Facebook Twitter

 

Raport anual 2018
Companii portuare
Servicii de linie
Download
Informatii de interes public
Transparenta institutionala
Angajamente Consiliul Concurentei
Dezbateri publice
Contracte cadru cf. Lg. 235/2017
Anunturi Recrutare Management Privat
Cariere

 

   
Harta site
   
           
   
Arhiva Stiri
Inregistrari 1-100 din 570.
 1 2 3 4 5  
|Urm. 5 pg|
 
Lucrari de reparatii in zona de sud a Portului ConstantaVineri, 09 august 2019
Lucrarile de reparatii la infrastructura portuara s-au desfasurat, in aceasta saptamana, in partea de sud a Portului Constanta si au cuprins refacerea platformelor carosabile cu imbracaminte de beton, in zona danelor 85-89.
S-a lucrat si la executia a trei camere de tragere pentru alimentarea cu energie electrica in zona Ferry Boat - APM Terminals.
De la Poarta 5 pana la Terminalul de Pasageri s-a cosit vegetatia si s-au toaletat copacii, iar tot din Poarta 5 pana la dana tehnica au fost refacute marcajele rutiere.
Anunt public Joi, 08 august 2019
C.N. Administratia Porturilor Maritime S.A. Constanta, titular al proiectului: "PROIECTARE SI EXECUTARE LUCRARI DE MODERNIZARE DIGUL DE LARG - DANA 0", amplasat in Incinta Port, Poarta 1 - Poarta 1 Bis - Dana 0, judetul Constanta, anunta publicul interesat asupra luarii deciziei etapei de incadrare de catre Agentia pentru Protectia Mediului Constanta, in cadrul procedurii de evaluare a impactului asupra mediului: NU ESTE NECESARA EFECTUAREA EVALUARII IMPACTULUI ASUPRA MEDIULUI pentru proiectul: "PROIECTARE SI EXECUTARE LUCRARI DE MODERNIZARE DIGUL DE LARG - DANA 0", amplasat in Incinta Port, Poarta 1 - Poarta 1 Bis - Dana 0, judetul Constanta.

Anunt publicMiercuri, 07 august 2019
Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime S.A. Constanta anunta publicul interesat asupra luarii deciziei etapei de incadrare de catre APM Constanta, in cadrul procedurii de evaluare a impactului asupra mediului: NU ESTE NECESARA EFECTUAREA EVALUARII IMPACTULUI ASUPRA MEDIULUI, pentru proiectul: ,,MODERNIZAREA INFRASTRUCTURII SI PROTECTIA MEDIULUI IN PORTUL CONSTANTA - PROTECT. INFRASTRUCTURA ACOSTARE NAVE TEHNICE + AMENAJARE SUPRASTRUCTURA PLATFORMA (ECHIPAMENTE SI UTILITATI) PENTRU SERVICII CONEXE NAVELOR TEHNICE (PROIECTARE SI EXECUTIE). PROIECT I - INFRASTRUCTURA ACOSTARE NAVE TEHNICE", propus a fi amplasat in judetul Constanta, municipiul Constanta, Incinta Port FN.
Anunt licitatie publica deschisa cu strigare - inchiriere parcele de teren domeniu publicLuni, 05 august 2019
C.N. Administratia Porturilor Maritime SA Constanta organizeaza licitatie publica deschisa cu strigare pentru atribuirea contractului de inchiriere pentru urmatoarele parcele de teren domeniu public:
1. Parcela FN, Port Constanta Sud
2. Parcela K Lot K2, Port Constanta Sud
3. Parcela 97, Port Constanta Sud
Licitatia de atribuire se va desfasura la sediul CN APM SA Constanta in data de 29.08.2019, incepand cu ora 10:00.
Ofertele pot fi depuse la sediul CN APM SA Constanta, camera 229, pana la data de 23.08.2019, ora 16:00.
Mai multe detalii gasiti in sectiunea Licitatii.
Restrictii de circulatie pentru reparatii la Breteaua de conectare cu DN 39Vineri, 05 iulie 2019
Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime SA Constanta informeaza ca, pentru efectuarea unor lucrari de reparatii, pe 10 si 11 iulie 2019 se vor institui restrictii de circulatie pe Breteaua de conectare cu DN 39.

Detalii in continuarea stirii.
Anunt mediu Reparatii dig de nordMarti, 02 iulie 2019
C.N. Administratia Porturilor Maritime S.A. Constanta titular al proiectului: "Reparatii dig de nord Port Constanta", propus a fi amplasat in municipiul Constanta, Incinta Port, dig de nord, judetul Constanta, anunta publicul interesat asupra luarii deciziei etapei de incadrare de catre Agentia pentru Protectia Mediului Constanta: nu este necesara efectuarea evaluarii impactului asupra mediului si a evaluarii adecvate, in cadrul procedurii de evaluare a impactului asupra mediului.
Infrastructura rutiera din Portul Constanta - noi zone vizate pentru reparatii Vineri, 28 iunie 2019
In saptamana 24 - 28 iunie 2019, lucratorii Sucursalei Servicii Port din cadrul Companiei Nationale Administratia Porturilor Maritime au executat reparatii la infrastructura rutiera in noi zone din portul Constanta.
Au fost realizate reparatii locale ale imbracamintei asfaltice in zona drumului de legatura de la cladirea administrativa Radacina Mol III - Poarta 6 si reparatii locale la drumul de piatra (acces secundar) aferent Danelor 17 - 19 - drum principal Silozuri Anghel Saligny.
Saptamana viitoare, se va interveni pentru reparatii locale la imbracamintea asfaltica din zona Sens Giratoriu - Dana 44 si la drumul de piatra sparta/macadam Poarta 7 - Poarta 9.
Informare publicaJoi, 27 iunie 2019
In conformitate cu prevederile Legii Apelor nr.107/1996, cu modificarile si completarile ulterioare, Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime S.A. Constanta, cu sediul in Incinta Port Constanta, Gara Maritima, tel. 0241601123, intentioneaza sa solicite de la A.N. "Apele Romane" - Directia Apelor Dobrogea - Litoral, aviz de gospodarire a apelor/aviz de amplasament, pentru realizarea lucrarilor "Proiectare si executie lucrari de modernizare Digul de Larg – Dana 0" amplasate in Constanta, Incinta Port Constanta – Digul de Larg.
Inchidere circulatie CF si auto, 23 iunie 2019, intre 8.00 si 18.00Vineri, 21 iunie 2019
CN APM SA Constanta va executa pe data de 23 iunie 2019 lucrari de reparatii la linia de racord ce asigura accesul vagoanelor in terminalul de containere CSCT, precum si la trecerea la nivel cu calea ferata amplasata pe aceasta linie de racord.
Lucrarile de reparatii se vor executa pe data de 23 iunie 2019 in intervalul orar 8.00 -18.00, cu inchiderea totala a circulatiei feroviare pe Molul II Sud CSCT si a circulatiei auto pe drumul ce face legatura intre Poarta 14 - Dig de Sud port Constanta si Pasajul rutier Vasile Pisolea.
Lucrarile de reparatii la infrastructura rutiera continua in Portul ConstantaJoi, 20 iunie 2019
Lucrarile de reparatii ale infrastructurii rutiere din portul Constanta s-au desfasurat in perioada 19-21 iunie 2019 conform programului, in zona Unitatea Militara - Dana 0 si la drumul de legatura dintre cladirea administrativa Radacina Mol III si Poarta 6.
In saptamana 24 - 28 iunie 2019 vor continua lucrarile de reparatii la imbracamintea asfaltica pe drumul de legatura dintre cladirea administrativa Radacina Mol III - Poarta 6.
Totodata, este programata finalizarea lucrarilor de reparatii la imbracamintea asfaltica din zona Unitatii Militare.
Continua lucrarile de reparatii la infrastructura rutiera din Portul ConstantaVineri, 07 iunie 2019
Lucrarile de reparatii ale infrastructurii rutiere in portul Constanta au continuat si in saptamana 3-7 iunie 2019, acestea finalizandu-se in zona Silozurilor Anghel Saligny.
Totodata, au fost pregatite reparatii la imbracamintea asfaltica din zona magazii Phoenix - Santierul Naval Constanta, lucrari ce se vor finaliza in saptamana 10-14 iunie 2019.
Lucrarile fac parte din Programul anual de intretinere a drumurilor in Portul Constanta, activitate desfasurata de CN APM SA Constanta, prin Sucursala de Servicii Port.
Anunt mediu - Infrastructura acostare nave tehniceMarti, 04 iunie 2019
Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime S.A. Constanta anunta publicul interesat asupra depunerii solicitarii de emitere a acordului de mediu pentru proiectul:"MODERNIZAREA INFRASTRUCTURII SI PROTECTIA MEDIULUI IN PORTUL CONSTANTA - PROTECT. INFRASTRUCTURA ACOSTARE NAVE TEHNICE + AMENAJARE SUPRASTRUCTURA PLATFORMA (ECHIPAMENTE SI UTILITATI) PENTRU SERVICII CONEXE NAVELOR TEHNICE (PROIECTARE SI EXECUTIE). PROIECT I - INFRASTRUCTURA ACOSTARE NAVE TEHNICE"B> propus a fi amplasat in judetul Constanta, municipiul Constanta, Incinta Port.
Circulatie restrictionata in zona silozurilor Anghel Saligny pentru executarea lucrarilor de reparatii la infrastructura rutieraVineri, 24 mai 2019
Au continuat, si in aceasta saptamana, lucrarile de reparatii ale infrastructurii rutiere portuare in zonele Policlinica Port, Bursa Veche, Sucursala Energetica Port.
De asemenea, au fost pregatite pentru plombarea cu asfalt zonele Spital Port si silozurile Anghel Saligny, lucrari ce se vor finaliza in saptamana 27 – 31 mai 2019.
Astfel, va informam ca, pentru executarea lucrarilor in zona silozurilor Anghel Saligny, in perioada 27 mai - 31 mai, va fi restrictionata circulatia auto prin fata silozurilor, urmand ca circulatia sa se desfasoare prin spatele silozurilor, zona Danelor 17 – 19.
Lucrarile fac parte din Programul anual de intretinere a drumurilor in Portul Constanta, activitate desfasurata de CN APM SA Constanta, prin Sucursala de Servicii Port.
Doua nave de pasageri in Portul ConstantaJoi, 23 mai 2019
Pentru prima oara in acest sezon, doua nave fluviale de croaziera si-au dat intalnire astazi, 23 mai, in Terminalul de pasageri al Portului Constanta.
Nava Treasures, sub pavilion Elvetia, incheie la Constanta o croaziera de 21 de zile care a debutat pe 2 mai la Amsterdam.
Daca Treasures se afla la prima sa vizita, River Adagio soseste astazi pentru a treia oara in acest sezon in Portul Constanta, pentru o escala de doua zile, avand la bord 155 pasageri, majoritatea americani.
Turistii sositi in Portul Constanta in aceste zile viziteaza Muzeul de Istorie Nationala si Arheologie, Edificiul Roman cu Mozaic, dar si statiunea Mamaia.
Anunt mediu - Reparatii dig de larg Port ConstantaMarti, 14 mai 2019
C.N. Administratia Porturilor Maritime S.A. Constanta titular al proiectului: "Reparatii dig larg port Constanta - Organizare de santier" anunta publicul interesat asupra luarii deciziei etapei de incadrare de catre Agentia pentru Protectia Mediului Constanta, in cadrul procedurii de evaluare a impactului asupra mediului, nefiind necesara efectuarea evaluarii impactului asupra mediului, pentru proiectul: "Reparatii dig larg port Constanta - Organizare de santier", propus a fi amplasat in judetul Constanta, municipiul Constanta, Incinta Port, dig de larg.
Se repara drumurile in Portul ConstantaLuni, 13 mai 2019
S-au reparat drumurile din zona Muzeu Port, urmeaza zonele Dana 8 - 9, Policlinica Port, Spitalul Port si Romtrans.
CN Administratia Porturilor Maritime SA Constanta a finalizat lucrarile de reparatii la structura rutiera din zona parcare Muzeu Port - Terminalul de pasageri.
Lucrarile au fost realizate cu forte proprii, prin Sucursala de Servicii Port si fac parte din Programul anual de intretinere a drumurilor in Portul Constanta.
Anunt mediu - Reparatii dig sud Port Midia Joi, 09 mai 2019
C.N. Administratia Porturilor Maritime S.A. Constanta titular al proiectului: "Reparatii dig sud port Midia - Organizare de santier" anunta publicul interesat asupra luarii deciziei etapei de incadrare de catre Agentia pentru Protectia Mediului Constanta, in cadrul procedurii de evaluare a impactului asupra mediului nefiind necesara efectuarea evaluarii impactului asupra mediului, pentru proiectul: "Reparatii dig sud port Midia - Organizare de santier", propus a fi amplasat in judetul Constanta, orasul Navodari, Incinta Port Midia, Dig sud.
Aviz de gospodarire a apelor - Reparatii dig de nordJoi, 18 aprilie 2019
In conformitate cu prevederile Legii Apelor nr.107/1996, cu modificarile si completarile ulterioare, Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime SA Constanta, cu sediul in Incinta Port Constanta, Gara Maritima, Mun. Constanta, judetul Constanta, Telefon: 0241.601123, intentioneaza sa solicite de la Agentia Nationala Apele Romane - Administratia Bazinala de Apa Dobrogea - Litoral, aviz de gospodarire a apelor/aviz amplasament, pentru realizarea lucrarilor de "Reparatii dig de nord Port Constanta", lucrare localizata in Constanta, dig de nord.
Traficul de cereale in porturile maritime romanesti a crescut cu 40%Miercuri, 17 aprilie 2019
Traficul total de marfuri inregistrat in primul trimestru al anului 2019 in porturile maritime romanesti a crescut cu 12,75%, ajungand la 15,05 milioane tone, fata de 13,34 milioane tone in aceeasi perioada a anului trecut.
O crestere spectaculoasa de trafic s-a inregistrat in cazul cerealelor, de aproape 40%. Daca anul trecut, in primul trimestru, traficul de cereale a fost de 2,87 milioane tone, in 2019, in aceeasi perioada, acesta a depasit 4 milioane tone.
Anunt consultare publicaJoi, 11 aprilie 2019
In conformitate cu art. 37 alin. 2 din Ordonanta Guvernului nr. 22/1999 privind administrarea porturilor si cailor navigabile, utilizarea infrastructurilor de transport naval apartinand domeniului public, precum si desfasurarea activitatilor de transport naval in porturi si pe cai navigabile interioare, modificata si completata prin Legea nr. 235/2017 si cu Regulamentul (UE) 2017/352 al Parlamentului European si al Consiliului Uniunii Europene, CN APM SA Constanta invita operatorii economici interesati la consultare publica privind Normele de fundamentare pentru Tariful de preluare gunoi si deseuri menajere de la nave si pentru Tariful de montare baraj antipoluant la nave, in data de 18.04.2019 in intervalul orar 10:00 – 16:00, la sediul companiei din Incinta Portului Constanta, Cladirea Gara Maritima.
Anunt mediu - Dezvoltarea insuleiMiercuri, 10 aprilie 2019
Compania Nationala Administratia Porturilor Martime SA Constanta, anunta publicul interesat asupra deciziei de emitere a acordului de mediu pentru proiectul: "DEZVOLTAREA INSULEI - CHEU DE ACOSTARE PE LATURA DE NORD A INSULEI ARTIFICIALE, INCLUSIV AMENAJAREA ZONEI DE LEGATURA MAL - INSULA, IN VEDEREA DESERVIRII VIITOAREI PLATFORME INDUSTRIALE" propus a fi amplasat in Mun. Constanta, incinta port, in prelungirea danei 85, Judetul Constanta.
Anunt mediu - Extindere la 4 benzi Vineri, 29 martie 2019
CN Administratia Porturilor Maritime SA Constanta anunta publicul interesat asupra luarii deciziei etapei de incadrare de catre Agentia pentru Protectia Mediului Constanta, in cadrul procedurii de evaluare a impactului asupra mediului: NU ESTE NECESARA EFECTUAREA EVALUARII IMPACTULUI ASUPRA MEDIULUI pentru proiectul: "EXTINDERE LA 4 BENZI A DRUMULUI DE CIRCULATIE EXISTENT INTRE POARTA 10 BIS SI POARTA 10", propus a fi amplasat in judetul Constanta, municipiul Constanta, Incinta Port, Gara Maritima, intre Poarta 10 bis si Poarta 10.
Declaratia de conformitate a facilitatii portuareLuni, 18 martie 2019
Multumim agentilor economici care au depus toate diligentele pentru mentinerea conformitatii sistemelor de securitate in conformitate cu prevederile legale, si, totodata, solicitam agentilor economici care opereaza facilitati portuare din categoria celor care fac obiectul prevederilor codului ISPS, sa efectueze in regim de urgenta demersurile necesare obtinerii „Declaratiei de conformitate a facilitatii portuare”.
In situatia in care, pana la data de 12.04.2019, agentii economici care opereaza facilitati portuare din categoria celor care fac obiectul prevederilor Codului ISPS, conform art. 6 din O.U.G. nr. 80/2003, nu detin „Declaratia de conformitate a facilitatii portuare”, C.N. A.P.M. S.A. Constanta va fi nevoita sa aplice, dupa caz, urmatoarele masuri.

Anunt mediu - Reparatii dig de nordVineri, 15 martie 2019
Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime SA Constanta, anunta publicul interesat asupra depunerii solicitarii de emitere a acordului de mediu pentru proiectul "Reparatii Dig de Nord Port Constanta", propus a fi amplasat in municipiul Constanta, Incinta Port, Dig Nord, judetul Constanta.
Masuri securitate portuara aplicabileMiercuri, 13 martie 2019
Pentru acostarea navelor in facilitatile portuare din porturile aflate sub jurisdictia CN Administratia Porturilor Maritime SA Constanta, respectiv in porturile Constanta, Midia si Mangalia, trebuie indeplinite cumulativ urmatoarele reglementari si cerinte stipulate atat in Conventiile internationale la care Romania este parte, cat si in legislatia romana aplicabila.
Informare privind desfasurarea activitatii de preluare a gunoiului de la naveJoi, 28 februarie 2019
In conformitate cu prevederile Ordonantei Guvernului nr. 22/1999 privind administrarea porturilor si a cailor navigabile, utilizarea infrastructurilor de transport naval apartinand domeniului public, precum si desfasurarea activitatilor de transport naval in porturi si pe caile navigabile interioare si ale Ordonantei Guvernului nr. 20/2012 privind instalatiile portuare de preluare a deseurilor generate de nave si a reziduurilor marfii, incepand cu data de 17 martie 2019 activitatea de preluare a gunoiului de la navele care utilizeaza porturile Constanta, Midia si Mangalia va fi desfasurata de CN APM SA Constanta prin Sucursala Servicii Port.
Notificarile care contin informatiile privind tipurile si cantitatile de gunoi vor fi transmise la adresele de e-mail dispecerat_ape@constantza-port.ro si tehnic_ssp@constantza-port.ro.
Informare privind desfasurarea activitatii de montare baraje antipoluareJoi, 28 februarie 2019
In conformitate cu prevederile Ordinului Ministrului Transporturilor nr. 261/31.07.1996 privind stabilirea unor masuri pentru prevenirea poluarii la terminalele petroliere din porturile Constanta si Midia, incepand cu data de 17 martie 2019 activitatea de montare a barajelor antipoluare la navele care opereaza in terminalele petroliere ale porturilor Constanta si Midia va fi desfasurata de CN APM SA Constanta prin Sucursala Nave Tehnice Port.
Comenzile pentru instalarea barajelor antipoluare vor fi transmise la adresele de e-mail disp_sntp@constantza-port.ro si secsntp@constantza-port.ro .
Portul Constanta, gazda Grupului de Lucru pe Marea Neagra din cadrul Asociatiei MedCruiseVineri, 22 februarie 2019
Vineri, 22 februarie 2019, la sediul Companiei Nationale Administratia Porturilor Maritime SA Constanta, s-a desfasurat intalnirea Grupului de Lucru pe Marea Neagra din cadrul Asociatiei MedCruise.
Portul Constanta detine din 2017 directoratul MedCruise pentru zona Marii Negre, si promoveaza impreuna cu porturile Odessa, Burgas si Varna relansarea turismului de croaziera in Marea Neagra, afectat in ultimii ani de situatia geopolitica tensionata.
Anunt public - contract remorcaj de manevra nave maritimeVineri, 22 februarie 2019
In conformitate cu O.G. nr. 22/1999 (republicata) privind administrarea porturilor si serviciile in porturi si in conformitate cu Ordinul nr. 764/27.09.2010 privind modul de derulare al serviciului de remorcaj nave maritime, a fost perfectat contractul nr. CNAPM-2693-RMJ-01/19.02.2019 incheiat cu S.C. BLACK SEA SERVICES S.R.L. CONSTANTA (telefon/ fax 0241.697555/0241.697556, e-mail op@blackseaservices.ro, info@blackseaservices.ro, financiar@blackseaservices.ro) pentru efectuarea serviciului de remorcaj de manevra nave maritime in porturile Constanta, Midia si Mangalia, valabil pana la data de 31.07.2022.
Anunt mediu - Reparatii Dig de Nord Port ConstantaLuni, 18 februarie 2019
Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime SA Constanta, anunta publicul interesat asupra depunerii solicitarii de emitere a acordului de mediu pentru proiectul "Reparatii Dig de Nord Port Constanta", propus a fi amplasat in municipiul Incinta Port, Dig Nord, judetul Constanta.
Anunt mediu - Dezvoltarea insuleiJoi, 14 februarie 2019
Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime SA Constanta, anunta publicul interesat asupra depunerii Raportului privind impactul asupra mediului pentru proiectul: "DEZVOLTAREA INSULEI - CHEU DE ACOSTARE PE LATURA DE NORD A INSULEI ARTIFICIALE, INCLUSIV AMENAJAREA ZONEI DE LEGATURA MAL - INSULA, IN VEDEREA DESERVIRII VIITOAREI PLATFORME INDUSTRIALE" propus a fi amplasat in Mun. Constanta, incinta port, in prelungirea danei 85, Judetul Constanta.
Anunt mediu - Modernizare digul de larg - Dana 0Joi, 07 februarie 2019
Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime SA Constanta, anunta publicul interesat asupra depunerii solicitarii de emitere a acordului de mediu pentru proiectul "Proiectare si executie lucrari de modernizaredigul de larg - Dana 0", amplasat in Incinta Port, Poarta 1 - Poarta 1 Bis - Dana 0, Judetul Constanta.
Anunt public - aviz gospodarirea apelorJoi, 17 ianuarie 2019
Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime SA Constanta, cu sediul in Incinta Port Constanta, Gara Maritima, Mun. Constanta, judetul Constanta, Telefon: 0241.611.540 intentioneaza sa solicite de la Administratia Bazinala de Apa Dobrogea - Litoral, aviz de gospodarire a apelor pentru realizarea lucrarilor de "DEZVOLTAREA INSULEI - CHEU DE ACOSTARE PE LATURA DE NORD A INSULEI ARTIFICIALE, INCLUSIV AMENAJAREA ZONEI DE LEGATURA MAL - INSULA, IN VEDEREA DESERVIRII VIITOAREI PLATFORME INDUSTRIALE", lucrare localizata in Bazinul Marii Negre, Port Constanta, Incinta Port, prelungirea Danei 85, zona insulei artificiale - acvatoriu portuar.
Traficul de marfuri in porturile maritime romanesti in 2018, al treilea cel mai mare din ultimii 30 de aniLuni, 14 ianuarie 2019
Traficul total de marfuri inregistrat in anul 2018 in porturile maritime romanesti a atins un nou record al ultimilor 30 ani, fiind de 61,3 milioane tone.
Traficul de marfuri din 2018 este al treilea cel mai mare din ultimii 30 de ani, in 1988 fiind de 62,3 milioane tone, iar in 2008 de 61,8 milioane tone.
Anunt mediu - Reparatii Dig de Sud Vineri, 11 ianuarie 2019
Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime SA Constanta, anunta publicul interesat asupra depunerii solicitarii de emitere a acordului de mediu pentru proiectul "Reparatii Dig de Sud - Port Midia - Organizare de santier", propus a fi amplasat in judetul Constanta, Dig Sud Port Midia - Navodari.
Anunt mediu - Dig de largJoi, 10 ianuarie 2019
Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime SA Constanta, anunta publicul interesat asupra depunerii solicitarii de emitere a acordului de mediu pentru proiectul "Reparatii Dig de Larg - Port Constanta - Organizare de santier", in municipiul Constanta, Incinta Port, Danele 97 - 98, judetul Constanta. Informatiile privind proiectul propus pot fi consultate la sediul Agentiei pentru Protectia Mediului Constanta, str. Unirii, nr. 23, municipiul Constanta, judetul Constanta, zilnic, intre orele 9.00 - 13.00 si la sediul Primariei municipiului Constanta, in zilele de luni - vineri, intre orele 9.00 - 13.00.
Anunt mediu - Extindere la 4 benzi Joi, 10 ianuarie 2019
Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime SA Constanta, anunta publicul interesat asupra depunerii solicitarii de emitere a acordului de mediu pentru proiectul "Extindere la 4 benzi a drumului de circulatie existent intre Poarta 10 bis si Poarta 10", propus a fi amplasat in judetul Constanta, municipiul Constanta, Incinta Port, Gara Maritima, intre Poarta 10 bis si Poarta 10. Informatiile privind proiectul propus pot fi consultate la sediul Agentiei pentru Protectia Mediului Constanta, str. Unirii, nr. 23, municipiul Constanta, judetul Constanta, si la sediul titularului din judetul Constanta, municipiul Constanta, Incinta Port, Gara Maritima, in zilele de luni - vineri, intre orele 9.00 - 13.00.
Anunt mediu - Dana 80Marti, 04 decembrie 2018
Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime S.A. Constanta, anunta publicul interesat asupra luarii deciziei DE REVIZUIRE A DECIZIEI ETAPEI DE INCADRARE PENTRU PROIECTUL: "Implementarea unei dane specializate într-o zona cu adâncimi mari - Dana 80". Decizia autoritatii de mediu cat si informatiile relevante pentru luarea deciziei pot fi consultate la sediul Agentiei pentru Protectia Mediului Constanta, str. Unirii, nr. 23, municipiul Constanta si la sediul titularului - Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime S.A. Constanta, Incinta Port, Gara Maritima, municipiul Constanta, judetul Constanta, precum si la urmatoarea adresa de internet: www.apmct.anpm.ro .
Anunt mediu - RK cu consolidare de terasament Joi, 29 noiembrie 2018
C.N. Administratia Porturilor Maritime S.A., titular al proiectului: RK cu consolidare de terasament pe LFI Kronospan 400 m, propus a fi amplasat in jud. Constanta, mun. Constanta, Incinta Port, Dana 131, anunta publicul interesat asupra luarii deciziei etapei de incadrare, in cadrul procedurilor de evaluare a impactului asupra mediului, de catre Agentia pentru Protectia Mediului Constanta: nu este necesara efectuarea evaluarii impactului asupra mediului.

Anunt mediu - Reparatie capitala pe LFI Portul de LucruJoi, 29 noiembrie 2018
C.N. Administratia Porturilor Maritime S.A., titular al proiectului: Reparatie capitala pe LFI Portul de Lucru la linia 7 pe o lungime de 200 m, propus a fi amplasat in jud. Constanta, mun. Constanta, Incinta Port, Dana PL5, anunta publicul interesat asupra luarii deciziei etapei de incadrare, in cadrul procedurilor de evaluare a impactului asupra mediului, de catre Agentia pentru Protectia Mediului Constanta: nu este necesara efectuarea evaluarii impactului asupra mediului.

AnuntJoi, 22 noiembrie 2018
CN APM SA Constanta demareaza procedurile in scopul incheierii unui nou contract pentru reprezentarea intereselor CN APM SA Constanta la Viena, Austria.
Cerinte minime:
- Experienta relevanta in domeniul transporturilor, logisticii si a celui de business austriac. Candidatul isi va prezenta CV-ul (fomat european);
- Renumele in mediul de afaceri austriac. Candidatul trebuie sa prezinte scrisori de recomandare in acest sens;
- Experienta relevanta in organizarea unor activitati logistice prin/in porturile maritime romanesti;
- Experienta relevanta in organizarea unor activitati de transport fluvial si/sau pe calea ferata.
Candidatii interesati sunt rugati sa transmita documentele relevante in vederea demonstrarii intrunirii cerintelor minime mai sus mentionate in format electronic, pana la data de 7 decembrie 2018, la adresa de e-mail: aopreanu@constantza-port.ro.
Anunt PublicJoi, 22 noiembrie 2018
In vederea selectarii unui operator economic pentru vanzarea deseurilor reciclabile prezentate mai jos, Compania Nationala "Administratia Porturilor Maritime" S.A. Constanta, cu sediul in: Incinta Port Constanta, Gara Maritima, Cod postal: 900900, Romania, RC: J13/2308/1998, CUI: 11062831, CIF: RO11062831, telefon: 0241.611.540, fax 0241.619.512, e-mail: apmc@constantza-port.ro, cont nr. RO83BRDE140SV06373001400 deschis la Banca Romana de Dezvoltare, sucursala Constanta, organizeaza o selectie de oferte in data de 07.12.2018, ora 11.00, in vederea incheierii unui contract de vanzare - cumparare pentru "Deseuri reciclabile generate de vanzator".
Erata la anunt licitatieMiercuri, 14 noiembrie 2018
Compania Nationala "Administratia Porturilor Maritime" S.A. Constanta, cu sediul in: Incinta Port Constanta, Gara Maritima, Cod postal: 900900, Romania, RC: J13/2308/1998, CUI: 11062831, CIF: RO11062831, Tel: +40.241.601.116, urmare anunturilor publicate in ziarele Jurnalul National (fara numar de inregistrare) si Cuget Liber (nr. de inregistrare PL-285957), in data de 24 octombrie 2018, si pe portalul companiei, privind licitatia publica deschisa cu strigare, pentru vanzarea a 21 de vehicule si 2 grupuri de sudura, publicam urmatoarea erata: preturile bunurilor vandute nu contin taxa pe valoare adaugata.
Relatii privind licitatia se pot obtine la nr. de tel. +40.241.601.209, ori pe adresa de e-mail gmihaescu@constantza-port.ro .
A fost semnat contractul pentru realizarea proiectului de investitieMarti, 06 noiembrie 2018
"Modernizarea infrastructurii portuare prin asigurarea cresterii adancimilor senalelor si bazinelor si a sigurantei navigatiei in Portul Constanta"

Astazi, 6 noiembrie 2018, a fost semnat contractul de proiectare si executie pentru investitia "Modernizarea infrastructurii portuare prin asigurarea cresterii adancimilor senalelor si bazinelor si a sigurantei navigatiei in Portul Constanta".
Contractul a fost semnat de CN Administratia Porturilor Maritime SA Constanta, in calitate de beneficiar, si de IMPRESA DI COSTRUZIONI ING E MANTOVANI SPA, in calitate de antreprenor.
Valoarea contractului este 139.317.822,44 lei (fara TVA).
Durata contractului este de 20 de luni.
INTALNIRE CONSULTARE PUBLICALuni, 05 noiembrie 2018
Subscrisa CN Administratia Porturilor Maritime SA Constanta, reprezentata legal prin Director General Dan Nicolae Tivilichi, in temeiul art. 148 din Legea 99/2016 si a prevederilor art. 19 si 20 din Normele metodologice de aplicare a prevederilor referitoare la atribuirea contractului sectorial/acordului-cadru din Legea nr. 99/2016 privind achizitiile sectoriale aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 394/2016, organizeaza urmatoarea consultare publica:
OBIECT CONSULTARE:
Servicii de prevenire si stingere a incendiilor si interventie in situatii de urgenta la obiectivele CN APM SA Constanta din incinta Portului Constanta
Intalnirea cu toti cei interesati, autoritati publice sau operatori economici, inclusiv organizatii reprezentative ale acestora va avea loc in data de 06.11.2018 ora 13.00, la sediul CN APM SA Constanta, cladire Gara Maritima, sala mare.
ANUNT CONSULTARE PUBLICAVineri, 02 noiembrie 2018
In conformitate cu prevederile art.37 alin. 2 din OG 22/1999 modificata si completata prin Legea 235/2017, CN Administratia Porturilor Maritime SA invita operatorii economici interesati la consultare publica in ceea ce priveste Normele de fundamentare a tarifelor practicate de administratie cu agentii economici.
Consultarea publica va avea loc in data de 09.11.2018 incepand cu ora 11.00, la sediul CN APM SA, Incinta Port, Gara Maritima.
Pentru o buna organizare a consultarilor, participarea operatorilor economici la consultarea publica se va asigura numai pe baza unei confirmari scrise din partea operatorului economic, transmisa la adresele de e-mail: apmc@constantza-port.ro sau secretariat1@constantza-port.ro, cel tarziu pana la data de 05.11.2018, ora 16.
Documentatiile relevante pot fi consultate la sediul companiei in perioada 25.10.2018 - 07.11.2018, in baza unei cereri scrise depuse de operatorul economic la sediul CN APM SA.
CN Administratia Porturilor Maritime, locul 1 in Topul Judetean al FirmelorVineri, 02 noiembrie 2018
Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime SA Constanta a fost premiata pentru rezultatele economice obtinute in anul 2017 la cea de-a XXV-a editie a Topului Judetean al Firmelor, clasamentul fiind realizat de Camera de Comert, Industrie, Navigatie si Agricultura Constanta.
Festivitatea de premiere s-a desfasurat pe 1 noiembrie 2018, la Complexul Melody, din Mamaia, in prezenta a numerosi oameni de afaceri, autoritati locale, reprezentanti ai corpului diplomatic acreditati la Constanta.
CN Administratia Porturilor Maritime SA a fost reprezentata de directorul general, Nicolae Dan Tivilichi.
Anunt mediu - Reparatie capitala pe LFI Portul de LucruJoi, 01 noiembrie 2018
Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime SA Constanta, anunta publicul interesat asupra depunerii solicitarii de emitere a acordului de mediu pentru proiectul "Reparatie capitala pe LFI Portul de Lucru la linia 7 pe o lungime de 200 m", propus a fi amplasat in jud. Constanta, mun. Constanta, Incinta Port, Dana PL5.
Anunt mediu - RK cu consolidare de terasamentJoi, 01 noiembrie 2018
Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime SA Constanta, anunta publicul interesat asupra depunerii solicitarii de emitere a acordului de mediu pentru proiectul "RK cu consolidare de terasament pe LFI Kronospan 400 m", propus a fi amplasat in jud. Constanta, mun. Constanta, Incinta Port, Dana 131.
Traficul rutier pe pasajul de la Poarta 5, restrictionat pana vineri, 2 noiembrieMarti, 30 octombrie 2018
Traficul rutier pe pasajul de la Poarta 5 va fi oprit pana vineri, 2 noiembrie 2018, ora 20:00, datorita lucrarilor de asfaltare.
Circulatie oprita pe pasajul de la Poarta 5, luni 29 octombrieVineri, 26 octombrie 2018
Luni, 29 octombrie 2018, intre orele 08-20, se va opri circulatia pe pasajul de Poarta 5, pentru executarea lucrarilor de asfaltare.
Va rugam sa aveti in vedere rute ocolitoare.
Anunt consultare publicaMiercuri, 24 octombrie 2018
Subscrisa CN APM SA, reprezentata legal prin Director General Dan Nicolae Tivilichi, in temeiul art. 148 din Legea 99/2016 si a prevederilor art. 19 si 20 din Normele metodologice de aplicare a prevederilor referitoare la atribuirea contractului sectorial/acordului-cadru din Legea nr. 99/2016 privind achizitiile sectoriale aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 394/2016, organizeaza urmatoarea consultare publica:

OBIECT CONSULTARE:
Servicii de prevenire si stingere a incendiilor si interventie in situatii de urgenta la obiectivele CN APM SA Constanta din incinta Portului Constanta

Anunt publicMarti, 23 octombrie 2018
Compania Nationala “Administratia Porturilor Maritime” S.A. Constanta, cu sediul in: Incinta Port Constanta, Gara Maritima, cod postal: 900900, Romania, RC: J13/2308/1998, CUI: 11062831, CIF: RO11062831, tel: +40.241.601116, organizeaza licitatie publica deschisa cu strigare, pentru vanzarea unor bunuri.
Relatii privind bunurile ce fac obiectul licitatiei se pot obtine la nr. de tel. +40.241.601.678, sau pe adresa de e-mail gmihaescu@constantza-port.ro.
Bunurile indicate se afla in incinta Portului Constanta, in parcul auto al CN APM SA Constanta, localizat langa cladirea Schenker (Poarta 1), si pot fi vizualizate in intervalul orar 08.00 – 16.00, de luni pana vineri, pana pe data de 7 noiembrie 2018, inclusiv.
Licitatia va avea loc la sediul Companiei Nationale Administratia Porturilor Maritime S.A. Constanta, pe data de 9 noiembrie 2018, ora 11.00.

Anunt mediu - Drum Poarta 7 - Poarta 9Luni, 22 octombrie 2018
Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime S.A. Constanta, cu sediul in mun. Constanta, Incinta Port, Gara Maritima, jud. Constanta, titular al proiectului "Drum Poarta 7 - Poarta 9 - imbracaminte cu asfalt si organizare de santier", in mun. Constanta, Incinta Port, Poarta 7 - Poarta 9, jud. Constanta, anunta publicul interesat asupra luarii deciziei etapei de incadrare de catre Agentia pentru Protectia Mediului Constanta: nu este necesara efectuarea evaluarii impactului asupra mediului, in cadrul procedurilor de evaluare a impactului asupra mediului.
Anunt mediu - Lucrari de infrastructuraLuni, 22 octombrie 2018
Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime S.A. Constanta, cu sediul in mun. Constanta, Incinta Port, Gara Maritima, jud. Constanta, titular al proiectului "Lucrari de infrastructura incluse in obiectivul de investitie zona de acces a navelor pe Canalul Dunare - Marea Neagra - proiectare si executie Lot I - Sistematizare acces si modernizare platforma Poarta 9", in mun. Constanta, Incinta Port, Poarta 9 jud. Constanta, anunta publicul interesat asupra luarii deciziei etapei de incadrare de catre Agentia pentru Protectia Mediului Constanta: nu este necesara efectuarea evaluarii impactului asupra mediului, in cadrul procedurilor de evaluare a impactului asupra mediului.
Vor fi testate sirenele de alarmare din Portul ConstantaVineri, 19 octombrie 2018
In perioada 22.10.2018 - 26. 10.2018, in intervalul orar 09.00 -16.00, se vor efectua probe de functionare pentru echipamentele aferente investitiei Sistem de instiintare, avertizare, pre-alarmare si alarmare in situatii de protectie civila pe teritoriul Portului Constanta.
Astfel, vor fi actionate sirenele de alarmare in mod individual si centralizat.
Anunt mediu - Dezvoltarea insuleiJoi, 18 octombrie 2018
Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime S.A. Constanta, cu sediul in mun. Constanta, Incinta Port, Gara Maritima, jud. Constanta, titular al proiectului "Dezvoltarea insulei - Cheu de acostare pe latura de Nord a insulei artificiale, inclusiv amenajarea zonei de legatura mal - insula, in vederea deservirii viitoarei platforme industriale", mun. Constanta, Incinta Port, in prelungirea danei 85, anunta publicul interesat asupra luarii deciziei etapei de incadrare de catre Agentia pentru Protectia Mediului Constanta: este necesara efectuarea evaluarii impactului asupra mediului, in cadrul procedurilor de evaluare a impactului asupra mediului.
Anunt mediu - Lucrari de infrastructuraMiercuri, 10 octombrie 2018
Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime S.A. Constanta, cu sediul in mun. Constanta, Incinta Port, Gara Maritima, jud. Constanta, titular al proiectului "Lucrari de infrastructura incluse in obiectivul de investitie zona de acces a navelor pe Canalul Dunare - Marea Neagra - proiectare si executie Lot I - Sistematizare acces si modernizare platforma Poarta 9", mun. Constanta, Incinta Port, Poarta 9, jud. Constanta, anunta publicul interesat asupra luarii deciziei etapei de incadrare de catre Agentia pentru Protectia Mediului Constanta: nu este necesara efectuarea evaluarii impactului asupra mediului, in cadrul procedurilor de evaluare a impactului asupra mediului.
Anunt mediu - Drum Poarta 7 Poarta 9Miercuri, 10 octombrie 2018
Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime S.A. Constanta, cu sediul in mun. Constanta, Incinta Port, Gara Maritima, jud. Constanta, titular al proiectului "Drum Poarta 7 - Poarta 9 - imbracaminte cu asfalt si organizare de santier", in mun. Constanta, Incinta Port, Poarta 7 - Poarta 9, jud. Constanta, anunta publicul interesat asupra luarii deciziei etapei de incadrare de catre Agentia pentru Protectia Mediului Constanta: nu este necesara efectuarea evaluarii impactului asupra mediului, in cadrul procedurilor de evaluare a impactului asupra mediului.
Portul Constanta propune partenerilor ungari noi solutii de trafic si rute mai eficiente catre AsiaJoi, 04 octombrie 2018
Cea de-a XII-a editie a Zilei Portului Constanta la Budapesta, organizata anual de Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime SA, s-a desfasurat miercuri, 3 octombrie 2018, in premiera, pe Dunare, la bordul navei Budapest.
Cei peste 100 de invitati din Ungaria - reprezentanti ai porturilor de pe Dunare, ai terminalelor de containere, companiilor din domeniul transporturilor si logisticii, traderi de cereale, alaturi de operatori din Portul Constanta, au cautat impreuna noi posibilitati de dezvoltare a afacerilor, solutii la problemele cu care se confrunta, noi parteneri si cai de colaborare eficienta.

Portul Constanta isi consolideaza pozitia de brand regional in Serbia si Europa CentralaJoi, 27 septembrie 2018
Pe 27 septembrie s-a desfasurat, la Belgrad, cea de-a XII–a editie a Zilei Portului Constanta in Serbia, eveniment organizat de Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime SA Constanta si devenit un punct de reper in regiune pentru companiile din transporturi, logistica, agrobusiness, reprezentantii porturilor de pe Dunare.
Aceasta editie a reunit peste 200 de delegati din regiune, reprezentanti ai autoritatilor, ai porturilor la Dunare, ai companiilor de transport si logistica, in premiera participand si traderi din Rusia, confirmand interesul pe care il suscita Portul Constanta pe piata europeana a transporturilor.

Anunt mediu - Lucrari de infrastructura Joi, 20 septembrie 2018
Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime S.A. Constanta, cu sediul in mun. Constanta, Incinta Port, Gara Maritima, jud. Constanta, anunta publicul interesat asupra depunerii solicitarii de emitere a acordului de mediu pentru proiectul "Lucrari de infrastructura incluse in obiectivul de investitie zona de acces a navelor pe Canalul Dunare - Marea Neagra - proiectare si executie Lot I - Sistematizare acces si modernizare platforma Poarta 9", in mun. Constanta, Incinta Port, Poarta 9, jud. Constanta.
Anunt mediu - Drum Poarta 7 Poarta 9 Joi, 20 septembrie 2018
Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime S.A. Constanta, cu sediul in mun. Constanta, Incinta Port, Gara Maritima, jud. Constanta, anunta publicul interesat asupra depunerii solicitarii de emitere a acordului de mediu pentru proiectul ."Drum Poarta 7 - Poarta 9 - imbracaminte cu asfalt si organizare de santier", in mun. Constanta, Incinta Port, Poarta 7 - Poarta 9, jud. Constanta.
Reprezentantii a peste 30 de porturi europene, prezenti in Portul ConstantaMarti, 18 septembrie 2018
Astazi, 18 septembrie 2018, Portul Constanta gazduieste, in premiera pentru Romania, intalnirea Comitetului Executiv al European Sea Ports Organization (Organizatia Porturilor Maritime Europene).
In deschiderea evenimentului, directorul general al CN APM SA Constanta, Nicolae Dan Tivilichi, a subliniat importanta prezentei in Portul Constanta a reprezentantilor managementului porturilor europene, pentru a intelege realitatile de la granita de est a Europei.

Poarta 1 a portului Constanta, redeschisa astazi traficului autoLuni, 17 septembrie 2018
Astazi a fost reluata circulatia autovehiculelor pe la poarta 1 de acces a portului Constanta, dupa ample lucrari de reamenajare.
Poarta 1 reprezinta principala cale de intrare si iesire din portul Constanta pentru pietoni, autoturisme si alte mijloace de transport persoane fiind tranzitata atat de personalul autoritatilor si al operatorilor portuari, cat si de turisti.
Reprezentantii a peste 30 de porturi europene, in Portul ConstantaJoi, 06 septembrie 2018
Pe 18 septembrie 2018, Portul Constanta va gazdui, in premiera, intalnirea Comitetului Executiv al European Sea Ports Organization (Organizatia Porturilor Maritime Europene).
Reprezentanti ai managementului a peste 30 de porturi europene se vor intalni in Portul Constanta pentru a discuta cele mai noi provocari din transportul maritim, noutatile legislative la nivel european, probleme interne ale organizatiei.
Evenimentul este organizat pentru prima oara in Romania, fiind o ocazie ca delegatii ESPO sa cunoasca Portul Constanta si potentialul sau, de a discuta despre problemele specifice acestei zone.
CN Administratia Porturilor Maritime SA Constanta este membru cu drepturi depline al ESPO din 2007.
Sunt asteptati la intalnirea Comitetului Executiv al European Sea Ports Organization (Organizatia Porturilor Maritime Europene) si reprezentanti ai Guvernului Romaniei.
La revedere, Alex Capatu!Luni, 03 septembrie 2018
Colegul nostru Alex Capatu, reprezentantul CN Administratia Porturilor Maritime SA in Austria, a incetat din viata.
Plecarea lui lasa un gol imens in inimile noastre, greu de înlocuit. A fost prezent zi de zi in viata Portului Constanta de mai bine de doua decenii, a luptat pentru promovarea acestuia, pentru recunoasterea sa la nivel european.
Ne raman insa amintirile, experienta sa, prietenii pe care i-am cunoscut prin intermediul lui.
Odihneste-te in pace, Alex!
A fost semnat contractul de finantare a proiectului de dragaj investitional Vineri, 31 august 2018
Organismul Intermediar de Transport al Programului Operational Infrastructura Mare POIM 2014-2020, prin ministrul Transporturilor, Lucian Sova si Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime SA Constanta, prin directorul general Nicolae Dan Tivilichi, au semnat, vineri, 31 august 2018, la sediul Companiei Nationale Administratia Porturilor Maritime SA Constanta, contractul de finantare pentru proiectul de investitii "Modernizarea infrastructurii portuare prin asigurarea cresterii adancimii senalelor si bazinelor si a sigurantei navigatiei in Portul Constanta".

Pe 10 septembrie, poarta de est a Europei se deschide catre AsiaJoi, 30 august 2018
Pe 10 septembrie, de la ora 9.30, in Sala de Marmura a Garii Maritime se va desfasura evenimentul "Trans-Caspian International Transport Route Round Table", organizat de Administratia Porturilor Maritime in parteneriat cu Asociatia "Middle Corridor - Trans-Caspian International Transport Route" (TITR).
In cadrul acestui eveniment se ofera ocazia de a interactiona direct cu cei mai importanti actori de pe coridorul de transport China - Asia Centrala - Europa si de a afla ultimele noutati in ceea ce priveste transportul marfurilor pe aceasta ruta.
ANUNT DE MEDIUMiercuri, 18 iulie 2018
Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime SA Constanta anunta publicul interesat asupra depunerii solicitarii de emitere a acordului de mediu pentru proiectul "Dezvoltarea Insulei - cheu de acostare pe latura de Nord a Insulei artificiale, inclusiv amenajarea zonei de legatura Mal - Insula, in vederea deservirii viitoarei platforme industriale", propus a fi amplasat in municipiul Constanta, Incinta Port, in prelungirea danei 85, jud. Constanta.
Au fost semnate contractele pentru Dana 80Miercuri, 11 iulie 2018
Recent au fost semnate contractele pentru realizarea proiectului de investitie "Implementarea unei dane specializate intr-o zona cu adancimi mari (Dana 80)" si au fost emise Ordinele de incepere a lucrarilor.
Inchidere acces poarta 1 BisJoi, 05 iulie 2018
Ca urmare a organizarii festivalului Neversea si a inchiderii circulatiei auto in zona peninsulara, in perioada 5-8 iulie 2018, iesirea autovehiculelor prin poarta nr. 1 Bis nu va mai fi permisa.
Incepand de joi, 5 iulie 2018, de la ora 13.00 si pana pe data de 9 iulie 2018, ora 7.00, iesirea autovehiculelor prin poarta de acces nr. 1 Bis, nu mai este permisa.
Accesul pe la poarta nr. 1 Bis se va relua luni, 9 iulie 2018, incepand cu ora 7.00.
Masuri de fluidizare a traficului de cereale in Portul ConstantaVineri, 29 iunie 2018
In perioada campaniei agricole 2018, incepand cu data de 2 iulie, punctele de acces in zona portuara pentru autovehiculele de transport marfa, cu sau fara marfa, sunt stabilite in cadrul unei noi proceduri astfel:
INTRARE:
Poarta 9
- intrare pentru toate autovehiculele de transport cereale, cu marfa.
Poarta 7 - intrare pentru toate autovehiculele, cu sau fara marfa, altele decat cele de transport cereale, inclusiv cele cu masa totala mai mica de 3,5 tone.
IESIRE:
Poarta 7 - iesire pentru toate autovehiculele, inclusiv cele cu masa totala mai mica de 3,5 tone.
Intreaga procedura poate fi consultata aici.
Editie jubiliara a Colocviului national ACVADEPOLMiercuri, 27 iunie 2018
Editia cu numarul XXV a Colocviului national ACVADEPOL se desfasoara in perioada 27 - 30 iunie 2018 la Mamaia, hotel Condor. Vor fi prezentate cu acest prilej lucrari de cercetare cu privire la aspectele de protectia mediului, din mai multe sfere de cunoastere stiintifica.
CN Administratia Porturilor Maritime SA Constanta, alaturi de cele doua administratii portuare, de la Galati si Giurgiu, se implica din ce in ce mai mult in zona de mediu, inclusiv prin achizitionarea unei nave specializate, prin proiectul PROTECT. Ca urmare a eforturilor facute de echipele CN APM SA Constanta, apele din acvatoriul portuar sunt mai curate, fapt confirmat si de prezenta frecventa a delfinilor si a mai multor specii de pasari.
Rezultatul consultarii publice din 25.06.2018 Miercuri, 27 iunie 2018
cu referire la achizitia serviciilor de evaluare a parcelelor de teren domeniu public al statului, a platformelor si a altor active aflate in proprietatea CNAPM SA Constanta, amplasate in porturile Constanta, Tomis, Midia, Mangalia si Basarabi

In urma anuntului publicat in data de 14.06.2018 pe site-ul CN APM SA si in cadrul procedurii de achizitie publica pentru servicii de evaluare a parcelelor de teren domeniu public al statului, a platformelor si a altor active aflate in proprietatea CNAPM SA Constanta, amplasate in porturile Constanta, Tomis, Midia, Mangalia si Basarabi, s-a inregistrat o singura solicitare de clarificari, formulata de societatea PRIMOVAL SRL cu adresa nr. 3366/19.06.2018.
"Portul Constanta pe Drumul Matasii" a reunit 70 de reprezentanti ai mediului de afaceri romanesc si strain, diplomati si autoritatiVineri, 22 iunie 2018
A doua editie a mesei rotunde "Portul Constanta pe Drumul Matasii" a reunit peste 70 de reprezentanti ai mediului de afaceri romanesc si strain, diplomati acreditati la Bucuresti - din Azerbaidjan, China, Georgia, Kazahstan, Federatia Rusa, Turcia si Turkmenistan - reprezentanti guvernamentali si ai marilor organizatii internationale ce promoveaza noile rute comerciale intre Asia si Europa.
Au vorbit despre importanta Portului Constanta pe Drumul Matasii secretarul de stat in Ministerul Transporturilor, Maria Magdalena Grigore si Cornel Ionescu, directorul directiei Europa de Est si Asia Centrala din Ministerul Afacerilor Externe.

Anunt consultare publicaJoi, 14 iunie 2018
Subscrisa CN APM SA, reprezentata legal prin Director General Dan Nicolae Tivilichi, in temeiul art. 148 din Legea 99/2016 si a prevederilor art. 19 si 20 din Normele metodologice de aplicare a prevederilor referitoare la atribuirea contractului sectorial/acordului-cadru din Legea nr. 99/2016 privind achizitiile sectoriale aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 394/2016, organizeaza urmatoarea consultare publica:

OBIECT CONSULTARE
Servicii: Evaluarea parcelelor de teren domeniu public al statului, a platformelor si a altor active aflate in proprietatea CNAPM SA Constanta, amplasate in porturile Constanta, Tomis, Midia, Mangalia si Basarabi.

Portul Constanta se prezinta la Parlamentul EuropeanJoi, 07 iunie 2018
Evenimentul, in premiera, isi propune sa evidentieze rolul Portului Constanta si al Dunarii pentru economia europeana
Pe 6 iunie 2018, la Parlamentul European a avut loc, in premiera, Ziua Portului Constanta - Danube Transport Day, un eveniment organizat de C.N. Administratia Porturilor Maritime S.A. Constanta impreuna cu Pro Danube International, cu sprijinul europarlamentarilor Claudia Tapardel, Ramona Manescu si Dan Nica.
Tema manifestarii a fost "Portul Constanta - hub multimodal pentru dezvoltarea regionala si partener strategic al porturilor de pe Dunare" si a avut ca obiectiv sensibilizarea reprezentantilor institutiilor europene cu privire la potentialul economic al Dunarii si al Portului Constanta, rolul crucial pe care il joaca acestea in cresterea eficientei sistemului european de transport, prin incurajarea dezvoltarii comertului intercomunitar si a legaturii cu pietele din Asia.

Dezbatere publicaMiercuri, 30 mai 2018
Compania Nationala "Administratia Porturilor Maritime" SA Constanta, cu sediul in Constanta, Incinta Port, Gara Maritima, 900900, ca autoritate responsabila pentru "Elaborarea hartilor strategice de zgomot pentru portul Constanta si a planului de actiune", in conformitate cu prevederile HG 321/2005 privind evaluarea si gestionarea zgomotului ambiant, modificata si completata, anunta publicul interesat privind organizarea dezbaterii publice a hartilor strategice de zgomot.
A fost semnat contractul de finantare a proiectului "Implementarea unei dane specializate intr-o zona cu adancimi mari - Dana 80"Luni, 21 mai 2018
Autoritatea de Management Programul Operational Infrastructura Mare POIM 2014-2020, prin ministrul Transporturilor, Lucian SOVA si Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime SA Constanta, prin directorul general Nicolae Dan TIVILICHI, au semnat contractul de finantare pentru proiectul de investitii "Implementarea unei dane specializate intr-o zona cu adancimi mari (Dana 80)".
Proiectul este finantat prin Programul Operational Infrastructura Mare POIM 2014-2020, Axa Prioritara 1 Imbunatatirea mobilitatii prin dezvoltarea retelei TEN-T si a transportului cu metroul Obiectivul Specific 1.3 Cresterea gradului de utilizare a cailor navigabile si a porturilor situate pe reteaua TEN-T centrala.
Restrictii de circulatieMiercuri, 02 mai 2018
In perioada 7-11 mai 2018 si 14-31 mai 2018 se vor institui restrictii temporare de circulatie pe sectorul de drum bretea conectare cu DN39A/DN39 cuprins intre sensul giratoriu Poarta 10 bis si sensul giratoriu de legatura cu DN39A, pentru lucrari de reparatii la denivelari pe partea carosabila.
Ziua Portului Constanta la Krems, eveniment regional in domeniul transporturilor si logisticii pentru Europa CentralaJoi, 19 aprilie 2018
Editia a XII-a a Zilei Portului Constanta la Krems a reunit astazi, 19 aprilie 2018, 200 de delegati din Croatia, Germania, Turcia, Bulgaria, Ungaria, Azerbaidjan, Georgia, Kazahstan, Serbia, Cehia, Slovacia, Belgia si Olanda, reprezentand companii si autoritati importante din domeniul transporturilor si logisticii.
Evenimentul, organizat de Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime SA Constanta in parteneriat cu Rhenus Donauhafen Krems, a devenit unul regional, fiind marcat in fiecare an in agenda celor mai importanti decidenti din industria de transport.

Traficul de marfuri in porturile maritime romanesti, crestere de 15,3% in primul trimestruMiercuri, 18 aprilie 2018
Traficul total de marfuri inregistrat in primul trimestru al anului 2018 in porturile maritime romanesti, Constanta, Midia si Mangalia, a fost de 13,35 milioane tone, cu 15,3% mai mult decat in primul trimestru 2017 (cand s-au inregistrat 11,57 milioane tone).
Din traficul total inregistrat in primul trimestru al anului 2018, traficul maritim a fost 11 milioane tone (9,35 milioane tone in primul trimestru 2017), iar cel fluvial a reprezentat 2,32 milioane tone (2,22 milioane tone in primul trimestru 2017).
Pentru traficul maritim, cresterea in perioada analizata reprezinta 17,8%, iar pentru cel fluvial 4,7%.

Reprezentatii BERD, interesati de Portul ConstantaMiercuri, 11 aprilie 2018
Delegatia Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare, condusa de vicepresedintele pentru Politica si Parteneriate, Pierre Heilbronn, a vizitat azi Portul Constanta. In discutiile purtate cu reprezentantii Companiei Nationale Administratia Porturilor Maritime SA Constanta s-a evidentiat interesul BERD pentru finantarea proiectelor majore de investitii din port, precum si pentru planurile de dezvoltare ale CN APM SA. In cadrul vizitei, delegatia BERD a facut un tur tehnic al Portului Constanta, la bordul navei Anghel Saligny.
Proiectul DAPhNE - Finantarea investitiilor in porturi - Scheme de ajutor de statMarti, 27 martie 2018
Astazi, 27 martie, Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime SA Constanta a organizat la Hotel Ibis un workshop in cadrul proiectului DAPhNE, dedicat schemelor de ajutor de stat. DAPhNE este in egala masurs un proiect regional si european, Reteaua Porturilor Dunarene creand oportunitati pentru tarile implicate in proiect, pentru comunitatile locale, pentru oamenii de afaceri si pentru toti cei care, prin creativitatea si imaginatia lor, transforma ideile in actiuni. Proiectul DAPhNE, finantat prin Programul Transnational Dunarea, este primul proiect care are ca obiectiv reducerea treptata a tuturor decalajelor existente in porturile dunarene prin armonizarea serviciilor si a practicilor portuare.
CN APM SA ofera companiilor din centrul si vestul Romaniei deschidere la Marea NeagraJoi, 22 martie 2018
Astazi, 22 martie 2018, s-a desfasurat la Cluj-Napoca, la Grand Hotel Italia, a doua editie a Constanta Port Container Day.
Evenimentul a fost deschis de Nicolae Dan Tivilichi, directorul general al Companiei Nationale Administratia Porturilor Maritime SA Constanta, in prezenta secretarului de stat din Ministerul Transporturilor, Ionel Minea, a oficialitatilor locale - prefectul judetului Cluj, dr. ing. Aurel Chereches si vicepresedintele Consiliului Judetean Cluj, Istvan Vakar.
Peste 150 de delegati ai companiilor din industrie si transporturi din zona centru - vest a Romaniei au participat la intalnirea cu Portul Constanta.
Constanta Port Container Day, 22 martie 2018, Grand Hotel Italia, Cluj-NapocaVineri, 09 martie 2018
Care sunt metodele de fluidizare si crestere a certitudinii operatiunilor vamale in Romania? Avantajele financiare si logistice ale certificarii ca Operator Economic Autorizat (AEO); vamuirea centralizata si inscrierea in evidentele declarantului; rolul comisionarilor in vama - diferenta intre reprezentarea directa si indirecta sunt doar cateva din punctele care vor fi abordate de catre Mihai Petre, Senior Manager vama si comert international, Deloitte in cadrul prezentarii pe care o va sustine la cea de-a doua editie a Constanta Port Container Day.
De asemenea, cei prezenti la eveniment vor avea ocazia sa afle ce piete de export pot accesa si care sunt cele mai noi servicii oferite de catre Cosco Shipping, dar si care sunt facilitatile oferite de Portul Constanta, planurile de dezvoltare si investitii in modernizarea infrastructurii portuare.
Program de lucru cu publicul Serviciul Autorizari si Control Vineri, 23 februarie 2018
Incepand cu data de 23 februarie 2018, programul de lucru cu publicul al Serviciului Autorizari si Control din cadrul CN APM SA Constanta se va desfasura in intervalul orar 8.00 - 12.00 (primirea documentelor, analiza acestora si obtinerea de clarificari; generarea facturilor pentru documentele deja verificate/procesate; eliberarea permiselor de acces si a licentelor/permiselor de lucru deja tiparite).
Strategia navala se scrie in Portul ConstantaMiercuri, 07 februarie 2018
Astazi, 7 februarie, la sediul Companiei Nationale Administratia Porturilor Maritime SA Constanta se desfasoara intalnirea de lucru a administratiilor portuare si a organizatiilor reprezentative din sectorul naval pentru elaborarea unei strategii navale.
Evenimentul este organizat de CN Administratia Porturilor Maritime SA si Organizatia Patronala Constanta Port Business Association, in cadrul protocolului de colaborare de la semnarea caruia se implineste un an in aceste zile.
A fost semnat contractul pentru modernizare sistem semnalizare din bazinele portuare si de pe calea navigabila in cadrul proiectului european PROTECTVineri, 12 ianuarie 2018
Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime SA a semnat, in cadrul proiectului "PROTECT - Infrastructura pentru operatiuni sigure si pentru protectia mediului in Portul Constanta", contractul pentru modernizarea sistemului de semnalizare din bazinele portuare si de pe calea navigabila.
Contractul a fost adjudecat de SC Utilnavorep SA Constanta prin procedura de licitatie publica in Sistemul Electronic de Achizitii Publice.
A fost semnat contractul pentru proiectarea, construirea si livrarea navei tanc autopropulsata in cadrul proiectului european PROTECTVineri, 12 ianuarie 2018
In cadrul proiectului "PROTECT – Infrastructura pentru operatiuni sigure si pentru protectia mediului in Portul Constanta" , Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime SA a semnat cu SC NAVROM SHIPYARD SRL Galati contractul pentru proiectarea, construirea si livrarea in Portul Constanta a unei nave tanc autopropulsata.
"Harvest Danube", o noua macara plutitoare in Portul ConstantaVineri, 15 decembrie 2017
ADM Romania s-a dotat recent cu o macara plutitoare noua - "Harvest Danube", produsa in acest an in Santierul Naval Damen din Galati. Capacitatea de ridicare este de maximum 40 tone, iar rata de descarcare de pana la 12.000 tone/zi.
"Harvest Danube" este o investitie care vine in continuarea politicii de dezvoltare a ADM in Portul Constanta si va avea impact benefic asupra calitatii operatiunilor desfasurate in port.
Reprezentantii Portului Anaklia din Georgia, in Portul ConstantaMiercuri, 13 decembrie 2017
Azi, 13 decembrie 2017, reprezentantii Portului Anaklia din Georgia, Levan Akhvlediani - CEO si Salome Kelenjeridze - Director Comercial - Marketing, au vizitat Portul Constanta si au avut intalniri de afaceri cu firme din domeniul portuar.
Delegatia georgiana si conducerea Companiei Nationale Administratia Porturilor Maritime SA Constanta au avut discutii pe tema dezvoltarii noului port din Anaklia, ca potential partener pentru Portul Constanta, avand in vedere si incheierea unui protocol de colaborare intre cele doua porturi.
Cele mai performante companii din domeniul portuar in 2017 au fost premiate de CN APM SAVineri, 08 decembrie 2017
Vineri, 8 decembrie 2017, la sediul Companiei Nationale Administratia Porturilor Maritime SA Constanta, in prezenta secretarului de stat din Ministerul Transporturilor, Ionel Minea, a avut loc decernarea premiilor de excelenta 2017, o traditie reluata dupa 5 ani.
Directorul general al companiei, Nicolae Dan Tivilichi, a inmanat 10 premii celor mai performante companii din domeniul portuar, in premiera fiind acordate si doua premii speciale.
In cazul companiilor portuare, criteriile de stabilire a premiantilor au luat in considerare traficul de nave si marfuri, valoarea investitiilor, nivelul de achitare a datoriilor catre CN APM SA.
CN APM SA Constanta continua investitiile pentru imbunatatirea conditiilor de operare in portul Constanta SudLuni, 20 noiembrie 2017
Compania Nationala "Administratia Porturilor Maritime" SA Constanta a finalizat proiectul de investitii, "Retele electrice de forta si iluminat in zona fluvio-maritima, danele 97 - 99", retele amplasate la terminalul de barje, din apropiere de poarta de acces nr. 7 a portului Constanta Sud.
Lucrarea a fost realizata cu fonduri proprii, cu forte proprii si consta in modernizarea si extinderea instalatiilor electrice de forta (tablouri de distributie a energiei electrice in zona cheului pentru remorchere), precum si o retea electrica de iluminat nocturn, cu o lungime de 720 m, valoarea investitiei fiind de aproximativ 2.000.000 lei.
Anunt - Racord de medie presiune pentru distributia de gaze naturale in Portul Constanta SudVineri, 27 octombrie 2017
Compania Nationala "Administratia Porturilor Maritime" SA Constanta, titular al proiectului "Racord de medie presiune pentru distributia de gaze naturale in Portul Constanta Sud", propus a fi amplasat in Port Constanta Sud, anunta publicul interesat asupra luarii deciziei etapei de incadrare de catre Agentia pentru Protectia Mediului Constanta: nu este necesara efectuarea evaluarii impactului asupra mediului, in cadrul procedurilor de evaluare a impactului asupra mediului.
Restrictii de circulatie pe tronsoane ale Bretelei rutiere de legatura cu DN 39AMarti, 17 octombrie 2017
Compania Nationala "Administratia Porturilor Maritime" SA Constanta anunta inchiderea circulatiei pe tronsoane ale Bretelei rutiere de legatura cu DN 39A.
Mentionam ca Breteaua rutiera de legatura cu DN 39A este in perioada de garantie si notificare a defectelor, iar constructorul a demarat lucrarile de remediere si reparatii care se impun.
Portul Constanta isi consolideaza, la Budapesta, pozitia de port principal de tranzit pentru economia UngarieiJoi, 12 octombrie 2017
Peste 180 de reprezentanti ai comunitatii de afaceri ungare au participat, astazi, 12 octombrie 2017, la cea de-a XI-a editie a Zilei Portului Constanta la Budapesta.
Evenimentul, devenit un reper pentru domeniul transporturilor si logisticii din Ungaria, a avut loc la sala de conferinte a hotelului Aquaworld din Budapesta si este organizat, an de an, de Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime SA Constanta, cu scopul de a promova oportunitatile pe care le ofera Portul Constanta pentru companiile ungare si din zona.
Silk Road Summit - in premiera in Portul ConstantaVineri, 06 octombrie 2017
Ministrul Transporturilor, Alexandru Razvan CUC, a deschis Silk Road Summit in Portul Constanta, joi, 5 octombrie 2017
Evenimentul este organizat in premiera in Romania, in Portul Constanta, de catre Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime S.A. Constanta, Organizatia Patronala Constanta Port Business Association si Asociatia Drumul Matasii din Romania.
Diplomati, parlamentari din comisiile de specialitate din Senat si Camera Deputatilor, oficiali ai Guvernului, ai Ministerului Transporturilor, delegati ai porturilor partenere Portului Constanta, asociatii profesionale ale transportatorilor, oameni de afaceri, comunitatea portuara din portul Constanta, prin prezenta lor au accentuat interesul pentru a sprijini aceasta initiativa pe termen lung.
Parteneriat intre Portul Constanta si Portul BakuJoi, 05 octombrie 2017
Astazi, in prezenta ministrului transporturilor, Alexandru Razvan CUC, a fost semnat protocolul de colaborare dintre Portul Constanta si Portul Baku, de catre Nicolae Dan TIVILICHI, directorul general al CN APM SA Constanta si Taleh ZIYADOV, director general al Portului Baku.