Facebook Twitter

 

Raport anual 2018
Companii portuare
Servicii de linie
Download
Informatii de interes public
Transparenta institutionala
Angajamente Consiliul Concurentei
Dezbateri publice
Contracte cadru cf. Lg. 235/2017
Anunturi Recrutare Management Privat
Cariere

 

   
Harta site
   
           
   
Terminale / Containere
   

 

In Portul Constanta exista patru terminale de containere, care ofera conditii si facilitati moderne pentru operarea navelor portcontainer.

 

Serviciile directe de linie lansate intre portul Constanta si porturile din Orientul Indepartat din ultimii ani, au avut ca efect transformarea portului Constanta intr-un port de distributie pentru regiunea Marii Negre si pentru Europa Centrala si de Est, portul Constanta deservind si porturile vecine prin intermediul navelor feeder.

 

 

La finele anului 2003, in portul Constanta a fost inaugurat cel mai mare terminal specializat de containere din Marea Neagra, acesta fiind operat de compania Dubai Ports World.

Cu o suprafata totala de peste 76 ha (52 ha operationale), terminalul ofera o capacitate anuala de operare de aproximativ 1,5 milioane TEU.

 

 

Datorita adancimilor, care au un minim de 14,5 metri, terminalul permite operarea navelor portcontainer de tip Post-Panamax, iar facilitatile de operare asigura rata de operare eficienta a navelor acostate.

 

Lungimea danei principale este 636 metri, iar a danei de alimentare de 411 metri, suprafata de depozitare acoperita este 5.000 mp.

 

Terminalul ofera servicii de coordonare feroviara prin cele 3 linii de cale ferata, fiecare avand o lungime de 616 metri, fiind capabile sa manipuleze 3 garnituri de trenuri cu cate 30 de vagoane fiecare. Facilitatile, adancimile oferite de catre Portul Constanta au facut posibila in anul 2007 atingerea unui trafic anual record de containere in regiunea Marii Negre, totalizand 1.411.387 TEU.

Incepand cu anul 2005, alaturi de liniile maritime de containere au fost lansate servicii de transport containerizat pe Dunare, care leaga Portul Constanta de destinatii precum Giurgiu, Belgrad si Budapesta.
 
[Detalii]