Facebook Twitter

 

Raport anual 2018
Companii portuare
Servicii de linie
Download
Informatii de interes public
Transparenta institutionala
Angajamente Consiliul Concurentei
Dezbateri publice
Contracte cadru cf. Lg. 235/2017
Anunturi Recrutare Management Privat
Cariere

 

   
Harta site
   
           
   
 
Terminal / Gaz petrolier lichefiat
  
 In anul 2010 a fost inaugurat in Portul Midia cel mai mare terminal maritim de gaz petrol lichefiat (GPL) din tara. Terminalul opereaza traficul de GPL destinat pietei interne, dar si exportul catre tari vecine precum Bulgaria, Serbia sau Ungaria.

Terminalul are o suprafata de circa 24.000 de metri patrati si o capacitate de stocare de 4.000 mc. Instalatiile cuprind 10 rezervoare a cate 400 mc, rampe de descarcare, pompe de mare productivitate si automatizari. Terminalul este conectat la calea ferata, reteaua rutiera si transportul pe apa. Poate incarca 8 vagoane cisterna si 2 autocisterne simultan. Dana de acostare are o adancime de 9,5 metri si un cheu cu o lungime de 120 m. Descarcarea este asigurata cu pompe de mare randament, cu un debit de 200 - 250 mc pe ora. Instalatia este dotata cu recuperatoare de gaze din tancuri, care elimina pierderile de marfa.

Terminalul de GPL din Portul Midia are potentialul de a deveni unul dintre cei mai importante terminale de specialitate de pe piata de gaz petrol lichefiat din Europa Centrala si de Est.

 

 

   [Detalii]