Facebook Twitter

 

Raport anual 2018
Companii portuare
Servicii de linie
Download
Informatii de interes public
Transparenta institutionala
Angajamente Consiliul Concurentei
Dezbateri publice
Contracte cadru cf. Lg. 235/2017
Anunturi Recrutare Management Privat
Cariere

 

   
Harta site
   
           
   
Terminale / Ro-Ro/Ferry
   

Ro-Ro 
In portul Constanta exista doua terminale Ro-Ro situate in partea de sud, iar in partea de nord exista o dana ce poate gazdui acest tip de operare.

Dana Ro-Ro aflata in partea de nord are o lungime de 364 m, 13 m adancime si poate acomoda pana la 4.800 de vehicule.

 

Cele doua terminale din partea de sud a portului sunt situate in dana 120 si dana PL6. Terminalul din dana 120 dispune de un cheu de 25 m, cu o adancime de 14 m si o platforma de depozitare cu o suprafata de 17.000 mp. Capacitatea maxima de incarcare si descarcare pe sens este de 100 unitati (import-export).

 Ro-Ro/Ferry

Cel de-al doilea terminal, situat in dana PL6, are adancimi la cheu de 7 m, pescajul maxim admis fiind de 6,5 m, ceea ce permite acostarea navelor Ro-Ro de dimensiuni medii (capacitate max. 1.500 autoturisme). Zona totala de stocare masoara 71.000 mp, spatiu corespunzator primirii a 5.400 de vehicule, cu o lungime a danei de 200 m, divizata in mai multe zone, avand functii specifice operatiunilor - receptie, inspectie, stocare, incarcare/descarcare. Accesul in terminalul Ro-Ro se poate face atat cu camioane, cat si cu trenuri, existand o linie dubla si o linie simpla ce deservesc exclusiv dana. Terminalul opereaza trafic de tranzit pentru Ucraina si Rusia, dar deserveste si rute care includ: Franta, Spania, Grecia, Turcia, Algeria, Maroc si Italia.

 

Ro-Ro/Ferry  

Ferry-Boat
Terminalul Ferry-Boat, situat in partea de sud a Portului, ofera clientilor conditii adecvate de operare a navelor specializate, fiind dotat cu echipamente specializate pentru incarcarea si descarcarea trenurilor, folosind ecartamentul normal european de cale ferata.

Terminalul dispune de:

- o grupa de trei linii, fiecare cu o lungime de 750 m liniari de cale ferata pentru primirea si expedierea vagoanelor;

- o grupa de pregatire a vagoanelor formata din 10 linii fiecare, cu o lungime de 450-500 m linii de cale ferata pentru imbarcare/debarcare pe si de pe nava;

- cinci linii de cale ferata pentru accesul pe nava, vagoanele fiind operate prin utilizarea echipamentelor navelor.

 

[Detalii]