lucrarilor I - imagini

 

Executia lucrarilor II - imagini

 

Executia lucrarilor III - imagini

 

 

 

 

 

Proiect 4: Extinderea spre sud a danei de gabare din Portul Constanta

 

Necesitate: Investitia ca scop imbunatatirea infrastructurii portuare si eficientizarea operatiunilor portuare, in vederea sporirii atractivitatii fata de utilizatori si cresterea traficului de nave in porturile dunarene si maritime. S-a realizat un teritoriu suplimentar de 10.900 mp, care ofera conditii pentru executarea unor lucrari de suprastructura ce vor conduce la un spor de trafic in port, crescand si veniturile CN APM SA prin inchirierea teritoriului nou creat, cat si din traficul suplimentar. De asemenea, s-a extins actualul cheu, in vederea eficientizarii activitatii portuare desfasurate in zona, prin construirea unui nou front de acostare in lungime totala de 171 ml (85 ml latura de sud si 86 ml latura de est-vest).

Finantare: Proiectul este finantat prin Programul Operational Sectorial in Transporturi (POS-T 2007-2013), Axa prioritara 2 - "Modernizarea si dezvoltarea inftrastructurii nationale de transport in afara axelor prioritare TEN-T in scopul dezvoltarii unui sistem national de transport", domeniul major de investitie 2.3 - "Modernizarea si dezvoltarea porturilor maritime si fluviale". 

Valoare proiect: 24.496.819 Lei (inclusiv TVA), din care valoarea eligibila este de 12.432.548 lei, iar contributia Comisiei Europene prin Fondul European de Dezvoltare Regionala este de 10.567.666 lei si de la bugetul de stat 1.864.882 lei.

Constructor: SC SCIM SA, liderul asocierii dintre SC SCIM SA, SC Argos Industrial Constructii SRL si SC Tractebel Engineering SRL (proiectant).

Consultant: SC Cinnamon Project SRL, liderul asocierii dintre SC Cinnamon Project SRL Bucuresti si MH Poly Consultants & Engineers BV Olanda.

In data de 28.01.2015 a avut loc receptia finala a lucrarilor.

 

Achizitii in cadrul proiectului

 

 

Stadiul lucrarilor - noiembrie 2014 (imagini)

 

Receptie finala - 28.01.2015 (imagini)

 

 

Proiect 5: Master Planul Portului Constanta

 

 

Necesitate/Beneficii: Realizarea unei planificari strategice a portului pe termen mediu si lung (pana in anul 2040), in conditiile asigurarii unei continuitati a dezvoltarii portuare, cu exploatarea eficienta a resurselor si infrastructurii existente, orientate spre necesitatile reale ale pietei.

Descriere: Proiectul a fost depus pentru obtinerea finantarii prin Programul Operational Sectorial in Transporturi (POS-T 2007-2013) din fonduri structurale ale Uniunii Europene si de la bugetul statului. Cererea de finantare a fost aprobata in octombrie 2013. In data de 3.12.2014 a fost semnat la sediul Ministerului Transporturilor contractul pentru acordarea finantarii nerambursabile din fonduri publice pentru acest proiect.

Valoarea contractului de finantare: 5.164.676,93 lei.      

Stadiu proiect: Pe 3 februarie 2014, Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime S.A. Constanta a semnat contractul de servicii privind asistenta tehnica pentru elaborarea Master Planului Portului Constanta cu asocierea SC ERNST & Young SRL - INROS LACKNER AG.

 

In cursul lunii decembrie 2014, a fost declansata etapa de incadrare cf. HG 1076/2004 privind procedura evaluarii de mediu pentru planuri si programe, in vederea obtinerii avizului de mediu. Prima versiune a planului poate fi descarcata si consultata aici.

 

  In data de 20 martie 2015 a avut loc, la Terminalul de pasageri, prezentarea versiunii preliminare a Strategiei de dezvoltare a Portului Constanta. 

  Imagini prezentare versiune preliminara - 20.03.2015