Facebook Twitter

 

Raport anual 2018
Companii portuare
Servicii de linie
Download
Informatii de interes public
Transparenta institutionala
Angajamente Consiliul Concurentei
Dezbateri publice
Contracte cadru cf. Lg. 235/2017
Anunturi Recrutare Management Privat
Cariere

 

   
Harta site
   
           
   
Karla Peijs, coordonatorul european al Coridorului TEN-T Rhin - Dunare, in Portul Constanta Miercuri, 27 martie 2019
Karla Peijs, coordonatorul european al Coridorului TEN-T Rhin - Dunare, si Dirk Beckers, directorul INEA - Innovation and Networks Executive Agency, au vizitat astazi, 27 martie 2019, Portul Constanta.
Delegatia Comisiei Europene a avut discutii cu conducerea Companiei Nationale Administratia Porturilor Maritime SA Constanta referitoare la evolutia proiectelor cu finantare europeana, interesul major fiind concentrat pe stadiul proiectului "Modernizarea infrastructurii si protectia mediului in Portul Constanta - PROTECT".

La vizita oficialilor europeni a participat si viceprimarul municipiului Constanta, Costin Rasauteanu.

"Constanta este un port activ, de mare importanta pe harta Europei. Singurul lucru pe care vreau sa insist este sa va preocupati de hinterlandul portului. De exemplu, Ungaria este considerata o tara fara iesire la mare, dar are Portul Constanta! Va sfatuiesc sa priviti nu numai spre mare, ci si spre Dunare, spre tarile care depind de Portul Constanta. Avem si vesti bune dinspre Bulgaria, unde a inceput dragajul Dunarii. Altfel, nu putem vorbi despre un coridor de transport daca nu se implica toate tarile riverane in intretinerea lui" a declarat Karla Peijs, coordonatorul european al Coridorului TEN-T Rhin - Dunare.

Oficialii europeni au subliniat importanta Portului Constanta pentru intreaga regiune, necesitatea dezvoltarii conexiunilor si a investitiilor in infrastructura de transport.

"Am observat transformarea Portului Constanta de la ultima mea vizita, din 2006. Acum, prin proiectul pe care il aveti in derulare - Modernizarea infrastructurii si protectia mediului in Portul Constanta - PROTECT, Portul Constanta va deveni green port", a spus Karla Peijs.

Delegatia a vizitat Portul Constanta, la bordul navei Anghel Saligny, un obiectiv fiind sistemul de semnalizare din bazinele portuare si de pe calea navigabila, modernizat in cadrul proiectului PROTECT.