Facebook Twitter

 

Raport anual 2018
Companii portuare
Servicii de linie
Download
Informatii de interes public
Transparenta institutionala
Angajamente Consiliul Concurentei
Dezbateri publice
Contracte cadru cf. Lg. 235/2017
Anunturi Recrutare Management Privat
Cariere

 

   
Harta site
   
           
   
Fluxurile de marfuri ale porturilor din Serbia, Croatia Bosnia si Hertegovina, cu potential pentru Portul Constanta Joi, 30 mai 2019
In perioada 28-30 mai 2019, reprezentanti ai CN Administratia Porturilor Maritime SA Constanta au efectuat o vizita de lucru in porturi din Serbia, Croatia si Bosnia - Hertegovina.

In Serbia au fost vizitate porturile dunarene Belgrad, Novi Sad si Smederevo, precum si portul Sabac situat pe raul Sava, afluent al Dunarii. Aceste porturi au potential important pentru fluxurile de marfa tranzitate prin portul Constanta, in special pentru marfuri agri-bulk , fertilizanti, minereu si carbune. Un alt aspect important il reprezinta recenta achizitie a portului Novi Sad de catre compania P&O, care face parte din grupul DP World.

Vizita in portul Vukovar a fost facilitata si de prezenta la reuniunea porturilor Vukovar, Baja si Pancevo care a avut loc in aceeasi perioada.

In Bosnia, reprezentantii Portului Constanta au avut oportunitatea de a vizita portul Brcko, situat pe raul Sava, precum si modernul complex industrial Belisar, aflat in vecinatatea portului, principal producator de zahar si procesator de ulei comestibil si de cafea din regiune.

In cadrul acestor vizite au fost discutate aspecte legate de dezvoltarea porturilor respective si rolul acestora din punct de vedere logistic si comercial pentru fluxurile de marfa tranzitate prin Portul Constanta, precum si modalitati de imbunatatire a relatiilor existente cu aceste porturi partenere.