Facebook Twitter

 

Raport anual 2018
Companii portuare
Servicii de linie
Download
Informatii de interes public
Transparenta institutionala
Angajamente Consiliul Concurentei
Dezbateri publice
Contracte cadru cf. Lg. 235/2017
Anunturi Recrutare Management Privat
Cariere

 

   
Harta site
   
           
   
Tarife port/ Tarife CN APM SA Constanta/ Tarife speciale
 

Tarife speciale - valabile pentru navele sosite in port incepand cu data de 01.01.2020

 

  1. -Tarif pentru siguranta si securitate pe timpul operarii navelor in portul Constanta (zona Constanta, zona Midia si partial zona Basarabi)  - se aplica pentru fiecare nava care efectueaza operatiuni de incarcare/ descarcare in danele portului apartinand Administratiei, inclusiv cele care opereaza in dana Ferry-Boat (dana 120) si pentru fiecare escala a navei in port, dupa cum urmeaza:  


- pentru navele maritime = 0,080 €/UTB (dar nu mai putin de 215 €/nava);
- pentru navele de navigatie interioara de transport marfa = 0,355 €/100 TC ;
- pentru navele maritime/fluviale de pasageri = 0,128 €/UTB;
- pentru navele de navigatie interioara (fluviale) de pasageri, a caror escala in port nu depaseste 48 de ore = 0,064 €/UTB.

Pana la aplicarea Regulamentului UE 352/2017 si pentru porturile Mangalia si Tomis, pentru navele care fac escala in portul Mangalia tariful de siguranta si securitate pe timpul operarii navelor se aplica in aceleasi conditii ca si pentru navele care fac escala in portul Constanta, cuantumul fiind redus cu 16%.

 

2. Tarif de utilizare Terminal de pasageri de catre pasagerii de la nave - se va calcula in functie de numarul de pasageri care tranziteaza Terminalul (implicit dana aferenta acestuia), in baza listei de pasageri transmisa de catre ofiterul de securitate (angajat al C.N. „A.P.M." - S.A. Constanta), confirmata de catre comandantul navei/Agentul navei, astfel:
- pentru pasagerii de la navele maritime = 5,000 €/pasager;
- pentru pasagerii de la navele fluviale de pasageri = 2,500 €/pasager.
In cazul navelor de navigatie interioara (fluviale) de pasageri a caror escala in port nu depaseste 48 de ore, se aplica un tarif de utilizare Terminal de pasageri de 1,250 €/pasager.
Tariful se aplica numai pentru pasagerii care coboara de la bordul navei, respectiv urca la bordul navei, o singura data pentru acelasi pasager (chiar daca acesta coboara/urca de mai multe ori la bordul navei in cadrul aceleiasi escale). Pentru pasagerii care raman la bordul navei nu se aplica acest tarif. Tariful nu se aplica nici pentru pasagerii sub 14 ani care coboara/urca de la/la bordul navelor.

 

3. Tarif de folosinta temporara scanner = 2,00 €/container - se percepe pentru containerele care fac obiectul operatiunilor de import prin portul Constanta Sud (cu exceptia containerelor aflate in tranzit), in baza Declaratiilor de marfa - FAL intocmite de Agent.
Contravaloarea prestatiei se va factura separat pentru containerele transportate de fiecare nava si pentru fiecare Agent de linie, in lei la cursul zilei facturarii.