Facebook Twitter

 

Raport anual 2018
Companii portuare
Servicii de linie
Download
Informatii de interes public
Transparenta institutionala
Angajamente Consiliul Concurentei
Dezbateri publice
Contracte cadru cf. Lg. 235/2017
Anunturi Recrutare Management Privat
Cariere

 

   
Harta site
   
           
   
Nava maritima de pasageri AMERA inchide sezonul de croaziere din Portul Constanta Marti, 29 octombrie 2019
Nava maritima de pasageri AMERA inchide azi, 29 octombrie 2019, sezonul de croaziere in Portul Constanta.
Nava, sub pavilion Bahamas, are la bord 754 pasageri, majoritatea germani, si un echipaj format din 459 persoane. Turistii straini vor pleca in excursii in judetul Constanta, la Bucuresti si in Delta Dunarii.
Dupa o perioada in care contextul geopolitic din zona a tinut departe de Marea Neagra navele maritime de pasageri, AMERA este prima nava maritima care soseste in Portul Constanta.
In acest an, in terminalul de pasageri al Portului Constanta au fost inregistrate 21 de escale ale navelor de croaziera, cele mai multe fluviale.
Acestea au adus la Constanta peste 3.000 de turisti straini.

In prezent, rezervarile pentru anii viitori anunta o relansare a turismului de croaziera in Portul Constanta, nave maritime de pasageri cu capacitate mare anuntandu-si deja escale, pentru urmatorii 3 ani.
Pentru 2020 Portul Constanta are inregistrate la aceasta ora 10 rezervari pentru nave maritime de pasageri, dintre care cinci au o capacitate de 800 pana la 1.500 de pasageri, printre care Azamara Journey, Aegean Odyssey, Boudicca, Albatros, Crown Iris.
Pentru 2021 deja s-au inregistrat 9 rezervari de nave maritime de pasageri si exista tendinta ca numarul acestora sa creasca.
In acest moment s-a realizat o rezervare pentru anul 2022, pentru Crystal Symphony, nava maritima cu o capacitate de 848 de pasageri.

Din 2017, Portul Constanta detine directoratul MedCruise pentru zona Marii Negre, si promoveaza impreuna cu porturile Odessa, Burgas si Varna relansarea turismului de croaziera in Marea Neagra, afectat in ultimii ani de situatia geopolitica tensionata. Este o oportunitate pentru initierea si sustinerea legaturilor directe cu actori importanti din industria turismului de croaziera, in scopul crearii unor noi itinerarii care sa includa Portul Constanta si Romania ca destinatie turistica.