Facebook Twitter

 

Raport anual 2018
Companii portuare
Servicii de linie
Download
Informatii de interes public
Transparenta institutionala
Angajamente Consiliul Concurentei
Dezbateri publice
Contracte cadru cf. Lg. 235/2017
Anunturi Recrutare Management Privat
Cariere

 

   
Harta site
   
           
   
Portul Constanta, gazda Grupului de Lucru pe Marea Neagra din cadrul Asociatiei MedCruise Vineri, 22 februarie 2019
Vineri, 22 februarie 2019, la sediul Companiei Nationale Administratia Porturilor Maritime SA Constanta, s-a desfasurat intalnirea Grupului de Lucru pe Marea Neagra din cadrul Asociatiei MedCruise.
Portul Constanta detine din 2017 directoratul MedCruise pentru zona Marii Negre, si promoveaza impreuna cu porturile Odessa, Burgas si Varna relansarea turismului de croaziera in Marea Neagra, afectat in ultimii ani de situatia geopolitica tensionata.

Aceasta este o oportunitate deosebita pentru initierea si sustinerea legaturilor directe cu actori importanti din industria turismului de croaziera, in scopul crearii unor noi itinerarii care sa includa Portul Constanta si Romania ca destinatie turistica.

La intalnirea Grupului de Lucru au participat reprezentanti ai managementului din porturile Varna, Burgas, Odessa, Istanbul, de la Autoritatea porturilor ucrainiene. A fost prezent si secretarul general al MedCruise, Jordi Caballe, pentru prima oara in Portul Constanta.

Membrii Grupului de Lucru pe Marea Neagra au discutat masuri concrete pentru ca marile linii de croaziere sa revina in Marea Neagra, un plan de marketing pentru anii 2019 - 2021, s-au prezentat cele mai noi investitii din Marea Neagra in domeniul turismului de croaziera, noutatile anuntate de companiile de croaziera pentru zona Marii Negre.
In prezent, pentru Portul Constanta sunt semnale clare ca turismul de croaziera se va relansa, nave maritime de pasageri cu capacitate mare anuntandu-si deja escale, pentru urmatorii 3 ani.

In acest an, marile linii maritime de croaziere vor analiza si testa toate conditiile oferite pentru navele de pasageri in portul Constanta, urmand sa schiteze itinerariile pentru anii urmatori.

In 2019, compania Aegean a inclus Portul Constanta pe lista escalelor pentru nava Aegean Odyssey, iar pentru anii 2020 si 2021, compania Azamara Club Cruises a facut deja rezervari ferme pentru nava Azamara Journey, dupa o absenta de cativa ani in zona.

Pentru sezonul de croaziere 2019, in portul Constanta sunt deja anuntate, pana la acest moment, 21 de nave, prima nava, fluviala, urmand sa soseasca pe 24 martie.
CN Administratia Porturilor Maritime SA Constanta este membra a asociatiei MedCruise din 2007. Principalul obiect de activitate al MedCruise il constituie sustinerea turismului de croaziera si promovarea intereselor porturilor ce detin terminale de pasageri.
Delegatii au facut un tur tehnic al Portului Constanta la bordul navei Anghel Saligny.