Facebook Twitter

 

Raport anual 2018
Companii portuare
Servicii de linie
Download
Informatii de interes public
Transparenta institutionala
Angajamente Consiliul Concurentei
Dezbateri publice
Contracte cadru cf. Lg. 235/2017
Anunturi Recrutare Management Privat
Cariere

 

   
Harta site
   
           
   
River Adagio deschide sezonul croazierelor in Portul Constanta Vineri, 22 martie 2019
Nava fluviala River Adagio soseste duminica, 24 martie 2019, ora 13, in Portul Constanta, fiind prima nava din acest sezon de croaziere. River Adagio va parasi Constanta pe 26 martie 2019.
Cei 143 de turisti straini care vor sosi la Constanta vor vizita Muzeul de Istorie Nationala si Arheologie, Edificiul Roman cu Mozaic, Catedrala Sf. Petru si Pavel, statiunea Mamaia. O zi este rezervata unei excursii la Bucuresti.

Pentru anul 2019 s-au anuntat 21 de nave de croaziera la terminalul de pasageri al Portului Constanta, dintre care doua sunt maritime.
Se marcheaza, in acest sezon, o revenire a navelor maritime dupa doi ani de pauza, cauzata de tensiunile geopolitice din zona Marii Negre.

In prezent, pentru Portul Constanta sunt semnale clare ca turismul de croaziera se va relansa, nave maritime de pasageri cu capacitate mare anuntandu-si deja escale, pentru urmatorii 3 ani.
In 2019, compania Aegean a inclus Portul Constanta pe lista escalelor pentru nava Aegean Odyssey, iar pentru anii 2020 si 2021, compania Azamara Club Cruises a facut deja rezervari ferme pentru nava Azamara Journey, dupa o absenta de cativa ani in zona.
Urmare a intalnirii, la Constanta, a Grupului de Lucru pe Marea Neagra din cadrul Asociatiei MedCruise, un prim rezultat este anuntarea pentru anul 2021 a navei maritime Seven Seas Mariner, care va face o escala de doua zile la Constanta.

Portul Constanta detine din 2017 directoratul MedCruise pentru zona Marii Negre si promoveaza impreuna cu porturile Odessa, Burgas si Varna relansarea turismului de croaziera in Marea Neagra, afectat in ultimii ani de situatia geopolitica tensionata. Aceasta este o oportunitate deosebita pentru initierea si sustinerea legaturilor directe cu actori importanti din industria turismului de croaziera, in scopul crearii unor noi itinerarii care sa includa Portul Constanta si Romania ca destinatie turistica.